Dodaj do ulubionych

UW dziennikarstwo progi

14.05.07, 07:27
to samo co powyżej;] wie ktoś może jak było rok temu? bo tam na
politologie/europeistyke/stosunki/dziennikarstwo są identyczne wymagania:
wos, hista i język, all rozszerzone. chciałabym dowiedzieć się, jak
kształtują się progi, szczególnie na dziennikarstwo
Obserwuj wątek
    • Gość: jaaa Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 09:02
      sie również wybieram i trochę już się rozejrzałam(polecam forum IRK z tego i
      poprzedniego roku). Lekko licząc, trzeba było mieć przynajmniej 76% wzystkich
      możliwych punktów. W tym roku podejrzewam, że będzie podobnie.
      a i język można zdawać na podstawowym( przynajmniej teoretycznie);)
      powodzenia w czwartek i potem przy rekrutacji;D
      pozdrawiam
      • Gość: zimnokrwista Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.astra-net.com 14.05.07, 09:13
        angol podst an dziennikarstwo? no to grejt, ja mam rozszerzony;] niby koło 90
        powinno byc ale i tak prześcignie mnie każdy z podst na 100%;]
        słodko.
        • Gość: jaaa Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:21
          no jak? UW to jedna z tych sprawiedliwych szkół, które dodają do siebie ptk z
          rozsz i podst. to Ty przy 50% przeskakujesz kazdego z podst;)
        • Gość: Ja Re: UW dziennikarstwo progi IP: 77.88.179.* 14.05.07, 10:36
          nie prześcignie... podstawa jest gorzej liczona niz rozszerzenie. ludzie.... litosci
    • Gość: Biedronka Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:30
      A znam ktoś może jakieś konkrety? Szukałam wczoraj ile dokładnie wynosił próg,
      ale niestety nadal nie wiem... agrr, szkoda, że już egzaminów nie ma wstępnych
      na dziennkarstwo :)
      • Gość: zimnokrwista Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.astra-net.com 14.05.07, 11:07
        aa fakt.
        już nawet czytać ze zrozumieniem nie umiem;] to że można sie dostać z podst
        zrozumiałam tak, że nie liczą dodatkowo rozszerzenia;]
        76% z 500 <100 angol, 200 hista i 200 wos>
        niby 380. ale nalezy pamietac, ze w tamtym roku ktoś kto miał 90 z ang z
        rozszerzenia miał raczej 100 anie 91 z podst;]. to samo tyczy się i reszty.
        wiec progi spadną.
        chyba;]
        • hesleeps Re: UW dziennikarstwo progi 14.05.07, 11:09
          ej, to jest logiczne co mowisz
          (hura)
          :)
          • Gość: zimnokrwista Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.astra-net.com 14.05.07, 11:15
            ;D
            pierwszy raz w zyciu to usłyszałam<LOL>
            trzeba sie pocieszac, nie;). ale na serio logicznie patrząc progi powinny się
            obniżyc. oby.
            • Gość: eve Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 11:20
              na dziennikarstwo prog juz po zupelnym obnizeniu wynosil bodajze 385 w ubieglym
              roku :)

tez sie tam wybieralam, ale chyba jednak zdecyduje sie na stosunki.
              • Gość: Ja Re: UW dziennikarstwo progi IP: 77.88.179.* 14.05.07, 11:26
                Stosunki to kierunek jak politologia... o niczym tak naprawdę. Nie ma tam konkretnego ukierunkowania:/ A studiować tylko dla studiowania, bo na dobrej uczelni, to dla mnie czysta głupota. na UJ, UW czy innych świat się nie kończy. Lepiej wybrać gorszą uczelnię, ale kierunek wartościowy i taki, który się przyda
                • Gość: hesl Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 11:29
                  tylko w sumie rozbieznosc procentowa nie jest duza...dajmy na to na politologie
                  na UJ trzeba miec ok 80%, a na Akademie Ekonom. Krakow 73 %...7 % to nie duzo,
                  a to 2 rozne szkoly
                  kurde i to jest ból
                  • Gość: zimnokrwista Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.astra-net.com 14.05.07, 11:41
                    tiaa. kocham takie teksty. że warto tylko kierunki, po których bedzie się
                    mgr.inż. a nie samo mgr. inaczej to juz w ogole jechac garnki zmywac do
                    londynu;]
                    fakt, zapotrzebowanie jest na absolwentow kierunkow technicznych, ale nie
                    oznacza to, że student np stosunkow miedzynarodowych, spec. gospodarcza, z
                    dobrą znajomością języków obcych będzie zamiatał ulice;]
                    • Gość: eve Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 11:48
                      dokładnie. zreszta przeciez nie wiadomo gdzie sie wyladuje, mozna wziac zawsze
                      drugi kierunek - i fakt faktem jezyki obce na dobrym poziomie gwarantuja prace.

i po co mialabym isc na politechnike skoro mnie to zupelnie nie interesuje?

zreszta slyszalam ze stosunki sa bardziej ukierunkowane niz dziennikarstwo. na
                      uw jest podobno fatalnie w tej kwestii.
                      • Gość: zimnokrwista Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.astra-net.com 14.05.07, 11:57
                        eve, rozumiemy się;)
                        no ja o stosunkach tez myślę, ale chyba raczej jak za rok poprawię historię;D
                        bo o ile wos i ang koło 90 to z histy już tak różowo nie bęędzie;D
                        • Gość: eve Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:04
                          mam dokladnie to samo :))

ale wiesz, z tego co czytalam na gronie ISM UW to nie trzeba byc takim
                          rewelacyjnym. jakos to bedzie. moze sie nawet spotkamy na roku, kto wie ;)
                          • Gość: Olimpias Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 13:52
                            A co myslicie o dziennikarstwie we Wroclawiu? slyszalam, ze tam podobno jest
                            bardzo fajnie... i tak sie zastanawiam czy czasem na ten Wroclaw sie nie
                            zdecydowac... wie ktos moze cos konkretnego na temat poziomu dziennikarstwa we
                            Wroclawiu???
                            • Gość: lemonnka Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.aster.pl 14.05.07, 14:00
                              Wiem ze na dziennikarstwo we wroclawiu w tamtym roku cieeezko ylo sie
                              dostac,bylo ok. 25 os. na miejsce jak nie wiecej..
                              Ja tez mysle o dziennikarstwie na UWale nie wiem czy mam jakies szanse..
                              eh..matury nie poszly mi dobrze.. na ile % liczycie? narazie z wosu bo hist
                              doepiro w czwartek?
                              • Gość: Olimpias Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:08
                                ja zdawalam wos rozszerzony i watpie zebym przekroczyla 70%... no a z histy to
                                sie okaze w praniu;)
                            • Gość: zimnokrwista Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.astra-net.com 14.05.07, 14:02
                              tam wymagaja polak+jezyk+np wos, czyli dla mnie idealnie;)
                              ale marzy się wawa... zreszta- z suwałk do wrocka jedyne 12h pociagiem;D
                              • Gość: Olimpias Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:10
                                co to jest 12h wobec wiecznosci;D mi sie ten Wroclaw coraz bardziej zaczyna
                                podobac, a dzieli mnie od niego tylko 8h:) heh pozyjemy, zobaczymy...
                                • Gość: Wieczorowe Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.netcity.pl 14.05.07, 14:19
                                  Ja bym chciał studiować wieczorowo na UW dziennikarstwo i zastanawiam sie jak
                                  trudno będzie sie na nie dostać. Teraz na wieczorowe również jest lista rankingowa.
                                  • Gość: Biedronka Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:30
                                    Wrocław jest cudownym miastem, szkoda było mi z niego rezygnować...
                                    A dojazd - Ja miałam ok. 6h. - nie było źle ;)

taki mały off topick ;)
                                  • Gość: zimnokrwista Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.astra-net.com 14.05.07, 14:32
                                    ehhh. moja pierwsza myśl, jeszcze w październiku byłą własnie a propo wrocka.
                                    a teraz to juz nic nie wiem;] zdaje polak+wos+ang+hista all rozszerzone, ale
                                    postawiłam na polak a nie na histe, ponieważ w swojej nieskończonej naiwnosci
                                    sądziłam, że uda mi się go napisać na tyle, zeby dostac się na MISH;). ale cóż,
                                    nie wydaje się, by ta opcja była realną;).
                                    co do wynikow- wos 90, do 98 przy dobrych wiatrach, polak - wielka niewiadoma,
                                    angol cos koło 88 a hista bede hepi jak 50 z rozszerzenia bede miec;D
                                    • Gość: Olimpias Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:57
                                      Tez mi sie kiedys marzyl MISH... polski mam 100% bo jestem finalistka
                                      olimpiady, ale reszta to nie wiem jak to bedzie... a tam to juz trzeba miec
                                      duuuzo punkcikow, wiec chyba zostane przy dziennikarstwie... Wiesz zawsze
                                      mozesz sprobowac na MISH bo jak czytam Twoje prawdopodobne wyniki to masz spore
                                      szanse... jejku 98% z wosu - moje marzenie...
                                      • Gość: zimnokrwista Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.astra-net.com 14.05.07, 15:03
                                        tak jak moim jest 100% z pola;D tylko juz wiem, ze to nierealne;]
                                        off top- mish wrocławski chce historii, historii sztuki, polaka i języka. i ofc
                                        all rozszerzone. to jest dopiero dla wybrańców;)
                                        • Gość: Olimpias Re: UW dziennikarstwo progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 15:07
                                          Ojojoj poglupieli;/ jeszcze historii sztuki im sie zachcialo... ech co za duzo
                                          to nie zdrowo... no ale coz na MISH-u świat sie na szczescie nie konczy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka