Dodaj do ulubionych

-=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 and u

24.07.06, 23:31
Drodzy współforumowicze!

Mam do Was ludzie apel,rade ,czasami prośbę,proszę przeczytajcie do
końca ,tylko wtedy mnie zrozumiecie w pełni,a i Wy się wiele dowiecie

Dostałem się na politechnikę warszawską na telekomunikackje na wydziale
elektroniki i technik informacyjnych.Od razu mówię to NIE JEST jakiś taki
wydziałek co sie studentów chodzi i w siatki łapie na ulicach,to jest ELITA
politechnichniki,bede skromny mowiac ze jest to II pod wzgldem elitraności
wydział,tuż po INFORMATYCE,na którą nawet nie składałem gdyz nie trawie tak
długiego siedzenbia przewd kompem,nie bawi mnie to

OK jush sie popisałem jaki jest boss ,teraz konkrety

Nie panikujcie przed maturą,bądżcie twardzi ,istne blachy
LEKTUR nie czytałem,tydzień prazed matura przejrzałem taka gazetkę cogito i
tam zapozałem sie o co tam biega -polski 60 %

Angol,dwa certyfikaty ,wiec podstawa na 100%,za rozszerzenie sie nie
brałem ,na co mi to,co sobie bede d....zawraqcał

Matma 92,68
Fiza 92,74

Z matmy przyznaje troche kwasss,ale jakos mnie nerwy zrały i dzien przed
miałem taka trybe ,pange na obiad,co mam na nia uczelenie(cały czas w kiblu
siedziałem)poza tym stresss, poszedłem dzień przed egzaminem spąć dopiero o 4

Fiza ok,super przedmiot,ja osobiście uwielbiałem fize,wszystkie te mazełopy
tak nadaja na fiozę a im sie po prostu uczyc NIE CHCE ,taka jet moja
opinia,nie wierze zeby fizy w miare inteligenta osoba w miare jakos nie
napisała,bo w polsce top jest tak,jak sa prezedmioty scisle to zaraz jest
pierdzielnie ze to trzeba mkiec predyspozycje.taki stereotyp sie utarł i
teraaz jak się komuś n ie chcde uczyc tej fizy ,to wyklepie ta formułkę ze
nie jest typem ścisłym i dają mu spokój,bo przeciez nie kazdy sie rodzi
einsteinem i to jest bląd,teraz przegladajac na forum mamy same
poli,socjo,psycho.....i inne Łatwe i bedace w zapsie profesje,ale o tym
bedzie dalej

Wiec jak mowie fize uwielbioałemm ,jeszcze jak były fakultety i mozna było
błyszczec wsrod tych orłów to było zajefajne,sie na luzie podchodzilo do
tablicy,szarmancko rozuwiazywalo,czym sie wprawialo w oslłupienie nawet
nauczyciela

Ale ok ,fize tesh moglem lepiej napisać ,wyniki wcale nie rewelka,ale co
poradze,chciałem lepiej

Ale powiem tak,sczescie jest wredne czasmi da czasmai zabierze,ale co sie
martwic,nawet jak pojdzie do bani,ale sie uczyles to sie gdzies dostaniesz
np.nawet teraz jest na poli na izn srodowiska z 30 wolnuch miejsc,zeby sie
doastc trzeba miec JEDEN egzammin np.matme podtsawową na ok 75 % i jush
jestes studentem takiej renomowanje uczelni jaka jest poli waw

W ogole w sowim miasteczku wzbudalem podziw .np na prawie jazdy(był wtedy
wyjazd taki rekonesansowy do siedlec) sa ze mna w samochodzie z tyłu jakies
dziewczyny z jakiegos tepego technikum i one cos tam słodko pierdzą ze bedą
zdawały polki,historie ,etc ,gadamy gadamy i one sie mnie pyttają co ja
zdaję ,mówie ze jestem amt-fiz i matme i fize ,one normalnie szok,piana z
ust,mokradło w gaciach ,bsoheeeee to był hardcore

Teraz cos optymistycznego,PEŁEN CZIŁAŁT <WYLIGHTUJCIE>,macie rok,dobrze go
spozytkujcie,oczywiscie nie mowie nauka od rana do wieczora,wszystko
medium ,ale sobie zaplanujcie,żeby nie było przypału,

Ja zrobiełmm tak,powtórzyłem początek ogó,lniaka do czasu aż nie skończyliśmy
programu III klasy,potem nakupiłem sobie ksioazek z arkuszami ,wogole z neta
z 1000 stron tych arkuszy nadrukowałem i torozwalałem ze dwa miechy,potem
nap.na matmie nie umaiłem indukcji,ale wiedziałem jak to jest pun ktowane,ze
za teeze 1 pkt,za dowód 2 pkt. i zakombinowałem ze mimo ze nie umiałem
zadania to trzy pkt ugrałem,tak samo z fiza rozszerzoną dwóch-tzrezch nie
umiałem ale znałem schemat jak to jest punktowane i jaki powuinienem wyn ik
otzrymac,poglowkowałem ,zrobiłem zadanie od konca tzn.robioęłm je tak zeby
wyszedl wynik narzucony w poleceniu,powiedziałemn sobie ze nie mam nic do
sytracaenis i tak i tgak wiec warto ryzykować,szczesciu trzeba pomagać

Natoamist kompletnie nie toleruje olewaczy takich jawnych ,co klepią 'matura
to bzdura"
Obserwuj wątek
    • dzieweczka_z_laseczka Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 25.07.06, 00:31
      Ty sie koleś dobrze czujesz?mam wrazenie,ze Twoj post bedzie mial raczej
      odwrotne skutki niz zamierzales;mnie np. utwierdziles w przekonaniu,ze dobrze
      zrobilam wybierając inną uczelnie niz polibuda:]tak w ogóle... nie trawię słowa
      elitarny(to własnie mi sie kojarzy komuchowo)i nie przesadzasz troche z tą
      elitarnościa pw???
      • Gość: polom Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.covernet.pl 25.07.06, 00:41
        może ja trochę krócej do kolegi:

wal się!
        • Gość: aska Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.jowisz.cyberbajt.pl 25.07.06, 08:58
          a ja zdawalam i fize i matme...nawet jakos poszlo,nawet dobrze poszlo...ale jakos wcale mnie to nie cieszy,bo ogolnie matematyczno-fizyczne studia to nuda,niestety.I paskudni faceci na politechnice...sorry za szczerosc,ale taka prawda
        • Gość: ehehehe Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.19.165.15.osk.enformatic.pl 25.07.06, 10:13
          jakim cudem z takimi marnymi wynikami dostales sie na PW??!!?! widac, ze poziom
          spada na leb tej 'renomowanej' polibudy. kumpel z klasy napisal fize na 98/96,
          matme na 90/86 i idzie na ten sam kierunek co ty; na politechnike rzeszowska i
          byl w polowie listy.
          to, ze fartnelo ci sie z rekrutacja, nie znaczy ze masz sie puszyc tutaj na
          forum, i gnoic wszystkich ludzie co nie ida na ten kierunek co ty eheh.....

zamilcz....
    • Gość: J Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.07.06, 00:43
      wroclawska jest lepsza
      • Gość: sorrow16@wp.pl Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: 217.96.36.* 26.07.06, 13:17
        WROCŁAWSKA JEST NAJLEPSZA:):):):)
    • Gość: DA Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 00:49
      Smetlak zmien lekarza...
      • Gość: bartus Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 00:53
        a mi sie tam ten czlowiek podoba :D ale mysle, ze bez jakiegos "wspomagacza"
        nie byl w stanie tego napisac : p
        • sosek_s Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 25.07.06, 02:11
          no jak dla mnie, tegorocznego maturzysty, koles ma niestety racje... ale ja ani
          matmy ani fizy (o_O) nie zdawalem...
          • Gość: hj Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:03
            Szczerze mowiąc - na pw naprawdę latwo jest sie dostac. Na niektore kierunki
            wystarczy diodatni wynik z matury:), gorzej sie utrzymac:)>
            • Gość: ;) Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:07
              do jakiego lo chodziles jesli mozna wiedziec no pochwal sie :)))
          • Gość: glupowatyzator Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:35
            troszki danerwujące są jeszcze te morony z amów co się tu napinają..............
    • Gość: ewka Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:06
      no fajnie fajnie ja zawsze uwazalam ze jak chlop nie umie fizy to nie chlop :D
      a wiec ty u mmnie mozesz sie miec za pelnoprawego przedstawiciela swojej plci a
      co do tych oblegorow to juz niewiele zmienisz tak to jest ze jak baba umie fize
      to jest troche zchlopiala a moze i bardziej niz troche
    • Gość: rihyl Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:17
      MOZE I FIZE I MATE MASZ W PALUSZKU ALE Z TAKA ZRYTA PSYCHIKA DZIEWCZYNY NIE
      ZNAJDZIESZ ZA CHINY ZLE CI NIE ZYCZE ALE DALEKO NIE DOJEDZIESZ Z TAKIM
      PODEJSCIEM PA
      • Gość: humanista :/ Niestety chłop ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:36
        Zaluje ze jestem humanista... naprawde... ale co zrobic... ja naprawde
        zachwycam sie poezja, literatura... ale jak mysle o przyszlosci, to czarno ja
        widze...
        • Gość: xinka Re: Niestety chłop ma racje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 10:31
          Ciekawe dlaczego co druga odp jest skasowana? Czyzby wysoki poziom slownictwa??
          To, że ja humanistka jestem na straconej pozycji wiem od 3 lat. Ale co zrobić.
          Historii i matematyki nie można połączć. Coś musiałam wybrać. A czy wybrałam
          dobrze...się okaże. I nie denerwujce sie na chłopa. Ma racje, na co komu tylu
          humanistów? Większość pewnie po studiach wyfrunie z Polski i taki z nas pożytek.
          Pozdr.
        • Gość: Modrzew Re: Niestety chłop ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:30
          Nie, nie ma racji. Reaguję alergicznie na zadufków, którzy uważają się za Bóg-
          wie-kogo z racji studiowania na politechnice. Niech kolega opanuje zasady
          polskiej interpunkcji, a potem pozuje na gieroja.
          Sam złożyłem papiery na uniwersytety - celuję w stosunki międzynarodowe na UAM.
          Na pewno jest to kierunek ciekawszy i bardziej rozwijający, niż elektronika czy
          co tam. Jestem humanistą i czuję z tego powodu dumę - większość znanych mi
          ścisłowców to ludzie inteligentni, owszem, ale przy tym kompletnie pozbawieni
          poczucia estetyki, wrażliwości, talentu literackiego.
          Zresztą, musi być yin i yang, humaniści i ścisłowcy. Ktoś musiał wymyślić i
          zbudować komputer, na którym teraz piszę. Tak więc szacunek dla ścisłowców - za
          to, że zajmują się przyziemnymi sprawami, zdejmując z nas ten obowiązek ;).
          • Gość: sorrow16@wp.pl Re: Niestety chłop ma racje IP: 217.96.36.* 26.07.06, 13:21
            Ja jestem umysł ścisły a chcetnie z tobą porozmawiam o bezsensie egzystencji w
            utworach Becketta orraz o wylienowaniu człopwieka ze społeczeństwa w obliczu
            Wszechswiata, z którego sie wyłonił.
            Mam poczucie estetyki i dobry ggust muzyczny .jak chesz to możesz to sprawdzic.

Czekam na maila :) albo gg 8929364.

Z poważaniem.
    • Gość: J Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.07.06, 10:27
      poza tym naucz sie pisac po polsku, z przecinkami itd, chyba ze zamierzasz
      wyjechac. ale na tych twoich super studiach [jeszcze raz, to PWr jest najlepsza
      w Polsce] wypadaloby i taka podstawowkowa wiedze posiadac.
      • Gość: zbyszko z bogdańca Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 10:38
        a ja ciesze sie, ze jestem humanista, ale w przeciwienstwie do autora nie mam
        zamiaru obrazac luszi , ktorzey sa inni ode mnie, czyli tych z umyslami
        scislymi. z matma nigdy nie mialem roblemow, fakt leniem bylem i gdybym
        dolozyl wiecej staran pewnie tez teraz startowalbym na polibude. na szczescie
        jednak cos w moim umysle sie przestawilo i uderzylem w humanizm :D dlaczego
        placzecie nad przyszloscia, ja mam zamiar podazac za swoja pasja (wiem naiwne)
        i isc konsekwentnie obrana raz droga a "przyszlosc", czyli jak sadze w waszym
        mniemaniu pieniadze tez z tego beda. wiec nie martwcie sie o mnie. pozdrawiam
        i powodzenia w zyciu :)
    • smetlak Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 25.07.06, 12:46
      .

Ożywiam temat, nie po to tyle się napisałemm żęby dostać tylko 17 odp

Czuwaj!
      • Gość: meneva Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 12:57
        Ale się uśmiałam, jak to czytałam, oczywiscie w pozytywnym sensie ;) Masz dużo
        racji, naprawdę. Ci, co czują się urażeni, niech sie przestaną tak czuć, bo
        facet nikogo urazić pewnie nie chciał. Faktem jest, ze socjologów, politologów,
        psychologów itp. jest na pęczki i że roboty dla Was pewnie będize bardzo mało. I
        ze na kierunkach scisłych jest trudniej niż na hum. Sama byłam w lo noga z matmy
        i z fizy, ale dlatego, ze sie tego nie uczyłam, bo mi nie było potzrebne do
        niczego. teraz żałuję, bo jak pójdę na biotech albo nawet na biologię, to tych
        przedmiotów nie uniknę.

Pozdr.

• Gość: pseudointelektual Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:32
          Dla mnie też bardzo zabawny ten post. Mam jednak dziwne odczucia po
          przeczytaniu.

Po pierwsze, bagatelizowanie kierunków humanistycznych świadczy o ograniczeniu
          horyzontow, a takie stereotypy jak np. politolog-bezrobotny itd. słysze
          wszędzie dookoła i to że przytaczasz powszechnie krążące zdanie na ten temat
          nie jest niczym wyjątkowym. Bywa różnie. Ty uczysz się po to żeby mieć papier,
          niektórzy chcą się rozwijać intelektualnie i tę wiedzę wykorzystać szukając
          pracy. Można zarabiać, czyniąc swym głównym narzędziem rozwinięty intelekt, co
          nie musi się wiązać z umiejętnością klepania zadań, podkładania wzorów czy
          wykucia 1000 nazw technicznych.

Są ludzie kreatywni, którzy tworzą idee, koncepcje, mają pomysły. Są też ci
          którzy mają to odwtarzać, wykonywać polecenia. Ty pasujesz bardziej do tego
          drugiego typu. Tacy ludzie są bardzo potrzebni i twoje umiejętności, wybitne
          jak twierdzisz, rownież.

Co do dziewczyn które 'podniecały się' w samochodzie tym że zdajesz matematyke
          i fizyke, może po prostu nie potrafisz rozgraniczyć prawdziwego podziwu od
          ironii.

Przeplatasz w swoim tekście, wysłyszane 'mądrości ludowe' z idiotycznymi
          tekstami, odnośnie ładnych dziewczyn czy czerwonym obliczu SGH.
          Daje 50% szans na to że była to prowokacja, a 50% na to że koleś masz problemy
          psychiczne, połączenie megalomanii, kompleksów, mentalności wsiowej
          intelektualnistki z ambicją bycia Casanovą. Freud, tworca wspólczesnej
          bezwartościowej nauki o niczym konkretnym po którym jest się szarym magistrem a
          nie kolorowym (ale pozbawionym czerwonego odcienia ! :) ) inżynierem,
          powiedziałby że masz kompleks 'anatomiczny'. Przemyśl to :)

Oczywiście chciałeś odzewu i krytyki, to masz odzew i krytyke. Jeżeli to miała
          być prowokacja, to bezsensowna, bo nie zwraca ironicznie uwagi na konkretnego
          wyłączając zwichrowaną psychikę przyszlego INŻYNIERA.

KO
      • Gość: eloe elo Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:38
        ziomy ziomy 13,14,15,16
      • Gość: mocniej Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:38
        koci koci łapki
    • Gość: ema Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:16
      Nie zgadzam się na uczelnie techniczne też idą ładne dziewczyny :) Sama sie
      wybieram na Mechanike :) tylko że troche nie ta uczelnia bo ja na AGH.
    • agnieszka3523 Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 25.07.06, 13:20
      Nie no Smetlak, jesteś wręcz urzekający :D Ja zdawałam na medycynę, ale mam od
      paru lat fazę na fizykę, szczególnie jądrową i relatywistyczną. Gdyby nie to,
      że wkręcił mi się zawód lekarza pewnie też zdawałabym na polibudę. Jakoś
      kierunki humanistyczne w ogóle mnie nie interesują. Oczywiście nic nie mam do
      humanistów, bo każdy powinien robić to, co lubi najbardziej, ale jeżeli chodzi
      o chłopaka, to musi to być umysł ścisły:) Zdecydowanie wolę typa, który będzie
      mi opowiadał o dylatacji czasu, czy krzywej czasoprzestrzeni, niż recytował
      wiersze:)Więc już Cię lubię:)
      • Gość: pseudointelektual Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:44
        PS.

Jeżeli nawet masz kompleks o którym pisałem to WYLIGHTUJ, bo będziesz miał u
        dziewczyn RESPEKT jak będziesz inżynierem i pełen CZILAŁT

Zmień NICKA na

Inż. Dre

joł
        • Gość: haha Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:54
          hahaha niezly jestes;] Przypominasz mi mnie, tez mam podobne poglady do ciebie
          (oczywiscie nie wszystkie), szczegolnie te dotyczace humanistow. Nie od dzis
          wiadomo, ze dziewczyny nie sa stworzone do MAt/FIz. Aha tez dostalem sie na ten
          sam kierunek co ty tylko na AGH i mysle, ze bylo ciezej sie dostac niz na twoja
          PW, bo ze swoimi wynikami bys sie nie dostal...
          POZDRAWIAM ELITE z politechnik;]
          • Gość: cicicicicicinho Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:13
            Ale o co się rozchodzi?
            • negativeburn Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 25.07.06, 15:30
              Prawda jest taka ze naukowo ważnymi rzeczami na studiach zajmują się przeważnie
              humaniści, natomaist ścisłowy wynajdują megarozbudowane instrukcje na ustawienie
              lodówek na bazarze :)
              • Gość: kopiluh Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:37
                Prawda jest taka,ze koleś nie ma racji
                Jeśli politoloia jest tym czym lubię robić ,to wybiram włąśnie to i wara!
              • Gość: chichot Re: -=======smetlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:38
                a ja założe się że jest to typowy brudasek w wyciągniętym swetrze i szaroburą
                bródką (90 % tych z polibud tak wygląda) który po wypiciu pół szklanki browara
                poczuł nagły przypływ mocy i wysrał powyższe wypociny.
                • Gość: !!!! Re: -=======smetlak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:03
                  kurde jakbym był dziewczyną tego nierozgarniętego wymoczka to chyba bym po
                  przeanalizowaniu jego posta narobił w majtki z podniecenia
                  hahaha to byłby dopiero hardcore
                  P.S dobrze że nie składałem papierów na polibudę wawa tylko AGH bo nie
                  chciałbym tego człowieka spotkac na swojej życiowej drdze
                  ALE ŁOŚ!!!
                  pozdro
    • Gość: TwojaMama z jakiej wioski jestes ? IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:15
      dobrze ze jestes na polibudzie
      przyjdziesz pracowac do mojej firmy dostaniesz 3000 zł i bedziesz sie cieszyl
      juz czekam na kolejnego wiejskiego glupka

idz na uczelnie w swjej wsi - nikt Ciebie tutaj nie chce
      Zreszra na polibudzie sa same wiesniaki - nie ma nikogo z miasta ...

• Gość: xinka Re: z jakiej wioski jestes ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:21
        Jak ja lubie ludzi, którzy uważają, że na wsi są głupki. Tylko tak dalej...i to
        ma być ten humanizm, światłość umysłu, tolerancja...
        • Gość: sdas Re: z jakiej wioski jestes ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:29
          na wioskach nauczycielka od matematki to w zasadzie 4 osoba po plebanie,
          sołtysie i lekarzu,
          • Gość: meneva Re: z jakiej wioski jestes ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:33
            te Wasze teksty są żałosne!
            • Gość: murekobszczymurek Stereotypiarze czy komunisci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 19:10
              Panowie i panie!

Wasze streotypy na temat studentów Politechniki Warszawskiej są równie żałosne
              co i śmieszne ,zapraszam po 1 X sami zobaczcie jak wygladają studnci tej
              renomowanej uczelni ,a nie wciskajcie mi tu kitu
              Wg Waszego sterotypu studenci SggW (często zwanej :Szkoła Główna Wywożenia
              Gówna) powinni chodzić w waciakch i gumofilcach,a chyba tak nie jestm bo sam
              jest studentem tej bądź co bądx kiepskiej i drugorzędnej uczelni ale nikt tam
              tak ubranyy nie chodzi
              • Gość: meneva Re: Stereotypiarze czy komunisci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 19:40
                jeśli studiujesz na SGGW, to napisz mi coś o tej uczelni, bo sie tam dostałam i
                za kilka dni pewnie będę miała dylemat, czy tam iść, czy lepiej do Katowic. do
                tej pory o sggw słyszałam dużo - mój były tam studiuje i nic miłego na temat tej
                uczelni mi nie powiedział, no, tylko, że on strasznie wybredny we wszystkim jest :)
                • Gość: krow Re: Stereotypiarze czy komunisci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 19:45
                  ludzie mówią że tam studiują głównie wieśniaki i inni prowincjusze, ale to
                  wszystko jest subiektywne bo to opinia warszawiaków. My ludzie ze wsi czujemy
                  się na SGGW prawie jak w domu, bo uczelnia jest na uboczu, niezły lasek,
                  świerze powietrze itd.
                  • Gość: sgggggowowicz Re: Stereotypiarze czy komunisci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 20:04
                    Luzikkkk ,edukacja na uczelni przebiega dwutorowo:

1.) są kierunki wijeskie ,takie co największe morony tam idą,po porstu studia
                    żeby "postudiować" i uciec np.przed wojskiem,tam jest tragedia,poziom
                    porównywalny np. z siedlcami

2.)Ekonomia (gdzie głównie idą odpady z sgh) czy wterynaria lub turystyka ,etc,
                    (elitarne kieunki,czyli tam gdzie się trudno dostać)o niebo lepiej ,tam czujesz
                    warszafkę,po prostu w miare normalna nauką , w otoczeniu normalnych nie
                    wieśniackich ludzikófff
                    • Gość: meneva Re: Stereotypiarze czy komunisci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 22:01
                      no właśnie słyszałam o tych wieśniakach ;) a napiszcie, jak jest z warunkami do
                      studiowania, bo to też ważne.

ja się dostałam na biologię, tam też idą odpadki :)?
                      • Gość: gienio Re: Stereotypiarze czy komunisci! IP: *.astral.lodz.pl 25.07.06, 22:39
                        po przeczytaniu tego posta stwierdzam: koles byl naje.bany/nacpany.Jesli nie byl
                        to PW gratulujemy studentow.Studenta elitarne politechniki pozdrawia student
                        elitarnej ekonometrii.

Ps.buahahahaa
                        • Gość: horobobo Re: elytarna elektronika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 22:51
                          mój stary to skończył w warszawie, ie powiem ile zarabia ale dużych kokosów
                          ten "elytarny" kierunek na pewno mu nie przynosi.
                          • Gość: Zbychu Re: elytarna elektronika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 22:59
                            tępaku tam jest napisane EKONOMETRIA!
                          • Gość: gienio Re: elytarna elektronika IP: *.astral.lodz.pl 26.07.06, 08:47
                            łooo na pewno inzyniery wiecej zarabiaja buahahaah wam jak dadza 7k to bedzie
                            sukces.moj brat robi w McKinseyu i ma 8k rok po studiach.ze twoj stary
                            niedouczony jest nie moja wina.
                      • Gość: gosc Re: SGGW IP: 155.41.190.* 26.07.06, 00:06
                        Sama nie studiowalam bioli na SGGW tylko na UW, zatem moge byc obiektywna.
                        Robiac doktorat spotkalam wielu studentow z SGGW i mam o nich dobra opinie. W
                        kazdym razie to, ze ktos jest z SGGW, a nie z UW czy farmacji poznawalo sie nie
                        po wygladzie czy poziomie intelektualnym! Na pewno bardzo dobra jest
                        biotechnologia, ale nie tylko. Uczelnia jest chetna do wspolpracy z jednostkami
                        poza i np bardzo chetnie "podrzuca" magistranow instytutom PANowskim, a to np
                        pierwszy krok do kariery naukowej. Prace magisterskie z biochemii czy genetyki
                        sa w takich miejscach na wyzszym poziomie niz na UW!
                        • Gość: muminekilol Re: SGGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 10:58
                          Wg mnie średniapl;aca dla wykfalikowanego inż to około 10-15k
                          • Gość: gienio Re: SGGW IP: *.astral.lodz.pl 26.07.06, 14:01
                            a wg srednia placa dobrego analityka rynku tudziez doradcy finansowego to 20-30
                            k i co ?
                            • Gość: safa Re: SGGW IP: *.chello.pl 31.07.06, 21:14
                              i to ze analitykow rynku i doradcow finansowych potrzeba mniej niz inzynierow
                              ze tych pierwszych jest nadmiar, a drugich niedomiar
                              tylko tyle i aż tyle
    • oxy_gen_86 Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 26.07.06, 11:31
      "Dramatyczny apel" myslalm, ze pies ci zdechl...

Tresc adekwatna do autora...

Zalosne:/
    • Gość: ja Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:29
      Ja tez chcaiłem, zdawałem i soe dostalem na politechnike (w P-naniu)... ale
      musze powiedzieć kolego, że piszesz farmazony.
      • Gość: hahaa Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:48
        O matko, ale stereotypy!
        U mnie w klasie dziewczyny DUŻO lepiej napisały matematykę niż chłopacy! W
        granicach 80-90% z rozszerzenia! I przy okazji z polskiego (podstawowego co
        prawda) miały też wyniki ok 90%...Wszystko zależy od tego kto jak się
        przykłada...Dziewczyny wcale nie są takie durne, że niby tylko polski i
        historia,bo tego się mozna nauczyć na pamięć...
        Na szczęście, żadna z nas nie wybrała PW,żeby się uczyć z takim burakiem jak
        Ty :] (nie obrażam innych studentów tej szacownej uczelni!) To,że ktoś będzie
        studiował na SGH (jak ja) czy na Ekonomii UW według Ciebie przekreśla
        człowieka?? Przecież na SGH jest naprawdę trudno się dostać...Przedmioty są
        zróżnicowane...A to, czy jest czerwona (?! *looool*) czy nie dla pracodawcy nie
        ma najmniejszego znaczenia...
        • Gość: ! Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:06
          Kolezanko powyzej: To ze w twojej klasie dziewczyny napisaly mature z
          matematyki lepiej niz "chlopacy":P naprawde nic nie znaczy. Widocznie mieliscie
          tepych kolegow. Wystarczy "przejsc" po wszystkich technicznych uczelniach(albo
          scislych kierunkach), zeby stwierdzic, iz dziewczyny sa duzo gorsze z mat/fiz
          niz chlopcy(na 1 dziewczyne przypada tam jakis 10 chlopcow), co jest
          potwierdzone naukowo, wiec nie ma o czym tutaj dyskutowac.
          • Gość: haa Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:17
            Bo widzisz, tu chodzi raczej o co innego - fakt, dziewczyny na uczelniach
            technicznych nie dominują, bo idą głównie na ekonomię z tą zdaną matematyką.
            Kolegów tępych nie mieliśmy na pewno (finaliści olimpiad(akurat nie z maty),
            wysokie pozycje w różnych konkursach matemtycznych...). Wiesz, te dziewczyny
            poradziłyby sobie na 100% n politechnikach,ale dla nich to się jawi jako MAŁO
            atrakcyjne kierunki (akurat z tym polemizowałabym).
            Chociaż masz rację ogólnie tendencja jest taka,że dziewczyny idą do
            klas "tumanistycznych" :]
    • Gość: motryujnjlkjl Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:35
      zgadzam się z autorem postu w 1001% procentach
      • Gość: retyu Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 23:23
        a ja ne!
      • Gość: gienio Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.astral.lodz.pl 27.07.06, 09:15
        bo masz dałna tak jak on.
    • Gość: qwerty Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:37
      facet ma rację
      down się pisze inaczej muminie wyżej
      • Gość: typek Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:30
        don't bark
    • Gość: pgosia Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.chello.pl 31.07.06, 21:04
      lol, dobry towar był, nie? ;]
      • agul86 Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 31.07.06, 22:40
        a ja powiem tak. autor watku jest studentem polibudy warszawskiej. tak samo jak bracia mroczek. i to mi wystarczy.
    • Gość: ja Smetlak,dostales sie chociaz od pazdziernika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:30
      lol, lol, lol, powiedz ze nie dostaLES SIE OD PAZDZERNIKA;/nawet jesli sie
      dostales to jestes na szarym koncu bo progi byly od ok.158ptk, tak wyszlo ze ja
      tez planuje na makro studiowac, ale pomimo ze papierki zlozylam juz mam ochote
      je wycofac, nawiedzilam ostatnio pw, w kolejce na nasz wydzial staly jakies
      'inteligenty' ktore chwalily sie sobie nawzajem tym ile problemow matematycznych
      rozwiazali w te wakacje;/nie ide na zadne studia;/stracilam na to ochote po tym
      co tutaj przeczylalam;/zawsze uw mi zostaje, wierze jedynie ze ludzie z gornych
      czesci listy na naszym wydziale sa inteligentnymi ludzmi a nie narwanymi świrami
      takimi jak ty, chcialam isc kulturalnie sobie postudiowac, poimprezowac, zeby
      tylko bylo z kim;/
      skad ty wogole jestes?widze ze z moich okolic bo piszesz o siedlcach;/
      zalamales mnie czlowieku;/
    • Gość: ja Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:32
      btw, na telekomunikacje sie jeszcze nie dostales, bo podzial jest dopiero po
      pierwszym roku...a za swirowanie na nia nie trafisz, trzeba miec do tego jeszcze
      wyniki:P

<life is btutal, but last time only for me>
    • edyta.6 Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 06.08.06, 00:00
      mam tylko pytanie z jakiej miejscowości jesteś, bo ten wyjazd do Siedlec
      zwrócił moją uwagę
      >W ogole w sowim miasteczku wzbudalem podziw .np na prawie jazdy(był wtedy
      > wyjazd taki rekonesansowy do siedlec)

reszty nie chce mi się komentować
    • Gość: wb Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 12:16
      hahaha elita :D przecież telekomunikacja to żadna elita, co innego informatyka,
      ale telekomunikacja... poza tym elita do najlepsi z danego kierunku, a nie
      wszyscy... dziwne, że się nie przyznałeś, że zaczynasz od lutego... a język
      tego posta jest tak prymitywny i zachwaszczony, że najwidoczniej by być
      studentem PW nie trzeba opanowywać wyjątkowo trudnej sztuki operowania słowem
      mówionym i pisanym...
      • Gość: felek Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.tosa.pl 06.08.06, 15:16
        zgadzam sie z "wb" ... koleś ma nasrane we łbie ... elita? o czym on gada...
        • Gość: gigi Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.tosa.pl 06.08.06, 15:25
          hahaha tytuł inzyniera imponuje ... facet ma coś nie tak z głową za kogo on sie
          uważa? ja mam respect do osob ktoe skonczyły prawo, medycyne bo wtedy to trzeba
          miec łeb ... a szkoły techniczne? hahah znam pare osob z tytułem
          inżyniera ...zadna nie pracuje w zawodzie tylko za marne grosze podciera dupe
          osobom ktore własnie ukonczyły sgh
          • Gość: ... Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 15:29
            Elita nie elita, czy to wazne? Chyba nie zaprzeczycie, ze to bardzo dobry
            przyszlosciowy kierunek.
            • Gość: hieronim Re: -=======Dramatyczny apel======- roczniki '88 IP: *.tosa.pl 06.08.06, 15:48
              no napewno ale po każdym kierunku jak ktos chce moze cos w zyciu
              osiągnąc..trzeba tylko dobrze trafić...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka