Dodaj do ulubionych

WOS podstawa

08.05.07, 12:26
Piszcie jak wam poszło. Jakie pytania bądź odpowiedzi was nurtują. Ja
osobiście zrobiłem błąd na prezydencie USA :p zamiast Reagana wpisłaem
Kennedego ale ten 1pkt mogę sobie darować :P
Obserwuj wątek
    • Gość: utfff Re: WOS podstawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:30
      kurde ja wpisalam reagana tzn przekręcilam nazwisko npaisalam regan:/ tak samo
      z theatcher napisalam teacher. nie zalicza tego...:(
      • marcinkiko Re: WOS podstawa 08.05.07, 12:34
        Myśle, że zaliczą. Wkońcu wiadomo o kogo chodzi. Jedna literka nie powinna robić
        problemu.
        • Gość: maciej Re: WOS podstawa IP: *.chello.pl 08.05.07, 12:41
          ja wpisałem busha seniora hehe a mysle ze za literowke w nazwisku nie odejma pkt
          • Gość: mr.smakosz Re: WOS podstawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:10
            ja tez Busha seniora :D
            a ZSRR dalem Jelcyna
            • Gość: marciula Re: WOS podstawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:51
              ja tez bush senior :) ale potem nie jelcyn tylko gorbaczow ;/
    • cienmotyla Nie wydaje wam się... 08.05.07, 12:46
      że podstawa była trudniejsza od rozszerzenia?
      Punktacja też nie była fajna.
      Na próbnej za zadanie z opinią i faktem mogliśmy dostać 10 pkt a tutaj tylko dwa...
      Jestem zła, że nie wzięłam rozszerzenia.
      • lucyferka19 Re: Nie wydaje wam się... 08.05.07, 13:00
        tez uwazam ze podstawowy byl trudniejszy! moglam sie porwac na rozszerzony:/
        • Gość: kate takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:04
          pierwsze pytania na teście były bardzo łatwe, lecz jesli chodzi o wykresy- tu
          był haczyk, jakieś pierdoły były o tych państwach gdzie największa gdzie
          najmniejsza korupcja jezu dajcie spokój:P przez to napisałam krótkie
          wypracowanie bo nie wyrobiłam się z głupimi wykresami. ale będie co będzie
          prawda?:)a jeśli chodzi o temat tego listu do sejmu to był całkiem przyjemny
          tylko szkoda,że tak mało czasu miałam na jego napisanie( zostało mi 25 minut do
          końca):P żałuje, że nie dopisałam więcj bo głowa pełna pomysłów była:)ale cooo
          tam:)
          • xkomix Re: takie tam ... 08.05.07, 14:08
            jezeli zamiast prawda/falsz wpisalam p/f to bardzo licho???
          • Gość: mr.smakosz Re: takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:14
            no wykresy byly mylace bo niekore na oko mialy mniejszy przedzial, ale okazalo sie, ze skala jest inna itp.
            ja wypracowanie napisalem na 2,5 strony :] szkoda ze tylko daja 14 pkt. za to a za fakt opinia tylko 2 :(

a co napisaliscie do ilustracji aborcja czy rasizm?
            ja dalem rasizm.. ale nie wiem czy o aborcje nie chodzilo.. chociaz to byloby bez sensu troche
            • Gość: loll Re: takie tam ... IP: *.electronic.pl 08.05.07, 14:17
              W treści pytania było o problem ekonomiczny: ja dałem ubóstwo :) A jeśli chodzi
              o ZSRR to napewno nie Jelcyn tylko GORBACZOW !!
              • xkomix Re: takie tam ... 08.05.07, 14:18
                ja tez mialam ubostwo:)
                • Gość: marciula Re: takie tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:52
                  a ja tam napisalam ze bogata polnoc i biedne poludnie
                  • Gość: mr.smakosz Re: takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:58
                    a mnie zmylilo "i powinni postepowac wobec innych w duchu braterstwa" oraz tresc 1 zadania do tego ("o prawo do zycia")
                    no moglem popatrzec ze tam pisalo problemy ekonomiczne.. ale automatycznie pisalem... mogli przynajmniej podkreslic wazniejsze wyrazy :d

a jaka to wogole byla generacja prawa... bo chyba ani 1 pkt. za to nie bede mial :D
              • Gość: mr.smakosz Re: takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:19
                wiem ze o Gorbaczowa chodzilo, ale za pozno sie dowiedzialem :) ... w pytani o WTC dalem ze najechali na Afganistan :]

• Gość: loll Re: takie tam ... IP: *.electronic.pl 08.05.07, 14:21
                  Mi się wydaje że chodzilo o Irak :)
                  • xkomix Re: takie tam ... 08.05.07, 14:23
                    ja tez mam Irak
                    • Gość: mr.smakosz Re: takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:27
                      no bo Irak mial byc... :P a powiedzcie ktore panstwa nie byly postkomunistyczne? :D
                      • Gość: loll Re: takie tam ... IP: *.electronic.pl 08.05.07, 14:30
                        Malta i Cypr nie były postkomunistyczne.
                        • Gość: mr.smakosz Re: takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:31
                          o to przynajmniej to mam dobrze :D
                      • Gość: lost-in-the-city Re: takie tam ... IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.05.07, 14:43
                        Jeśli WTC, to nie Irak! WTC - BinLaden - Afganistan
                        Wojna z Irakiem była o broń chemiczną, którą podobno mieli.
                        • Gość: mr.smakosz Re: takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:02
                          chodzilo o Irak.. bo pozniej wspomniany jest rok 2003 i walka z terrorystami :]
              • Gość: Marikaa3 Re: takie tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:21
                Ja dalam głod (ubostwo).
                Nie wydaje mi sie zeby byla aborcja lub rasizm. Bo nikt nikomu kzywdy nie zrobil.
                Na pierwszym zdjeciu dziecko urodzilo sie zdrowe w dobrych warunkach a na drugim
                matka niemiala co dac dziecku jesc dlatego takie chudziutkie
                Przynajmniej ja to tak zinterpretowalam :)
                A tam mial byc w rosji Gorbaczow :)
                • Gość: boebka Re: takie tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:26
                  ja mam tez gorbaczow i mam schuman i mam REGan I Tacher kurde literówki ;/
                  myslice ze odejma? aa i naclerz to ma byc jakis Brant a ja dałam KOhl kurde ;/
                  • Gość: marciula Re: takie tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:57
                    a jak wpisalam tez imiona to moga nie zaliczyc? w poleceniu bylo zeby podac
                    nazwiska ;/
    • Gość: Werronika Re: WOS podstawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:39
      Ja pisałam podstawowy wos. Moim zdaniem nie należał ten arkusz do
      najłatwiejszych, szczerze pisząc to łatwiejszy był rozszerzony tzn. dla mnie
      wiecej bym z niego wiedziała. Ogólnie dali czadu w tym roku ;)
    • Gość: marciula 231 glosow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:09
      co to jest 231 glosow? napisalam ze bezwzgledna wiekszosc, a wy?
      • Gość: loll Re: 231 glosow IP: *.electronic.pl 08.05.07, 15:15
        ja też bezwzględna ale chodziło chyba o zwykłą większość ale nie jestem pewnien.
      • Gość: 30StM Re: 231 glosow IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.05.07, 15:18
        Większość bezwzględna - gdy podczas głosowania liczba głosów za wnioskiem jest
        większa od sumy głosów przeciw i wstrzymujących się (50%+1 głos za wnioskiem w
        obecności minimum połowy ustawowej liczby posłów)
        • Gość: loll Re: 231 glosow IP: *.electronic.pl 08.05.07, 15:20
          to git :D
          • Gość: maciej Re: 231 glosow IP: *.chello.pl 08.05.07, 15:36
            ale był łatwiejszy niż probny. pamietacie te schematy onz i hasla ktore dzisiaj
            przywolali p[rzy gorbaczowie :)
            • Gość: .... ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:39
              Jak dla mnie to odwrotnie, próbna banalna, a ta dziś tak średnio łatwa.
    • Gość: marciula Re: WOS podstawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:57
      a 24. zadanie jakie gluuupie bylo!!!
      • Gość: ja Re: WOS podstawa IP: 83.2.141.* 08.05.07, 15:59
        probna o wiele latwiejsza a dzis rozszerzona latwiejsza od podstawy niestety

"...juz za rok maturaaaa..."
    • Gość: student_prawa Re: WOS podstawa IP: *.centertel.pl 08.05.07, 16:16
      Poziom podstawowy był naprawdę prosty dzieci ;p , rozwiązałem dla siostry w 40
      min ;) W 2005, kiedy ja zdawałem, był trudniejszy zdecydowanie.
      Zycze Wam moich 88% i 78% :)
      • Gość: gdzie klucz? Re: WOS podstawa IP: *.net.pl 08.05.07, 16:25
        gdzie jest klucz do podtawowego?????? podajcie linka
        • Gość: ?? Re: WOS podstawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:54
          co bedzie,jesli podpisałam plakat ( problem ekonomiczny) dokladnie tak :

BIEDOTA, UBÓSTWO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka