ciuwar 11.07.06, 23:29 Składa ktoś z was może papiery na Uniwersytet Śląski w Katowicach? Jeśli tak to na jaki kierunek :>? Ja złożyłam na matematykę finansową i tak się zastanawiam czy dużo bedzie chetnych na nią ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Popiołek Chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 23:31 Złożyłam na chemię, mam nadzieję, że z odwołania przynajmniej sie dostanę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,, Re: Chemia IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 23:44 ile czekaliście na odblokowanie tego kolejnego etapu? czy po tym odblokowaniu trzeba coś drukować itp. żeby dopiero móc składac papiery? czy można nie czekać na to odblokowanie i dawać papiery na uniwerek. czy można wysyłać? pisze, że można ale sama już nie wiem. będę wdzieczna za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciuwar Re: Chemia IP: 217.153.80.* 11.07.06, 23:54 ja dzisiaj wysłałam pieniądze, a jadę złożyć papiery w piątek więc mam nadzieję, że mi odblokują do piątku. Na stronie us-iu pisze że może to potrwac nawet kilka dni :(. ale mi się wydaje ze jak bedziesz miała potwierdzenie z banku czy poczty że zapłaciłaś to ci uznadzą i przyjmą papiery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,, Re: Chemia IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 23:58 a co jeszcze trzeba tam zrobić/napisać/uzupełnić po odblokowaniu tego następnego etapu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciuwar Re: Chemia IP: 217.153.80.* 12.07.06, 00:07 tak dokładnie to nie wiem, ale wydaje mi się że wszystko tam bedzie pisać. Podobno potwierdzenie wpłaty musisz wydrukować, by potem pokazać jak bedziesz składać papiery. Mam nadzieję,że już jutro mi to odblokują :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: Chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:10 Potwierdzenia nie musisz miec wplaty jak sie rejestrujesz przez net. Byłam dzis tam z maturą i pytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: Chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:09 Mozesz wydrukować dla siebie potwierdzenie. Dla nich ie musisz. Po wpłacie czekasz do 4 dni. ja tak miałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciuwar Re: Chemia IP: 217.153.80.* 12.07.06, 00:12 dzięki, przynajmniej nie będe się denerwować że jeszcze nie ma mojej wpłaty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciuwar Re: Chemia IP: 217.153.80.* 12.07.06, 00:13 aha jeszcze pytanie, te cztery dni były z sobotą i niedzielą czy w tygodniu? dzięki za odpowiedz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: Chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:18 Wpłacałam w czwartek i były w poniedziałek, czyli z sobotą i niedzielą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: Chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:25 Na ma za co:) A na matematykę też musicie robić badania lekarskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciuwar Re: Chemia IP: 217.153.80.* 12.07.06, 07:15 tak, nie wiesz może gdzie można znaleźć tą kartę z którą idzie się do lekarza? Ja szukałam i nie mogę znaleźć :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: Chemia IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:43 czyli po wpłaceniu i bez odblokowanego następnego etapu, można już wieść na uczelnię, skoro im nie trzeba przedkładać tego potwierdzenia? jak to ma być:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: Chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:13 Możesz zanieść najpierw świadectwo a później się zarejestrować i wpłacić pieniądze. Żeby tylko do 21 lipca do nich doszły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: Chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:11 Jak się zarejestrujesz to na twojej głównej str. pokaże ci się na dole skierowanie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ettelie Re: UŚ 12.07.06, 16:56 Ja ma do Was ważne pytanka: chce się upewnić - przesyłamy im 1. świadectwa 2.dowód wpłaty (niby nie trzeba ale nie zaszkodzi :) 3. zaświadczenie/orzeczenie lakarskie i to tyle tak? nic więcej na pewno?? żadnych formularzy jak na innych uczelniach? A czy mam przesłać im te dokumenty w jakiejś teczce? czy wystarczy np. przeźroczysta 'koszluka'? Napiszcie proszę jak wy wysyłacie Pozdrawiam PS. Ja składam na biotechnologię i psychologię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:15 > Ja ma do Was ważne pytanka: > > chce się upewnić - przesyłamy im 1. świadectwa 2.dowód wpłaty (niby nie trzeba > ale nie zaszkodzi :) 3. zaświadczenie/orzeczenie lakarskie i to tyle tak? nic > więcej na pewno?? żadnych formularzy jak na innych uczelniach? Ja tylko zaniosłam teczkę, świadectwo i orzeczenie lekarskie. > > A czy mam przesłać im te dokumenty w jakiejś teczce? czy wystarczy np. > przeźroczysta 'koszluka'? > Chcą w opisanej teczce (imię nazwisko, adres, pesel, wydział i kierunek) > Napiszcie proszę jak wy wysyłacie > > Pozdrawiam > > PS. Ja składam na biotechnologię i psychologię :) > Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:23 Ja byłam 38 więc mam jakieś szanse się dostać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: UŚ IP: 81.210.89.* 12.07.06, 17:13 ja dzisija złożyłam na biologie i na biotechnologie, zaniosłam tylko maturalne świadectwo i żaświadczenie lekskie. podobno na bioli jest już 600 os a spodziewają się 800 a na biotechnologii jest jeszcze więcej :P:P fajnie nie :P Odpowiedz Link Zgłoś
ettelie Re: UŚ 12.07.06, 17:19 Bardzo fajnie... ;) ale trochę odpadnie, bo czasem ludzie sie na lekarski dostaną i rezygnują, albo na farmacje... :) A dałaś im świadectwo w teczce? (I jeszcze taki mały offtopic: czy pamiętasz może jakie badania krwi Ci robili? bo już się zaczęłam zastanawiać czy mam dobre..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: UŚ IP: 81.210.89.* 13.07.06, 08:13 Bez teczki dałam. ja nie miałam żadnych badań krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kolibra Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:05 ja też składam na biol i biotech. mam pytanie, czy na te dwa kierunki trzeba dwa oddzielne zaświadczenia oryginały, czy wystarczy jak zrobię ksero? jakie masz wyniki, bo ja 86 i 68 z biologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sld Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:21 Ja skladam na prawo, historie i politologie. Troche niejasne warunki rekrutacji na prawo - tzn. wybor poziomu podstawowego LUB rozszerzonego z historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wv Re: UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 18:32 Co tu masz niejasnego? Chodzi o to, ze beda brac pod uwage ten wynik, ktory bedzie wyzszy. Stad to LUB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sld Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 18:45 Przeciez to kompletny bezsens, obydwa wyniki sa calkowicie nieporownywalne (wystarczy popatrzec na srednie z poziomu roz. i podst.). To chyba jasne ze dla roz. powinnien byc jakis specjalny przelicznik, a na stronie int. nie ma o tym zadnej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:02 Sld a jaki masz wynik na politologię? ja mam 201 i nie wiem czy mam szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sld Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:32 Szanse masz calkiem spore :) Z tego co wiem, to w tamtym roku ludzie z gorszymi wynikami sie dastawali. Mi wychodzi 220, ale gdybym sie dostal na kilka kierunkow, to raczej na pewno nie wybiore politologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:34 no ale w zeszłym to jakoś inaczej było, chyba tylko sumowali te dwa poziomy bez mnożenia. nie wiem czy w tym roku będzie podobnie. ja na uś daję tylko na politologię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:34 >nie wiem czy w tym roku będzie podobnie chciałam napisac, że nie wiem czy to lepsze czy gorsze rozwiązanie niż to zastosowane w tym roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
marr_s Re: UŚ 13.07.06, 02:20 proszę o pilne info, czy 171 starczy? sld pisałeś, że się ludzie dostawali z wynikami poniżej 201, czy były to wyniki ok.171 czy jednak wyższe?? proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sld Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 07:55 Nie wiem jaki prog byl w tamtym roku. Pamietam tylko, ze z mojej szkoly dostalo sie kilka osob, chociaz nie mieli zybt swietnych wynikow. Zreszta nie sugerowalbym sie ubieglym rokiem. Tegoroczna matura (roz.) byla znacznie trudniejsza wiec pewnie przyjmowac beda z gorszymi wynikami. Chyba, ze rzuca sie maturzysci 2005', wtedy moze byc nieciekawie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaspana Re: UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:57 bo jest przelicznik tylko ze on jest w dziekanacie, jak masz 60 procent z rozszerzenia to możą, jak wychodzi wiecej niz masz z podstawy to fajnie, jak nie to biora podstawę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sld Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:25 Okazuje sie, ze bajki kolezanko opowiadasz. Przed chwila bylem zlozyc papiery i zadnego specjalnego przelicznika nie ma. Jest traktowany tak samo jak p. podstawowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enigma POMOCY IP: *.ula5.1000lecie.pl 13.07.06, 10:58 Mianowicie: skladam na fil.angielska, fil.hiszpanska i pedagogike, i do jasnej .... nie wiem , czy trzeba skladac tez swiadectwa ze szkoly, czy tylko maturalne. please, bo nie wiem czy robic odpisy i kase wykladac.:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flower Re: POMOCY IP: *.ak-com.pl 13.07.06, 11:02 Jestem studentką UŚ; świadectwa ukończenia szkoły tez są wymagane :) Powodzeniaw czasie rekrutacji (UŚ to naprawdę fajna sprawa) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enigma Re: POMOCY IP: *.ula5.1000lecie.pl 13.07.06, 11:17 no dobra, w zeszlym roku tez dawalam oba swiad, ale jest na www napisane:"świadectwo ukończenia szkoły średniej (nowa matura), jeśli jest brane pod uwagę w procesie rekrutacji", ale wlasnie wzmainka jest tylko o ocenach maturalnych, a nie ocenach ze szkoly. Moze w tym roku jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 11:26 U mnie też biorą średnią z matury a nie ukończenia szkoły i oddałam tylko maturę. Nawet rubryk na podpisy pod swiad. ukończenia szkoły nie było! Wystraczy matura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to-tylko-ja Re: POMOCY IP: *.sanetja.pl 13.07.06, 17:17 na pedagogike chcą mieć też świadectwo ukończenia szkoły, chociaż w sumie nie wiadomo po co,.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:17 Dużo ludzi złożyło na matme? Jakie mieliście wyniki? orientujecie sie jakie były progi w zeszłym roku? matma na UŚiu to dla was "najważniejszy kierunek" czy traktujecie go jako "rezerwowy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciuwar Re: UŚ IP: 217.153.80.* 13.07.06, 17:53 Ja składam na matmę na UŚiu ale nie wiem czy się dostanę, mój wynik 70/32. Podobno na matmę nie ma tak dużo osób, oby... :) Życzę powodenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer_z_v Re: UŚ 13.07.06, 12:22 Ja składam tylko na UŚ (podjęłam decyzję o zostaniu w domku rodzinnym ;)). - MISH (ale na to nie liczę - maturę napisałam dobrze, ale nie fantastycznie) - psychologia (1/2 podejścia praktycznego o 1/2 zainteresowań) - filologia polska (zero podejeścia praktycznego, ale zainteresowania trzymają się mocno) Na MISH już złożyłam, a jutro wyruszam na podbój pozostałych kierunków. Dobrze, że nie trzeba składać świadectw ukończenia szkoły, bo moje jest teraz na MISH- u. Byłam za to pewna, że trzeba dać wydrukowane potwierdzenia, a z Waszych wypowiedzi wynika, że niekoniecznie. Ale wezmę na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:26 Tak jak już wcześniej pisałam ode mnie wzięli tylko mature i to od lekarza. Na tablicy mieli wypisane co potrzeba i tylko te 2 rzeczy były wypisane. Poza tym jak coś zostawiasz to musisz sie podpisać w takich rubryczkach. Tam miejsce było tylko na mature i zaświadczenie lek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:29 słuchajcie, na stronie jest napisane, że ewntualnie można wysłać pocztą, tylko dać dopisek. warto tak zrobić? czy oni może gdzieś to pieprzną i się zgubi?:/ mam trochę daleko i wolałabym pocztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:38 Myślę, że spokojnie możesz wysłać. Jak wyślesz poleconym to musi dojść! Muszą potwierdzić odbiór, więc nie powinno być problemu. Chyba aż tak niezorganizowani nie są ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:41 jak zadzwonię po drugiej, to jeszcze tam chyba ktoś będzie, zeby mi udzielić info co i jak z tym wysyłaniem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:42 Spróbuj. Ktoś powinien być. Albo zadzwoń najlepiej teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:49 teraz nie ma jak, bo muszę poczekać na koleżankę, która składa ze mną, żeby wiedzieć o jakie konkretne kierunki mam się dowiedzieć. mam nadzieję, że na UŚ nie jest aż tak trudno się dostać;] pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 17:24 Na uś dość łatwo. No może na filologie trudniej. Ale na większość wszyscy się z odwołań dostają. I co powiedzieli na te świadectwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:03 starczy 86 i 68 na biologię? wiem, że nikt tu wróżką nie jest, ale moze orientujecie się jakie były progi w tamtym roku... bo nie weim, czy składac jeszcze na chemię asekuracyjnie, czy nie :( kasy szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:05 Składałam tam rok temu. Pewnie, ze starczy, w tamtym roku wystarczyło mieć troche ponad po 50 z obu poziomów (oczywiście tak było na ostatecznych listach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:07 Listku jeśli na biologię starczyło po ok. 50% a było 6,8 osoby/miejsce, to ile trzeba na politologię z obu?? było 8,2 osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:11 Ale to chyba nie jest tak:) biologia dla wiekszosci ludzi to kierunek awaryjny. wiekszosc osob sie dostalo na kierunki na akademii medycznej i zrezygnowalo z niej. Nie wiem jak to jest z politologia. Musialabym zapytac znajomych z tego kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:07 ech, nie dodzwoniłam się. jak już będe wiedzieć to napiszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:08 ech, nie dodzwoniłam się. jak już będe wiedzieć to napiszę..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paniZpieskiem Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:15 A ktoś wie ile chętnych jest na matematykę? Odpowiedz Link Zgłoś
lustrzanka.cyfrowa Re: UŚ 13.07.06, 21:05 rekrutacja.us.edu.pl/?q=node/30 tu masz z tamtego roku statystyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:25 w tamtym roku na biologię brali 2 przedmioty pod uwagę, więc na pewno było łatweij niż będzie w tym roku :( wiem, że przyjmowali od 144 bodajże ale nie weim, jak liczyli punkty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:48 144 na ile możliwych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:50 no własnie nie wiem, gdyby było wiadomo jak liczyli te punkty...zreszta i tak brali 2 przedm a teraz biora 1 więc to nie ma przełozenia Odpowiedz Link Zgłoś
mniejszaztym Re: UŚ 14.07.06, 10:19 Ja na filologię hiszpańską. Mam nadzieję, że się uda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 11:06 Mam pytanko czy po zlożeniu papierow na wydziale zmieniło wam sie coś na waszej stronie z rekrutacja (po zalogowaniu)??... właśnie u mnie nie ma żadnych zmian i tak dziwnie bo mogli by dać jakies potwierdzenie zeby nie bylo ze swiadectwo zapodzieje im sie gdzies w sekretariacie i nici z przyjecia na studia... SOrki. Wiem ze moze to głupie co napisałam ale mam lekką schize.. moglibyśmy mieć tą rekrytacje za sobą... Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:50 Nic się już nie zmieni i nie będzie żadnego potwierdzenia otrzymania matury :( Dopiero za tydzień zobaczysz się na liście, albo i nie... Odpowiedz Link Zgłoś
ettelie Re: UŚ 14.07.06, 13:08 > SOrki. Wiem ze moze to głupie co napisałam ale mam lekką schize.. To nie jest głupie, też się zastanawiam czy dojdzie, a dopiero przed chwilą wysłałam... nie ufam jakoś do końca poczcie... też wolałabym jakieś potwierdzenie. Ale jak zaniosłaś sama to nie zgubią raczej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 20:31 Czy na prawo potrzebne jest to zaswiadzczenie od lekarza?Czy jak wplacilem i nie mam jeszcze potwierdzenia to moge wysylac dokumenty? Z waszych wypowiedzi wnioskuje 1Nie,2Tak Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer_z_v Re: UŚ 14.07.06, 20:40 No, to już wszystko mam złożone. Wnioski: - na psychologii orzeczenia lekarskiego na razie nie chcą, za to oglądają potwierdzenie rejestracji; biorą tylko świadectwo maturalne (nie w teczce, tylko w koszulce - jak nie masz, to pędzisz z trzeciego piętra na parter i kupujesz); odniosłam wrażenie, że fajnie ludzie tam składają, trochę się poobserwowało i pogadało w kolejce - na filologii polskiej też biorą tylko maturę; na potwiedzenie nie patrzą; biorą dokument w opisanej teczce; pytają o język obcy, którego chce się uczyć; mało ludzi było dziś, w sumie bez kolejki; szybko idzie, bo aż trzy stanowiska w sekretariacie Teraz już tylko oczekiwanie na wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:01 Czyli musze czekac az przekaz do nich dotrze, odblokuja mi konto, wtedy bede potwierdzal rejestracje. Jak potwierdze to wtedy moge wyslac?? Czy poprostu moge wyslac bez uprzedniego potwierdzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:59 mam to samo pytanie co przedmówca. bo płacę dopiro jutro rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 22:02 To zależy jaki wydział cię interesuje, bo jak widzisz na chemie, biologię nie chcą potwierdzenia, a na psychologię chcą... Odpowiedz Link Zgłoś
emm.em Re: UŚ 14.07.06, 22:03 ettelie sprawdź e-maila na gazecie :) proszę o odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
ettelie Re: UŚ 14.07.06, 22:32 Dobrze, że tu napisałaś, bo tak nigdy bym pewnie nie zobaczyła Twojego maila. (nie używam gazetowego i nigdy nie sprawadzam... heh chyba powinnam zacząć...) Odpowiedź już powinna być u Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JF Re: UŚ IP: *.zagorz.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 23:03 mam pytanko:czy na pedagogikę te ztrzeba orzeczenie lekarskie?od razu czy po wstępnym zakwalifikowaniu się?Jaki lekarz powinnien wydac takie oświadczenie i jak ono wygląda?Dziękuje za pomoc i odp:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 01:33 a ja mam takie pytanie: czy na te kierunki, na które biorą zaświadczenie od lekarza medycyny pracy trzeba dostarczać również orzeczenie od zwykłego lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
marr_s Re: UŚ 15.07.06, 11:00 słuchajcie, wy wpłacaliście kasę na tym blankiecie co jest w 3 etapie rejestracji?? tam nie ma żadnych adresów ani nic i nie wiem czy tak wpłacić czy może jednak przepisać to ręcznie na normalny?? Proszę o szybką odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:01 przepisz na normalny, tam jest napisane, że to jest wzór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr_s Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:20 ale na tym wzorze, nie ma ani adresu UŚ, ani mojego, ani kierunku na jaki się ubiegam...:( czy na tym normlanym co wypiszę sobie sama to mam podawać te informacje? adresy, kierunek itd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:24 ja zrobiłem na zwykłym blankiecie, ale z tymi danumi co ze wzoru, to i tak babka w banku napisala mój adres, a US nie, wiec oprócz imienie i nazwiska i peselu napisz jeszcze odres, prelew doszedł na 3 dzien, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:24 Jako Twoje dane liczy się dla nich tylko pesel. Zawsze przed potwierdzeniem rejestracji i po wpłaceniu pieniędzy możesz zmienić kierunek. Do wpłaty pieniędzy potrzebujesz tylko numer rachunku. Ale dla spokoju napisałam uniwersytet śląski w nazwie odbiorcy i w nazwie zleceniodawcy imie i nazwisko i pesel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 12:25 Może zmienię trochę temat ;) Dlaczego idziecie akurat do Katowic? Ja muszę przyznać, że złożyłam tam papiery zupełnie w ślepo, bo nawet nigdy nie byłam w tym mieście (no, moze tylk0o na dworcu :) Słyszałam, że Kat nie są zbyt urodziwe, ale przecież nie to jest najważniejsze. Klimat - to jest coś, co naprawdę sie liczy ;) No i ludzie, ludzie ze Śląska są super :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:08 Ja ide tutaj bo mieszkam w mieście obok. Nie stać mnie na utrzymanie w innym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:35 A jakie masz zdanie o Katowicach? Jako miejscowy/a może powiesz coś ciekawego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:43 Tu będzie problem ;) Kiedyś to było miasto przemysłowe. Teraz jest w trakcie przebudowy. Ale trochę bez pomysłu. Wszystko wydaje się przypadkowe. Jak chcesz dojechać do miasta obok musisz się liczyć z przepełnionymi autobusami, albo z korkiem (chodź tu się nieco już zmieniło). Nie radzę wsiadać do tramwajów - grozi kalectwem! Jest tu dość dużo studentów (jeżeli chodzi o Katowice to głównie w ligocie). Uczelnie są wszędzie porozrzucane. Ale wykładowcy do przejścia:) Ludzie - to zależy gdzie trafisz;) Co by tu jeszcze napisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:49 A kluby, życie towarzystkie, kulturalne? ;)I czy jest drogo, bo to też ważne. W Wawie, do której też składam, to ceny są kosmiczne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer_z_v Re: Katowice 15.07.06, 14:37 Ja idę na UŚ, bo zdecydowałam, że zostaję w domu. Na siłę byłoby mnie może stać na Kraków, ale jakoś tak nie mam ochoty na samodzielność ;)Katowice jako takie zachwycają mnie raczej średnio (eufemizm), ale moje rodzinne miasto (DG) lubię. A dojazd mam niezły. Co do katowickich cen, to chyba nie są tragiczne, z Wawą (byłam tam ostatnio przez dwa dni) nie ma co porównywać. O samym uniwerku słyszałam skrajnie różne opinie. Jak wczoraj składałam papiery (pisałam już o tym), to spodobał mi się klimat w kolejce na psychologię. Życia towarzyskiego w Katowicach na razie nie prowadzę (dojazd niezły, ale bez przesady), ale podobno opcji trochę jest, zwłaszacza klubowych (tylko to akurat nie mój styl). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halszka Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:14 a ile yennefer masz pkt na psychologie:)ja tez sie wybieram mam tak polak 80/68 angol 100/71 biola 76/58 ustne:polak 100 angol (roz) 85% i jak myslisz sa szanse dla mnie??jestem z pomorza mam rodzine na slasku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:50 Jesteś z Pomorza i stamtąd uciekasz??? Kompletnie tego nie rozumiiem ;) Gdyby nie to, że do Gdańska mam 500 kilosów, to z całą pewnoscią stanęłabym na głowie, zeby studiować w Trójmieście :) Uwielbiam Trójmiasto, szczególnie gdańsk i jeżdżę tam tak często, jak się da, bawić się oczywiście :D Jednak studiowanie 500 km od domu, to jak dla mnie trochę przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer_z_v Re: Katowice 15.07.06, 16:30 Moje wyniki: - polski 100 i 63, ustny 100 - angielski 98 i 81, ustny 85 - historia 84 i 88 Szanse chyba obie mamy, trzeba by użyć tych magicznych przeliczników podanych przez wydział - zakręcone są totalnie, ale kalkulator dobra rzecz. Jakbym mieszkała na Pomorzu, to bym się go z miłości do morza trzymała rękami, nogami i zębami ;) Ale rozumiem chęć odmiany. Mam nadzieję, że trafimy na tę psychologię razem - będę mogła u Ciebie spędzać wakacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enigma Re: Katowice IP: *.ula5.1000lecie.pl 15.07.06, 16:51 Co do katowic, dla kazdego cos dobrego:) Kluby sa rozniste, wystarczy poszukac, pochodzic. Piwko w granicach 4-6 zeta (zalezy czy centrum czy nie). Ludzie rozni, o USiu roznie sie slyszy, jednym pasuje drugim nie,ale studenci spoko. Duzo tez obcokrajowcow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ashlee Re: Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 22:31 yennefer_z_v Twoje wyniki są bardzo dobre i życzę Ci żebyś się dostała :) Ja będę próbować za rok, też na psychologię. Jak przygotowywałaś się do matury? Pisałaś dużo wypracowań(polski),rozwiązywałaś często testy, korzystałaś z jakiś ksiązek? Czy może jeszcze inaczej? Z góry dzięki za odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Listy dopiero w pierwszym tyg sierpnia :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 17:07 Ja zwariuję przez to czekanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENIGMA Re: Listy dopiero w pierwszym tyg sierpnia :( IP: *.ula5.1000lecie.pl 15.07.06, 23:46 mialy byc 28 lipca..... ludziom chca wakacje zepsuc? zycie? wszystko!?? Tak zdenerwowac, zeby sie juz nic nie chcialo???? Oj, MEN, oj US.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: Listy dopiero w pierwszym tyg sierpnia :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 11:38 naprawde, to już przesada. to miały być takie wspaniale wakacje, najdłuższe w życiu! a tu co? nie ma żadnych wakacji! człowiek się nigdzie ruszyć nie może, musi siedzieć w chałupie i ciągle czegoś oczekiwać, jak nie wyników matur, to wpłynięcia opłaty i tych list... Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer_z_v Re: Listy dopiero w pierwszym tyg sierpnia :( 16.07.06, 12:14 Skąd takie informacje? Na stronie UŚ-u nadal termin 27-28.07. A mnie powiedziali przy składaniu papierów, że wyniki 28. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: Listy dopiero w pierwszym tyg sierpnia :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 12:21 jest napisane na stronie głównej Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer_z_v Re: Listy dopiero w pierwszym tyg sierpnia :( 16.07.06, 13:32 Mnie się wydaje, że ten termin dotyczy list na stronie internetowej. Po prostu "niezwłocznie" w wykonaniu UŚ-u oznacza coś innego, niż definicja słownikowa tego słowa. Pewnie 27-28.07. będzie można oglądać listy na wydziałach, a oni dają sobie czas na ich przerzucenie do sieci. Ale to dziwne, bo w zeszłym roku listy były chyba najpierw na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: Listy dopiero w pierwszym tyg sierpnia :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:48 nie sądzę, będę zawozić papiery, to sie zapytam, o co w tym chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:06 Wstępne listy będą wywieszone na wydziałach już 21 lipca, najpóźniej 24. Potem będą weryfikowane z rejestracją internetową i prawdziwe listy będą dopiero około 28 lipca. Jeżeli ktoś chce, żebym go sprawdziła na liście, to nie ma sprawy:) Co do klubów w Katowicach to jest wystarczająco. Sami się przekonacie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:48 nic już z tego wszystkiego nie kumam :( jeśli jest tak, jak piszesz, to rzeczywiscie mogłabyś mnie sprawdzić. moje gg 3782690. może polecisz jakis fajny klubik, bo jak będę w tygodniu to z chęcią zaszaleję ;) tylko, jak to jest w Kat z zabawą w tygodniu? bo w takim gdańsku, to nieważne jaki dzień, zawsze coś się dzieje :) PS. Duzo jest na Śląsku depeszów? hihihihi ;D Ty staryjesz na zwykłą chemię, czy środowiska? Ja złożyłam na środ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 01:15 o co chodzi z tą datą stempla?? czy 17 jeszcze można wpłacać?? i czy na politologię trzeba dostarczyć to potwierdzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 01:29 Do 17 możesz wpłacać w banku, na poczcie do 21 możesz wpłacać w kasie usia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 01:33 Droga Popiołku, ja bym chciała jutro też wysłać, ale nie będę miała tego potwierdzenia...czy ono jest konieczne? czy może wystarczy sam dowód wpłaty. bo te dokumenty trzeba dostarczyć do 21 chyba. sama już nie wiem;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 01:38 Dowód wpłaty pewnie - wystarczy. Przecież chyba nie sa tacy niedorozwinięci, żeby sobie tego nie poskładać w całość;) Tak matura musi dojść do 21. Lepiej wyślij polconym priorytetem, bo poczta tez ma czasem różne odbicia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: UŚ IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 08:08 Mam jeszcze pilne pytanie; gdzie jest ten formularz rejestracyjny?? skąd go wziąć? bo w zakładce, wymagane dokumenty nie ma o nim mowy, a w tej uchwlae Senatu jest, wiec w sumie lepiej go dać,ale gdzie na stronie jest jakiś wzór tego formularza?? proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 10:56 ten formularz się drukuje po tym, jak wpłyną pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Akademiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 13:25 słyszałam, ze akademiki w Kat dostają wszyscy. moze ktoś z Was był w którymś z tych akademików? czy tam jest strasznie obleśnie? bo na zdjeciach, które są na stronie, to te pokoje po prostu odstraszają. ja byłam w akademikach np. sggw, to tam jest tak ładnie, że aż sie chce tam mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja.. Liczba kandydatów na jedno miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 13:37 rekrutacja.us.edu.pl/?q=node/395 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Liczba kandydatów na jedno miejsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 21:51 no to sie dostałem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiołek Re: Liczba kandydatów na jedno miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 22:12 Na co składałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 15:10 co się w tym roku tyle ludzi na tą biologię rzuciło? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: UŚ IP: 217.153.80.* 23.07.06, 16:29 Z tego co czytałam to wiadomość czy się dostałeś czy nie bedzie przesłana do każdego. Mam więc pytanie,jesli ktoś taki jak ja, wraca z wyjazdu 8 sierpnia czy powinien upoważnic rodziców do podjęcia decyzji i podpisania się za mnie (o ile tak się da) czy wystarczy jakbym się dostała zgłosić się do UŚia 9 lipca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 17:31 Chyba jest 7 dni na wpis? Czyli jednak musisz napisać upoważnienie... U P O W A Ż N I E N I E Ja niżej podpisana/y upoważniam osobę p. ........................................................., zamieszkałą w .............................................................................. ..............................................., legitymującą się dowodem tożsamości ..................................................................... ................... do podpisania i złożenia deklaracji podjęcia studiów w Uniwersytecie Śląskim na rok akademicki 2006/2007 na wydziale...................................., na kierunku ................................. . ......................... ................................................. data czytelny podpis kandydata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Mam pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 23:48 A co muszę robić, jeśli nie dostanę się z pierwszej listy? po prostu czekać, zeby automatycznie wskoczyć na miejsce, jak ktoś zrezygnuje, czy trzeba wtedy od razu pisać odwołanie? orientuje sie ktoś? wiem, ze w tamtym roku trzeba było od razu pisać odwołanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniczka Re: Mam pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 23:59 na uś... yyy... Odwołanie, tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: Mam pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 00:37 a skąd wiesz? czy jest gdzieś napisane na stronie uś? czy to jest jakis druk, który można ściagnąć i czy coś trzeba do niego dołączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptanie Re: Mam pytanie :) IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:08 też się dołączam i co też jest ważne-czy to odwołanie trzeba zawieźć, czy można wysłać pocztą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: UŚ IP: *.ssi.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:50 ja skladam na socjologie politologie i kulturoznawstwo moze szczescie dopisze i sie na cos dostane z tymi moimi marnymi wynikami:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JF Re: UŚ IP: *.promax.media.pl 26.07.06, 09:36 hej, ja czekam na wyniki na pedagogikę(magisterskie,dzienne),może ktoś z Was orientuje się kiedy będą wyniki.Mam nadzieję,żę 28 najpóźniej.Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś