Dodaj do ulubionych

Sluchanie na maturze

IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 12:01
TEN FACET CO GADAL O POGODZIE TO JEDEN WIELK IRPZEKRET!!!!!!!!!! przeciez to
nie ma mozliwosci zeby go bylo zrozumiec, w dodatku echo, koles chyba zarl
ziemniaki jak to mowil!! CKE przesadzila z tym zadaniem!! a Pani gadajaca tez
wysoko postawila poprzeczke po jej wypoweidzi myslalem ze gorzej byc nie moze
a tu BĘĆ! masz, , to nie bylo sluchanie ze zrozumieniem ,racej strzelanie ze
zrozumieniem, co o tym myslicie, a moze to moja skzola cos zwalila z cd i
odtwarzaczem ??
Obserwuj wątek
    • Gość: XYZ Re: Sluchanie na maturze IP: 212.182.14.* 06.05.05, 12:06
      No niestety to nagranie było tragiczne...
      • Gość: Emidra Re: Sluchanie na maturze IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 06.05.05, 12:10
        RACJA TO BYŁA TRAGEDIA!!!!:-/
    • Gość: moni Re: Sluchanie na maturze IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 06.05.05, 12:11
      te nagrania rzeczywiście były koszmarne, zwłaszcza o pogodzie-tego już wogole
      nie można bylo zrozumieć...Komisja zawaliła sprawe, już na próbnej można było
      dużo lepiej zrozumiec/słyszeć nagranie...
      • Gość: vcb Re: Sluchanie na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:37
        Gosc jak mowil to pewni mial kluski w gebie :))) ale kujony ode mnie z klasy go
        rozumieli wiec sie sciagnelo od nich:)
        • Gość: Percik Re: Sluchanie na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:14
          ja tam tego frajera nie sluchalem :d
          na koniec egzaminu spisalem sobie odpowiedzi od nawiekszego kujonka w klasie
          i po huja tak marudzicie
          trzeba bulo tez sciagac:D
          • Gość: latisha Re: Sluchanie na maturze IP: *.osiedle.net.pl 06.05.05, 17:41
            tez sie jest czym chwalić, ja pie.. ludzie jak ściągacie to siedźcie cicho
            bo to żaden powód do dumy, tylko świadczy już nie mówie, ze o czyichś
            zdolnościach czy inteligencji jak nic sam zrobić nie może, ale jest nieuczciwe,
            i nie jestem żadną kujonicą tylko jak nie umiem to nie umiem, dostaję kose i
            godzę się z tym bo jest to konsekwencją mojego lenistwa, szkoda, że nie
            pilnowano bardziej, z resztą i tak wyjdzie przy pisaniu własnego textu, to też
            ściagnąłeś?:P:>
            • Gość: hszaffa Re: Sluchanie na maturze IP: 83.238.41.* 06.05.05, 18:37
              Popieram przedmówczynię!!! Nie ma się co chwalić oszustwem, bo to obciach!!!
            • Gość: ;/ Re: Sluchanie na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:41
              u mnie nawet na rozszerzonym wypracowanie z gotowców zwalali... grgrgrrr a
              miało być tak porządni, nowa matura, bez ściągania bez żadnych oszustw...
              jasne :/
              • Gość: HypnotisT -=WIELKA PORAŻKA=- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:16
                Słyszałem brytyjczyków bo słucham radia-a koleś z 2 spikingu moim zdaniem nie
                móił po angielsku tylko po czesku i o czym on mówił? hmmm mniejsza większość
                popiera fakt iż koleś był żałosny i miał kluski w ryju co dodać co ująć w sumie
                nic JEDNA WIELKA PORAŻKA - trzeba napisać do OKE żeby nie zrobili naszym
                następcą z rocznika 87 tego samego co nam bo to było podłe
      • Gość: latisha Re: Sluchanie na maturze IP: *.osiedle.net.pl 06.05.05, 17:37
        ale mnie śmieszycie:P nie komisja zwaliła tylko po prostu na próbnej poziom był
        śmiesznie proooostyyyy:P a tutaj juz troche bardziej przypominało to jakieś..
        no powiedzmy wyzwanie ;P
        • Gość: Mateusz Re: Sluchanie na maturze IP: *.chello.pl 07.05.05, 11:29
          Wyzwanie? Teraz to Ty rozśmieszasz ludzi... wyzwanie polegało wg Ciebie na
          możliwośći wyłapania słów z bełkotu? W prawdziwej TV (CNN, BBC) mówią 2x
          szybciej ale wyraźnie!!! Tae tekst przypominał wypowiedź pijaka z centralnej Anglii.
      • Gość: iusia Re: Sluchanie na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 18:00
        ej straszne bylo sluchanie, ale strzelalam tak jak mi sie wydawalo... i teraz
        patrze ze mam wszystko dobrze... no przynajmniej z tym panem ktory tu
        rozwiazywal...
      • Gość: HypnotisT Re: Sluchanie na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:54
        Ludzie skączcie bredzić o czystych anglikach etc. bo nie jesteśmy w angli i
        mało kto miał kontakt z czystą mową brytyjską.Nie ma o czym mówić 2 lisning był
        lekko przesadzony, koleś gadał nie wyraźnie, bełkotał można powiedzieć że
        nagranie to było dupiate. A dla których był to banał to szacunek bo ja z
        bełkotu nawet czeskiego bym w tym nie rozpoznał.
    • Gość: maturzysta Re: Sluchanie na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:12
      popieram w 172367812356% tragedia u nas sprzet w szkole spoko ale jakos dzieku
      i mowiacych tragedia zaskarzyc cke pozatym bylo duuuzo trudniejsza nic na
      probnej
      • Gość: Wons Re: Sluchanie na maturze IP: *.chello.pl 06.05.05, 12:17
        Boze, ludzie - chlop gadal jak typowy angol! A wy pieprzycie farmazony. Widac zebyscie nie zrozumieli jakby anglik do was nawijal, powiedzmy na ulicy, wsrod szumu itd! To ze na lekcji Wam powiedzmy kolezenka czy nauczycielka mowi powiedzmy z prawie zerowym dialektem itd (dla tego latwiej ja zrozumiec) - nie znaczy ze kazdy tak bedzie mowil.
        • Gość: madzia:)) Re: Sluchanie na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:03
          ogolnie test byl troszke trudniejszy od probnego ale nie narzekajmy.... tekst o
          pogodzie - po wsluchaniu dalo sie zrozumiec, ale nie nalerzal do najprostszych
          to byla zwykla gadka anglika:))
          • Gość: vdf G prawda IP: *.udn.pl 06.05.05, 13:13
            Właśnie a to niby byla prognoza przez radyjo a kto takiego ćwoka zatrudni w
            jakiejś stacji?
        • Gość: sandra Re: Sluchanie na maturze IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 06.05.05, 18:34
          Jak on mowił jak typowy angol?!<lol>to ja jestem sw.Teresa z Kalkuty!
          przeciez ja mam znajomych z Angli byli u mnie 2 miesiace temu,to mam na swierzo!
          On chciał gadac jak prawdziwy angol ale mu niestety nie wyszło,wyszło to że
          szkoły nie sa przygotowane technicznie!dobrze ze na anglistyke nie ide,bo bym
          sie załamała!Probna była banalna tu tez nie było za trudno tylko ten osił
          odpogody no niestety!!!
        • Gość: airbag Re: Sluchanie na maturze IP: 80.48.245.* 06.05.05, 22:45
          Anglik na ulicy pelnej szumu nie opowiadałby mi pierdół o pogodzie tylko co
          najwyżej zapytalby się o drogę albo o godzine :]
        • Gość: M Re: Sluchanie na maturze IP: *.chello.pl 07.05.05, 11:33
          Czlowieku, slyszales Ty kiedys w telewizji albo w radiu taki bełkot? Albo niech
          mówią z wyrazistością prezentera pogody albo niech napiszą, że to fragment
          wypowiedzi pijanego żula z ulicy.
      • Gość: rebelian Re: Sluchanie na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:20
        a może moglibyśmy zaskarżyć ministerstwo? bo to było zwykłe świństwo z ich
        strony z tym zadaniem. Można było za nie uzyskać aż 9 punktów, przez to
        ucieknie nam dużo z tej 50 tki.
        • Gość: Hoot Re: Sluchanie na maturze IP: 82.139.27.* 06.05.05, 12:56
          Wons, DOKŁADNIE!! To byla normalna, zajebiscie poprawna angielszczyzna!! A co do zaskarzania xD... Wybitny zart... naprawde... wybitny... Swoj mozg zaskarz lepiej do sadu ze nie pracuje tak jak powinien..
          • Gość: magdalenna Re: Sluchanie na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:22
            ja sie pytam tych wszystkich ludzi, co twierdza ze typowi anglicy tak mowia czy
            wam mozgi zlasowalo???!!! gratuluje pomyslu, bo wy nie widzieliscie chyba nigdy
            na oczy BBC, CNN czy skynews, a tym bvardziej nigdy z anglikamio nie
            rozmawialiscie, debile i wy i cke
      • Gość: Olaa Re: Sluchanie na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:08
        Poprostu tragedia. nie moglam zrozumiec co mowi ten klient o pogodzie :/
        normalnie zawiodlam sie, bo w szkole cwiczylam inaczej.wogole sluchanie bylo
        beznadziejne. mysle ze nie poszla mi dobrze ta matura :/// beznadzieja. a OKE
        tp juz wogole :/
    • Gość: Kar Re: Sluchanie na maturze IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.05.05, 12:14
      to sluchanie to porazka totalna :/ zwlaszcza zadanie 2 nic nie rozumielam ledwo
      co zaczelam a ten gosciu juz konczyl masz racje to bylo "sprzelanie" bynajmnij
      ja strzalalam nie wiecie moze kiedy beda wyniki ???
      • Gość: ckeswiry jebac cke !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:43
        co oni sbei myse, ta matura to jaja na maksa, 10 razy trudniejsza niz probna
    • Gość: monia Re: Sluchanie na maturze IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 06.05.05, 12:15
      kobieta wedlug mnie mowila wyraznie, ale facet gadal jak nakrecony. Nie
      zdazylam uslyszec jednego, a ten juz o drugim. A w gebie to mial chyba kluski
      nie ziemniaki....
      • Gość: dambusia Re: Sluchanie na maturze IP: *.aster.pl 06.05.05, 12:19
        jestem załamana!!!!jak mogli nam coś takiego zrobić??!! wiedziałam, że
        podwyższą poziom, ale nie aż tak!!!nie wiem czy ktokolwiek zrozumiał wszystko o
        pogodzie...ja tam prawie wszystko strzelałam.naprawdę boję się wyników:-/
    • Gość: Kucin Re: Sluchanie na maturze IP: 80.48.149.* 06.05.05, 12:18
      Mysle ze masz racje ... ;/ w szczegolnosci ten "lisning" o pogodzie byl
      beznadziejny no ale co zrobic... :P
      • Gość: siwy Re: Sluchanie na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:22
        ludzie kur** przeciez to jest matura a nie egzamin szostoklasistow.. jakis
        poziom musi byc.. normalne ze dali anglika.. tekst byl za cichy.. ale jakby sie
        uparl mozna go bylo zrozumiec.. pierwszy byl prosciutki i zrozumialy.. drugi
        troche lzejszy, ale i tak matura byla banalna..
    • Gość: Ika Re: Sluchanie na maturze IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.05, 12:21
      Masz racje to była tragedia... Nasza grupa jest załamana tą maturą... Zamiast
      wyjść z egzaminu z uśmiechem na twarzy, to... szkoda gadać... prawie polały się
      łzy...
      • Gość: lala Re: Sluchanie na maturze IP: *.aster.pl 06.05.05, 12:29
        bosh.. przyznaje,ze drugi listening byl dosc trudny,ale jak mozna bylo nie
        zalapac o czym mowila kobitka w pierwszym zadaniu?! to juz naprawde trzeba sie
        cofnąc w rozwoju albo mieć problemy ze słuchem! slownictwo w 1wszym listeningu
        bylo na niskim poziomie i nawet czlowiek, ktory zaczal uczyc sie anglika tylko
        3 lata temu by to zrozumial.
      • Gość: Oleandro Re: Sluchanie na maturze- do Wonsa IP: 80.48.4.* 06.05.05, 13:01
        Ty ziomal jak jestes taki mądr to qrwa sobie wyjedz do tej anglii a nie tu
        pier.......lisz i filozofujesz.Moim zdaniem listing o pogodzie byl tragiczny i
        niezrozumialy.
        • Gość: Wons Re: Sluchanie na maturze- do Oleandro IP: *.chello.pl 06.05.05, 13:04
          Czlowieku, to ma byc sprawdzian z jezyka, czy z czego? Nie jestem jakis zajebisty z anglika, bo tak to bym zdawal rozszerzony. Ale jakies teksty o zaskarzaniu itd. to jakas zalosc! Rozumiem, ze ktos siedzial w ostatniej lawce lub bylo za cicho, ale wtedy to nie wina CKE a komisji... Wiem ze zal du.. sciska jak sie cos nie uda, ale ta paniczna histeria jest conajmniej smieszna..
          • Gość: oleandro Re: Sluchanie na maturze- do Wonsa IP: 80.48.4.* 06.05.05, 13:14
            Spoko z zeskarzeniem to masz racje.I tak CKE to kolo dupska lata.No ale mysle ze
            te drugie sluchanie nieco odbiegalo trudnosic od pierwszego.Gadal z deka
            niewyraznie.PZDR
            • Gość: Wons Re: Sluchanie na maturze IP: *.chello.pl 06.05.05, 13:20
              Oczywiscie bylo duzo trudniejsze od pierwszego - zgadzam sie. Ale dalej podtrzymuje, ze to typowa gadka typowego anglika.

Pzdr
              • Gość: Magda Re: Sluchanie na maturze IP: *.skylogicnet.it 06.05.05, 18:05
                A Ty chociaż widziałeś prawdziwego Anglika na oczy! Ja też nie jestem zajebista
                z angielskiego, ale z prawdziwym Anglikiem udało mi się dogadać. I na oewno nie
                mowil tak jak ten gosc. Zgadzam się z innymi nagranie o pogodzie było do du....
          • Gość: sandra Re: Sluchanie na maturze- do Oleandro IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 06.05.05, 18:41
            no nie moge tu chyba sa sami anglicy!tekst miał w sobie wyrazy z sz,cz,itp.ten
            pan ktory to czytał czytał szybko iwszystko pomieszał a do tego warunki na
            sali,zarabisty magnetofon i bec!wszystko szczelone!robiłam trudniejsze
            listeningi na zajeciach naprawde z tak odchwytliwymi odpowiedziami,ten był
            banalny ale kiepski w wykonaniu i do tego z echem w nie tych warunkach!ja bym
            tam posadziłakogos z cke na moim miejscu na tej sali ciekawe ile by
            zaznaczyłnie znajac oczywiscie tekstu:)
    • Gość: aga Re: Sluchanie na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:22
      zgadzam sie z toba!!!ta matura to jedna wielka porazka!!!
      • Gość: Krenciol Re: Sluchanie na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:24
        Oni chyba mysla ze my sie w angli urodzilismy robiac te zadanie o pogodzie.
        totalna kicha z tym nagraniem, facet nawijal jak glupi, a przy tym wcinal chyba
        cos
    • Gość: marcyś Re: Sluchanie na maturze IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:25
      Zgadzam sie calkowicie!!!NIe dalo sie zupelnie nic zrozumiec z tej plyty!!!
      Oboje i clop i baba zpieprzali tak ze trakcie sluchania tego mialam ochote
      stamtad wyjsc Normalnie sie zalamalam:((
    • Gość: UOPat Re: Sluchanie na maturze IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.05.05, 12:26
      Zgadzam się. Drugi tekst rozumienia ze słuchu był stanowczo za trudny na podstawową. Rozumiem, że koleś miał mówić po angielsku, ale nie przesadzajmy. Wszyscy mieli proble z tym tekstem.
      Moim zdaniem pierwszy tekst (o zakupach w Londynie)był do przejścia. Miał dużo haczyków i łatwo można się było pomylić, ale na ten poziom matury to był jak najbardziej w porządku.
    • Gość: Marzena Re: Sluchanie na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:28
      Masz zupełną rację tak szczerze to musiałam strzelać odpowiedzi bo nic nie
      zrozumiałam co on gada pomieszanie z poplątaniem i tak uważam że przesadzili z
      tymi pytaniami i treścią o chłopcach i dziewczynkach totalny obłęd i nie dość ze
      o szympansie było na polskim to i tu musieli wcisnąć jeszcze zwierzęta totalna klapa
      • celuwe Re: Sluchanie na maturze 06.05.05, 12:35
        dla mnie koles od pogody byl calkiem zrozumialy. przeciez mowil po angielsku
        wiec czego wy chcecie? to jest matura a nie sprawdzian w szkole.
        • Gość: Krenciol Re: Sluchanie na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:38
          brawo 1/22 osob sie podobal typ nagrania 2 BRAWO!
        • Gość: marek Re: Sluchanie na maturze IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:42
          noi co z tego ku...ze to matura!!!Ale chyba nie oznacza to ze maja nam na zlosc
          robic i dopier..... takie zadania zeby nas udupic!!! A poza tym obie probne
          byly 100razy latwiejsze no to co jest???!!!
          • Gość: Wons BANALNE! IP: *.chello.pl 06.05.05, 12:53
            Jestescie ZENUJACY! Listening byl banalny, a Wy jesli mieliscie z nim problem to kompletna porazka! Smiac mi sie z Was chce, jak byscie sobie poradzili za granica, gdy chlop by nawijal do Was z dialektem? Zalosc!
            • Gość: meg Re: BANALNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:59
              widac nie wszyscy sa tak inteligentni jak ty!! wiec mi tu nie wyjezdzaj ze jestsmy zenujacy!!!!
              • Gość: MarCuSSO Re: BANALNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:13
                Co za koleś weźcie tego człeka bo nie strzymam.Co za idiota.Kolego nie piepsz
                mi tu o anglikach bo spędziłem tam troche czasu i tych ludzi rozumiałem a tego
                z 2 lisningu nie szło zrozumieć.WiĘc ZAMKNIJ RYJ I NIE PISZ WIĘCEJ
            • Gość: sandra Re: BANALNE! IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 06.05.05, 18:48
              panie wonsie byłam zagranica i rozmawiałam z anglikami i to nie było to bo to
              byłjeden wielki szybki szmer z dodatkiem echa i syczacych głosek no poprostu
              zajebisty był taak masz racje banał,jakby mi tak kazdy anglik na siłe chciałbyc
              takim anglikiem jak ten tam na tej płytce od pogody to łooo pozal sie Boże
              • Gość: Marc\ Re: BANALNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:11
            • Gość: HypnotisT Re: BANALNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:11
              Co za koleś, nie wyjeżdżaj do ludzi którzy nie rozumieją bełkotu.Jak do ciebie
              tak starzy bełkoczą przez cały rok to moze sie da tego nauczyć.I koleś nie
              wkurzaj innych swą inteligencją bo nie wypada obrażać innych.Co za kiep z ciebie
        • Gość: sandra Re: Sluchanie na maturze IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 06.05.05, 18:45
          jakbym miala normalne warunki na tej maturze tez bym to pewnie zrobiła ale nie
          miałam
        • Gość: Gleam Re: Sluchanie na maturze IP: 80.51.186.* 06.05.05, 20:58
          Ale tu chodzi o POZIOM!!!!
          jak mozna dac cos tak trudnego na podstawowym?! a przypominacie sobie zadanka z
          próbnej? "Gdzie sie odbywa sytuacja: w banku, w warzywniaku czy moze na
          lotnisku???? To jakies kpiny!
      • Gość: yaro Re: Sluchanie na maturze IP: *.net / 80.51.254.* 06.05.05, 12:37
        popie..lo ich tam wszystkich w cke... a ten typ rzeczywiscie cos wpie..l
        jak mowi, mozliwe ze ziemniaka!
        • Gość: yaro Re: Sluchanie na maturze IP: *.net / 80.51.254.* 06.05.05, 12:39
          acha i jeszcze cos... dobrze ze przed matura nam do pupy nie zagladali ;)
    • Gość: apocalypsewoman pierwsze 5 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:46
      wkladaja plytke i zaczynam sluchac pana ktory tlumaczyl po polksu.. slucham,
      slucham a w mysli mam:ja pierdziele on sepleni nie wypowiada r i syczy..
      ciekawe jacy beda lektorzy...(zaczyna czytac kobitka) aa w miare niezle kilka
      malych belkotow zlane zdania bodajrze tam gdzie bylo o tym statku bylo niezbyt
      fajnie, no i zaczyna sie pogoda-zamykam oczy jak poprzednio za pierwszym razem,
      ale momentalnie budze sie z przerazeniem:szlag jasny! ja nie rozumiem co on
      mowi! nie wiem czy mowi cieplo czy zimno bo nie rozumiem go, belkocze jakby
      mial kluski w gardle i za szybko, zadnej interpunkcji, przerw 2 sekundowych by
      ostygnac. i wybauszam me oczy nastawiam uszu i nadej nie wiem gdzi ewieje wiatr
      bo pany marakonowi sie zlaly 3 slowa w jeden wielki belkot

masakra...
    • Gość: paweu Re: Sluchanie na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:49
      przewaznie nie mialem problemow z takimi zadaniami ze sluchu ale to co
      przygotowali to bylo poje..e.zalamka normalnie jak usłyszalem to a tego
      kolesia od pogody to wogole prawie nie zrozumialem:/
    • Gość: Kingaa Re: Sluchanie na maturze IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:50
      JEDNA WIELKA PORAZKA!!NASZA SZKOLA BEDZIE WYSYŁAŁA APELACJE DO KOMISJI!WASZE
      TEZ POWINNY!!!!Osobiście uważam że to wszystko było smiechu warte!!Nic tylko
      podziekowac komisji egzaminacyjnej!!!!
    • Gość: neoteamm Re: Sluchanie na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:52
      szczerze to nie wiem ale jak czytał pierwszy raz koleś to myslałem że padne ze
      smiechu.. co on tu kur.... na meczu komentuje czy co totalnie nie zrozumiałem
      kolesia ciekawe czy jest jakis sposób by to gadanine w CKE mogli ominąć BO
      TAKIEGO GÓWNA (za przeproszeniem) jeszcze nigdy nie słyszałem w języku
      angielskim
      POZDRO dla wszystkich poszkodowanych nie martwcie sie to tylko 9pkt!!!!! drugie
      zadanie pod względem największej ilości pkt

BRAWO wspaniałomyślna CKE
    • Gość: koller Re: Sluchanie na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:53
      to nie szkoła zawaliła, wszyscy tak mieli. Ten facet gadający o pogodzie to totalna masakra :/
    • Gość: Versus Re: Sluchanie na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:53
      zgadzam sie ten koles co nawijał o pogodzie to jaki "seplun" był. Gosc miał
      wrodzoną wade wymowy. dla mnie to on zamiast zapowiadac pogode powinien miasto
      sprzatac. skąd oni go wzieli?? z ulicy?? od murzyna z afryki uczył sie po
      angielsku mówic. no co za koles... ja to w wiekszosci strzelałem... zobaczymy
      ja celnie...
    • Gość: Ancia Re: Sluchanie na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:55
      Wyluzujcie. To było można zrozumiec bez problemu! No chyba że ktoś nie zna
      języka :) to ma problem
      • Gość: megi Re: Sluchanie na maturze IP: *.skylogicnet.it 06.05.05, 18:25
        Nie kazdy zna jezyk tak zajebisci jak Ty
      • Gość: sandra Re: Sluchanie na maturze IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 06.05.05, 18:54
        Baardzo smieszne..jakos pierwszy listening wykonałam bezbłednie i według mnie
        był bardzo prosty,ale ten drugi...no czy ja wiem w tych warunkach jakie
        panowały no przynajmniej zrozumialam a raczej usłyszałam ostatnie 2 zdania i
        dzieki temu mam 1 punkt z tego zadania!suuuperr!gratuluje takiej zdolnosci do
        jezykow
    • Gość: JULKA Re: Sluchanie na maturze IP: *.leon.com.pl 06.05.05, 12:59
      DOKŁADNIE TAK! JA TEŻ ZGADYWAŁAM, BO ROZUMIAŁAM JEDYNIE TOMORROW, A RESZTĘ
      ZGADYWAŁAM DOSŁOWNIE! CO ZA BRAK ZORGANIZOWANIA I PRZEMYSLENIA! SIEDZIAŁAM W
      PRZEDOSTATNIEJ ŁAWCE I GÓWNO SŁYSZAŁAM- SAME ECHO DO MNIE DOCHODZIŁO CHOLERA
      JASNA! CO ZA BEZSENS!
    • Gość: Wons Chlop gadal, dokladnie tak jak mowia Angole! IP: *.chello.pl 06.05.05, 13:01
      Puscie sobie bbc czy cos i przestanicie chrzanic od rzeczy! Fakt moze bylo troche za szybko (nie bylo czasu zaznaczac), ale po przesluchaniu tekstu dwa razy mozna bylo spokojnie zaznaczyc wszystkie odpowiedzi.
      • Gość: K Re: Chlop gadal, dokladnie tak jak mowia Angole! IP: *.leon.com.pl 06.05.05, 13:09
        JAK SIĘ SIEDZIAŁO W OSTATNIEJ ŁAWCE TO SŁYCHAĆ BYŁO TYLKO JAKIŚ BEŁKOT
        ROZNOSZĄCY SIĘ PO SALI CHOLERA JASNA! GORSZEGO KOLESIA WYBRAĆ NIE MOGLI! NIE
        MOGLI! JAKBYM TAK BIEGLE ZNAŁA ANGIELSKI ŻEBY ZROZUMIEĆ TO GÓWNO, TO JUŻ DAWNO
        MIESZKAŁBYM W AM I DOGADYWAŁA SIĘ ZE WSYZTSKIMI! CO ZA ABSURD!
      • Gość: CzArRoWnIcA ehh... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:10
        Faktycznie facet gadał jak typowy Angol, ale to nie byl tekst na mature
        podstawową. U nas niusł sie totalny pogłos po sali i naprawde ciezko było
        cokolwiek zrozumieć. Kiepska jakos nagrania i kiepski lektor.
      • Gość: sdf Re: Chlop gadal, dokladnie tak jak mowia Angole! IP: *.udn.pl 06.05.05, 13:18
        Zadna stacja rad. i tv nie zatrudnili by takiego kogos nie chodzi o to ze
        szybko tlyk ze niewyraznie akurat bbc czy tez hamerykanskie cnn to rozumie sie
        norlanie a pogoda jak jest to jest wolno szybko to tlyko giełde podają ale
        WYRAŹNIE
        • Gość: KUbar Re: Chlop gadal, dokladnie tak jak mowia Angole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:30
          Wons ty tak niecwaniakuj,ze dobrze umiesz angielski to sie ciesz ,a po drugie ty
          chyba ku..wa nie byles w anglii,tam jak przyjedzie jakis obockrajowiec to mowia
          do niego wolniej i wyrazniej niz na codzien gadaj miedzy soba,wiem bo bylem,i mi
          tu niepierd..l smutow,ta matura ma byc dla polakow a nie dla angoli i dlatego
          ten tekst jest za trudny na poziom podstawowy.Pozdro dla najwiekszego pajaca pod
          sloncem czyli dla Wonsa:)
          • Gość: Wons KUbar - zajebista logika nie ma co - IQ = -2 IP: *.chello.pl 06.05.05, 13:37
            Heh ja Cie nie obrazam. Ale trudno nie moja sprawa jak wychowala Cie rodzinka. W kazdym razie wyrazy politowania dla Twoich rodzicow! BTW: Twoje tlumaczenie jest smieszne :D Fakt, ze mowia do Ciebie wolniej itd. ale to byla prognoza pogody z radia wiec co Ty wogole chrzanisz?
          • Gość: HypnotisT Re: Chlop gadal, dokladnie tak jak mowia Angole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:19
            HE :] dobrze napisałeś -potwierdzam nie PIER*** bo to jest egzamin dla polaków
            których uczą POLACY !!
    • Gość: gość portalu Re: Sluchanie na maturze IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:13
      Miałam egzamin w dosyć dużej sali na 40 osób, no niestety siedziałam na
      końcu...rzeczywiście pierwszy tekst był klarowny i bardzo dobrze przeze mnie
      zrozumiany! Co do drugiego to nie wiedziałam czy szumi mi w uszach, czy on tak
      na serio mówi! Mówicie, że to typowa angielszczyzna, to nie prawda byłam w
      Anglii, miałam też speakerów z ameryki i uwierzcie nigdy czegos takiego nie
      słyszałam! Ale podkreślam, mogło mi szumieć w uszach. No ale jeżeli tyle osób
      pisze, że było to trudne, może nie mam się czym załamywać?!

• Gość: Zuzia Re: Sluchanie na maturze IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 06.05.05, 13:20
        Wy nazekacie na tego od pogody a u mnie w szkole to sie graj przycinal na 1
        sluchaniu i niektorym dziewczynkom to az lzy poplynely z rozpaczy. Chcialam
        napisac skarge do ministerstwa ale mnie ci zasrani nauczyciele olali
      • Gość: kika Re: Sluchanie na maturze IP: *.leon.com.pl 06.05.05, 13:26
        A u mnie było 90 osób. I siedziałam na samym końcu. Masakra!!!!!!!!!!!
        • Gość: Wons Re: Sluchanie na maturze - 90 osob :O IP: *.chello.pl 06.05.05, 13:39
          W takim wypadku faktycznie, nie bylo warunkow do sluchania... Wyrazy wspolczucia.
    • Gość: Cube Re: Sluchanie na maturze IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.05.05, 13:21
      Fakt: bylo niewyraznie, nawet bardzo... i to nie tylko z powodu sprzetu. :p
    • Gość: poznanniak.. 2 sluchanie to porazka!ZASKARZAMY CKE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:25
      Ci którzy twierdza iz drugie sluchanie bylo ok,chyba nie wiedza co mowia,to byl
      bełkot,i chyba nie potraficie rozroznic bełkotu od porawnej
      angielszczyzny,prawdziwy angol mówi nie wyrażnie ale nie aż tak ,a poza tym
      według mnie bład był w nagraniu i to jest porażka CKE,to musi zostac
      anulowane!!!
      • Gość: szatanek Re: 2 sluchanie to porazka!ZASKARZAMY CKE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:38
        dołączam się do skargi. jednak nie sądzę,aby mogła ona cokolwiek dać :(
        • Gość: Baflo zaskarzmy cke; NIECH NAGLOSNIA TO MEDIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:05
          Rowniez sadze, ze nie moze to przejsc plazem CKE, ale sami na forum chyba nie
          jestesmy w stanie nic zmienic. Proponuje, zeby informowac o tym mass media. Moze
          na widok afery w telewizji CKE zmieknie...
      • Gość: Dorcia o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:48
        Uważm,że tekst o pogodzie był wogóle nie zrozumiałay pozatym tekst pierwszy był
        mówiony za szybko i skomplikowanie.
    • Gość: szatanek Re: Sluchanie na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:35
      oj faktycznie...masakra totalna. ten facet naprawde mówił, jakby miał ziemniaki
      w ustach, w dodoatku mówił jakos cicho i w ogóle nie dało się go zrozumieć.
      również uważam, że to zadanie to była przesada. na próbnych były za banalne a
      teraz nie to,ze skomplikowane ale nieprzyjemnie dość trudne :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka