Dodaj do ulubionych

wos+historia

15.05.07, 16:53
z 460tys abiturientów z tego 127tys zdaje WOS (47% roz) histe zdaje około
70tys z tego pewnie wiekszość na roz. Wiec jestem ciekaw, jesli macie takie
info..ile osob zdaje roz hista i wos? bede wdzieczny
Obserwuj wątek
    • Gość: agniecha273 Re: wos+historia IP: *.aster.pl 15.05.07, 16:56
      no to jestem w tych osobach oba przedmioty na rozszerzonym
      • marias10 Re: wos+historia 15.05.07, 16:57
        a gdzie idziesz na studia?
      • malutki_kwiatusek Re: wos+historia 15.05.07, 17:54
        hehehe a co, liczysz jaka bedzie konkurencja na prawo? tez chcialam policzyc
        ale sie nie da, bo te osoby co zdaja rozszerzona historie, niekoniecznie zdają
        rozszerzony WOS i na odwrot... po za tym na wiekszosc uczelni trzeba też język
        obcy rozszerzony zdawać a więc trzeba dodać tych wszystkich co zdają
        angielski,niemiecki, francuski, hiszpanski itp... a na dodatek nie tylko WOS
        biorą pod uwagę ale także geografię i polski... mam nadzieje ze zrozumiales,
        zagmatwałam strasznie, ale juz probowalam to policzyć i się NIE DA ;(
    • Gość: qqq Re: wos+historia IP: *.chello.pl 15.05.07, 16:57
      ja zdaje to i to :)
      • Gość: agniecha273 Re: wos+historia IP: *.aster.pl 15.05.07, 17:00
        Na akademie pedagogiki specjalnej na wydzial pedagogiki ale kierunki nie
        zwiazane z pedagogika:) A ty gdzie sie wybierasz??
    • Gość: jaa Re: wos+historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 16:59
      mnie też dolicz, roz. wos i historia.plany dziennikarstwo UW
    • marias10 Re: wos+historia 15.05.07, 17:05
      a prócz dziennikarstwa na coś składacie?? np.prawo?
      piszcie ile bedziecie mieli mniej wiecej z wosu obcego i jak Wam poszła próbna
      hista?
      • Gość: huxley hihihi IP: *.crowley.pl 15.05.07, 17:18
        Twoje rachunki są bardzo optymistyczne, bo jeśli chcesz obliczyć ile będzie
        chętnych na dany kierunek to musisz jeszcze uwzględnić:

- rocznik 86' (osoby, które poprawiały 2 razy maturę lub będąc na 2 roku
        zaczynają kolejny kierunek albo zmieniają itd.)

- rocznik 87' (osoby, które raz poprawiały maturę lub zaczynają drugi kierunek
        itd.)

- osoby z maturą międzynarodową,

- olimpyjczycy,

- osoby ze starą maturą, którą jeszcz pisze się w technikach, u mnie na
        uniwerku zarezerwowane dla nich było 30% miejsc,
        * osoby, które zaczynają nowy kierunek a pisały starą maturę

- w rekrutacji będą brały udział także starsze roczniki, studiujące w trybie
        wieczorowym i zaocznym, a chcący się dostać na studia dzienne.

Więc do Twoje obliczenia co do osób, które zdawały WOS i Historię, trzeba
        według mnie pomnożyć conajmniej razy 2! A licząc, że każda osoba złoży minimum
        2 podania (dla pewności na kierunek alternatywny), powinieneś pomnożyć to razy
        4 :)!

A moja rada, poczekaj do wyników rekrutacji :)
        • Gość: Biedroneczka Re: hihihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 17:47
          huxley - mnożyć??? Chyba nie, a przynajmniej nie rocznik 87 na 100% - jest
          uwzględniony w tych danych, a skoro ten to i pewnie 86.

Na stronie podana jest ilośc maturzystów i w nawiasie, że w tym ok. 95%
          przystępujących po raz pierwszy... to niby jest przy j. polskim, ale pewnie i
          dotyczy innych przedmiotów.

Osoby, które są finalistami/laureat olimpiady także wybiarają dany przedmiot,
          ale siłą rzeczy matury z tego nie zdają już - do statystyk, więc także pewnie
          są wliczani

Co do innych roczników/matur międzunarodowych itd. - nie mam pojęcia.
          • malutki_kwiatusek LOL 15.05.07, 17:56
            hehehe a co, liczysz jaka bedzie konkurencja na prawo? tez chcialam policzyc
            ale sie nie da, bo te osoby co zdaja rozszerzona historie, niekoniecznie zdają
            rozszerzony WOS i na odwrot... po za tym na wiekszosc uczelni trzeba też język
            obcy rozszerzony zdawać a więc trzeba dodać tych wszystkich co zdają
            angielski,niemiecki, francuski, hiszpanski itp... a na dodatek nie tylko WOS
            biorą pod uwagę ale także geografię i polski... mam nadzieje ze zrozumiales,
            zagmatwałam strasznie, ale juz probowalam to policzyć i się NIE DA ;(
            • malutki_kwiatusek Re: LOL 15.05.07, 17:57
              chciałam jeszcze dodać do mojego wywodu, że ktoś może super wymiatać z historii
              i z probnej mieć np. 96% a normalna mu może pojsc źle gdyż się zastresuje albo
              nie jego pytania. Generalnie wszystko zależy od szczescia a nie tego jak poszla
              probna...
              Ja zdaje i historię i WOS :P wszystko na rozszerzeniu więc jestem Twoją
              konkurencją :D
            • Gość: ciekawa Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:05
              Co wolicie prawo czy dziennikarstwo studiować???
              • malutki_kwiatusek Re: Pytanie 15.05.07, 18:09
                PRAWO, co potem po DZIENNIKARSTWIE robić? heh...
                • Gość: W Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:12
                  jak masz dobre praktyki to sporo:)od gazet po telewizje paz po rzecznika :)
                  • Gość: qqq Re: Pytanie IP: *.chello.pl 15.05.07, 18:20
                    dziennikarstwo
                    • malutki_kwiatusek Re: Pytanie 15.05.07, 18:26
                      dziennikarstwo to straszne nudy... fee :P
                      • Gość: abece Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:32
                        no dobra, a jaki wynik z historii + wosu jest wystarczajacy zeby moc ubiegac
                        sie o miejsce na takich kierunkach jak Dzeinnikarstwo, prawo czy stosunki
                        miedzynarodowe?
                        tak orientacyjnie mi chodzi czy jest sobie sens robic nadzieje
                        • Gość: qqq Re: Pytanie IP: *.chello.pl 15.05.07, 18:37
                          we wrocku tak okolo 80% z 3 przedmiotow na dziennikarstwo
                          ale oczywiscie zalezy to od wielu rzeczy
                          • Gość: abece Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:40
                            no to to jest superduzo...
                            80 %...
                            moze bede mial ze 65%...
                            • Gość: kasia! Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:57
                              też jestem konkurencją. historia+wos+niemiecki+angielski+polski wszystko na
                              rozszerzonym. dwa jezyki daja mi mozliwosc ze bede mogla wybrac lepszy ;)

jesli chodzi o wyniki to tak:
                              z jezyka licze na 90%
                              z wosu roznie moze byc 75-90% przy dobrych wiatrach
                              z probenj historii mialam 50% i jakos nie widze powodow zeby teraz mialo byc
                              duzo lepiej, choc jednak cos tam wieecj wiem

nie chce studiowac dziennikarstwa w ogole i moim zdaniem to bez sensu. juz od
                              biedy to bym na polonistyke poszla, to mi sie sensowniejsze wydaje.

pozdrawiam (konkurencje nie:P phi! ;>)

wszystkich ;]
    • Gość: jo.cie Re: wos+historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:01
      i dlatego wsyztskich zapraszam na studia do tomaszowa lubelskiego... wydzial zamiejscowy KUL i prawo... podobno poziom wyzszy niz w lublinie... ja jakos w to nie wierze... tutaj ludzie nawet z amnestii sie dostawali takze nie panikujcie
      • Gość: weronika dziennikarstwo jest nudne, owszem..;) IP: *.jasman.pl 15.05.07, 19:14
        Oj taaaak!!! Jakie dziennikarstwo jest nudne, obrzydliwie nudne! Tfu! Tfu!

PS: mam nadzieję, że chociaż troszkę komuś obrzydziłam;)
        • Gość: ula Re: dziennikarstwo jest nudne, owszem..;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:22
          mi nie obrzydzilas:P ja mam juz wstep do wrocka po olimpiadzie, wiec rekrutacja
          mnie nie obejmuje i cale szczescie, bo wtedy mogloby nieciekawie byc... heh a
          ktos jeszcze planuje o wroclaw na studiach zahaczyc?
          • Gość: kasia! Re: dziennikarstwo jest nudne, owszem..;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:33
            a być może że ja :>
            chcesz się na piwo wybrać?
            czy może ze mną mieszkanie wspólnie wynajmować ? :> może być że byś mi się
            przydała w tej kwestii ;)

no ale ja nie na dziennikarstwo. absolutnie nie nie nie

• Gość: magda_m won z Wroclawia! studiujcie w swoich miastach! IP: *.magma-net.pl 15.05.07, 21:31
              nie przyjezdzajcie do Wroclawia! my was tu nie
              chceeeemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              WYNOCHA!!!
              • Gość: phi! Re: won z Wroclawia! studiujcie w swoich miastach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:30
                phi
                powiedziała co wiedziała
                phi!
          • Gość: weronika Re: dziennikarstwo jest nudne, owszem..;) IP: *.jasman.pl 15.05.07, 23:32
            No,no,no..Takim to dobrze;) Zazdroszczę(wiem,grzeszę;P) tej olimpiady, ale co
            tam..może gdzieś się dostanę. Jednakże, narazie marzę o tym by dostać świadectwo
            maturalne:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka