Dodaj do ulubionych

stancja a akademik

09.06.06, 14:25
Naprawde nie mam pojecia, czy juz gdzies istnieje taki topik, wiec jesli
istnieje podobny zawieszony w przestworzach przestrzeni inter(netowo)
galaktycznych, to mozna wklic odnosnik.

A jesli nie, to..
W tym roku zdawalam mature, mieszkam w miasteczku, w ktorym nie ma zadnej
wyzszej uczelni, chcialabym studiowac i pojawia sie problem z (za)
mieszkaniem. Nie wiem, czy lepsza jest stancja czy akademik. Wsrod moich
znajomych studentow i studentek ;) opinie, oczywiscie, sa podzielone.
A jakie jest Wasze zdanie?
Bardzo prosze o pomoc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: stancja a akademik IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:06
      zapytaj na forum studia. my jeszcze nie wiemy, bo niby skąd??
      • Gość: k Re: stancja a akademik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:10
        ja mysle ze z tych dwoch to lepszy akademik. chcesz mieszkac u jakiejs babci na
        stancji?

a w ogole to najlepsze chyba mieszkanie studenckie...
        • Gość: ... Re: stancja a akademik IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:11
          czemu mieszkanie? mozesz uzasadnic
          • Gość: k Re: stancja a akademik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:18
            masz najwiecej swobody, akademik jest fajny jak lubisz duzo ludzi i mało
            miejsca, bo co tu ukrywac pokoje przewaznie sa małe. w mieszkaniu studenckim
            mieszkaja sami studenci, sami się rządzą, nie ma problemow z przenocowaniem
            kogos, i w mieszkaniu studenckim tez masz wiecej prywatnosci niz w akademiku
            czy na stancji
            • Gość: nedza Re: stancja a akademik IP: *.ust.tke.pl 09.06.06, 18:16
              z dwojaga zlego akademik, ale najlepsze mieszkanie wynajmowane w pare osob.
    • n_nicky Re: stancja a akademik 09.06.06, 23:24
      akademik-absolutnie NIE
      stancja-zależy u kogo
      mieszkanie studenckie-zależy z kim
      mieszkanie ze znajomymi np. z liceum-niby ok, a jednak wielu narzeka

ja mieszkam w mieszkaniu studenckim z trzema studentkami 3 roku i wszystko jest
      ok, tylko że jedna kompletnie ma dwie lewe ręce do sprzątania i nijak nie idzie
      się z nią dogadać pod tym względem...akademik dla mnie w żadnym wypadku
      • n_nicky Re: stancja a akademik 09.06.06, 23:25
        >3 roku

*2 roku
      • nea.mair Re: stancja a akademik 12.06.06, 19:23
        Matkoo...no tak..tak jest jak się produkuje topik w stanach lawitacyjnych ;)

zastanawia mnie, dlaczego "stancja absolutnie NIE"? Az tak bardzo kopią i
        gryzą;)
        • Gość: leon Re: stancja a akademik IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 12.06.06, 20:28
          no wiesz, wszystko zalezy u kogo bedziesz mieszkac na tej stancji, bo jak
          pojdziesz do jakiejs starej babci to nie dosc ze bedzie Ci marudzic ze muzyka za
          glosno i o ktorej pan wraca do domu to na dodatek jak Ciebie nie bedzie to jest
          w stanie przeszukiwac Twoja rzeczy. Kiedys na forum 'studia' byl link do pliku
          jak jakas babcia wlasnie to robila..ale z drugiej strony mozesz trafic do jakis
          fajnych ludzi ktorzy nie beda stwarzac wiekszych problemow a wiec tak jak
          mowilem - zalezy o kogo bedziesz mieszkac

:)
          • nea.mair Re: stancja a akademik 12.06.06, 22:17
            O_O
            o matko kochana..lol
            Tzn. z ta stancja to roznie jest, bo np. moja sistra mieszkala u pewnej milej
            starowinki (osobisci zapoznawalam sie z nia) i kobieta naprawde loozik byla.
            Glosnosc w TV miala tak ustawiona,ze nawet ja bym chyba nie slyszala;) i
            praktycznie caly dzien jej nie bylo, bo wnuczat pilnowala. Miala li i tylo
            bzika na punkcie odkurzania...No dzizas..musze poszukac tego linczka, a Wy
            kochani, mowcie, mowcie, co tam jeszcze wiecie ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka