Dodaj do ulubionych

Ludzie !!!!!!!

30.04.07, 15:29
Nie każdy może mieć mature bo W POLSCE powstał taki Stereotyp że każdy musi ją
mieć .. Bez matury też można żyć ... Matura nie jest najważniejsza w życiu ..
Liczy się to jaki jest się człowiek . Czy każdy musi kończyć Uniwerek
Jagieloński ???Nie nie każdy .. Bez matury też można żyć ..
Obserwuj wątek
    • kogiel87 Re: Ludzie !!!!!!! 30.04.07, 15:31
      Znam nawet ludzi po Zawodówce co się wżyciu dorobili i mają Piękne domy ,
      samochody , matura nie jest najważniejsza w życiu ..
    • chanson_de_geste Re: Ludzie !!!!!!! 30.04.07, 15:32
      Ale co to za życie..?
      A nie pomyślałeś, że niektórzy po to chodzili do szkoły
      przez 12 lat, aby w końcu móc uczyć się tego, czego naprawdę chcą?
      • kogiel87 Re: Ludzie !!!!!!! 30.04.07, 15:34
        Kolego matura się nie liczy liczy się olej w głowie uwierz mi
        • chanson_de_geste Re: Ludzie !!!!!!! 30.04.07, 15:41
          Kolego, wybacz, ale ja mam pasję, którą chcę rozwijać.
          ...a że dają przy tym papierek, to mi to tito.
          • kogiel87 Re: Ludzie !!!!!!! 30.04.07, 15:44
            To ci wżyciu życze jak najlapiej ale bez matury też można żyć i można się
            dorobić
            ..Choćby przypadek Liroya koleś lubi to co robi awięc rapuje jest bez matury ma
            samochód piękną kobiete dom samochód itp i jakoś sobie w życiu poradził .
            • kogiel87 Re: Ludzie !!!!!!! 30.04.07, 15:45
              Aga bardzo dobrze mówisz widać jesteś jedyną osobą na forum co mnie rozumie i
              czyta niektóre moje posty
              • chanson_de_geste Re: Ludzie !!!!!!! 30.04.07, 15:59
                Kogiel, daj spokój...Liroya brać za przykład?!
                Nie dość, że koleś jest mały, co drugie słowo to ku***,
                rymować i rapować nie potrafi, babki ładnej nie ma...

Nie lepiej mieć już za przykład Palikota?
                • Gość: Lenka Re: Ludzie !!!!!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.04.07, 16:25
                  Chanson, jeszcze trzeba wiedzieć kto to jest Palikot...;)))
                  • chanson_de_geste Re: Ludzie !!!!!!! 30.04.07, 16:32
                    Muehehe, racja, racja...;))
                    Wybacz, zapędziłam się ;))
                    • fakara Re: Ludzie !!!!!!! 02.05.07, 09:54
                      Sorry, ja Palikota też nie chcę, Polmos sprzedał, z żoną się rozwiódł i karierę
                      w polityce próbuje robić. blee
    • Gość: Aga Re: Ludzie !!!!!!! IP: *.cnb.com.pl 30.04.07, 15:43
      I jest to beznadziejny sterotyp, którego skutkiem jest też w pewnym stopniu
      amnestia Giertycha - nie każdy musi miec maturę, a tym bardziej dyplom
      magistra. To tylko teraz taka moda, że ludzie, którzy 20 lat temu szliby do
      zawodówek, teraz idą do ogólniaka powstałego przy tej zawodówce, zdają maturę
      na 31% i idą na studia do Wyższej Szkoły Wszystkiego Najlepszego. Ale po co?
      Tego nie wie nikt.
      • fakara Re: Ludzie !!!!!!! 02.05.07, 09:59
        Tylko że teraz ludzie, którzy ukończyli by takie zawodówki mieli by przed sobą
        jeszcze mniej kolorową przyszłość niż absolwenci Wyższych Szkół Seksu i Relaksu.
        Kiedyś uczyli się w zawodówkach przyzakładowych stać przy jednej konkretnej
        taśmie, produkującej jakąś składową nikomu niepotrzebnych śrubek, a potem stał
        przy tej taśmie do emerytury. Teraz ani szkoły, ani zakładu ani śrubek nie ma -
        nie dały rady na wolnym rynku. A część ludzi faktycznie nie nadaje się na
        studia, nie są w stanie zdać matury na więcej niż 30% i to jest właśnie ten problem.
    • Gość: pizmaczeq Re: Ludzie !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 15:50
      ja nie przezyje bez matury
    • kogiel87 Re: Ludzie !!!!!!! 30.04.07, 15:56
      Ludzie każdy robi to co lubi podam następny przypadek człowieka bez matury a
      mianowicie pikarza Wojciech Kowalczyk człowiek bez szkoły nawet nieskończył
      podstawówki a wydał książke KOWAL PRAWDZIWA HISTORIA co jest bez wątpienia
      besstselerem zdobył srebny medal olimpijski na Barcelonie w 1992 dorobił się
      obecnie mieszka w Warszawie na Bródnie jest i był ulubieńcem Legii Warszawa ma
      tyle kasy że może mu starczyć do KOńCA żYCIA i jest bez matury a grał w piłke i
      najepszych klubach na cyprze , w hiszpanii , w Polsce , teraz ma 35 lat i gra
      jeszcze w piłke bo lubi to co robi .. UWIEżCIE MI MOżNA SOBIE W żYCIU PORADZIć
      BEZ TEJ MATURY !!!!!!!!!!!
      • kogiel87 Re: Ludzie !!!!!!! 30.04.07, 16:01
        Jak to Kowal powiedział gdyby był Brazylijczykiem to jeszcze by grał w Realu
        Madryt ale i tak osiągnął w życiu bardzo dużo
        • Gość: Bravica Re: Ludzie !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 16:27
          ale tak właściwie to jaki jest cel twojego postu?! teraz już za późno żeby nas
          zniechęcić do pisania matury bo za 4 dni zaczynamy... popracuj nad młodszymi
          rocznikami, to może uda ci sie przekonać niektórych do tego żeby mówili "jak
          fajnie być analfabeta i kopać rowy w irlandii " :P
        • Gość: liroy:P Re: Ludzie !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 16:33
          A co Ty chcesz chłopcze osiagnąć?Nikt Cie nie zmusza do matury, olej sprawę,
          innym daj wolną wolę;)
          Ja wybrałem maturę i studia i nie żałuję, nie po to studiuję by dostać
          papierek, a po to by sie rozwijać, jeśli wiesz o co chodzi;)
          A że stawiasz sobie Liroya za wzór... to pogratulować;]]]]
          pozdro człowieku, joł!!:PP
    • Gość: Qna Re: Ludzie !!!!!!! IP: *.lodz.mm.pl 30.04.07, 16:51
      Żyć - owszem można..
      ale jak ??
      no cóż .. kwestia tego, że komuś udaje się dojść do sukcesu bez większego
      wykształcenia jest rzeczą normalną tak jak np. to, że po studiach możesz do tego
      sukcesu też nie dojść.
      Mam wielu znajomych których nie obchodzi tzw. "papierek" maturalny i pochodzili
      do przysłowiowych zawodówek, techników mając przy tym doświadczenie zawodowe w
      gastronomii czy fryzjerstwie ( nie ukrywajmy, że w tym zawsze jest praca )..
      Natomiast nie zrozumiem człowieka, który idąc do ogólniaka nie podchodzi do tego
      egzaminu bo mówiąc szczerze marnuje 3 lata swojego życia.
      Kwestia nie zdania.. --> jest stereotypem. Dla mnie matura to taka
      "najważniejsza" klasówka.. i może się nie udać. Trudno.
      Tak samo .. beznadziejnym stereotypem jest to, że studia PRAKTYCZNIE WYPADA
      rozpocząć od razu po maturze.

podsumowując - żyć się da.
      jednak nie warto marnować 3 lata na wiedze ogólną .. i olać sprawę.
    • Gość: pizmaczeq Re: Ludzie !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 17:05
      a ja chce miec mature ! a co!
      a jak nie zdam to pojde sie powiesic

zabronisz mi ?
      • kogiel87 Re: Ludzie !!!!!!! 30.04.07, 18:03
        Nie nikomu nie zabronie możecie być Kamilem Durczokiem 2 jak kto woli wasza
        droga wasz wybór tylko podałem kilka przykładów że bez matury też można w tym
        życiu do czegoś dojść !
        • Gość: ulka Re: Ludzie !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:15
          chcesz zapewnić samego siebie, ze dasz radę bez matury?? :D powodzenia
          (szczerze, nie złośliwie, serio :))
          • Gość: pizmaczeq Re: Ludzie !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:37
            najlepiej wszyscy zrezygnujmy z marury !! po co nam studia ?
            wykształcenie ...
            po co ? co komu po tym ?
            najadl sie kto kitdy tym ?

bla bla bla
            • Gość: ulka Re: Ludzie !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:44
              zróbmy taką propagandę, wszyscy zrezygnują a wtedy wstęp wolny na studia :D
              • Gość: pizmaczeq Re: Ludzie !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:28
                rzycmy szkołe i założmy rodziny :D
                • gabrielafrancuz do Kogla 01.05.07, 10:15
                  Nie zdawaj jeśli nie masz ochoty, nikt Ci nie każe.
          • kogiel87 Re: Ludzie !!!!!!! 01.05.07, 16:23
            A co to za różnica czy ktoś ma mature czy nie ma????? że ktoś skończył studia a
            zawodówke???żadna powiem tylko tyle że w życiu liczy się tylko kasa a nie matura
            ..POWODZENIA ..
            • Gość: :) :) IP: *.kolornet.pl 01.05.07, 16:57
              przeciez, ze jest w tym troche prawdy :) ilu w rzadzie siedzi bez
              wyksztalcenia?? Wystarczy byc coreczka tego w rzadzie a studia, praca -
              gwarantowane! :D
              • Gość: ona a jednak lepiej ją mieć IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.05.07, 17:56
                nigdy nie wiadomo czy za kilka lat nie uznasz, że jednak chciałbyś coś studiować (np. taki wymóg w pracy, podniesienie kwalifikacji czy choćby dla własnej przyjemności jakiś ciekawy kierunek)

więc jeśli można to warto się trochę wysilić i zdobyć ten papier
                • primasort Re: a jednak lepiej ją mieć 01.05.07, 17:58
                  Jasne, ze lepiej ja mieć.
                  Wydaje się jednak, ze coraz mniej osób bedzie ją miało.
                  • Gość: ulka Re: a jednak lepiej ją mieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 18:15
                    to wychodzi tylko na plus dla tych, którzy będą ją mieć.
                  • kogiel87 Re: a jednak lepiej ją mieć 01.05.07, 20:25
                    Ludzie czego się wy boicie?Przecież Jest jeszsze wasza ta Amnestia przez rok i
                    może pójść na studia płatne ..Powodzenia..
                    • Gość: ulka Re: a jednak lepiej ją mieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 20:36
                      kto się boi?

nie wiem, jak reszta, ale ja za studia nie chcę płacić.
                      a amnestii bym nie chciała, gdybym nie zdała. wolałabym za rok poprawić.
                      • gabrielafrancuz Re: a jednak lepiej ją mieć 01.05.07, 20:45
                        30% mnie nie zadowala, dlatego się uczę.
                        Dziwi mnie jak bardzo niektórzy są "ambitni".
                        Kogiel- uczysz się czegokolwiek, czy olewka?
                        • Gość: pizmaczeq Re: a jednak lepiej ją mieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 09:57
                          ludzie po co wam matura ?!!
                          mowiłam juz rzucmy szkołe i załozmy rodziny :D
                          • Gość: ulka Re: a jednak lepiej ją mieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 10:04
                            pomysł z żerowaniem na rodzicach był lepszy :P
              • fakara Re: :) 02.05.07, 10:03
                Ha, w rządzie teraz już wszyscy maturę mają, nie pamiętasz, jak Renia Beger z
                koleżanką Chojarską (nie wiem, czy "h" czy "ch") zdawały maturę? Przecież tak z
                własnej nieprzymuszonej woli by się za to nie zabierały:P
                • gabrielafrancuz Re: :) 02.05.07, 10:04
                  Hojarską.
                  E tam, wódz Andrzej matury nie ma i dobrze mu się żyje. ;]
                  • kogiel87 Re: :) 02.05.07, 11:55
                    Ja Mam Mature dawno za sobą a to że nie polazłem na studia to moja i tylko
                    wyłącznie sprawa ..
                    • pizmaczeq Re: :) 02.05.07, 12:50
                      a to ze my chcemy zdawac mature i uwarzamy ja za przydatna to tez jest nasza
                      sprawa:0

w ogole ta dyskuja wydaje mi sie bezcelowa ;/
                      to indywidualna sprawa czy ktos chce miec mature czy nie , czy uwaza ja za
                      niezbedna czy zbedna ...

1 !!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka