Dodaj do ulubionych

PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!!

16.07.06, 22:00
Polecam PAM, bo z tego co ostatnio obserwuje to wszyscy mówią "jakis" PAM w
Szczecinie, w każdym razie lekceważą go i uważają go jako gorszego, a w końcu
to jest 2 UCZELNIA MEDYCZNA W POLSCE - przed CMUJ i AM Poznań (wg
rankingu "Rzeczypospolitej" i "Perspektyw" 2006). Jakby ktoś nie wierzył to
tu może zobaczyć na własne oczy:

www.pulsmedycyny.com.pl/index/archiwum/6948/1.html
www.edu.edu.pl/info/info_list.php?i=6053

Moim zdaniem niski próg wynika z tego, że PAM jest w Szczecinie, który nie da
się ukryć nie jest tak fajnym miastem jak Kraków, Wrocław czy Warszawa i
przez to jak ktoś, kto ma wybrać woli pojechać do Wrocławia a nie na
jakąś "prowincje" do Szczecina. Więc nie mówcie że PAM jest "gorszy".
Pozdrawiam i polecam PAM - z resztą sam tam się tam wybieram na lekarski:)
Obserwuj wątek
    • Gość: dawid Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 22:22
      przeciez te rankingi mozna sonie w 4 litery wsadzic :/
      • d-st Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! 16.07.06, 22:28
        Gość portalu: dawid napisał(a):

> przeciez te rankingi mozna sonie w 4 litery wsadzic :/

To po co robią te rankingi skoro można je sobie wsadzić w 4 litery jak mówisz?
        • Gość: deren Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! IP: 194.117.241.* 16.07.06, 22:30
          Gdyby nie te 600 km nie zastanawiałbym się ani chwili...Moim skromnym zdaniem
          Szczecin to piękne miasto-a na pewno ładniejsze od Warszawy!!
        • dzieweczka_z_laseczka Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! 16.07.06, 22:31
          by sugerowali się nimi tacy ludzie jak Ty
          • d-st Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! 16.07.06, 23:01
            ciekawa opinia dzieweczka_z_laseczka
            aczkolwiek nie uważam żeby była trafna:) Rozumiem że wolisz inne AMy ale fakty
            mówią same za siebie. Pozdrawiam:)
            • dzieweczka_z_laseczka Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! 17.07.06, 00:29
              niezbyt ciekawa ta moja opinia(choc co do jej trafnosci nie mam
              watpliwosci),ale wydaje mi sie,ze zaden ranking nigdy nie odzwierciedli
              wszystkich aspektów uczelni,ale....według mnie twoja reklama pam-u to dobra
              sprawa, a noz ktos sie bedzie zastanawiał nad szczecinem a gdańskiem i trafi na
              twoj post :)
              rowniez pozdrawiam i dodam jeszcze,moze niezbyt ładnie,ze prawda jak d***,kazdy
              ma swoją.pa
      • Gość: sheen (szcz-n) Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! IP: 83.168.96.* 17.07.06, 21:38
        oj wcale Adolf Hitler Strasse juz nie ma, co nie zmienia faktu, ze Hitler nadal
        jest honorowym obywatelem naszego miasta. Wielbicielom starego Szczecina polecam
        sedina.pl :)
    • Gość: panam Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! IP: *.man.busko.pl 17.07.06, 08:53
      Niestety jakies idiotyczne
      rozgrywki chca ja polaczyc z WSROLEM, czyli szkolka ksztalcaca "specjalistow"
      rolniczych. Pwstanie uniwersytet przyrodniczo-medyczny, wiec sie zastanow, bo
      moze sie okazac ze dostaniesz dyplom z hodowli bydla, koni albo technologii
      sledzia :)

Tak ze prestige spadnie i to dobzre po tej "fuzji"
    • oczami-medyka Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! 17.07.06, 09:10
      więc jak już się dostaniesz na PAM i zaczniesz mieszkać i praktykować w
      Szczecinie i szczecińskich szpitalach/ przychodniach to wtedy się wypowiedz,
      i zapewne Twoje zdanie troche się odmieni
      • Gość: panam Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! IP: *.man.busko.pl 17.07.06, 09:44
        nie chcialem cie urazic

to byl tekst satyryczny, a pzrynajmniej miał taki byc:)

sorry jesli uraziłem
    • mag_oz Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! 17.07.06, 09:54
      1) PAM chce się połączyć a Akademią Rolsniczą, gdzyż tej drugiej brakuje
      nauczycieli. Nie wiem, też co jest w tym złego że się łączą, skoro w kraju
      medycynę można studiować na UJ.
      2) Z całym szacunkiem do Szczecina i co muszę z dużą przykrością stwierdzić -
      Szczecin nie jest ładny :( Są miejsca w Szczecinie, które wyglądają jakby
      pocztówka z końca XIXw. w najgorszym wydaniu. Sam tam złożyłem papiery, gdyż
      jest najbliżej mojego miasta (jedyne 120km), ale powiem, że Świnoujście (czyli
      tam gdzie mieszkam ;) ) jest ładniejsze - tj. bardziej zadbane i czystrze
      3) PAM jest jedną z lepszych uczelni :) Ostatnio silnie odnawiany, po problemach
      bodajrze Arkońskiej, szpital na Pomorzanach, przejmuje wiele przypadków i jest
      dziągle moderniozwany, więc nie dziwię się miejscom w rankingach, aczkolwiek,
      nie uważam ich w przypadku AMów, za miarodajne.
      • Gość: :)) Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:24
        Co do Szczecina, to Katowice nie sa jakims zabytkowym cudem, a do tego sama
        uczelnia polozona jest na zadupiu, gdzie mozna podziwiac obdarte bloki
        (oczywiscie sa tez niektore odnowione), cmentarz, autostrade i zaniedbana
        bazylike
        • mag_oz Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! 17.07.06, 13:27
          NIe byłeś w Szczecinie :P Mnie jakoś to miasto odstrasza, bo najnormalnie w
          świecie jest obskurne :( Niektóe budynki wyglądają jakby ostatni remont
          przechodziły za Adolfa Hitlera. O ile w Ś-ciu są miejsca gdzie naprawdę jest
          łądnie, o tyle w Szczecinie (a trochę tam chodziłem) takich miejsc chyba nie ma
          wogóle :/
        • Gość: aa Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! IP: *.man.busko.pl 17.07.06, 13:28
          a centrum M1?
          MACRO?

nie widziales?

a na pl Traugutta jest ladny kosciól..mozna pzred egzaminem zalatwic cos..
          • Gość: szczecinianka Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! IP: 83.168.96.* 17.07.06, 13:47
            szczecin jest piękny, ale niestety straszliwie niezadbany:( i nie ma rynku:(
            chociaż i tak katowice są brzydsze:P
            a poza tym szczecin to miasto cudów, jedyne w Polsce (jesli nie w Europie),
            gdzie w CENTRUM stoi 5 olbrzymich hipermarketów i kilkanaście mniejszych.
            • Gość: Kielczanin Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! IP: *.man.busko.pl 17.07.06, 13:49
              szczególnie pieknie wyglada wiosną

ulica

ADOLF HITLER Strase. lub HERMAN Goering platz

cudowny nastrój...
              • Gość: sheen Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! IP: 83.168.96.* 17.07.06, 21:47
                oj wcale Adolf Hitler Strasse juz nie ma, co nie zmienia faktu, ze Hitler nadal
                jest honorowym obywatelem naszego miasta. Wielbicielom starego Szczecina polecam
                sedina.pl :)
    • d-st Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! 17.07.06, 22:28
      Dzięki sheen za obrone Szczecina;)
      • Gość: sheen Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! IP: 83.168.96.* 18.07.06, 19:18
        ciekawe czy podziękujesz, jeśli sie doqiesz, że wpis "szczecinianka" też mój:P
        • d-st Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! 18.07.06, 21:46
          sheen trzeba promować swoje miasto;]
          • d-st Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! 18.07.06, 21:59
            Poza tym nie uważam żeby Szczecin był taki straszny jak niektórzy sądzą, to nie
            Kraków ze swoim rynkiem ale też nie górnicze miasteczko na Śląsku czy stolica
            III Rzeszy sławiąca Hitlera, to naprawdę normalne miasto średniej wielkości,
            które ma zarówno ładniejsze, odnowione partie jak i te mniej schludne, gdzie
            króluje stare i nieciekawe budownictwo:/, może życie rozrywkowe nie jest tak
            bogate jak w wielkiej Warszawie ale też nie jest to jakaś kompletna prowincja z
            jedna wiejską dyskoteką;] (pomijam fakt że centrum rozrywkowym Szczecina jest
            Galaxy;]). Widze że prowadzisz tu sheen jakąś propagande żeby odstraszyć
            konkurencje na PAM;] - możesz być spokojna, dostaniesz się spokojnie ze swoim
            wynikiem więc zapszestań tych niecnych pratyk;) ( a mówisz, że ryneku nie ma?
            no co ty... koło mnie jest ryneczek Pogodno;])
            • mag_oz Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! 18.07.06, 22:25
              Szczecin jest rozrywkowy :P Macie Soho, Trezora z dyskotek. Z kin jest Helios,
              duże Multikino w dużym Galaxy, więc jest co do porobienia. Nie chodzi mi jednak
              o to. Chodzi mi naprzykład o ulice koło dworca centralnego, niektóre kamienice,
              kołó głównych ulic. To powoduje, że miasto to nie wygląda najlepiej. Nie byłem
              nigdy na śląsku, więc nie będę porównywał, jednak coś mi w Szczecinie nie
              pasuje, może nie jest to jakieś super-obleśne miasto, jednak, nie powiem by był
              ładny :( . Mimo, to mam zamiar tam studiować :)
              • d-st Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! 18.07.06, 23:50
                mag_oz a ty zamierzasz studiowac medycynę czy historię sztuki;]? nie przecze że
                szczecin w okolicach dworca nie jest napiękniejszy ale coż to tylko jego część
                i tgo chyba nie najważniejsza;] pozdrawiam;]
                • Gość: yoasienka Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! IP: *.globalconnect.pl 19.07.06, 10:23
                  Ja jeszcze chciałam nawiązać do tych supermarketów. Otóż nie wiem jakie masz
                  porównanie, ale wierz mi, że w Szczecinie, w porównaniu z innymi dużymi
                  miastami, supermarketów w centrum nie ma prawie wcale...
                  • Gość: sheen Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! IP: 83.168.96.* 19.07.06, 12:38
                    a ja wrócę do naszego dworca koło którego mam (nie)przyjemnosć przejeżdzać
                    prawie codziennie. W tym roku miasto miało dostać pieniądze na jego renowację, o
                    ile się nie myle 4mln PLN. Niestety, radni zaczęli się kłócić, czy nie lepiej
                    ten zburzyc a wybudować nowy, wielki na Turzynie i cała kasa poszła na Świątynie
                    Opatrzności Bozej:| Tak więc w kwestii lepszego wyglądu Szczecina pozostaje nam
                    się tylko modlić.
                    • Gość: yoasienka Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! IP: *.globalconnect.pl 19.07.06, 13:38
                      Obawiam się, że same modlitwy na niewiele się zdadzą... No ale próbować
                      trzeba...
    • d-st Jaki jest limit miejsc na lekarski na PAM? 19.07.06, 15:48
      j.w.
      • d-st Re: Jaki jest limit miejsc na lekarski na PAM? 19.07.06, 17:30
        170?
        • mag_oz Re: Jaki jest limit miejsc na lekarski na PAM? 19.07.06, 17:32
          Podobno tak - przynajmniej tak pisali w Głosie Szczecińskim. Z tego 20 miejsc
          przypada na tych ze starą maturą.
          • d-st Re: Jaki jest limit miejsc na lekarski na PAM? 19.07.06, 17:52
            Hmmm... to ciekawe jaki będzie próg - bo tak jak mówiłeś mag_oz gdyby ludzie ze
            ŚLAMu złożyli na PAM przy limicie 170 miejsc próg wynosiłby aż 218pkt... (Dla
            mnie może być i 218 byle niższy niż 228;])
    • d-st Jak nastroje widząc pierwsze progi AMów??? 20.07.06, 20:13
      Jak tam nastroje po wynikach rekrutacji na AM Gdańsk (216 S i 214 L)i ŚLAM (204
      S i 200 L)? na obu AMach progi wzrosly nawet o 55,5pkt (na gdańskiej stomie) w
      porónaniu z zeszłorocznymi progami. Jak śądzicie w takim razie jaki będzie próg
      na PAM? Ponad 200? (trzeba wziąc pod uwagę to że na PAM jest tylko 170miejsc a
      na ŚLAM 350 i Gdańśk 200 - czyli więcej)
      • mag_oz Re: Jak nastroje widząc pierwsze progi AMów??? 20.07.06, 20:22
        Spokojnie będzie ponad 200. Osobiście się już oswajam z myślą, że będzie powyżej
        208pkt, bo na to się zanosi. Na AMG był 214, przy podobnej liczbie chętnych co
        na PAM, a że jakieś 90% z tych z AMG składało na PAM to zapewne próg będzie
        podobny, albo taki sam. Cóż zostaje rok czekania w domu :(

Swoją drogą, ktokolwiek wie jak ma wyglądać IIrekrutacja na PAMie? Bo już teraz
        sam nie wiem. Myślałem, że podobnie jak wszędzie indziej w kraju, czyli biorą
        tych z pod kreski, a nagle doczytałem, że będą zbierać podania :| Chyba jutro
        wykręcę numer do biura by się dopytać.
        • mag_oz Re: Jak nastroje widząc pierwsze progi AMów??? 20.07.06, 20:23
          mag_oz napisał:
          > (...)podobny, albo *taki sam. Cóż zostaje rok czekania w domu :(

*miało być: +/-2 pkt.
          • d-st Re: Jak nastroje widząc pierwsze progi AMów??? 20.07.06, 20:42
            To trochę przerażające co piszesz mag_oz. Jeśli próg będzie taki jak na AMG to
            większość osób z mojej klasy sie nie dostanie (w pierwszej rekrutacji
            przynajmniej). Jestem bardzo ciekawy 26... Póki co jestem o siebie spokojny;]
            Bądzmy dobrej myśli (btw. jeśli próg wyniósłby tak jak na AMG to chyba PAM
            pobiłby rekord miedzy progiem zeszłorocznym a ubiegłorocznym bo różniłby się
            nawet o 70pkt - masakra). P.S Życzę powodzenia wszystkicm zdającym na AMy;]
    • d-st Re: PAM - drugi AM w Polsce - polecam:)!!! 25.07.06, 23:12
      Hmm... wlasnie zobaczylem ze dostalem sie na AM Warszawa. Jest to dla mnie tym
      smieszniejsze ze zarejestrowalem sie tylko on-line - bez opłaty rekrutacyjnej i
      zaniesienia dokumentow. Jakis tydzien temu dzwonila do mnie kobieta z
      rekrutacji z Warszawy i sie pyta czy uiscilem oplate rekr. a ja ze nie i
      rezyjnuje z ich AMu. A tu teraz widze ze chyba jestem na tyle "cenny" ze mnie
      chca mimo to....hehe:) Chetnie bym poszedl na AM Wawa na medycyne ale nie mam
      tysiaka czy tak cos w tych okolicach zeby tam zyc (nie wspominajac o ksiazkach
      itp) wiec jesli nie wygram do 5 sierpania do 15:00 w lotto albo nie znajde
      sponsora to zostaje na PAMie;) Bede chyba jedynym kandydatem na AM ktory
      zrezygnowat z AM Wawa dla PAMu;) (jakby ktoś nie wiedział próg do Warszawy
      wynosi 224pkt) (btw mam 228pkt;])
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka