11.07.06, 23:29
Składa ktoś z was może papiery na Uniwersytet Śląski w Katowicach?
Jeśli tak to na jaki kierunek :>?
Ja złożyłam na matematykę finansową i tak się zastanawiam czy dużo bedzie
chetnych na nią ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Popiołek Chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 23:31
      Złożyłam na chemię, mam nadzieję, że z odwołania przynajmniej sie dostanę :)
      • Gość: ,,,, Re: Chemia IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 23:44
        ile czekaliście na odblokowanie tego kolejnego etapu?
        czy po tym odblokowaniu trzeba coś drukować itp. żeby dopiero móc składac
        papiery? czy można nie czekać na to odblokowanie i dawać papiery na uniwerek.
        czy można wysyłać? pisze, że można ale sama już nie wiem.
        będę wdzieczna za pomoc
        • Gość: ciuwar Re: Chemia IP: 217.153.80.* 11.07.06, 23:54
          ja dzisiaj wysłałam pieniądze, a jadę złożyć papiery w piątek więc mam nadzieję,
          że mi odblokują do piątku. Na stronie us-iu pisze że może to potrwac nawet kilka
          dni :(. ale mi się wydaje ze jak bedziesz miała potwierdzenie z banku czy poczty
          że zapłaciłaś to ci uznadzą i przyjmą papiery.
          • Gość: ,,,, Re: Chemia IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 23:58
            a co jeszcze trzeba tam zrobić/napisać/uzupełnić po odblokowaniu tego
            następnego etapu??
            • Gość: ciuwar Re: Chemia IP: 217.153.80.* 12.07.06, 00:07
              tak dokładnie to nie wiem, ale wydaje mi się że wszystko tam bedzie pisać.
              Podobno potwierdzenie wpłaty musisz wydrukować, by potem pokazać jak bedziesz
              składać papiery. Mam nadzieję,że już jutro mi to odblokują :)
              • Gość: Popiołek Re: Chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:10
                Potwierdzenia nie musisz miec wplaty jak sie rejestrujesz przez net. Byłam dzis
                tam z maturą i pytałam.
        • Gość: Popiołek Re: Chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:09
          Mozesz wydrukować dla siebie potwierdzenie. Dla nich ie musisz. Po wpłacie
          czekasz do 4 dni. ja tak miałam
          • Gość: ciuwar Re: Chemia IP: 217.153.80.* 12.07.06, 00:12
            dzięki, przynajmniej nie będe się denerwować że jeszcze nie ma mojej wpłaty :)
          • Gość: ciuwar Re: Chemia IP: 217.153.80.* 12.07.06, 00:13
            aha jeszcze pytanie, te cztery dni były z sobotą i niedzielą czy w tygodniu?
            dzięki za odpowiedz ;)
            • Gość: Popiołek Re: Chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:18
              Wpłacałam w czwartek i były w poniedziałek, czyli z sobotą i niedzielą.
              • Gość: ciuwar Re: Chemia IP: 217.153.80.* 12.07.06, 00:21
                dzięki za odpowiedz ;)
                • Gość: Popiołek Re: Chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:25
                  Na ma za co:)
                  A na matematykę też musicie robić badania lekarskie?
                  • Gość: ciuwar Re: Chemia IP: 217.153.80.* 12.07.06, 07:15
                    tak, nie wiesz może gdzie można znaleźć tą kartę z którą idzie się do lekarza?
                    Ja szukałam i nie mogę znaleźć :(
                    • Gość: ,,, Re: Chemia IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:43
                      czyli po wpłaceniu i bez odblokowanego następnego etapu, można już wieść na
                      uczelnię, skoro im nie trzeba przedkładać tego potwierdzenia? jak to ma być:)
                      • Gość: Popiołek Re: Chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:13
                        Możesz zanieść najpierw świadectwo a później się zarejestrować i wpłacić
                        pieniądze. Żeby tylko do 21 lipca do nich doszły.
                    • Gość: Popiołek Re: Chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:11
                      Jak się zarejestrujesz to na twojej głównej str. pokaże ci się na dole
                      skierowanie do lekarza.
    • ettelie Re: UŚ 12.07.06, 16:56
      Ja ma do Was ważne pytanka:

chce się upewnić - przesyłamy im 1. świadectwa 2.dowód wpłaty (niby nie trzeba
      ale nie zaszkodzi :) 3. zaświadczenie/orzeczenie lakarskie i to tyle tak? nic
      więcej na pewno?? żadnych formularzy jak na innych uczelniach?

A czy mam przesłać im te dokumenty w jakiejś teczce? czy wystarczy np.
      przeźroczysta 'koszluka'?

Napiszcie proszę jak wy wysyłacie

Pozdrawiam

PS. Ja składam na biotechnologię i psychologię :)
      • Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:15
        > Ja ma do Was ważne pytanka:
        >
        > chce się upewnić - przesyłamy im 1. świadectwa 2.dowód wpłaty (niby nie trzeba
        > ale nie zaszkodzi :) 3. zaświadczenie/orzeczenie lakarskie i to tyle tak? nic
        > więcej na pewno?? żadnych formularzy jak na innych uczelniach?

Ja tylko zaniosłam teczkę, świadectwo i orzeczenie lekarskie.

>
        > A czy mam przesłać im te dokumenty w jakiejś teczce? czy wystarczy np.
        > przeźroczysta 'koszluka'?
        >

Chcą w opisanej teczce (imię nazwisko, adres, pesel, wydział i kierunek)

> Napiszcie proszę jak wy wysyłacie
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > PS. Ja składam na biotechnologię i psychologię :)
        >

Powodzenia!
        • ettelie Re: UŚ 12.07.06, 17:22
          Dzięki :)

Tobie też życzę powodzenia :)
          • Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:23
            Ja byłam 38 więc mam jakieś szanse się dostać ;)
    • Gość: koliber Re: UŚ IP: 81.210.89.* 12.07.06, 17:13
      ja dzisija złożyłam na biologie i na biotechnologie, zaniosłam tylko maturalne
      świadectwo i żaświadczenie lekskie. podobno na bioli jest już 600 os a
      spodziewają się 800 a na biotechnologii jest jeszcze więcej :P:P fajnie nie :P
      • ettelie Re: UŚ 12.07.06, 17:19
        Bardzo fajnie... ;) ale trochę odpadnie, bo czasem ludzie sie na lekarski
        dostaną i rezygnują, albo na farmacje... :)

A dałaś im świadectwo w teczce?

(I jeszcze taki mały offtopic: czy pamiętasz może jakie badania krwi Ci robili?
        bo już się zaczęłam zastanawiać czy mam dobre..)
        • Gość: koliber Re: UŚ IP: 81.210.89.* 13.07.06, 08:13
          Bez teczki dałam. ja nie miałam żadnych badań krwi.
      • Gość: do kolibra Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:05
        ja też składam na biol i biotech. mam pytanie, czy na te dwa kierunki trzeba dwa
        oddzielne zaświadczenia oryginały, czy wystarczy jak zrobię ksero?
        jakie masz wyniki, bo ja 86 i 68 z biologii
    • Gość: sld Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:21
      Ja skladam na prawo, historie i politologie.
      Troche niejasne warunki rekrutacji na prawo - tzn. wybor poziomu podstawowego LUB rozszerzonego z historii.
      • Gość: wv Re: UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 18:32
        Co tu masz niejasnego? Chodzi o to, ze beda brac pod uwage ten wynik, ktory
        bedzie wyzszy. Stad to LUB.
        • Gość: sld Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 18:45
          Przeciez to kompletny bezsens, obydwa wyniki sa calkowicie nieporownywalne (wystarczy popatrzec na srednie z poziomu roz. i podst.).
          To chyba jasne ze dla roz. powinnien byc jakis specjalny przelicznik, a na stronie int. nie ma o tym zadnej informacji.
          • Gość: ,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:02
            Sld a jaki masz wynik na politologię? ja mam 201 i nie wiem czy mam szanse.
            • Gość: sld Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:32
              Szanse masz calkiem spore :) Z tego co wiem, to w tamtym roku ludzie z gorszymi wynikami sie dastawali.
              Mi wychodzi 220, ale gdybym sie dostal na kilka kierunkow, to raczej na pewno nie wybiore politologii.
              • Gość: ,,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:34
                no ale w zeszłym to jakoś inaczej było, chyba tylko sumowali te dwa poziomy bez
                mnożenia. nie wiem czy w tym roku będzie podobnie. ja na uś daję tylko na
                politologię.
                • Gość: ,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:34
                  >nie wiem czy w tym roku będzie podobnie

chciałam napisac, że nie wiem czy to lepsze czy gorsze rozwiązanie niż to
                  zastosowane w tym roku :)
                  • marr_s Re: UŚ 13.07.06, 02:20
                    proszę o pilne info, czy 171 starczy? sld pisałeś, że się ludzie dostawali z
                    wynikami poniżej 201, czy były to wyniki ok.171 czy jednak wyższe?? proszę o
                    odpowiedź.
                    • Gość: sld Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 07:55
                      Nie wiem jaki prog byl w tamtym roku. Pamietam tylko, ze z mojej szkoly dostalo sie kilka osob, chociaz nie mieli zybt swietnych wynikow.
                      Zreszta nie sugerowalbym sie ubieglym rokiem. Tegoroczna matura (roz.) byla znacznie trudniejsza wiec pewnie przyjmowac beda z gorszymi wynikami. Chyba, ze rzuca sie maturzysci 2005', wtedy moze byc nieciekawie :/
          • Gość: zaspana Re: UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:57
            bo jest przelicznik tylko ze on jest w dziekanacie, jak masz 60 procent z
            rozszerzenia to możą, jak wychodzi wiecej niz masz z podstawy to fajnie, jak
            nie to biora podstawę.....
            • Gość: sld Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:25
              Okazuje sie, ze bajki kolezanko opowiadasz. Przed chwila bylem zlozyc papiery i zadnego specjalnego przelicznika nie ma. Jest traktowany tak samo jak p. podstawowy.
    • Gość: up Re: UŚ IP: *.man.busko.pl 13.07.06, 10:46
      p
      • Gość: enigma POMOCY IP: *.ula5.1000lecie.pl 13.07.06, 10:58
        Mianowicie: skladam na fil.angielska, fil.hiszpanska i pedagogike, i do
        jasnej .... nie wiem , czy trzeba skladac tez swiadectwa ze szkoly, czy tylko
        maturalne. please, bo nie wiem czy robic odpisy i kase wykladac.:|
        • Gość: flower Re: POMOCY IP: *.ak-com.pl 13.07.06, 11:02
          Jestem studentką UŚ; świadectwa ukończenia szkoły tez są wymagane :)
          Powodzeniaw czasie rekrutacji (UŚ to naprawdę fajna sprawa) :)
          • Gość: enigma Re: POMOCY IP: *.ula5.1000lecie.pl 13.07.06, 11:17
            no dobra, w zeszlym roku tez dawalam oba swiad, ale jest na www
            napisane:"świadectwo ukończenia szkoły średniej (nowa matura), jeśli jest brane
            pod uwagę w procesie rekrutacji", ale wlasnie wzmainka jest tylko o ocenach
            maturalnych, a nie ocenach ze szkoly. Moze w tym roku jest inaczej?
            • Gość: Popiołek Re: POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 11:26
              U mnie też biorą średnią z matury a nie ukończenia szkoły i oddałam tylko
              maturę. Nawet rubryk na podpisy pod swiad. ukończenia szkoły nie było!
              Wystraczy matura.
              • Gość: enigma Re: POMOCY IP: *.ula5.1000lecie.pl 13.07.06, 11:45
                dzieki:)
        • Gość: to-tylko-ja Re: POMOCY IP: *.sanetja.pl 13.07.06, 17:17
          na pedagogike chcą mieć też świadectwo ukończenia szkoły, chociaż w sumie nie
          wiadomo po co,..
    • Gość: gregor Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:17
      Dużo ludzi złożyło na matme?
      Jakie mieliście wyniki?
      orientujecie sie jakie były progi w zeszłym roku?
      matma na UŚiu to dla was "najważniejszy kierunek" czy traktujecie go
      jako "rezerwowy"?
      • Gość: ciuwar Re: UŚ IP: 217.153.80.* 13.07.06, 17:53
        Ja składam na matmę na UŚiu ale nie wiem czy się dostanę, mój wynik 70/32.
        Podobno na matmę nie ma tak dużo osób, oby... :)
        Życzę powodenia :)
    • yennefer_z_v Re: UŚ 13.07.06, 12:22
      Ja składam tylko na UŚ (podjęłam decyzję o zostaniu w domku rodzinnym ;)).
      - MISH (ale na to nie liczę - maturę napisałam dobrze, ale nie fantastycznie)
      - psychologia (1/2 podejścia praktycznego o 1/2 zainteresowań)
      - filologia polska (zero podejeścia praktycznego, ale zainteresowania trzymają
      się mocno)
      Na MISH już złożyłam, a jutro wyruszam na podbój pozostałych kierunków. Dobrze,
      że nie trzeba składać świadectw ukończenia szkoły, bo moje jest teraz na MISH-
      u. Byłam za to pewna, że trzeba dać wydrukowane potwierdzenia, a z Waszych
      wypowiedzi wynika, że niekoniecznie. Ale wezmę na wszelki wypadek.
      • Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:26
        Tak jak już wcześniej pisałam ode mnie wzięli tylko mature i to od lekarza. Na
        tablicy mieli wypisane co potrzeba i tylko te 2 rzeczy były wypisane. Poza tym
        jak coś zostawiasz to musisz sie podpisać w takich rubryczkach. Tam miejsce
        było tylko na mature i zaświadczenie lek. :)
        • Gość: ,,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:29
          słuchajcie, na stronie jest napisane, że ewntualnie można wysłać pocztą, tylko
          dać dopisek. warto tak zrobić? czy oni może gdzieś to pieprzną i się zgubi?:/
          mam trochę daleko i wolałabym pocztą.
          • Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:38
            Myślę, że spokojnie możesz wysłać. Jak wyślesz poleconym to musi dojść! Muszą
            potwierdzić odbiór, więc nie powinno być problemu. Chyba aż tak
            niezorganizowani nie są ;>
            • Gość: ,,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:41
              jak zadzwonię po drugiej, to jeszcze tam chyba ktoś będzie, zeby mi udzielić
              info co i jak z tym wysyłaniem??
              • Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:42
                Spróbuj. Ktoś powinien być. Albo zadzwoń najlepiej teraz.
                • Gość: ,,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:49
                  teraz nie ma jak, bo muszę poczekać na koleżankę, która składa ze mną, żeby
                  wiedzieć o jakie konkretne kierunki mam się dowiedzieć. mam nadzieję, że na UŚ
                  nie jest aż tak trudno się dostać;] pzdr
                  • Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 17:24
                    Na uś dość łatwo. No może na filologie trudniej. Ale na większość wszyscy się z
                    odwołań dostają.
                    I co powiedzieli na te świadectwa?
                    • Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:03
                      starczy 86 i 68 na biologię? wiem, że nikt tu wróżką nie jest, ale moze
                      orientujecie się jakie były progi w tamtym roku... bo nie weim, czy składac
                      jeszcze na chemię asekuracyjnie, czy nie :( kasy szkoda
                      • Gość: Listek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:05
                        Składałam tam rok temu. Pewnie, ze starczy, w tamtym roku wystarczyło mieć
                        troche ponad po 50 z obu poziomów (oczywiście tak było na ostatecznych
                        listach).
                        • Gość: ,,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:07
                          Listku jeśli na biologię starczyło po ok. 50% a było 6,8 osoby/miejsce, to ile
                          trzeba na politologię z obu?? było 8,2 osoby
                          • Gość: Listek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:11
                            Ale to chyba nie jest tak:) biologia dla wiekszosci ludzi to kierunek awaryjny.
                            wiekszosc osob sie dostalo na kierunki na akademii medycznej i zrezygnowalo z
                            niej. Nie wiem jak to jest z politologia. Musialabym zapytac znajomych z tego
                            kierunku.
                    • Gość: ,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:07
                      ech, nie dodzwoniłam się. jak już będe wiedzieć to napiszę:)
                    • Gość: ,,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:08
                      ech, nie dodzwoniłam się. jak już będe wiedzieć to napiszę..:)
    • Gość: paniZpieskiem Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:15
      A ktoś wie ile chętnych jest na matematykę?
      • lustrzanka.cyfrowa Re: UŚ 13.07.06, 21:05
        rekrutacja.us.edu.pl/?q=node/30 tu masz z tamtego roku statystyki
        • Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:25
          w tamtym roku na biologię brali 2 przedmioty pod uwagę, więc na pewno było
          łatweij niż będzie w tym roku :( wiem, że przyjmowali od 144 bodajże ale nie
          weim, jak liczyli punkty.
          • Gość: ,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:48
            144 na ile możliwych??
            • Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:50
              no własnie nie wiem, gdyby było wiadomo jak liczyli te punkty...zreszta i tak
              brali 2 przedm a teraz biora 1 więc to nie ma przełozenia
    • mniejszaztym Re: UŚ 14.07.06, 10:19
      Ja na filologię hiszpańską. Mam nadzieję, że się uda ;)
    • Gość: misia Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 11:06
      Mam pytanko czy po zlożeniu papierow na wydziale zmieniło wam sie coś na waszej
      stronie z rekrutacja (po zalogowaniu)??... właśnie u mnie nie ma żadnych zmian
      i tak dziwnie bo mogli by dać jakies potwierdzenie zeby nie bylo ze swiadectwo
      zapodzieje im sie gdzies w sekretariacie i nici z przyjecia na studia...
      SOrki. Wiem ze moze to głupie co napisałam ale mam lekką schize.. moglibyśmy
      mieć tą rekrytacje za sobą...
      Powodzenia.
      • Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:50
        Nic się już nie zmieni i nie będzie żadnego potwierdzenia otrzymania matury :(
        Dopiero za tydzień zobaczysz się na liście, albo i nie...
      • ettelie Re: UŚ 14.07.06, 13:08
        > SOrki. Wiem ze moze to głupie co napisałam ale mam lekką schize..

To nie jest głupie, też się zastanawiam czy dojdzie, a dopiero przed chwilą
        wysłałam... nie ufam jakoś do końca poczcie... też wolałabym jakieś potwierdzenie.
        Ale jak zaniosłaś sama to nie zgubią raczej.

Pozdrawiam
        • Gość: Wojtek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 20:31
          Czy na prawo potrzebne jest to zaswiadzczenie od lekarza?Czy jak wplacilem i nie
          mam jeszcze potwierdzenia to moge wysylac dokumenty? Z waszych wypowiedzi
          wnioskuje 1Nie,2Tak
    • yennefer_z_v Re: UŚ 14.07.06, 20:40
      No, to już wszystko mam złożone.
      Wnioski:
      - na psychologii orzeczenia lekarskiego na razie nie chcą, za to oglądają
      potwierdzenie rejestracji; biorą tylko świadectwo maturalne (nie w teczce,
      tylko w koszulce - jak nie masz, to pędzisz z trzeciego piętra na parter i
      kupujesz); odniosłam wrażenie, że fajnie ludzie tam składają, trochę się
      poobserwowało i pogadało w kolejce
      - na filologii polskiej też biorą tylko maturę; na potwiedzenie nie patrzą;
      biorą dokument w opisanej teczce; pytają o język obcy, którego chce się uczyć;
      mało ludzi było dziś, w sumie bez kolejki; szybko idzie, bo aż trzy stanowiska
      w sekretariacie
      Teraz już tylko oczekiwanie na wyniki.
      • Gość: Wojtek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:01
        Czyli musze czekac az przekaz do nich dotrze, odblokuja mi konto, wtedy bede
        potwierdzal rejestracje. Jak potwierdze to wtedy moge wyslac?? Czy poprostu moge
        wyslac bez uprzedniego potwierdzenia?
        • Gość: m. Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:59
          mam to samo pytanie co przedmówca. bo płacę dopiro jutro rano.
        • Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 22:02
          To zależy jaki wydział cię interesuje, bo jak widzisz na chemie, biologię nie
          chcą potwierdzenia, a na psychologię chcą...
          • emm.em Re: UŚ 14.07.06, 22:03
            ettelie sprawdź e-maila na gazecie :) proszę o odpowiedź:)
            • ettelie Re: UŚ 14.07.06, 22:32
              Dobrze, że tu napisałaś, bo tak nigdy bym pewnie nie zobaczyła Twojego maila.
              (nie używam gazetowego i nigdy nie sprawadzam... heh chyba powinnam zacząć...)

Odpowiedź już powinna być u Ciebie :)
              • emm.em Re: UŚ 15.07.06, 01:48
                :)
      • Gość: JF Re: UŚ IP: *.zagorz.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 23:03
        mam pytanko:czy na pedagogikę te ztrzeba orzeczenie lekarskie?od razu czy po
        wstępnym zakwalifikowaniu się?Jaki lekarz powinnien wydac takie oświadczenie i
        jak ono wygląda?Dziękuje za pomoc i odp:)
        • Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 01:33
          a ja mam takie pytanie: czy na te kierunki, na które biorą zaświadczenie od
          lekarza medycyny pracy trzeba dostarczać również orzeczenie od zwykłego lekarza?
          • marr_s Re: UŚ 15.07.06, 11:00
            słuchajcie, wy wpłacaliście kasę na tym blankiecie co jest w 3 etapie
            rejestracji?? tam nie ma żadnych adresów ani nic i nie wiem czy tak wpłacić czy
            może jednak przepisać to ręcznie na normalny?? Proszę o szybką odpowiedź.
            • Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:01
              przepisz na normalny, tam jest napisane, że to jest wzór.
              • Gość: marr_s Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:20
                ale na tym wzorze, nie ma ani adresu UŚ, ani mojego, ani kierunku na jaki się
                ubiegam...:( czy na tym normlanym co wypiszę sobie sama to mam podawać te
                informacje? adresy, kierunek itd?
                • Gość: Kamil Re: UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:24
                  ja zrobiłem na zwykłym blankiecie, ale z tymi danumi co ze wzoru, to i tak babka w banku napisala mój adres, a US nie, wiec oprócz imienie i nazwiska i peselu napisz jeszcze odres, prelew doszedł na 3 dzien, pozdrawiam
                • Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:24
                  Jako Twoje dane liczy się dla nich tylko pesel. Zawsze przed potwierdzeniem
                  rejestracji i po wpłaceniu pieniędzy możesz zmienić kierunek. Do wpłaty
                  pieniędzy potrzebujesz tylko numer rachunku. Ale dla spokoju napisałam
                  uniwersytet śląski w nazwie odbiorcy i w nazwie zleceniodawcy imie i nazwisko i
                  pesel...
                  • marr_s Re: UŚ 15.07.06, 11:56
                    sedeczne dzieki za tak szybką odpowiedź:))
    • Gość: meneva Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 12:25
      Może zmienię trochę temat ;)
      Dlaczego idziecie akurat do Katowic? Ja muszę przyznać, że złożyłam tam papiery
      zupełnie w ślepo, bo nawet nigdy nie byłam w tym mieście (no, moze tylk0o na
      dworcu :) Słyszałam, że Kat nie są zbyt urodziwe, ale przecież nie to jest
      najważniejsze. Klimat - to jest coś, co naprawdę sie liczy ;) No i ludzie,
      ludzie ze Śląska są super :)
      • Gość: Popiołek Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:08
        Ja ide tutaj bo mieszkam w mieście obok. Nie stać mnie na utrzymanie w innym
        mieście.
        • Gość: meneva Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:35
          A jakie masz zdanie o Katowicach? Jako miejscowy/a może powiesz coś ciekawego ;)
          • Gość: Popiołek Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:43
            Tu będzie problem ;)
            Kiedyś to było miasto przemysłowe. Teraz jest w trakcie przebudowy. Ale trochę
            bez pomysłu. Wszystko wydaje się przypadkowe.
            Jak chcesz dojechać do miasta obok musisz się liczyć z przepełnionymi
            autobusami, albo z korkiem (chodź tu się nieco już zmieniło). Nie radzę wsiadać
            do tramwajów - grozi kalectwem!
            Jest tu dość dużo studentów (jeżeli chodzi o Katowice to głównie w ligocie).
            Uczelnie są wszędzie porozrzucane. Ale wykładowcy do przejścia:)
            Ludzie - to zależy gdzie trafisz;)
            Co by tu jeszcze napisać...
            • Gość: meneva Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:49
              A kluby, życie towarzystkie, kulturalne? ;)I czy jest drogo, bo to też ważne. W
              Wawie, do której też składam, to ceny są kosmiczne :/
      • yennefer_z_v Re: Katowice 15.07.06, 14:37
        Ja idę na UŚ, bo zdecydowałam, że zostaję w domu. Na siłę byłoby mnie może stać
        na Kraków, ale jakoś tak nie mam ochoty na samodzielność ;)Katowice jako takie
        zachwycają mnie raczej średnio (eufemizm), ale moje rodzinne miasto (DG) lubię.
        A dojazd mam niezły. Co do katowickich cen, to chyba nie są tragiczne, z Wawą
        (byłam tam ostatnio przez dwa dni) nie ma co porównywać. O samym uniwerku
        słyszałam skrajnie różne opinie. Jak wczoraj składałam papiery (pisałam już o
        tym), to spodobał mi się klimat w kolejce na psychologię. Życia towarzyskiego w
        Katowicach na razie nie prowadzę (dojazd niezły, ale bez przesady), ale podobno
        opcji trochę jest, zwłaszacza klubowych (tylko to akurat nie mój styl).
        • Gość: halszka Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:14
          a ile yennefer masz pkt na psychologie:)ja tez sie wybieram
          mam tak polak 80/68
          angol 100/71
          biola 76/58 ustne:polak 100
          angol (roz) 85%
          i jak myslisz sa szanse dla mnie??jestem z pomorza mam rodzine na slasku:)
          • Gość: meneva Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:50
            Jesteś z Pomorza i stamtąd uciekasz??? Kompletnie tego nie rozumiiem ;) Gdyby
            nie to, że do Gdańska mam 500 kilosów, to z całą pewnoscią stanęłabym na głowie,
            zeby studiować w Trójmieście :) Uwielbiam Trójmiasto, szczególnie gdańsk i
            jeżdżę tam tak często, jak się da, bawić się oczywiście :D

Jednak studiowanie 500 km od domu, to jak dla mnie trochę przesada.
          • yennefer_z_v Re: Katowice 15.07.06, 16:30
            Moje wyniki:
            - polski 100 i 63, ustny 100
            - angielski 98 i 81, ustny 85
            - historia 84 i 88
            Szanse chyba obie mamy, trzeba by użyć tych magicznych przeliczników podanych
            przez wydział - zakręcone są totalnie, ale kalkulator dobra rzecz.
            Jakbym mieszkała na Pomorzu, to bym się go z miłości do morza trzymała rękami,
            nogami i zębami ;) Ale rozumiem chęć odmiany. Mam nadzieję, że trafimy na tę
            psychologię razem - będę mogła u Ciebie spędzać wakacje ;)
            • Gość: enigma Re: Katowice IP: *.ula5.1000lecie.pl 15.07.06, 16:51
              Co do katowic, dla kazdego cos dobrego:) Kluby sa rozniste, wystarczy poszukac,
              pochodzic. Piwko w granicach 4-6 zeta (zalezy czy centrum czy nie). Ludzie
              rozni, o USiu roznie sie slyszy, jednym pasuje drugim nie,ale studenci spoko.
              Duzo tez obcokrajowcow:)
            • Gość: Ashlee Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 22:31
              yennefer_z_v Twoje wyniki są bardzo dobre i życzę Ci żebyś się dostała :) Ja
              będę próbować za rok, też na psychologię. Jak przygotowywałaś się do matury?
              Pisałaś dużo wypracowań(polski),rozwiązywałaś często testy, korzystałaś z jakiś
              ksiązek? Czy może jeszcze inaczej? Z góry dzięki za odpowiedz :)
    • Gość: meneva Listy dopiero w pierwszym tyg sierpnia :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 17:07
      Ja zwariuję przez to czekanie...
      • Gość: ENIGMA Re: Listy dopiero w pierwszym tyg sierpnia :( IP: *.ula5.1000lecie.pl 15.07.06, 23:46
        mialy byc 28 lipca..... ludziom chca wakacje zepsuc? zycie? wszystko!?? Tak
        zdenerwowac, zeby sie juz nic nie chcialo???? Oj, MEN, oj US....
        • Gość: meneva Re: Listy dopiero w pierwszym tyg sierpnia :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 11:38
          naprawde, to już przesada. to miały być takie wspaniale wakacje, najdłuższe w
          życiu! a tu co? nie ma żadnych wakacji! człowiek się nigdzie ruszyć nie może,
          musi siedzieć w chałupie i ciągle czegoś oczekiwać, jak nie wyników matur, to
          wpłynięcia opłaty i tych list...
      • yennefer_z_v Re: Listy dopiero w pierwszym tyg sierpnia :( 16.07.06, 12:14
        Skąd takie informacje? Na stronie UŚ-u nadal termin 27-28.07. A mnie
        powiedziali przy składaniu papierów, że wyniki 28.
        • Gość: meneva Re: Listy dopiero w pierwszym tyg sierpnia :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 12:21
          jest napisane na stronie głównej
          • yennefer_z_v Re: Listy dopiero w pierwszym tyg sierpnia :( 16.07.06, 13:32
            Mnie się wydaje, że ten termin dotyczy list na stronie internetowej. Po
            prostu "niezwłocznie" w wykonaniu UŚ-u oznacza coś innego, niż definicja
            słownikowa tego słowa. Pewnie 27-28.07. będzie można oglądać listy na
            wydziałach, a oni dają sobie czas na ich przerzucenie do sieci. Ale to dziwne,
            bo w zeszłym roku listy były chyba najpierw na stronie.
            • Gość: meneva Re: Listy dopiero w pierwszym tyg sierpnia :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:48
              nie sądzę, będę zawozić papiery, to sie zapytam, o co w tym chodzi.
    • Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:06
      Wstępne listy będą wywieszone na wydziałach już 21 lipca, najpóźniej 24. Potem
      będą weryfikowane z rejestracją internetową i prawdziwe listy będą dopiero
      około 28 lipca. Jeżeli ktoś chce, żebym go sprawdziła na liście, to nie ma
      sprawy:)

Co do klubów w Katowicach to jest wystarczająco. Sami się przekonacie;)
    • Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:48
      nic już z tego wszystkiego nie kumam :( jeśli jest tak, jak piszesz, to
      rzeczywiscie mogłabyś mnie sprawdzić. moje gg 3782690.

może polecisz jakis fajny klubik, bo jak będę w tygodniu to z chęcią zaszaleję
      ;) tylko, jak to jest w Kat z zabawą w tygodniu? bo w takim gdańsku, to nieważne
      jaki dzień, zawsze coś się dzieje :)

PS. Duzo jest na Śląsku depeszów? hihihihi ;D

Ty staryjesz na zwykłą chemię, czy środowiska? Ja złożyłam na środ.
      • Gość: pytanie Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 01:15
        o co chodzi z tą datą stempla?? czy 17 jeszcze można wpłacać?? i czy na
        politologię trzeba dostarczyć to potwierdzenie?
        • Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 01:29
          Do 17 możesz wpłacać w banku, na poczcie do 21 możesz wpłacać w kasie usia.
          • Gość: pytanie Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 01:33
            Droga Popiołku, ja bym chciała jutro też wysłać, ale nie będę miała tego
            potwierdzenia...czy ono jest konieczne? czy może wystarczy sam dowód wpłaty. bo
            te dokumenty trzeba dostarczyć do 21 chyba. sama już nie wiem;/
            • Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 01:38
              Dowód wpłaty pewnie - wystarczy. Przecież chyba nie sa tacy niedorozwinięci,
              żeby sobie tego nie poskładać w całość;)

Tak matura musi dojść do 21. Lepiej wyślij polconym priorytetem, bo poczta tez
              ma czasem różne odbicia :)
              • Gość: pytanie Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 08:08
                Mam jeszcze pilne pytanie; gdzie jest ten formularz rejestracyjny?? skąd go
                wziąć?

bo w zakładce, wymagane dokumenty nie ma o nim mowy, a w tej uchwlae Senatu
                jest, wiec w sumie lepiej go dać,ale gdzie na stronie jest jakiś wzór tego
                formularza?? proszę o pomoc.
                • Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 10:56
                  ten formularz się drukuje po tym, jak wpłyną pieniądze.
    • Gość: meneva Akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 13:25
      słyszałam, ze akademiki w Kat dostają wszyscy. moze ktoś z Was był w którymś z
      tych akademików? czy tam jest strasznie obleśnie? bo na zdjeciach, które są na
      stronie, to te pokoje po prostu odstraszają. ja byłam w akademikach np. sggw, to
      tam jest tak ładnie, że aż sie chce tam mieszkać.
    • Gość: ja.. Liczba kandydatów na jedno miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 13:37
      rekrutacja.us.edu.pl/?q=node/395
      • Gość: kamil Re: Liczba kandydatów na jedno miejsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 21:51
        no to sie dostałem :(
        • Gość: Popiołek Re: Liczba kandydatów na jedno miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 22:12
          Na co składałeś?
    • Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 15:10
      co się w tym roku tyle ludzi na tą biologię rzuciło? :(
    • Gość: Monika Re: UŚ IP: 217.153.80.* 23.07.06, 16:29
      Z tego co czytałam to wiadomość czy się dostałeś czy nie bedzie przesłana do
      każdego. Mam więc pytanie,jesli ktoś taki jak ja, wraca z wyjazdu 8 sierpnia czy
      powinien upoważnic rodziców do podjęcia decyzji i podpisania się za mnie (o ile
      tak się da) czy wystarczy jakbym się dostała zgłosić się do UŚia 9 lipca?
      • Gość: ja Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 17:31
        Chyba jest 7 dni na wpis? Czyli jednak musisz napisać upoważnienie...

U P O W A Ż N I E N I E

Ja niżej podpisana/y upoważniam osobę
        p. .........................................................,

zamieszkałą
        w ..............................................................................
        ...............................................,

legitymującą się dowodem
        tożsamości .....................................................................
        ...................

do podpisania i złożenia deklaracji podjęcia studiów w Uniwersytecie Śląskim

na rok akademicki 2006/2007 na wydziale...................................., na
        kierunku ................................. .

......................... .................................................

data czytelny podpis kandydata
        • Gość: Monika Re: UŚ IP: 217.153.80.* 23.07.06, 18:14
          dzięki :)
          • Gość: meneva Mam pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 23:48
            A co muszę robić, jeśli nie dostanę się z pierwszej listy? po prostu czekać,
            zeby automatycznie wskoczyć na miejsce, jak ktoś zrezygnuje, czy trzeba wtedy od
            razu pisać odwołanie? orientuje sie ktoś? wiem, ze w tamtym roku trzeba było od
            razu pisać odwołanie.
            • Gość: moniczka Re: Mam pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 23:59
              na uś... yyy... Odwołanie, tak!
              • Gość: meneva Re: Mam pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 00:37
                a skąd wiesz? czy jest gdzieś napisane na stronie uś? czy to jest jakis druk,
                który można ściagnąć i czy coś trzeba do niego dołączyć?
                • Gość: ptanie Re: Mam pytanie :) IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:08
                  też się dołączam i co też jest ważne-czy to odwołanie trzeba zawieźć, czy można
                  wysłać pocztą?
    • Gość: majka Re: UŚ IP: *.ssi.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:50
      ja skladam na socjologie politologie i kulturoznawstwo moze szczescie dopisze i
      sie na cos dostane z tymi moimi marnymi wynikami:P
      • Gość: JF Re: UŚ IP: *.promax.media.pl 26.07.06, 09:36
        hej, ja czekam na wyniki na pedagogikę(magisterskie,dzienne),może ktoś z Was
        orientuje się kiedy będą wyniki.Mam nadzieję,żę 28 najpóźniej.Pozdrowionka
        • Gość: up Re: UŚ IP: *.244.131.192.mielec131.ptc.pl 27.07.06, 09:27
          up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka