Dodaj do ulubionych

Link do klucza odp. z HIST. rozszerzonej

18.11.06, 15:44
Wczoraj przez pewien czas można było znaleźć na podstronach witryny
internetowej CKE klucze odpowiedzi. Moja koleżanka ściągnęła je na dysk, a
dziś przesłała mi pocztą e-mailową klucz odpowiedzi z historii rozszerzonej
(tylko nim jednym dysponuję). Postanowiłem więc ulżyć innym zniecierpliwionym
i zestresowanym maturzystom, publikując klucz odpowiedzi na serwerze - bazie
plików. Nie macie się czego bać. Serwer Speedyshare jest bezpieczny i służy
do publikowania oraz ściągania plików...

www.speedyshare.com/338183594.html
Miłego i rzetelnego ;) sprawdzania wyników matury próbnej z historii!
Pozdrawiam serdecznie!

PS. Możecie od razu pisać, jakie macie wyniki. Ja liczę na jakiś w okolicach
80 %, ale nigdy nic nie wiadomo...
Obserwuj wątek
    • histerykmaturzysta Re: Link do klucza odp. z HIST. rozszerzonej 18.11.06, 16:36

A jesli ktos chce jeszcze arkusz pytan z hist. rozszerzonej to jest pod
      adresem ...

www.speedyshare.com/611947456.html
      Pozdrawiam

ps. piszcie swoje wyniki
      • Gość: miaw Re: Link do klucza odp. z HIST. rozszerzonej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:41
        z podstawowej histy - ok. 60%
      • Gość: dancerinthedark pytanie 10b, czyli co to znaczy "największy" IP: *.mlyniec.gda.pl 19.11.06, 15:29
        Moim zdaniem pytanie to jest źle sformułowane, odpowiedź zależy od tego, czy
        "największy" rozumiemy jako "o najwyższej wartości w pkt procentowych" czy też
        "o najwyższej wartości w stosunku do stanu początkowego". W Wielkiej Brytanii
        spadek był z 28 na 12, a więc o 16 pkt procentowych= o około 57 procent / bo za
        100 procent przyjmujemy wartośc początkową- 28/ . W USA natomiast spadek był aż
        o 20 pkt procentowych, ale stanowiło to tylko ok 38 wartości z roku 1870.
        I nie mówcie mi, że z tą wartością początkową przesadnie kombinuję, bo mam przed
        sobą informator maturalny z WOSu i w kluczu do jednego z testów "największy
        wzrost/spadek" jest rozumiany właśnie tak: w odniesieniu do wartości
        początkowej. Więc albo jest błąd w kluczu do tej próbnej historii, albo musimy
        się nauczyć dwóch sprzecznych logik: jednej do pisania WOSu, drugiej do historii....
    • Gość: Ja Re: Link do klucza odp. z HIST. rozszerzonej IP: 195.136.67.* 18.11.06, 17:33

Piszcie wasze wyniki. W pierwszym poście macie link do klucza odpowiedzi, a w
      drugim - do arkusza z zadaniami... Odp.
    • Gość: Carneturiel Re: Link do klucza odp. z HIST. rozszerzonej IP: *.crowley.pl 18.11.06, 17:37
      Dzieki bardzo :)) Porzadni z was ludzie :D
      • Gość: S Re: Link do klucza odp. z HIST. rozszerzonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 19:50
        Nie mogę wejść na ten link ;(
        • Gość: Adi Re: Link do klucza odp. z HIST. rozszerzonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 20:56
          Ja będę mieć min.14% z zamkniętych a max. 28% + wypracowanie to max. mogę 68%,a
          le to wątpliwe, pewnie coś koło 50% :( jak dobrze pójdzie, głupie są te pytania
          na 3pkt, jak ktoś nie wpisał np. że to Grzegorz VII to że Chlodwig i Otto się
          nie liczą.
          • Gość: do góry Re: Link do klucza odp. z HIST. rozszerzonej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 20:58
            nom głupie są pytania gzdie trzeba wpisac parę rzeczy a tylko 1 ptk
            • gosiakak Re: Link do klucza odp. z HIST. rozszerzonej 19.11.06, 14:50
              z podastawoej histry ok. 65%
              z rozszerzonej słabo- ok. 40% (bez wypracowania, ale za nie nie licze na dużo)
              • Gość: Rell Re: Link do klucza odp. z HIST. rozszerzonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 15:14
                hej :)
                ja mam malutko punktów, ale zdałam! choc spodziewałam się ze totalnie zawalę :)
                z testu będzie ok 20 pkt, na początku szło mi super, bo starożytność mam
                powtórzoną (poza tym były banalne), a zadanie z drzewem genealogicznym nie
                wymagało wiedzy a postaci w tabeli też łatwe (nie umiem średniowiecza a mam ok).
                troche głupia sprawa z tym wierszem, bo chciuałam napisa też powst listopadowe
                ale nie byłam pewna i tym sposobem straciłam punkt. ulotka wyborcza, wykres to
                też fajne zadanka, łatwe. gorzej z mapami. zadania od wojny robiłam na wyczucie
                i mam je dobrze :) ogólnie jestem zadowolona. ciekawe tylko jak ocenią mi
                wypracowanie, skoro mam same ogólniki. może załapie się II poziom, chociaż na 6
                pkt...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka