shitbox1 22.07.06, 18:52 Witam! Nie wiem bo nie byłem na wydziale AEI, ale chciałby znać dwie informacje: 1) Jaki był próg na informatykę w tym roku? 2) Czy ktoś się orientuje ile osób jest nad progiem 74,8? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blind Re: Próg na informatykę - Politechnika Śląska IP: *.telpol.net.pl 22.07.06, 21:20 1) 76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margoth Re: Próg na informatykę - Politechnika Śląska IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:42 ja mam 73,6 pkt ;( co za pech, w tamtym roku bym się dostała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymo Re: Próg na informatykę - Politechnika Śląska IP: *.netblok.pl 28.07.06, 00:03 W tamtym roku bys sie dostala poniewaz zwiekszyli liczbe miejsc. Nie wiem czy teraz jest jakas rezerwa czy cos w tym stylu ale poczekaj, mze zwolnia sie miejsca (jesli sie dostane na UJ to napewno 1 sie zwolni:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: Próg na informatykę - Politechnika Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 00:18 jutro(właściwie to już dzisiaj) jade wziąść papiery, także jedno miejsce już bedzie wolne; nie musicie dziękować :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margoth Re: Próg na informatykę - Politechnika Śląska IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 01:52 podobno w tamtym roku nie było żadnych list rezerowych, odwołań itp. więc niby czemu teraz miałyby być. zresztą i tak nie zależało mi aż tak bardzo, bo ja już studiuję i składałam na infę "awaryjnie", to raczej kwestia ambicji. ale mimo wszystko dzięki za pocieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blind Re: Próg na informatykę - Politechnika Śląska IP: *.telpol.net.pl 28.07.06, 07:18 Margoth sorry że pytam, ale czy budownictwo wybrane przez Ciebie to był chybiony cel że starasz się o inny kierunek ? A, i co do tego że w zeszłym roku nie było tam odwołań to nie byłbym taki pewien. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margoth Re: Próg na informatykę - Politechnika Śląska IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:20 Budownictwo wybrałam przez przypadek - tylko dlatego, że mój brat tam studiował, a sama nie dostałam się na stomatologię i zostało mi tylko to nieszczęsne budownictwo. Już wtedy miałam zdawać na infę, ale bałam się kompromitacji, jako że nie jestem obeznana w komputerach jak większość osób (facetów), którzy tam idą. Teraz zostały mi dwa egzaminy, z czego jeden bardzo ciężki, i nie wiem czy to zaliczę. Właśnie dlatego chciałam mieć coś w zanadrzu. Wiem, że te wszystkie kierunki mają się do siebie jak piernik do wiatraka, ale powiedzmy (górnolotnie), że ja dopiero poszukuję swojej drogi. ;) I zazdroszczę ludziom, którzy od początku wiedzą, co chcą w życiu robić. I co do budownictwa to nie mogę jeszcze tego stwierdzić. blind, Ty studiujesz infę? Post w stylu "Urzekła was ta historia?" ;) Pozdrawiam i powodzenia życzę wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blind Re: Próg na informatykę - Politechnika Śląska IP: *.telpol.net.pl 28.07.06, 14:13 Pytałem o to nieszczęsne budownictwo, ponieważ dalej się waham pomiędzy makro na AEI a makro na budownictwie. Ktoś mógłby pomyśleć, że czuję się bardzo pewnie z j. angielskiego - nic bardziej mylnego, po prostu wierzę w siebie w swoje szczęście. ;-) Nie wybrałem informatyki, co prawda dostałbym się na styk, ale nie rajcuję mnie jakoś programowanie. Myślę że makrokierunek na AEI będzie dla mnie optymalnym wyborem, ponieważ częsciowo będzie się opierał na tym co miałem w szkole średniej. Jeśli chodzi o odwołania, listy rezerwowe itp. to nie przekreślałbym na Twoim miejscu swoich szans, bo same władze wydziału AEI nalegają na szybkie potwierdzanie/rezygnacje z podjęcia studiów, bo osoby które tego nie zrobią "blokują miejsca swoim kolegom, którzy mogliby podjąć te studia" - cytat z listu od nich. Nie zaszkodzi powalczyć, w końcu nic do stracenia chyba nie masz? Gdyby jednak nie udało Ci się na inf to zawsze z tym wynikiem spokojnie możesz próbować na makro, i tam jest właśnie specjalność typowa dla "informatyków" ;> Składałaś na medyczny i na budownictwo ? To z ilu przedmiotów pisałaś maturę ? Z sześciu ? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margoth Re: Próg na informatykę - Politechnika Śląska IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:06 Nie ma sensu się już starać o tą infę, zwłaszcza że najprawdopodobniej byłabym właśnie tym co "blokuje miejsca swoim kolegom". Bo jeszcze wierzę, że się utrzymam na tym budownictwie, ale to się rozstrzygnie dopiero na przełomie września i października i wtedy moja rezygnacja z infy już by nic nikomu nie dała. Muszę się po prostu zacząć porządnie uczyć i skończyć jedne studia, a nie pozaczynać kilka. :P Z angielskim na makro nie jest tak źle. Chociaż makro na AEI wydaje mi się, że jest najtrudniejsze. > Składałaś na medyczny i na budownictwo ? To z ilu przedmiotów pisałaś maturę ? > Z > sześciu ? :DDD No, z sześciu. Fajnie było. ;D Odpowiedz Link Zgłoś