marcinkiko 08.05.07, 12:26 Piszcie jak wam poszło. Jakie pytania bądź odpowiedzi was nurtują. Ja osobiście zrobiłem błąd na prezydencie USA :p zamiast Reagana wpisłaem Kennedego ale ten 1pkt mogę sobie darować :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: utfff Re: WOS podstawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:30 kurde ja wpisalam reagana tzn przekręcilam nazwisko npaisalam regan:/ tak samo z theatcher napisalam teacher. nie zalicza tego...:( Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkiko Re: WOS podstawa 08.05.07, 12:34 Myśle, że zaliczą. Wkońcu wiadomo o kogo chodzi. Jedna literka nie powinna robić problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: WOS podstawa IP: *.chello.pl 08.05.07, 12:41 ja wpisałem busha seniora hehe a mysle ze za literowke w nazwisku nie odejma pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.smakosz Re: WOS podstawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:10 ja tez Busha seniora :D a ZSRR dalem Jelcyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marciula Re: WOS podstawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:51 ja tez bush senior :) ale potem nie jelcyn tylko gorbaczow ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
cienmotyla Nie wydaje wam się... 08.05.07, 12:46 że podstawa była trudniejsza od rozszerzenia? Punktacja też nie była fajna. Na próbnej za zadanie z opinią i faktem mogliśmy dostać 10 pkt a tutaj tylko dwa... Jestem zła, że nie wzięłam rozszerzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferka19 Re: Nie wydaje wam się... 08.05.07, 13:00 tez uwazam ze podstawowy byl trudniejszy! moglam sie porwac na rozszerzony:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:04 pierwsze pytania na teście były bardzo łatwe, lecz jesli chodzi o wykresy- tu był haczyk, jakieś pierdoły były o tych państwach gdzie największa gdzie najmniejsza korupcja jezu dajcie spokój:P przez to napisałam krótkie wypracowanie bo nie wyrobiłam się z głupimi wykresami. ale będie co będzie prawda?:)a jeśli chodzi o temat tego listu do sejmu to był całkiem przyjemny tylko szkoda,że tak mało czasu miałam na jego napisanie( zostało mi 25 minut do końca):P żałuje, że nie dopisałam więcj bo głowa pełna pomysłów była:)ale cooo tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
xkomix Re: takie tam ... 08.05.07, 14:08 jezeli zamiast prawda/falsz wpisalam p/f to bardzo licho??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.smakosz Re: takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:14 no wykresy byly mylace bo niekore na oko mialy mniejszy przedzial, ale okazalo sie, ze skala jest inna itp. ja wypracowanie napisalem na 2,5 strony :] szkoda ze tylko daja 14 pkt. za to a za fakt opinia tylko 2 :( a co napisaliscie do ilustracji aborcja czy rasizm? ja dalem rasizm.. ale nie wiem czy o aborcje nie chodzilo.. chociaz to byloby bez sensu troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loll Re: takie tam ... IP: *.electronic.pl 08.05.07, 14:17 W treści pytania było o problem ekonomiczny: ja dałem ubóstwo :) A jeśli chodzi o ZSRR to napewno nie Jelcyn tylko GORBACZOW !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marciula Re: takie tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:52 a ja tam napisalam ze bogata polnoc i biedne poludnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.smakosz Re: takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:58 a mnie zmylilo "i powinni postepowac wobec innych w duchu braterstwa" oraz tresc 1 zadania do tego ("o prawo do zycia") no moglem popatrzec ze tam pisalo problemy ekonomiczne.. ale automatycznie pisalem... mogli przynajmniej podkreslic wazniejsze wyrazy :d a jaka to wogole byla generacja prawa... bo chyba ani 1 pkt. za to nie bede mial :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.smakosz Re: takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:19 wiem ze o Gorbaczowa chodzilo, ale za pozno sie dowiedzialem :) ... w pytani o WTC dalem ze najechali na Afganistan :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loll Re: takie tam ... IP: *.electronic.pl 08.05.07, 14:21 Mi się wydaje że chodzilo o Irak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.smakosz Re: takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:27 no bo Irak mial byc... :P a powiedzcie ktore panstwa nie byly postkomunistyczne? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loll Re: takie tam ... IP: *.electronic.pl 08.05.07, 14:30 Malta i Cypr nie były postkomunistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.smakosz Re: takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:31 o to przynajmniej to mam dobrze :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lost-in-the-city Re: takie tam ... IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.05.07, 14:43 Jeśli WTC, to nie Irak! WTC - BinLaden - Afganistan Wojna z Irakiem była o broń chemiczną, którą podobno mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.smakosz Re: takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:02 chodzilo o Irak.. bo pozniej wspomniany jest rok 2003 i walka z terrorystami :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marikaa3 Re: takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:21 Ja dalam głod (ubostwo). Nie wydaje mi sie zeby byla aborcja lub rasizm. Bo nikt nikomu kzywdy nie zrobil. Na pierwszym zdjeciu dziecko urodzilo sie zdrowe w dobrych warunkach a na drugim matka niemiala co dac dziecku jesc dlatego takie chudziutkie Przynajmniej ja to tak zinterpretowalam :) A tam mial byc w rosji Gorbaczow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boebka Re: takie tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:26 ja mam tez gorbaczow i mam schuman i mam REGan I Tacher kurde literówki ;/ myslice ze odejma? aa i naclerz to ma byc jakis Brant a ja dałam KOhl kurde ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marciula Re: takie tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:57 a jak wpisalam tez imiona to moga nie zaliczyc? w poleceniu bylo zeby podac nazwiska ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werronika Re: WOS podstawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:39 Ja pisałam podstawowy wos. Moim zdaniem nie należał ten arkusz do najłatwiejszych, szczerze pisząc to łatwiejszy był rozszerzony tzn. dla mnie wiecej bym z niego wiedziała. Ogólnie dali czadu w tym roku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marciula 231 glosow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:09 co to jest 231 glosow? napisalam ze bezwzgledna wiekszosc, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loll Re: 231 glosow IP: *.electronic.pl 08.05.07, 15:15 ja też bezwzględna ale chodziło chyba o zwykłą większość ale nie jestem pewnien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 30StM Re: 231 glosow IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.05.07, 15:18 Większość bezwzględna - gdy podczas głosowania liczba głosów za wnioskiem jest większa od sumy głosów przeciw i wstrzymujących się (50%+1 głos za wnioskiem w obecności minimum połowy ustawowej liczby posłów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: 231 glosow IP: *.chello.pl 08.05.07, 15:36 ale był łatwiejszy niż probny. pamietacie te schematy onz i hasla ktore dzisiaj przywolali p[rzy gorbaczowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:39 Jak dla mnie to odwrotnie, próbna banalna, a ta dziś tak średnio łatwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marciula Re: WOS podstawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:57 a 24. zadanie jakie gluuupie bylo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WOS podstawa IP: 83.2.141.* 08.05.07, 15:59 probna o wiele latwiejsza a dzis rozszerzona latwiejsza od podstawy niestety "...juz za rok maturaaaa..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_prawa Re: WOS podstawa IP: *.centertel.pl 08.05.07, 16:16 Poziom podstawowy był naprawdę prosty dzieci ;p , rozwiązałem dla siostry w 40 min ;) W 2005, kiedy ja zdawałem, był trudniejszy zdecydowanie. Zycze Wam moich 88% i 78% :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzie klucz? Re: WOS podstawa IP: *.net.pl 08.05.07, 16:25 gdzie jest klucz do podtawowego?????? podajcie linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: WOS podstawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:54 co bedzie,jesli podpisałam plakat ( problem ekonomiczny) dokladnie tak : BIEDOTA, UBÓSTWO. Odpowiedz Link Zgłoś