Dodaj do ulubionych

Pogawędka o Uniwersytetach ... ;)

19.05.07, 14:20
Na jakie stawiacie?
Nie wiecie gdzie jest najmniej chętnych i na jakich jest najniższy poziom
(słyszałam jak na razie tylko o Opolu, ale myślę że to nie jeden jest taki)

Bo o tych gdzie jest największy poziom, i najwięcej chętnych to raczej każdy
wie ;)

Obserwuj wątek
    • Gość: Sabinka Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 15:03
      Cześć a mnie interesuje umk w toruniu , wiecie coś o tej uczelni?
      • Gość: sabinka Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 18:27
        co nikt się tam nie wybiera?- wszyscy do krakowa idziecie?
        • historanka Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 19.05.07, 19:27
          nie wiem jak jest w toruniu, ale słyszałam też że do Zielonej Góry jest się też
          łatwo dostać.

na ile to prawda?- nie wiem...
      • Gość: Aga Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.chello.pl 19.05.07, 20:20
        A nie, skąd, nic nie wiemy. ;)
        UMK to dobra uczelnia, w czołówce, która się mniej więcej wygląda tak: najpierw
        UW i UJ, potem UMK, UAM, UWr i UG, potem...
        A końcówka to wszystkie nowe uniwerki: UWM, UwB, UO, URz, UKW.
        • Gość: abina Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 20:29
          a co to jest UKW. ??????
          • Gość: greypc Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.n.INTELINK.pl 19.05.07, 20:30
            Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy :)

pozdrawiam,
            greypc z Bydgoszczy :P

• Gość: sabikna Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 20:38
              aha! no tak, teraz sobie przypominam, że coś kiedyś słyszałam, że to najmłodszy
              uniwerek w PL.

i co greypc z Bydgoszczy składasz tam papiery ?
              • Gość: greypc Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.n.INTELINK.pl 19.05.07, 20:45
                raczej nie :)
                • lady_camelie Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 19.05.07, 20:49
                  a ja na UŁ,nikt tam nie idzie?mam duze szanse czyli? xD
                  • Gość: aga Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.toya.net.pl 19.05.07, 20:52
                    ja ide na UŁ.. a na co chcesz isc???
                    • lady_camelie Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 19.05.07, 21:44
                      heh,chcę sie dostac na dziennikarstwo,ale oprccz niego skladam jeszcze na
                      psychologie.moze na politologie i administracje,ale to juz na doczepke.
        • Gość: x Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.mlyniec.gda.pl 19.05.07, 22:41
          to mówisz o poziomie. a z dostaniem sie na durny ug jest na niektorych
          kierunkach gorzej niż na uj 0_o
        • Gość: t'a Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.volta.net.pl 21.05.07, 15:44
          mi się wydaje, że UWr i UAM jednak przed UMK
    • chanson_de_geste Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 19.05.07, 21:48
      Na szczęście zauważyłam, że ludzie jakby częściej wymieniali
      uniwersytety takie, jak np. UMK, UAM, UW - - - - - - - - - -

(to UMK to może być iluzja - greypc, za dużo o tym pisał ;D)
      • Gość: Armachristi Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: 217.96.105.* 19.05.07, 21:52
        Naturalnie UJ. Kraków to moje zdecydowanie ulubione miasto, oboje rodziców tam
        zdobyło wykształcenie, mam tam rodzinę i pewne pole manewru jeśli chodzi o
        zakładanie rodziny w niedalekiej przyszłości... Tak więc jestem gotów zagryźć
        każdego składającego papiery na filologię angielską ;)
        • chanson_de_geste Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 19.05.07, 21:57
          Ja zagryzę (no, ewentualnie poznam :p) kogoś, kto składa na Filozofię UJ ;))

• Gość: pizmaczeq Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 22:33
            na Ujota wam nie bronie prosze bardzo :D
            ino mojej filozofi mi nie tykac nigdzie indziej !!!:[
            pizmaki mimo wszystko to dzikie zwierzaki :D
            :D:D
            • Gość: Armachristi Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: 217.96.105.* 19.05.07, 22:40
              Po filozofii nie dość, że pracy nie znajdziesz, to jeszcze zryje ci mózg.
              Powodzenia ;)
              • Gość: x Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.mlyniec.gda.pl 19.05.07, 22:45
                a po filologii ang znajdziesz? tak jakby polska nie była jeszcze pełna filologów
                ang..

nie mówię tego po to,żeby Cię przekonywać, że Twój wybór kierunku jest bez
                sensu, tylko raczej, żeby Ci uświadomić, że niestety my, humaniści, nie
                wybieramy kierunków zapewniających pracę, ale raczej służące rozwijaniu naszych
                zainteresowań. A co potem będziemy robić- zycie pokaże.
                • Gość: greypc Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.g.intelink.pl 19.05.07, 22:57
                  a ja jeszcze dodam, ze najbogatszy albo prawie najbogatszy poseł w sejmie
                  skończył filozofię. był zaproszony do programu "Teraz My" jakoś z rok temu.
                  • lady_camelie Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 20.05.07, 10:18
                    ta?a niejeden z nich matury nie ma,a pieniedzy tyle na koncie ze głowa
                    mała.akurat politykiem mozna byc po byle studiach i z byle wyksztalceniem.
                    • Gość: gohha1 Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 10:59
                      przecież w dzisiejszych czasach nawet elektrycy po zawodówce zostają
                      prezydentami !!!!!!!!!!!!

więc czy się tu dziwić!

Najważniejsze nie jest zawód, czy wykształcenie, ale pomysł na siebie.
              • dib00 Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 20.05.07, 15:05
                Piżmakowi to nie grozi;p Ona już ma problemy z psychiką:D
                Czesio :):)
    • lek_na_sraczke Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 20.05.07, 14:27
      Radzę Wam nie składać na UJ. W ogóle nie składajcie do Krakowa. Idźcie gdzie
      indziej, bo jak nie to nawet lek na sraczkę Wam nie pomoże, bo taką będziecie
      mieć biegunkę, haha :D
      • gabrielafrancuz Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 20.05.07, 14:31
        Precz od Krakowa. :)
        Kraków zostawcie mi (no, nam- wliczając Sraczkę i Chansą de żest. :P )
        • Gość: eeee Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.chello.pl 20.05.07, 14:59
          krakow dla ludzi z krakowa a nie prowincjuszy.........wypie..c z ujotu wiesniaki
          • gabrielafrancuz Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 20.05.07, 15:27
            Wiecej kultury, przyszła inteligencjo.
            Ja żartowałam.
            • Gość: eeee Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.chello.pl 20.05.07, 15:36
              a ja nie
          • Gość: Aga Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.chello.pl 20.05.07, 17:27
            Wieśniactwo to nie miejsce urodzenia, to stan umysłu... wieśniaku.
            • Gość: eeee Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.chello.pl 20.05.07, 18:27
              widze, ze panienka podjela zalosna probe redefinicji tego okreslenia. ciekawe
              dlaczego...?;) taka jest smutna prawda, UJ jest przepelniony na wylot przez
              ludzi z prowincji, ktorzy maja mentalnosc taka jaka maja niestety....ludzie z
              innych duzych miast to cos innego. poza tym to wlasnie ci z wielkich miast
              zbieraja najwieksze laury. smutno patrzec na te stada prowincjuszek na filologii
              polskiej np; te panienki przyszle nauczycielki "nauczajace", ze slowacki wielkim
              poeta byl....ehhhhhhh, zycie...
              • gabrielafrancuz Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 20.05.07, 18:33
                Tak, "wieśniaki" do pługa.
                Jesli dostają się oni na UJ, to są widocznie dobrzy. Mentalność studentów
                zadnego profesora nie interesuje.
                PS Jestem z miasta, ale drażnią mnie takie etykietki. Poznałam już kilka osób ze
                wsi, są zupełnie normalne i inteligentne.
              • Gość: gohha1 Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 19:18

nie wiem skąd się człowieku urwałeś
                • Gość: eeee Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.chello.pl 20.05.07, 19:44
                  Wspomnialem o mentalnosci nie o inteligencji, to nie stereotyp tylko fakt.
                  Zabawna jest ta obrona prowincjuszy przy uzyciu marnych argumentow. W
                  przeciwienstwie do mnie dopiero sie przekonacie o tym, co mialem na mysli piszac
                  swoje posty i wtedy przyznacie mi racje. A w kazdym razie kolezanka z miasta;)
                  Poza tym wszystkim Krakow to bardzo specyficzne miasto. I wszyscy prowincjusze
                  sa na studiach na UJ wdeptywani w ziemie przez krakowian. Tak bylo juz 40 lat
                  temu i tak jest nadal.
                  • gabrielafrancuz Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 20.05.07, 20:02
                    Buraków znajdziesz także w mieście.
                  • Gość: anulka Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: 83.238.70.* 20.05.07, 20:09
                    Heh! Rozbawił mnie Twój poprzedni post. Studiuję filologię polską ale nie po
                    to, aby zostać w przyszłości nauczycielką i oprawiac w ramki dzieła Słowackiego.
                    Nie pochodzę też z prowincji.

Pisałeś może tegoroczną maturę z języka polskiego na poziomie rozszerzonym?
                    Mam nadzieję, że zawarłeś w swojej wypowiedzi wzmiankę o tym , że prowincja to
                    nie miejsce, w którym mieszkasz, a to, co sobą reprezentujesz...

Nawet pochodząc w "wielkiego miasta".
                    • Gość: anulka Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: 83.238.70.* 20.05.07, 20:11
                      * z "wielkiego miasta" (literówka)

Mój post jest oczywiście skierowany do forumowicza o niezwykle błyskotliwym
                      niku "eeee" ;)
                      • Gość: cent Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: 217.153.84.* 20.05.07, 20:15
                        eeee, znałeś się osobiście z Tetmajerem? ;p a może ze Starzewskim?
                        • Gość: eeee Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.chello.pl 20.05.07, 20:17
                          mialem, ale czy to przyjemnosc?;)
                      • Gość: eeee Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.chello.pl 20.05.07, 20:16
                        sprawdz definicje slowa "mentalnosc", moze ona naprowadzi cie na moja mysl.
                        doslowniej tlumaczyc mi sie nie chce.
                        anulko bronisz sie jak mala dziewczynka, ktora pewnie zreszta
                        jestes...dostosowalem poziom swojego loginu do tego forum, na ktorym nawet nie
                        chce mi sie logowac. a swoja droga "anulka", coz za finezja...kop dalej na
                        oslep, ciekawe skad jestes........
                        • gabrielafrancuz Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 20.05.07, 20:17
                          Powinnam sobie kupić koszulkę "jestem z Nowej Huty", żeby pozytywnie zaskakiwać
                          takie osoby jak eeee ;)
                          • Gość: eeee Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.chello.pl 20.05.07, 20:18
                            myslisz, ze pozytywnie?;)
                            • gabrielafrancuz Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 20.05.07, 20:21
                              Ja cenię się wysoko ;)
                              Kontakt z mentalną prowincją umysłową mam też w swojej dzielnicy, w której
                              jednak coraz częściej tylko nocuję.
                              • Gość: eeee Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.chello.pl 20.05.07, 20:24
                                nie martw sie, moja dzielnica to taka nowa huta na poludniu krakowa...
                          • lek_na_sraczke Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 20.05.07, 20:20
                            A ja mam gdzieś czy ktoś jest ze wsi czy z miasta czy z kosmosu. Ważne, żeby mi
                            miejsca nie blokował na UJ :D
                            • gabrielafrancuz Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 20.05.07, 20:21
                              Mi też.
                              Do tego właśnie są potrzebne egzaminy wstępne.
                        • Gość: anulka Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: 83.238.70.* 20.05.07, 20:21
                          "Nie ucz ojca dzieci robić synu!"
                          "Co to za wiara, że ślepi uczą ślepych?!".

Takie dwa cytaty ode mnie...
                          • Gość: eeee Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.chello.pl 20.05.07, 20:23
                            to jeden z elementow tej mentalnosci, o ktora mi chodzilo.
                  • Gość: hehe Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 21:07
                    tak tak, jestescie z krakowa, palicie slimy, nosicie sweterki w paski,
                    słuchacie kombajnu do zbierania kur po wioskach , pijecie tylko zagraniczne
                    piwo i uczyczycie sie francuskiego, do tego połowa z was jest tak zapatrozna w
                    siebie, że sie rzygać chce. jesteś żałosny człowieku, ale możesz sobie życ w
                    przekonaniu, że jestem mega fajnym mieskzańcem krakowa :) pffff porażka.
                    • gabrielafrancuz obalam warszawski (?) stereotyp ;) 20.05.07, 21:11
                      Gość portalu: hehe napisał(a):

> tak tak, jestescie z krakowa, palicie slimy, nosicie sweterki w paski,
                      > słuchacie kombajnu do zbierania kur po wioskach , pijecie tylko zagraniczne
                      > piwo i uczyczycie sie francuskiego, do tego połowa z was jest tak zapatrozna w
                      > siebie, że sie rzygać chce. jesteś żałosny człowieku, ale możesz sobie życ w
                      > przekonaniu, że jestem mega fajnym mieskzańcem krakowa :) pffff porażka.

Nie pale, bo
                      a) nie jest to juz trendi ;)
                      b) jest niezdrowe
                      Przede wszystkim b).
                      Swetry w paski juz dawno mi sie znudziły.
                      Kombajn do zbierania kur po wioskach ma beznadziejny wokal, wolę Masalę Soundsystem.
                      Nie tylko zagraniczne piwo, zdarzał mi się sikacz w swojej karierze. ;)
                      A co jest złego w nauce francuskiego?
                    • Gość: eeee Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.chello.pl 20.05.07, 21:24
                      wiochkompleks i stereotypy:) a poza tym harnaś, mama cie nie nauczyla?
                      • Gość: autor komentarza Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:59
                        Zastanawiam sie tylko jaki motyw odegral kluczowa role napisanych przez "eeee"
                        postach?? Wszyscy cos mu zarzucacie, a tymczasem kolega stara sie niedopuscic do
                        sytuacji by wiejscy prostacy zalali Kraków - miejsce mekki artystycznej i
                        kulturalnej.Naprawde nie widzicie jego szlachetnej misji?!Antycypuje, ze "eeee"
                        chce zapobiec powtórnej chlopomani, jaka za czasów Mlodej Polski ogarnela Kraków
                        :D "Eeee" jestem z Tobą!

Ps. jestem z globalnej wioski :) Klania się Warszawa
    • Gość: najwiekszy Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.acn.waw.pl 20.05.07, 15:10
      to raczej na uj i potem dalej uw
      • Gość: duśka Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 17:24
        może tu coż znajdziecie;
        kierunkistudiow.pl/kierunki_studiow.html
    • virusss5 Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 20.05.07, 17:58
      Ja bym najbardziej chciał się dostac na UWr ale jeśli nie wypali to składam jeszcze na kilka innych uczelni :D
    • Gość: kasia uniwersytet szczeciński? ktoś idzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 21:09
      • Gość: hehe Re: uniwersytet szczeciński? ktoś idzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 21:17
        Uwr
    • Gość: kaaa1234 Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 15:39
      a czy ktos wybiera sie do łodzi, ubogiej krewnej stolicy;P??? czy wszyscy chca
      wejsc w wiekomiejski swiat krakowa, wroclawia itd? ;P
      • Gość: Aga Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) IP: *.chello.pl 21.05.07, 17:37
        Hihi, ciekawy wpis, bo to Łódź jest drugim co do wielkości miastem Polski,
        większym niż Kraków i Wrocław.
        • agniecha881 Re: Pogawędka o Uniwersytetach ... ;) 21.05.07, 17:42
          ja chce isc do Łodzi.....w sumie sie ciesze że wszyscy chcą isc do Warszawy,
          Krakowa czy Poznania. Ludzie uwazaj ze Łódź to brzydkie i obskurne miasto,
          chcociaz moim zdaniem tak nie jest :)
          • chanson_de_geste łódzka filmówka 21.05.07, 20:46
            Bez przesady - - w Łodzi to ja nie byłam jeszcze, ale kiedyś -dosłownie przez 5
            minut!- zastanawiałam się, czy by nie złożyć papierów na reżyserię na PWSF :))

Wy macie tą sławną filmówkę, a nie tam jakaś Warszafka...
            • Gość: pietka Re: łódzka filmówka IP: *.kasztany.net 21.05.07, 22:28
              a moze ktos z was orientuje sie jak ze studiami w szczecinie na wydziale
              filologii polskiej?jakie sa progi i jakie byly w zeszlym roku?ostatnio dopiero
              zaczelam sie zastanawiac nad tym kierunkiem.wiem ze nie jest to jakis super
              uniwerek ale nie stac mnie na wyjazd ze szczecina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka