jagna15 09.05.07, 15:08 kto sie wybiera? jak Was poszedl wos i angielski? ile trzeba bylo miec procent w tamtym roku zeby sie dostac? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 15:12 z tego co mi wiadomo to sporo;/ Też się wybierałam ale zwątpiłam :)hmmm z angielskiego podstawowego ok 96% z wosu rozszerzonego ok74% a z historii nie wiem...wiem jedno-nie mam szasn;/ Odpowiedz Link Zgłoś
jagna15 Re: prawo UW 09.05.07, 15:17 96 post czy rozsz? kurcze ta szkola to jest moje marzenie Odpowiedz Link Zgłoś
sable_marguerite Re: prawo UW 09.05.07, 15:21 no stronie poszczególnych wydziałów (na bank na psychologii) są takie kalkulatory, na którtych możesz przeliczyć ile możesz zdobyć punktów w rekrutacji i podane są górne i dolne granice z ubiegłego roku:) a ja na UW na bałtystyke skłądam :) Odpowiedz Link Zgłoś
jagna15 Re: prawo UW 09.05.07, 15:27 moglabys napiszac lika, bo nie moge tego znalesc:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: prawo UW-do jagny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 15:45 Z podstawowego bo na uw na prawo podstawowy biorą tylko więc myślałam że nie ma sensu zdawać rozszerzonego. A teraz to już sama nie wiem bo się raczej nie dostane;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: prawo UW-do jagny IP: *.efekt.net.pl 09.05.07, 16:44 ja analogiczną mam sytuację do Ciebie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khamill Re: prawo UW IP: *.sgh.waw.pl 09.05.07, 17:29 W zeszlym roku dobilo cos do 84% jesli dobrze pamietam, choc moge sie mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
greypc Re: prawo UW 09.05.07, 18:15 no ale w zeszlym roku pisalo sie najpierw podstawe, a potem rozszerzenie danego przedmiotu, wiec w tym roku progi powinny byc nieco nizzsze. oder? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 18:19 wiecie co, to ze oni wymagaja podstawy to pic na wode. moja kolezanka byla na dniu otwartym na UW wlasnie na wydziale Prawa i jej powiedzieli, że ten jezyk to niewazny, grunt to historia i wos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 18:29 Ważny nie ważny-liczy się tak samo jak inne przedmioty. Odpowiedz Link Zgłoś
jagna15 Re: prawo UW 09.05.07, 18:43 wiecie co oni to licza tak: hist podst + hist rozsz + wos rozsz + wos podst + ang podstawowy. to wszystko dziela przez 10 i mnoza razy 7. maksymalna liczba punktow to 350, w tamtym roku prog ponoc wynosil 287. czyli z moimi wynikami 75 % z ang rozsz i 75% z wosu rozsz to hist pasowaloby napisac na 85%. jeszcze powalcze, mam nadzieje ze sie uda:) w koncu kto ma sie dostac jak nie ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: prawo UW IP: *.g.intelink.pl 09.05.07, 18:51 a na probnej ile mialas z hist.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: prawo UW IP: *.efekt.net.pl 09.05.07, 19:19 czyli jak ja mam z angola coś koło 85 to hirę mogę na 70 napisać i mi styknie? Odpowiedz Link Zgłoś
jagna15 Re: prawo UW 09.05.07, 18:54 na probnej tylko 50 ale poszlam z marszu, bez przygotowania a teraz ciezko pracowalam nad ta hist, mam nadzieje ze bedzie <ok> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sysiaaa Re: prawo UW IP: *.abp.pl 12.05.07, 16:22 Też mam zamiar składać na prawo na UW, chociaż zobaczę jak pójdzie hista:///<boję się> Pocieszę Was może, bo w tamtym roku próg spadł do około 79-80%(z listy rezerwowych), także tu mała rada, chociaż każdy o tym wie: nie wycofujcie od razu papierów(jeśli byście się od razu nie dostali-czego Wam nie życzę!) tylko czekajcie, listy zmieniają się podobno bardzo i próg się obniża - tak mi powiedziały koleżanki, które studiują na pierwszym roku;) Powodzenia wszystkim, mam nadzieję, że się spotkamy już w październiku;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: prawo UW IP: *.astra-net.com 12.05.07, 16:39 na stronie rekrutacji jest napisane jak byk, że liczy się i ang rozszerzony. rozszerzenie+podst x 0.5. więc logiczne, że kto zdawał podst od razu traci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 16:40 Też mam taką nadzieję. Wszystko zależy od historii...ale nie liczę na więcej niż 50% więc mówiąc brutalnie ale prawdziwie-nie dostanę się:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: prawo UW IP: *.astra-net.com 12.05.07, 16:46 bądź dobrej myśli;) ja tam składac zamiaru nie mam. niby wos pow 90 i ang pow 85 ale z histy mówiąc kolokwialnie 'leże i kwiczę' myślałam moze o międzywydziałówce humanistycznej, ale cos czuje ze ang i wos jak powyzej i polak tak koło 80% to okaze sie za mało. duzo za mało;/ ale złożyć złoże. dam im zarobić;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 16:51 angielski na pewno się liczy podstawowy-zaraz Ci linka załączę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: link:) Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 16:55 irk.uw.edu.pl/katalog.php?op=info&id=DM-PR przeczytaj tam w sposobie przeliczania punktów. więc twierdze że osoba która zdawała język na poziomie podstawowym ma większe szanse od tej co zdawała na roszerzonym;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: prawo UW IP: *.astra-net.com 12.05.07, 16:58 zwaracam honor;) pomyliło mi się jak widać ze stosunkami/politologia/europeistyka. wiec tym bardziej nawet jak by co to się nie dostanę;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:00 Ja właśnie tylko dlatego zdawałam angielski podstawowy bo zależało mi na prawie na uw...ale niestety historii nie podołam:)...zostaje mi umcs:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: prawo UW IP: *.astra-net.com 12.05.07, 17:02 uczelnia może nie pierwszoligowa, ale też dobra;) i poza tym na międzywydziałówkę mają niższe progi;D więc może i do października;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:04 oby:) ale i tak planuje się przenieść na uw jeżeli się nie dostanę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pshemo Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:02 JA sie wybieram :) mam 100% z wosu :) olimpiada :) i 96% z ang :) jeszcze historie napisac na 60% i witamy warszawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 19:37 No to gratuluje:) spotkamy się być może w drugim półroczu bo jak napisałam będę się przenosić:) Odpowiedz Link Zgłoś
tyija191 Re: prawo UW 12.05.07, 19:41 ehh moje tez marzenie,poki co matura za rok ale watpie czy sie dostane:/ wo ogole zauwazylam ze straszna nagonka jest na uw prawo,kazdy tylko wrzeszczy jaki to wymarzony i trudny kierunek :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 19:42 Może dlatego że uw to najlepsza uczelnia w Polsce. Ale czy prawo jest najlepsze to nie wiem...hmmm jak się przeniosę i będę tam studiowała to wam powiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: prawo UW IP: *.chello.pl 12.05.07, 19:53 Kończę drugi rok i powiem wam że nie ma drugiego tak luzackiego kierunku. No moze przesadzam ale poważnie tu jest nudno. A Poza tym cięzko kogoś poznać bo tyyylllleee ludzi. Pomyślcie poważnie o UJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz do łukasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 19:56 A bardzo trudno się dostać?? I nie wiesz moze czy trudno się przenieść z innego uniwersytetu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: do łukasza IP: *.chello.pl 12.05.07, 20:08 Dostac sie nie jest az tak ciezko- mysle o dostaniu a nie osiaganiu jakichs wysokich pozycji na liscie bo znam kilku takich z czolowki:) Ja Byłem rok na wieczorowych a potem poprawilem mature i sie przenioslem na dzienne. A z innych uczelni boję się ze moze byc klopot. Moze z UJ, UAM ale ciezko powiedziec. Szczerze mowiac nie znam nikogo takiego. Nawet w ramach UW z wieczorowych mozna sie przeniesc wylacznie zdajac jeszcze raz:( Jesli chodzi o dostanie sie to w zeszlym roku dolna granica wygladala mniej wiecej ( mowie o konkretnym wyniku kolegi ) tak: jezyk podstawowy 100% , historia 80% i 80 %, WOS 90% i 60% . Tyle wystarczyło. Ale Były dwa poziomy matury wiec teraz nie wiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiopotworek Re: do łukasza IP: *.chello.pl 12.05.07, 20:09 tak, jasne. Gdyby rzeczywiście było tak luzacko, to tyle osób by nie odpadało po pierwszym półroczu. ja myślałem o prawie na uw, ale kompletnie nie mam szans, bo pisałem angielski rozszerzony i będę z niego miał ok. 70%. Mam nadzieję, że poprawię sobie średni wynik historią, bo według mnie jest łatwiejsza od WOS-u chociaż wszyscy mówią inaczej. Mam też nadzieję, że prawdziwa będzie na podobnym poziomie co próbna, chociaż szanse są nikłe, bo według mnie zarówno anglik jak i polski były trudniejsze na prawdziwej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: do łukasza IP: *.chello.pl 12.05.07, 20:13 Weż namiar na kilkuset studentow wieczorowych ktorzy przyszli wogole bez wyników. Padają jak muchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: do łukasza IP: *.chello.pl 12.05.07, 20:14 Oczywiscie nie wszyscy. Niektorzy mieli pecha:( Odpowiedz Link Zgłoś
tyija191 Re: prawo UW 12.05.07, 20:16 Gość portalu: xyz napisał(a): > Może dlatego że uw to najlepsza uczelnia w Polsce. Ale czy prawo jest najlepsze > > to nie wiem...hmmm jak się przeniosę i będę tam studiowała to wam powiem:) a gdzie teraz studiujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 22:50 teraz maturę zdaję:)...ale jak nie dostane się na dzienne na uw to planuje iść na umcs i się przenieść :) a wiem że to możliwe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Do Lukasza IP: *.aster.pl 12.05.07, 23:28 Hej Lukasz :) Sluchaj mam do Ciebie pyt. ale na prv czy moglbys mi podac swojego maila Z gory Dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Do Lukasza IP: *.chello.pl 16.05.07, 14:07 lukaszstrus@poczta.fm sorki za zwloke Odpowiedz Link Zgłoś
tyija191 Re: prawo UW 13.05.07, 14:10 Gość portalu: xyz napisał(a): > teraz maturę zdaję:)...ale jak nie dostane się na dzienne na uw to planuje iść > na umcs i się przenieść :) a wiem że to możliwe:) ale chyba trzeba dodatkowo jakies egzaminy zdawac? no to jest jakies wyjscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klimer Re: prawo UW IP: *.kalisz.mm.pl 13.05.07, 18:55 ja idę do Warszawy :) wos podstawowy - 100% wos rozszerzony 100% (jestem olimpijczykiem :P ) angielski - napisałem wypracowania jak trzeba, a pozostałe odpowiedzi mam wszystkie dobre (sprawdzałem) więc liczę 100% :) została tylko historia ^_^ średnio trza mieć zdeka powyżej 85% punktów (tzn rok temu taki próg był) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 19:21 W tym roki będzie zdecydowanie niższy(ze względu na to że nie pisze się dwóch poziomów). Jeżeli rzeczywiście masz takie wyniki to gratuluje, chociaż z angielskiego podstawowego też mam 100% i nie jest to jakieś wybitne osiągnięcie. Zobaczymy jak z historią bo wszystko od niej zależy...ale czuje że słabo będzie;/...chciałabym żeby było najwięcej ze średniowiecza i nowożytności bo wiek XIX i XX to nie jest juz to;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klimer Re: prawo UW IP: *.kalisz.mm.pl 13.05.07, 19:49 wiem że 100% z podstawy to nie jest osiągnięcie, ale przecież to nie ja ustalam takie warunki rekrutacji i to nie ja ustalam poziom języka podstawowego na poziomie przeszkolnym (Kali mieć Kali chcieć)... :P jeżeli chodzi o historię to też się boję i też uważam że będzie słabo :/ no ale trza być jednak dobrej myśli!!! hymmm czy tylko mi się wydaje czy w testach nie figurują raczej pytania dotyczące powstań narodowych?? O_o wypracowania najlepiej z historii Polski po 1918 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klimer Re: prawo UW IP: *.kalisz.mm.pl 13.05.07, 19:56 errata: :) miało być "przedszkolnym" a nie "przeszkolnym" p.s. w moim przypadku (przy takiej punktacji) żeby się spokojnie dostać muszę mieć 60% z historii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 20:39 Moim marzeniem też jest 60% ale za to z wosu gorzej bo będzie około 75% więc nie mam szans;/ a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 22:00 90% z histy i widzimy sie w stolycy hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 23:21 A skąd wiesz że nie jestem ze stolicy:P.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a czy ktos Re: prawo UW IP: *.acn.waw.pl 14.05.07, 17:36 moglby podac dokladny prog? ile miec z poszczegolnych przedmiotow % i na jakim poziomie aby na uw prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klimer Re: prawo UW IP: *.kalisz.mm.pl 14.05.07, 20:32 nie ma dokładnego progu, bo co roku się to zmienia i zależne jest od kandydatów. ustalić należy jednak mniej więcej pewną średnią. jeżeli masz średnio 85% z matur to powinieneś się dostać! czyli przy postępowaniu rekrutacyjnym do Wawy, gdzie max to 350pkt. zdobądź 300!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masz na mysli Re: prawo UW IP: *.acn.waw.pl 14.05.07, 21:19 same rozszerzone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk!!! Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 22:04 Angielski podstawowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no ufff Re: prawo UW IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 14:55 dobre i to ale reszta rozszerzenie?:/ cholerna hista :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UW Re: prawo UW IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.05.07, 15:38 i tak 99% z Was się nie dostanie na prawo:) ja się dostałem rok temu i sam widziałem jak co nie którzy kombinowali przy rekrutacjii... PS.Tym którzy maja poniżej 80-85% z każdego przedmiotu, radze ażeby nie marnowali kasy na WPiA UW...zawsze jest WDiNP w koncu tam każdego przyjmują<lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sysiaaa Re: prawo UW IP: *.abp.pl 15.05.07, 16:40 Lol jeśli tacy ludzie studiują na UW to serio nie chcę tam iść;P A co jeśli w tym roku się obniży próg? Odpowiedz Link Zgłoś
marias10 Re: prawo UW 15.05.07, 16:56 moj kumpel z socjologi powiedział ze teraz bedzie startował na prawo...znajac zycie sie dostanie...bo nie uwzglednia go tabelka ergo ma lepsze wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mijaaa Re: prawo UW IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 20:49 bez przesady jesli nie na dzienne to jeszcze są wieczorowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: prawo UW IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.05.07, 01:55 jak masz hajs?tam w koncu wszystkich przyjmuja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: prawo UW IP: *.acn.waw.pl 16.05.07, 12:58 w;asnie ile za rok? i czy to jest tak bardzo brane pod uwage w pozniejszej przyszlosci czy ktos studiowal na dziennych czy na wieczorowych? bo np wyniki wiem ze bede miala w granicach 80% w zwyz i mozliwe ze sie dostane na dzienne ale wolalabym pracowac tez bo zawsze miec swoj wlasny grosze to lepiej i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: prawo UW IP: *.aster.pl 16.05.07, 15:01 Gadacie bez sensu... Gdyby w tamtym roku próg był 85 % to mój chłopak którym miał 76% by sie nie dostał, a pozatym wchodzi na liste pierwsze 400 osób które mają najlepsze wyniki... potem trwa 2 tura rekrutacji, bo wyłamuje się cześc osób i na to miejsce wchodza rezerwowi. PZRD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: prawo UW IP: *.chello.pl 16.05.07, 18:35 Wieczorowe 7500 zł . Ale chyba wpisane potem na dyplomie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tyija191 Re: prawo UW 16.05.07, 20:39 Gość portalu: miki napisał(a): > Gadacie bez sensu... Gdyby w tamtym roku próg był 85 % to mój chłopak którym > miał 76% by sie nie dostał, a pozatym wchodzi na liste pierwsze 400 osób które > mają najlepsze wyniki... potem trwa 2 tura rekrutacji, bo wyłamuje się cześc > osób i na to miejsce wchodza rezerwowi. PZRD uspokoilas mnie :) Twoj chlopak dostal sie z pierwszej tury od razu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: prawo UW IP: *.aster.pl 16.05.07, 20:55 do pierszej ale był już przy samym końcu;) Odpowiedz Link Zgłoś
tyija191 Re: prawo UW 16.05.07, 21:03 ale grunt ze sie dostal :) to bylo w tamtym roku? ja zdaje w przyszly i mam nadzieje ze sie dostane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimnokrwista Re: prawo UW IP: *.astra-net.com 17.05.07, 15:38 i jak proszę państwa po historii?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapa Gdzie ten kalkulator? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:45 Ktos tu pisal o jakims kalkulatorze na UW ,ktory pokazuje dolny prog dostania sie ma ktos linka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Gdzie ten kalkulator? IP: *.chello.pl 17.05.07, 20:54 a jak myślicie ile trzeba mieć na wieczorowe na prawo na uw ja bede mieć 60 wos i hist roz i 90 ang pods starczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaadsdsdsfs Re: Gdzie ten kalkulator? IP: *.chello.pl 17.05.07, 21:58 ja sie nie znam ale tezs mnie to ciekawi wiec jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epikur Re: Gdzie ten kalkulator? IP: *.chello.pl 17.05.07, 22:20 W zeszłym roku ostatecnzy próg wyniósł 275,6 pkt. W tym myślę, że będzie niższy, głównie za sprawą giertychowskiej tabelki, ale względnie trudnej historii rozszerzonej również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epikur Re: Gdzie ten kalkulator? IP: *.chello.pl 17.05.07, 22:20 W zeszłym roku ostatecnzy próg wyniósł 275,6 pkt. W tym myślę, że będzie niższy, głównie za sprawą giertychowskiej tabelki, ale względnie trudnej historii rozszerzonej również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimnokriwsta Re: Gdzie ten kalkulator? IP: *.astra-net.com 17.05.07, 22:21 a wie ktos moze jak rózni sie próg jesli chodzi o prawo a o stosunki? duza jest różnica? bo na stosunki biora na szczescie ang rozszerzony;) tak w sumie nie wiem, czy dac uw zarobic z 88 z ang 90 pare wos i 50 <LOL> z histy;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Gdzie ten kalkulator? IP: *.chello.pl 18.05.07, 00:31 Na wieczorowe nie ma progów. Ludzie wszyscy ze zgłoszeń. A na stosunki zawsze troche wyzszy próg jest bo mało miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mijaaa Re: Gdzie ten kalkulator? IP: *.acn.waw.pl 18.05.07, 13:22 na wieczorowe nie ma progow? czyli ci co nie dostali sie na dzienne moga spokojnie isc na wieczorowe?zreszta nic dziwnego bo kto mialby tyle kasy:/ swoja droga to co tu piszecie to odnosze troszke wrazenie ze na wieczorowych i zaocznych ludzi traktuja jakby to ujac...hmm...po macoszemu :/ bo mniejszy zakres wiedzy i jakos tak...ehh chcialabym sie dostac za rok na dzienne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Gdzie ten kalkulator? IP: 212.244.185.* 18.05.07, 14:26 Przeczytaj sobie zasady studiowania na WPiA UW i pózniej się wypowiadaj. Studenci studiów wieczorowych i dziennych studiują razem w tych sanych grupach. Grupy są układane wg alfabetu (razem dzienni i wieczorowi)a różnica między nimi jest taka, ze wieczorowi płacą a dzienni nie oraz wieczorowi mają praktyki studenckie i WF fakultatywny (co nie znaczy ,że nie mogą chodzić) i w konsekwencji tzw. suplement do dyplomu, który jest oddzielną kartką informującą m.im o trybie ukończenia studiów. Na dyplomie nic nie ma. I jeszcze jedno na UW nie ma prawa zaocznego ( a zaoczne to juz inna bajka).I łatwo nie jest zapewniam Cię,zaliczasz wszystko tak jak dzienni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Gdzie ten kalkulator? IP: *.chello.pl 18.05.07, 15:20 Zgadza sie wszystko co napisałeś. Jednak faktem jest, że to wśród wieczorowych jest najwiekszy odsetek niezdanych egzaminów i tzw. odpadania. Nie zmienia to faktu że wszyscy studiują razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadas Re: Gdzie ten kalkulator? IP: *.chello.pl 18.05.07, 15:33 ja ide na prawo wieczorowe z moimi wynikami mozna o dziennych zapomnieć 60 wos i hist roz i 90 ang pods, mam to szczęście że starsi powiedzieli mi że opłacą :) a napewno nie ma progów?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Gdzie ten kalkulator? IP: 212.244.185.* 18.05.07, 15:42 Jak do tej pory nie było. Ale jak by było sporo więcej chętnych niż miejsc (w co raczej watpię) to wtedy ustalają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze co Re: Gdzie ten kalkulator? IP: *.acn.waw.pl 18.05.07, 21:16 WF???? o jakim WF-ie wy mowicie?? kurcze zazdroszcze Ci ,fajnych masz starych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: prawo UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:53 nie byłabym taka pewna czy będzie łatwiej w tym roku (niższe progi). U mnie w szkole na przykład wielu zeszłorocznych absolwentów poprawiało wos i historię. Więc będziemy mieć większą konkurencję(o ile w innych szkołach było tak samo);). poza tym wiele osob, ktore zdaly swietnie mature w zeszlym roku planuje ubiegac sie o miejsce na prawie w ramach drugiego kierunku. :/ pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti amnestia - pilne IP: 212.2.101.* 22.05.07, 14:11 Wiem ze troche nie na temat i troche sie wpiepszyle, ale jest to dlamnie bedzo istotna informacja. Mam pytania a propo amnestji, jak to wyglada w tym roku, liczy sie 5 obowiazkowych egzaminow? a jak ktos zdawal czesc egzamunow na podstawi a czesc na rozszerzeniu, to jak to mu sie liczy. bo na swiadestwie bedzie mial wyniki z roszerzonej przeliczone na podstawe. wtedy moze dojsc do sytlacji takiej ze mam wynik z 8 egzaminow, np. usnte z polskiego i obcego, pisemne z polskiego, obcego i wybaranego na poziomie rozszerzonym i podstawowym? Wtedy wylicza sie srednia z 8 egzaminow, czy moze tylko z poziomu podstawowego, jak to sie wtedy liczy? np. ustne polski - 30 p. ustny angielski podstawa - 10 p. pisemy polski rozszerzony - 30 p. polski podstawa automatycznie - 40 p. historia rozszerzona - 30 p. automatycznie podstawa - 40 p. angielski podstawa - 32 p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: amnestia - pilne IP: *.sm-rozstaje.pl 23.05.07, 16:43 Liczy się podstawa :) W tym wypadku byłoby to 152%/5 oznacza, że zdana matura, mimo niezdanego ustnego angola :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawniczka Re: amnestia - pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 08:39 nie robcie paniki, musicie uwaznie obserwowac irk nawet jesli nie dostaliscie sie na prawo na uw ani w I ani w drugiej turze. W zeszlym roku bylo tak, ze czesc osob niewiadomo dlaczego dostala sie ze slabszymi wynikami gdzies pod koniec sierpnia... bo... nagle pojawilo im sie okienko ze zostali przyjeci i mieli kilka dni na donisienie papierow. ale trzeba tego pilnowac! znam goscia ktory sie nie dostal , dzownil do dziekanatu czy jest jesczez szansa , babka powiedziala ze nie bo zamkneli liste. Po jakims czasie przez przypadek sparwidzl IRK i okazalo sie ze przyjety. Takze nie pekajcie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezle w takim raz Re: amnestia - pilne IP: *.acn.waw.pl 24.05.07, 15:16 razie maja tam balagan kompletny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Re: amnestia - pilne IP: *.nsm.pl 24.05.07, 17:16 jaki był ostateczny prog na uj w zeszlym roku?? moze tam jak nie uw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: amnestia - pilne IP: *.sm-rozstaje.pl 24.05.07, 21:00 Ludzie, olejcie to głupie prawo na UW. Są ludzie, którzy mają tam wstęp i leją na to równo, po co Wam to głupie prawo...?? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka no i jak oceniacie swoje szanse teraz? nt. IP: *.chello.pl 05.07.07, 15:54 Odpowiedz Link Zgłoś