Dodaj do ulubionych

Poprawka Matury

28.07.06, 22:30
No niestety za rok czeka mnie poprawka wynikow, bo sie nie dostalam na prawo.
Pytanie do wszystkich poprawiajacych: co bedziecie robic przez ten rok?
Obserwuj wątek
    • Gość: VaDeR Re: Poprawka Matury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:44
      Szkoła policealna żeby mnie nie wzieli do wojska :P chodzić nie bede....lecz
      bede sie tylko uczyć...historia, wos, historia, wos i tak na okrągło :D
    • Gość: . Re: Poprawka Matury IP: 194.146.128.* 29.07.06, 10:32
      bede na innym kierunku...i oczywiscie w miedzyczasie bede zakuwac do matury
      biole, chemie i moze fize...
    • mmhhh Re: Poprawka Matury 29.07.06, 11:06
      Ja wciąż liczę na listę rezerwową. Tyle, że nawet nie wiem, na którym miejscu
      jestem. Jeśli się nie uda będę pracować, uczyć się angielskiego prywatnie i
      wszystkiego co humanistyczne z moją Profesorką. Jestem niedoszłym kandydatem na
      polonistykę.
      • Gość: aaa Re: Poprawka Matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:12
        Ja ide na rok na biologie i poprawiam za rok biol/chem/fiz - musi sie udac :)
        • Gość: fun biologii Re: Poprawka Matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:18
          skoro chcesz tylko przezimować na tej biologi, to zwolnij miejsce osobom które
          chca studiować na tym kierunku!!!!!!!!!!
          • Gość: safa Re: Poprawka Matury IP: *.chello.pl 29.07.06, 11:23
            czemu miał(a?)by to robic? bo ty/ktos sie nie dostal?
            smieszne
            nie wiem jaki jest program biologii na 1 roku, ale moze cos sie z tego przydac
            na tej samej zasadzie jak sie ktos na informatyke nie dostaje, to czesto na rok
            idzie na matme np
            i tez zajmuje miejsca, z pozytkiem dla siebie, bo ma lepsze wyniki niz ci ktorzy
            chca studiowac matme /biologie w tym wypadku/
            po co zwalniac miejsca gorszym?
            • Gość: fun biologii Re: Poprawka Matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:22
              Ciekawa jestem czy myslałabyś tak samo jakby Ci ktoś zajął miejsce na twoim
              wymarzonym kierunku, by tylko przezimować! Wtedy nie byłoby śmiesznie,
              prawda???
              • Gość: Anka Re: Poprawka Matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:25
                Dla mnie smieszna jest Twoja postawa. KAzdy idzie na studia tam gdzie chce.
                Jesli ma zamiar zimowac na biologii to sprawa tej osoby!Wg mnie to bardzo dobry
                pomysł i tyle. Trzeba sie pogodzic z mysla, ze sa ludzie, ktorzy sa lepsi od
                Ciebie!
                • Gość: fun biologii nowy punkt widzenia :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:40
                  z jednej strony dobrze, bo po 1 roku odejdzie mnóstwo osób i będzie łatwiej
                  dostac sie na specjalizacje :D
                  • Gość: Anka Re: nowy punkt widzenia :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:41
                    Faktycznie sie nie dostałas na ta biologie!
                    • Gość: fun biologii Re: nowy punkt widzenia :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:55
                      dziewczynko mam juz zaklepany inny kierunek na UJ, i biologie na innym
                      uniwerku, czekam tylko na wyniki z biologii na UJ :D ( żebys uwierzyła mam Ci
                      przesłać skan decyzji :D nie każdy kto składa na biologie musiał żle napisać
                      mature :D czami ludzie to poprostu lubią. Ale nie zabardzo chce studiować z
                      kimś kto przez cały rok bedzie narzekał że studiuje na tym kierunku. Chce
                      studiować z ludzmi dla których tak jak dla mnie biologia jest pasją :D
                      • Gość: Anka Re: nowy punkt widzenia :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:00
                        A moge wiedziec dlaczego nazywasz mnie dziewczynką? Uwierz, ze wiekowo Ty
                        pasuejsz do dziewczynki a nie ja. Ja juz dawno na studiach jestem.
                        Powtarzam to, ze ktos chce tylko zimowac na biologii to jedynie dobrze swiadczy
                        o tej osobie. A to, ze bedziesz narzekac to jej sprawa. Na kazdym kierunku sa
                        takie osoby i Ty swoim gadaniem tego nie zmienisz!
                        • Gość: fun biologii Re: nowy punkt widzenia :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:15
                          dobra, nie chce się kłócić, powiedziałam tylko co myśle o 'zimowaniu' na danym
                          kierunku.
                          • Gość: śmietnik Re: nowy punkt widzenia :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:21
                            a ku.. co myslisz ze mozna oddac za friko ulge studencka na kolej, autobusy,
                            kina i browar w pubach?
                            nigdy!
          • Gość: Anka Re: do fun biologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:39
            A co nie dostałas sie? Zaraz napiszesz , ze to nie o Ciebie chodzi, hah.
            Ja uwazam, ze zimowanie na biologii chcac isc np. n medycyne to bardzo dobre
            rozwiazanie.
    • Gość: fsdf Re: Poprawka Matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:12
      to po co składałaś na to "prawo"?wszystcy tacy mądrzy dopóki wyniki nie
      nadejdą..
    • Gość: marta_ Re: odnosnie poprawki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:32
      Dobre pytanie...
      tez sie nie dostalam :(
      I trzeba bedzie poprawic histe-calkowice. To moja tegoroczna porazka:(
      I moze, jak sie uda, to i wos tylko-rozszerzenie.
      A co bede robic?
      Pewnei na cos zaocznego. Boje sie, ze jesli nie pojde do inej szkoly-nauka mnie
      przytloczy-i nic z poprawki:(
      • lord_edward Re: odnosnie poprawki... 29.07.06, 13:32
        Mnie też czeka poprawka z historii (wos w sumie tez, co mi szkoda a moge miec
        tylko lepiej). Teraz chyba pójde zaocznie na prawo. Gdybym czuł sie na siłach
        spróbuje sie dostac na dzienne, jednak jest jeden warunek średnia powyżej 4.5
    • Gość: aaa Re: Poprawka Matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:26
      Oto plan zajec na biologii:
      Botanika I
      Botanika II
      Chemia nieorganiczna/organiczna
      Zoologia bezkręgowców/kregowcow
      Lektorat języka angielskiego
      Wybralem te najwazniejzsa, co sie przydadza do matury, wiem ze bedzie to szerszy zakres ale mimo to sie oplaca.
      • Gość: Anka Re: Poprawka Matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:27
        I bardzo dobrze! Powodzenia na studiach:)
    • pepin86 Re: Poprawka Matury 29.07.06, 13:01
      Ja sie nie dostalem w zeszłym roku, wiec spakowalem manatki i wyjechalem do UK.
      Nie tracilem czasu na zadne szkoly policealne. Tam sobie popracowalem i
      podszkolilem język, wiec poprawka z angola to byla czysta przyjemnosc :)
      Oprocz tego uczylem sie oczywiscie na WOS.
      Dzis jestem szczesliwym studentem, i moge powiedziec, ze nawet dobrze ze sie nie
      dostalem rok temu. Nabrałem troche doswiadczenia za granica, a tego nie naucza
      zadne studia. Ty masz jeszcze ten plus, ze ciebie armia nie sciga :)
      • madziuuunia Re: Poprawka Matury 29.07.06, 20:12
        czy ten plan studiow jest pewny>???a gdzie owy biolog bedzi estudiowal z takim
        planem??? tez bym chciala zaczac biologie bo trylko to mi zostalo...a w
        przyszlym roku moze pojde na medecyne albo moze na fizjoterapie..to i to bardzo
        mi sie podoba;)
        • Gość: pytanie Re: Poprawka Matury IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 20:16
          słuchajcie, a ile można poprawiać maksymalnie?? bo ja myśląc realnie o tym
          gdzie chcę iść to muszę poprawić wszystkie przedmioty/a przynajmniej starać się
          poprawić/, choć średnią z matury mam niezłą. da się pisać wszystko??
          • Gość: aska Re: Poprawka Matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 21:22
            poprawiałam w tym roku wszystko co pisałm ( 4 przedmioty), a z tego co
            słyszałam można tez jakieś nowe. Ale czy to jest prawda, musisz zadzwonic do
            OKE. W tamtym roku by pisać poprawe należało złożyć dokumenty do końca września
            w szkole w której się uczyłeś. Powodzenia wszystkim poprawiającym :D
            • Gość: Ala Re: Poprawka Matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 21:23
              Mozna pisac nowe przedmioty, ale łaczna liczba wszystkich nie moze byc wieksza
              niz6!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka