marias10 15.05.07, 16:53 z 460tys abiturientów z tego 127tys zdaje WOS (47% roz) histe zdaje około 70tys z tego pewnie wiekszość na roz. Wiec jestem ciekaw, jesli macie takie info..ile osob zdaje roz hista i wos? bede wdzieczny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agniecha273 Re: wos+historia IP: *.aster.pl 15.05.07, 16:56 no to jestem w tych osobach oba przedmioty na rozszerzonym Odpowiedz Link Zgłoś
malutki_kwiatusek Re: wos+historia 15.05.07, 17:54 hehehe a co, liczysz jaka bedzie konkurencja na prawo? tez chcialam policzyc ale sie nie da, bo te osoby co zdaja rozszerzona historie, niekoniecznie zdają rozszerzony WOS i na odwrot... po za tym na wiekszosc uczelni trzeba też język obcy rozszerzony zdawać a więc trzeba dodać tych wszystkich co zdają angielski,niemiecki, francuski, hiszpanski itp... a na dodatek nie tylko WOS biorą pod uwagę ale także geografię i polski... mam nadzieje ze zrozumiales, zagmatwałam strasznie, ale juz probowalam to policzyć i się NIE DA ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha273 Re: wos+historia IP: *.aster.pl 15.05.07, 17:00 Na akademie pedagogiki specjalnej na wydzial pedagogiki ale kierunki nie zwiazane z pedagogika:) A ty gdzie sie wybierasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: wos+historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 16:59 mnie też dolicz, roz. wos i historia.plany dziennikarstwo UW Odpowiedz Link Zgłoś
marias10 Re: wos+historia 15.05.07, 17:05 a prócz dziennikarstwa na coś składacie?? np.prawo? piszcie ile bedziecie mieli mniej wiecej z wosu obcego i jak Wam poszła próbna hista? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huxley hihihi IP: *.crowley.pl 15.05.07, 17:18 Twoje rachunki są bardzo optymistyczne, bo jeśli chcesz obliczyć ile będzie chętnych na dany kierunek to musisz jeszcze uwzględnić: - rocznik 86' (osoby, które poprawiały 2 razy maturę lub będąc na 2 roku zaczynają kolejny kierunek albo zmieniają itd.) - rocznik 87' (osoby, które raz poprawiały maturę lub zaczynają drugi kierunek itd.) - osoby z maturą międzynarodową, - olimpyjczycy, - osoby ze starą maturą, którą jeszcz pisze się w technikach, u mnie na uniwerku zarezerwowane dla nich było 30% miejsc, * osoby, które zaczynają nowy kierunek a pisały starą maturę - w rekrutacji będą brały udział także starsze roczniki, studiujące w trybie wieczorowym i zaocznym, a chcący się dostać na studia dzienne. Więc do Twoje obliczenia co do osób, które zdawały WOS i Historię, trzeba według mnie pomnożyć conajmniej razy 2! A licząc, że każda osoba złoży minimum 2 podania (dla pewności na kierunek alternatywny), powinieneś pomnożyć to razy 4 :)! A moja rada, poczekaj do wyników rekrutacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedroneczka Re: hihihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 17:47 huxley - mnożyć??? Chyba nie, a przynajmniej nie rocznik 87 na 100% - jest uwzględniony w tych danych, a skoro ten to i pewnie 86. Na stronie podana jest ilośc maturzystów i w nawiasie, że w tym ok. 95% przystępujących po raz pierwszy... to niby jest przy j. polskim, ale pewnie i dotyczy innych przedmiotów. Osoby, które są finalistami/laureat olimpiady także wybiarają dany przedmiot, ale siłą rzeczy matury z tego nie zdają już - do statystyk, więc także pewnie są wliczani Co do innych roczników/matur międzunarodowych itd. - nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
malutki_kwiatusek LOL 15.05.07, 17:56 hehehe a co, liczysz jaka bedzie konkurencja na prawo? tez chcialam policzyc ale sie nie da, bo te osoby co zdaja rozszerzona historie, niekoniecznie zdają rozszerzony WOS i na odwrot... po za tym na wiekszosc uczelni trzeba też język obcy rozszerzony zdawać a więc trzeba dodać tych wszystkich co zdają angielski,niemiecki, francuski, hiszpanski itp... a na dodatek nie tylko WOS biorą pod uwagę ale także geografię i polski... mam nadzieje ze zrozumiales, zagmatwałam strasznie, ale juz probowalam to policzyć i się NIE DA ;( Odpowiedz Link Zgłoś
malutki_kwiatusek Re: LOL 15.05.07, 17:57 chciałam jeszcze dodać do mojego wywodu, że ktoś może super wymiatać z historii i z probnej mieć np. 96% a normalna mu może pojsc źle gdyż się zastresuje albo nie jego pytania. Generalnie wszystko zależy od szczescia a nie tego jak poszla probna... Ja zdaje i historię i WOS :P wszystko na rozszerzeniu więc jestem Twoją konkurencją :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:05 Co wolicie prawo czy dziennikarstwo studiować??? Odpowiedz Link Zgłoś
malutki_kwiatusek Re: Pytanie 15.05.07, 18:09 PRAWO, co potem po DZIENNIKARSTWIE robić? heh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:12 jak masz dobre praktyki to sporo:)od gazet po telewizje paz po rzecznika :) Odpowiedz Link Zgłoś
malutki_kwiatusek Re: Pytanie 15.05.07, 18:26 dziennikarstwo to straszne nudy... fee :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abece Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:32 no dobra, a jaki wynik z historii + wosu jest wystarczajacy zeby moc ubiegac sie o miejsce na takich kierunkach jak Dzeinnikarstwo, prawo czy stosunki miedzynarodowe? tak orientacyjnie mi chodzi czy jest sobie sens robic nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Pytanie IP: *.chello.pl 15.05.07, 18:37 we wrocku tak okolo 80% z 3 przedmiotow na dziennikarstwo ale oczywiscie zalezy to od wielu rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abece Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:40 no to to jest superduzo... 80 %... moze bede mial ze 65%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia! Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:57 też jestem konkurencją. historia+wos+niemiecki+angielski+polski wszystko na rozszerzonym. dwa jezyki daja mi mozliwosc ze bede mogla wybrac lepszy ;) jesli chodzi o wyniki to tak: z jezyka licze na 90% z wosu roznie moze byc 75-90% przy dobrych wiatrach z probenj historii mialam 50% i jakos nie widze powodow zeby teraz mialo byc duzo lepiej, choc jednak cos tam wieecj wiem nie chce studiowac dziennikarstwa w ogole i moim zdaniem to bez sensu. juz od biedy to bym na polonistyke poszla, to mi sie sensowniejsze wydaje. pozdrawiam (konkurencje nie:P phi! ;>) wszystkich ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo.cie Re: wos+historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:01 i dlatego wsyztskich zapraszam na studia do tomaszowa lubelskiego... wydzial zamiejscowy KUL i prawo... podobno poziom wyzszy niz w lublinie... ja jakos w to nie wierze... tutaj ludzie nawet z amnestii sie dostawali takze nie panikujcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika dziennikarstwo jest nudne, owszem..;) IP: *.jasman.pl 15.05.07, 19:14 Oj taaaak!!! Jakie dziennikarstwo jest nudne, obrzydliwie nudne! Tfu! Tfu! PS: mam nadzieję, że chociaż troszkę komuś obrzydziłam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: dziennikarstwo jest nudne, owszem..;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:22 mi nie obrzydzilas:P ja mam juz wstep do wrocka po olimpiadzie, wiec rekrutacja mnie nie obejmuje i cale szczescie, bo wtedy mogloby nieciekawie byc... heh a ktos jeszcze planuje o wroclaw na studiach zahaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia! Re: dziennikarstwo jest nudne, owszem..;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:33 a być może że ja :> chcesz się na piwo wybrać? czy może ze mną mieszkanie wspólnie wynajmować ? :> może być że byś mi się przydała w tej kwestii ;) no ale ja nie na dziennikarstwo. absolutnie nie nie nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_m won z Wroclawia! studiujcie w swoich miastach! IP: *.magma-net.pl 15.05.07, 21:31 nie przyjezdzajcie do Wroclawia! my was tu nie chceeeemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WYNOCHA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi! Re: won z Wroclawia! studiujcie w swoich miastach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:30 phi powiedziała co wiedziała phi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: dziennikarstwo jest nudne, owszem..;) IP: *.jasman.pl 15.05.07, 23:32 No,no,no..Takim to dobrze;) Zazdroszczę(wiem,grzeszę;P) tej olimpiady, ale co tam..może gdzieś się dostanę. Jednakże, narazie marzę o tym by dostać świadectwo maturalne:) Odpowiedz Link Zgłoś