gosiakak 29.10.06, 12:26 nie wiem czy mam zdawać poziom podstawowy z historii czy rozszerzony!! a wy jaki wybieracie? nie boicie się rozszerzonego- nie boicie się ryzykować, bo ta matura z histy no naprawdę ryzyko!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.iscnet.pl 29.10.06, 13:45 moim zdaniem uczeń, który w miarę opanował materiał z historii tylko na poziomie podstawowym, śmiało może zdawać maturę rozszerzoną. Matura rozszerzona z historii wcale nie jest rozszerzona o zupełnie nowe treści (tak jak jest to np. w przypadku biologii), ale tutaj raczej trzeba się wykazac pewnymi umiejętnościami tj. analiza żródeł, pisanie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
quetta Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony 29.10.06, 18:30 Właśnie tak, dlatego dla niektórych matura rozszerzona może wydawać się nawet łatwiejsza niż ta z poziomu podstawowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia_k Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:03 no,właśnie u mnie w szkole była dziewczyna która oblała podstawową historię (28 pkt) a zdała rozszerzoną. Nieźle -prawdą? tylko, że ta praca .... zawsze wymyślą tak beznadziejne tematy że samo to aż zniechęca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryzykantka Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:25 kto nie ryzykuje ten nic nie zyskuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:48 Jeżeli historia jest potrzebna do rekrutacji na Twoj kierunek- zdawaj rozszerzoną. Pisałam maturę w ubiegłym roku. Podstawowy poziom poszedł mi raczej kiepsko, rozszerzony bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 23:38 no- ja też tak słyszałam, że poziom rozszerzony jest łatwiejszy niż postawowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oka Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:25 Zdawaj tak, jakie są wymogi uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górrraaa Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:47 rozsz jest trudniejsze---praca to az 40% a nie jest łatwo ją napisac i jeszcze trafić na odpowiedni temat... ale jak uczelnia chce to kandydat musi!! Odpowiedz Link Zgłoś
rogata_diablica Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony 10.11.06, 22:44 Ja zdaję rozszerzony, mimo wszystko, lepiej zakuć troche więcej i mieć chociaż ciutkę procent wyżej.POza tym rozsz. niewiele różni sie od podstawowego, maturka ogólnie rzecz biorąc prosta. Poprzeglądaj sobie tegoroczne informatory matur. z historii, a zobaczysz. A tak a propo, myślę że Romuś nie zrobi nam full wypas maturki, bo sam się boji swoich reform i głupich gadek, więc jak znów co 5 maturzysta obleje, to będzie na niego.Wyluzujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go$ka Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 12:51 no- a wiesz, że ty i może masz rację!!!!! tylko problem w tym, że on nie układa arkuszów maturalnych. ale ja też mam cichą nadzieję, że w tym roku poluzują trochę z tą maturą. pierwszy sprawdzian tegorocznej matury już wq środę 3majcie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: 217.153.221.* 11.11.06, 21:06 Ja bym zdawała na twoim miejscu rozszerzony. Wg mnie jest łatwiejszy, bo ze źródeł zawsze można coś wymyślić,jeśli dobrze pójdzie ci część ze źródłami to nawet jeśli pracę słabo napiszesz - i tak zdasz. Na podstawowej są nieraz trudniejsze zad. niż na rozszerzonej. Pisałam w zeszłym roku obie części, więc mogę mam jakieś pojęcie. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś