mianma 18.05.07, 10:42 czy może ktoś miał temat na ustną o matkach?? jeśli tak moglibyście napisać jakie dostaliście pytania?? z góry dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: than Re: motyw Matki-pytania IP: *.informel.pl 18.05.07, 11:12 1. negatywne wizerunki matki w innych utworach literackich niz te podane w bibliografii 2. co to jest archetyp 3. etymologia slowa mama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gio Re: motyw Matki-pytania IP: *.centertel.pl 18.05.07, 13:13 jaki zwiazek frazeologiczny wiaze sie z przypowiescia o salomonie i dwoch matkach klocacych sie o dziecko jakie sa cechy dramatu naturalistycznego w oparciu o moralnosc pani dulskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewaaa Re: motyw Matki-pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 21:38 O jaki związek frazeologiczny chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mianma Re: motyw Matki-pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 16:12 salomonowy wyrok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiula Re: motyw Matki-pytania IP: 62.233.181.* 18.05.07, 13:31 mialm motyw matki w literaturz polskiej to moje pytania: czy zachowania Rozy bohaterki cudzoziemki moze tlumaczyc i usprawiedliwiac i dlaczego jaki obraz ukazuj wedlug mnie idealna wizje macierzynstwa jak na przestrzeni epok zmienial sie wizerunek matki Odpowiedz Link Zgłoś
mianma Re: motyw Matki-pytania 18.05.07, 14:44 dzięki za pomoc :D. może jeszcze ktoś miał ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: motyw Matki-pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:47 ja w argumentach swojej pracy zaznaczyłam "usakralniony wizerunek matki-Matka Boża" i miałam do tego pytanie co to jest sakralizacja i dlaczego naród polski uważa sie za szczególnie wybrany przez Matkę Boża i który z przedstawionych wizerunków najbardziej mi sie podoba :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś