Dodaj do ulubionych

plany na wakacje

22.05.07, 11:40
Ja mam już wakacje, ale zarówno ci, którzy mają jak i ci którzy jeszcze nie
mają, z pewnością mają jakieś plany na tegoroczne wakacje:) Idziecie do pracy
czy poddajecie się słodkiemu lenistwu: imprezy, wylegiwanie się w słońcu,
spotkania z przyjaciółmi i bezkresne szaleństwo?
Obserwuj wątek
    • Gość: alik Re: plany na wakacje IP: *.chello.pl 22.05.07, 12:37
      Ja jadę ze znajomomymi w podróż po Europie. Kumpel bierze Viciaka, kratę wódki
      i mamy kumulację imprezy w amsterdamie. Po za tym wyjazd w Tatry i na obozik
      sztuk walki. Kumpela to ma fajnie, oprócz podróży z nami leci pobujać się w
      USA;-)
    • Gość: dorotka Re: plany na wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:38
      praca
      w moim wypadku to niestety konieczność:(
    • Gość: kaaa1234 Re: plany na wakacje IP: *.toya.net.pl 22.05.07, 15:05
      ja na razie funduje sobie obijanko- tzn. jesli jutro przezyje ustny ang ;p a
      pozniej jakis wyjazd, moze kurs na kierowce doskonalego ;D <lol> najlepsze jest
      jednak to, ze najciekawsze wojaze mam zaklepane dopiero na wrzesien:) wczesniej
      moge sie tylko rozbijac w granicach wojewodztwa, o jakos tak to bedzie wygladac
      u mnie:D
      • Gość: niu Re: plany na wakacje IP: *.is.net.pl 22.05.07, 15:16

W czwartek zdaję ostatni egzamin - ustny PL.
        W piątek wyjeżdżam już byczyć się do Francji ;)
        A później jakaś praca w UK.
        Na pewno nie będę żałować :))

Pozdrawiam Maturzystów!

• Gość: spr Re: plany na wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:26
      A ja sobie planuję wakacje z wykrywaczem metalu :D Łąki, lasy, pola, łopata ii..
      kopiemy! Moze dziwaczne się z początku wydaje, ale to naprawdę wciągające zajęcie ;)
      • makaluu Re: plany na wakacje 22.05.07, 16:02
        ja za pare dni jade w góry a potem praca praca praca
    • kim_ki_duk Re: plany na wakacje 22.05.07, 18:19
      ja to bym chciał do roboty iść , żeby na nikona d70 albo canona 350d uzbierać
      ale mi się nie chce, zmęczony maturą jestem:P
      • zona_na_lesnika Re: plany na wakacje 22.05.07, 18:34
        łojej! a co to??
    • chanson_de_geste Re: plany na wakacje 22.05.07, 18:41
      Jak już wcześniej napisałam:

1) muszę znaleźć pracę;
      2) muszę w jakiś sposób spłodzić dowolna pracę graficzną;
      3) musze napisać choćby zarys jakiegoś scenariusza;
      4) muszę wziąć udział w konkursach, które dałyby mi szanse na publikacje;
      5) muszę dostać sie na Filozofię!;
      6) muszę kupić kurs na CD do japońskiego;
      7) muszę zapisać sie na język szwedzki (ale tylko pod warunkiem, że wcześniej
      dostanę sie na Filozofię!);
      8) nie mogę siedzieć bez-czynnie!;

Teraz lekko to zweryfikuję; od rana wiele się zmieniło (a wtedy własnie pisałam
      powyższy plan działania) ^______~

Ad.1)praca w TP S.A. prawie załatwiona; jeszcze tylko zdac test z wiedzy
      informatycznej, następnie zaliczyć dwutygodniowy kurs przygotowawczy z
      informatyki, spraw sieciowych, komunikacji, psychologi interpersonalnej.. *___*

Ad.2)nie obejdzie się chyba bez pomocy kogoś, kto zna się na fotoszopie - -
      probowałam dzisiaj czytać podręcznik do fotoszopa i... szkoda gadać o_0

Ad.3)tego planu nie zdążyłam porzucić w ciągu tych kilku godzin!

Ad.4)szukam takich konkursów, ale w tej necie coś ubogo jeśli o to idzie...

Ad.5)chciałabym powiedzieć, że znalazłam na to złoty środek, ale niestety - -
      trzeba czekać do 29 czerwca i mieć nadzieję, że innym poszło gorzej o_0

Ad.6)przeglądnęłam dzisiaj milion samouczków/kursów do nauki japońskiego - - -
      żaden mi się nie podobał... poleca ktoś jakiś kurs do japońca?

Ad.7)patrz - Ad.5

Ad.8)no, podjęłam już jakieś działania, kroki, ktore przybliżają mnie do
      osiągnięcia zamierzonych celów/planów! *___*

...zaraz padnę.
      • anakonda19 Re: plany na wakacje 22.05.07, 18:51
        nie, no nie chodzi o samo to, że masz zajebiste plany, ale że nie siedzisz
        bezczynnie i nie narzekasz, tylko coś robisz. Ja też mam widzisz piękne plany,
        ale jestem kurde leń:/ a jeśli już o językach mowa, to pragnę nauczyć się
        francuskiego. A jeśli chodzi o japonski to chlopak mojej siostry zna
        perfekcyjnie, chodził na jakieś kursy. Kiedyś nawet będąc z chłopakiem w
        pizzerii spotkałam tam japończyków, chyba z 7 i jednego murzyna, no i bardzo
        mnie kusiło zagadać do nich:P zadzwoniłam wtedy do chłopaka mojej siostry,który
        udzielił mi paru wskazówek i podstawowych zwrotów, np. dzien dobry:) japonczyki
        byli trochę wstawieni, więc gdy zagadałam do nich po japońsku byli przekonani,
        że ja również jestem japonką (o czym powiedział mi murzyn po angielsku:P) i
        poczęli do mnie nawijać. Nawet zrobiłam sobie zdjęcie z nimi, stwierdzili, że
        pokażą w Japonii jak Polki wyglądają:D Miałam ubaw po pachy. Też bym się chętnie
        nauczyła, ale ponoć bardzo trudny język, ale jak ma się cel to wystarczy chcieć,
        żeby do niego dojść, a Tobie widzę chęci nie brakuje:)
        • chanson_de_geste Re: plany na wakacje 22.05.07, 20:56
          Uff, a ja zawsze myślałam, że to właśnie JA jestem największym leniem pod
          Słoncem ;)) Nie wiem, może mobilizuje mnie fakt, że istnieje możliwość, iż nie
          dostanę się na dzienną Filozofię UJ i próbuję to na wszelki sposób zagłuszyć.

Plany zawsze mam piękne - - - chyba pierwszy raz udaje mi się (naprawdę mi się
          udaje!) je (aż tyle naraz!) realizować z taką konsekwencją :))

Za linka do stronki dziękuję (co tam, że tam głównie testy są ;D).
          Najlepszy (chyba) kurs japonskiego w sieci - - > www.japonka.pl/
          Oprócz tego ściągnęłam ostatnimi czasu co najmniej dwa miliony trzysta
          trzydzieści siedem różnych samouczków itd. z sieci (wszystkie po angielskiemu,
          ale to i tak okej) - - myślę, że najpierw wydrukuję sobie alfabety (hiraganę i
          katakanę) i będę je ćwiczyła ;))

Anyłej, dzięki za support! :D
          • anakonda19 Re: plany na wakacje 22.05.07, 21:16
            ojej, a skąd takie fajne alfabety można wziąć?
            problem jest to, że w sieci jest dużo słowek, zdań, testów, ale co z tego jak ja
            nie umiem tego przeczytać. Weszłam sobie na fajną stonkę francuskiego a i tak
            nic nie umiem.
      • anakonda19 do chanson_de_geste 22.05.07, 18:56
        a wiesz co? jest taka stronka ponoć, znalazłam w gazecie, na której są kursy
        wielu języków, w tym tych najrzadziej spotykanych: turecki, arabski, i JAPOŃSKI.
        Jeszcze tam nie zaglądałam, ale masz, może się przyda:
        www.goethe-verlag.com/tests/index1.htm
    • Gość: kaaa1234 Re: plany na wakacje IP: *.toya.net.pl 22.05.07, 18:59
      ech, te dzisiejsze czasy. a russkij jzyk? :D
      Я не помню как я родилaсь на свет :D
      • anakonda19 Re: plany na wakacje 22.05.07, 19:02
        ruskiego też nie znamy:P
        • fluffy88 Re: plany na wakacje 22.05.07, 19:27
          A ja za 4 tygodnie wybieram sie na wakacje do Turcji:) Wakacje wakacjami :) ale
          sedze ten czas z moim zagranicznym chłopakiem :) więc miodzio:)
          A poza tym to zastanawiam sie jak w łatwy sposób nauczyc sie tureckiego... .
          Oprócz tego to pracuje ... hostessa, i pracownik instytutu badania opinii
          publicznej :P
      • chanson_de_geste Re: plany na wakacje 22.05.07, 20:58
        Yyyyyyyyy? Que pasa, amigo? ;D

Ei, ten ruski lengłicz jest i tak jakoś trendi i w ogóle dżezi
        - - to był trzeci najpopularniejszy język obcy zdawany namaturze bodajże ;D

p.s.: dziękuję, kaaa1234, dzięki Tobie wiem, że mój system czyta rosyjskie
        literki ^_____~
      • Gość: Pet Re: plany na wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:33
        "Nie pamiętam jak się rodziłem na świecie?" :D
    • Gość: Nieszczęśliwy :((( Re: plany na wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:32
      Ja się muszę teraz uczyć do egzaminu zawodowego, bo to już 19 czerwca a dużo
      tego jest (zwłaszcza że nie zawsze to łapałem), ech, jak ja zazdroszczę tym z
      liceum co po maturach mają już wakacje i ponad 4 miechy się obijać mogą, a ja po
      tym technikum nie dość że dopiero co skończył się stres maturalny to teraz
      jeszcze przez miesiąc zawracanie sobie głowy tym głupim egzaminem :(((
      • Gość: :) Re: plany na wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:49
        BEDZIE DOBRZE!
    • Gość: aguspa Re: plany na wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:55
      Ja w niedziele lece do UK. Sama.
      Ale ileż można być dzieckiem.
      :)
      :|
      ;(
    • gosia886 Re: plany na wakacje 22.05.07, 22:11
      a zna ktos jakas fajna strone gdzie mozna sie nauczyc hispanskiego chociaz
      samych podstaw, chcialam zeby rodzice dali mi kase na nauke tego jezyka w szkole
      jezykowej ale ucze sie juz ang i powiediele ze 10 srok za ogon sie nie ciagnie i
      musze sie nauczyc dobrze abg a ja tak bardzo chce sie uczyc hiszpaskiego
      zakochalam sie w tym jezyku bede naprawde wdzieczna :):):)
      • chanson_de_geste Re: plany na wakacje 22.05.07, 23:07
        Yyy... Hiszpański... www.pons.pl/index.php?pid=249 ?

Zawsze można zainwestować w kurs - - jest już taki za ok. 30 zł:
        Hiszpański w 1 miesiąc dla początkujących ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka