Dodaj do ulubionych

tablice matematyczne

IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 13.03.03, 11:39
To skandal!
Na dwa miesiące przed maturą taki pasztet
Z pisma ministerstwa rozesłanego do szkół wynika, że my uczniowie nie mamy
prawa do korzystania z wzorów zawartych we wszystkich rodzajach tablic
matematycznych.
Wykaz tablic dopuszczonych przez ministerstwo jest absurdalny - większość z
nich do niczego się nam nie przyda. W wykazie są np. tablice mantys
logarytmów, ministerstwo chyba nie wie, że tego nie ma na maturze. Na obu
egzaminach: ustnym i pisemnym - potrzebne są jednak wzory, których mamy się
nauczyć na pamięć. A nas uczniów przekonywano, że wzory zawsze można
znaleść. Mieliśmy się nauczyć myśleć. Teraz wracamy do starego tj. zzz
Obserwuj wątek
    • Gość: yogibear Re: tablice matematyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.03, 23:47
      pozdrawiam wszystkich maturzystow oraz bylych maturzystow!

;)

a co do tablic.. to ja moglem z nich korzystac
      i jestem STANOWCZO ZA TYM zeby TABLICE BYLY DOSTEPNE w trakcie matury!
      ludzie! ja nie jestem jakims przeciez Einsteinem zeby umiec to wszystko :P
      no fakt.. wzor na sume to a+b=c ;) i co dalej? co ja zrobie bez tablic? :)
      po cos w koncu one sa :)

kto jest za tablicami niech sie wpisze! :P

pozdrawiam raz jeszcze :)
      yogibear
      • Gość: we Re: tablice matematyczne IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.03.03, 12:26
        TABLICE SA KONIECZNE I NIKT NIE MA PRAWA KILKA TYGODNI PRZED MATURA ZMIENIAC
        REGULAMINU....
    • Gość: joan Re: tablice matematyczne IP: *.kim.pl / 10.0.2.* / *.kim.pl 17.03.03, 17:26
      U nas w szkole od zeszlego tygodnia o niczym innym sie nie mowi, tylko o
      tablicach... ktore zostaly nam zabrane przez milosciwie nam panujaca nowa
      kurator ... wrrrrr...
      ja nawet zastanawialam sie nad zmiana przedmiotu wybranego ( np z mat na geo)
      ale nic z tego... teraz juz nie wolno... ALE TABLICE TO MOZNA ODEBRAC!!! czemu
      przez 12 lat byly ok? czemu nagle teraz przyczepiono sie do czegos, co bylo
      integralna czescia egzaminu maturalnego z matematyki ?! od kad wiemy, ze
      bedzie "stara matura" , wiemy, ze tablice beda ... I MY ICH NIE ODDAMY !!!
      BEDZIEMY WALCZYC ... MOZE JAKIS MALY STRAJK? PIELĘGNIARKI MOGĄ TO UCZNIOWIE
      TYM BARDZIEJ...
      • Gość: Tomek Re: tablice matematyczne IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.03, 19:46
        O tym powinniśmy wiedzieć rok przed maturą, a nie 2 miesiące.
    • Gość: shania Re: tablice matematyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.03, 22:36
      jesli ktos sie uczy to nie potrzebuje korzystac z tablic

i wcale nie mam na mysli nauki
      - czyli wkuwania wzorow, bo to bzdura

jednakze po zrobieniu sporej ilosci zadan wzory same sie utrwalaja

dla wyjasnienia:
      mature zdalam - tablice nie byly mi do niczego potrzebne
      a na egzaminie na studia i tak (o ile mi wiadomo) nie wolno z nich korzystac
    • Gość: mezuu Re: tablice matematyczne IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 18:42
      To nie do końca tak z tymi tablicami...
      owszem ma byc zabronione korzystanie z tablic matematycznych w trakcie egzaminu
      maturalnego, ale tylko z tych, które zawierają obok wzorów przykłady
      rozwiazania zadan... te proste, w ktorych znajduja sie same wzorki mają byc
      dozowolone...
      tak to przynajmniej interpretuje nasze wpjewodztwo (kuj-pom)
      .. a w razie jakby mial zaistniec ten czarny scenariusz z brakiem tablic -
      BOJKOT MINISTERSTWA!!!
      pozdrawiam wszytskich maturzystów
    • Gość: anka Re: tablice matematyczne IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 19.03.03, 22:24
      jak się nie zjednoczymy , my maturzyści, to przegramy
      moja mama zdawała mature 30 lat temu i korzystała z wzorów zawartych w
      tablicach
      o co tu chodzi?
      czyżby niektóre tablice zrobiły za dużą furorę?
    • Gość: Bartek18 Re: tablice matematyczne IP: *.opoczno.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 14:27
      Dwa dni temu wyslalem do Kuratorium Oświaty w Łodzi pytanie odnośnie tablic.
      Dzisiaj otrzymałem odpowiedź w którem min czytam, że "Przypominamy, że tablice
      na egzamin dojrzałości przygotowuje Państwowa Komisja Egzaminacyjna działająca
      w danej szkole..." i dalej wklejony ytat ze strony WWW z lista tych tablic
      blabla bla. Z tego wybnika,ze to czy bedziemy mogli korzystac z danych tablic
      zalezy od decyzji konkretnej szkoly. Tylko nie wiem czy w tej komisji szkolnej
      nie siedzi tez ktos z Kuratorium kto moze gdziecznie "przeglosowac" naszych ze
      szkoly :(
    • Gość: piachoo Re: tablice matematyczne IP: *.lodz.msk.pl 20.03.03, 15:04
      to ja tez sie wypowiem
      unas w szkole juz sie protest odbyl, tj. mam podpisy zainteresowanych,jutro
      wysylam(tj jeden zestaw do komisji u nas, drugi jeszce nie wiem...kuratorium?
      ministerstwo?). Jak tam akcje u was? mysle, ze jak sie cala Polska postawi, to %
      $#%$^&*&^% (czyt. pani minister) nie bedzie miala nic do powiedzenia...tu trza
      dzialac nie dyskutowac!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka