Dodaj do ulubionych

Podstawowy---> czy Rozszerzony

29.10.06, 12:26
nie wiem czy mam zdawać poziom podstawowy z historii czy rozszerzony!!
a wy jaki wybieracie?
nie boicie się rozszerzonego- nie boicie się ryzykować, bo ta matura z histy
no naprawdę ryzyko!!
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.iscnet.pl 29.10.06, 13:45
      moim zdaniem uczeń, który w miarę opanował materiał z historii tylko na
      poziomie podstawowym, śmiało może zdawać maturę rozszerzoną. Matura rozszerzona
      z historii wcale nie jest rozszerzona o zupełnie nowe treści (tak jak jest to
      np. w przypadku biologii), ale tutaj raczej trzeba się wykazac pewnymi
      umiejętnościami tj. analiza żródeł, pisanie pracy.
      • quetta Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony 29.10.06, 18:30
        Właśnie tak, dlatego dla niektórych matura rozszerzona może wydawać się nawet
        łatwiejsza niż ta z poziomu podstawowego.
        • Gość: gosia_k Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:03
          no,właśnie u mnie w szkole była dziewczyna która oblała podstawową historię
          (28 pkt) a zdała rozszerzoną.
          Nieźle -prawdą?
          tylko, że ta praca ....
          zawsze wymyślą tak beznadziejne tematy że samo to aż zniechęca!
    • Gość: ryzykantka Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:25
      kto nie ryzykuje ten nic nie zyskuje
      • Gość: gość Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:48
        Jeżeli historia jest potrzebna do rekrutacji na Twoj kierunek- zdawaj
        rozszerzoną. Pisałam maturę w ubiegłym roku. Podstawowy poziom poszedł mi raczej
        kiepsko, rozszerzony bardzo dobrze.
        • Gość: ola Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 23:38
          no- ja też tak słyszałam, że poziom rozszerzony jest łatwiejszy niż postawowy
          • Gość: oka Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:25
            Zdawaj tak, jakie są wymogi uczelni.
            • Gość: górrraaa Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:47
              rozsz jest trudniejsze---praca to az 40% a nie jest łatwo ją napisac i jeszcze
              trafić na odpowiedni temat...
              ale jak uczelnia chce to kandydat musi!!
              • rogata_diablica Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony 10.11.06, 22:44
                Ja zdaję rozszerzony, mimo wszystko, lepiej zakuć troche więcej i mieć chociaż
                ciutkę procent wyżej.POza tym rozsz. niewiele różni sie od podstawowego,
                maturka ogólnie rzecz biorąc prosta. Poprzeglądaj sobie tegoroczne informatory
                matur. z historii, a zobaczysz. A tak a propo, myślę że Romuś nie zrobi nam
                full wypas maturki, bo sam się boji swoich reform i głupich gadek, więc jak
                znów co 5 maturzysta obleje, to będzie na niego.Wyluzujcie!
                • Gość: go$ka Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 12:51
                  no- a wiesz, że ty i może masz rację!!!!!

tylko problem w tym, że on nie układa arkuszów maturalnych.

ale ja też mam cichą nadzieję, że w tym roku poluzują trochę z tą maturą.

pierwszy sprawdzian tegorocznej matury już wq środę 3majcie kciuki!
                  • Gość: Aga Re: Podstawowy---> czy Rozszerzony IP: 217.153.221.* 11.11.06, 21:06
                    Ja bym zdawała na twoim miejscu rozszerzony. Wg mnie jest łatwiejszy, bo ze
                    źródeł zawsze można coś wymyślić,jeśli dobrze pójdzie ci część ze źródłami to
                    nawet jeśli pracę słabo napiszesz - i tak zdasz. Na podstawowej są nieraz
                    trudniejsze zad. niż na rozszerzonej. Pisałam w zeszłym roku obie części, więc
                    mogę mam jakieś pojęcie. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka