penelope11 01.06.07, 12:20 kto się tam wybiera? na jaki kierunek? ciężko się dostac?:) pozdrawiam:) aaa..ja osobiście myślałam o dziennikarstwie , stosunkach bądź polonistyce;] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goska_samoska Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 12:28 jeśli chodzi o stosunki i dziennikarstwo to muszę ci powniedzieć, że rzeczywiście Trudno jest się dostać, a to dlatego że poziom tych kierunków na Uwr, jest dość wysoki, studenci sobie chwalą te fachy a i na wrocław jest teraz "moda" Jeśli chodzi o polonistykę to moja kolezanka w tamtym roku składała na ten kierunek papiery i się dostałą za 1 naborem bez problemu. I jest teraz barrdzo zadowolona (składała też na historię na UWr) Pozdrawiam i życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atram Re: uniwerystet WROClawski IP: 82.160.104.* 01.06.07, 15:10 witaj! widzisz ja tu studiuje dz od roku jest... OBSRANIE LUDZIE NIE IDZCIE TU TO SCIEMA I TYLE ponoc w katowicach jest jakas dobra szkola wyzsza z dz POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
goska_samoska Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 15:18 co zwalaczamy konkurencje? ....::::heheheehe:::.... Tak!!!!- we wrocłaiu jest głuuuupio, podobno straszą po nocach duchy w akademikach. A na wykłady trzeba chodzić w bikini! Odpowiedz Link Zgłoś
malta87 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 16:14 ama ci podac numer swego ideksu i sprawdzisz se natronie mego intytutu w wynikach z egaminow albo w podziele nagrupy!!! jakas dziwna jestes??? MOZE KTOS CHCE SOBIE PRZECZYTAC JAK U MNIE W INTYTUCIE JEST??? Odpowiedz Link Zgłoś
goska_samoska Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 16:23 > dziwna (hehehehehe) ???? ja??????- WIEM. ------------------- no ale dleczgo wybrałaś właśnie dziennikarstwo-zaoczne na UWr- i jesteś z niego niezdaowolona (?) -dlaczego się nie przeniosłaś (?) -czy ten kierunek nie podoba się tylko tobie z twojej grupy (?) czy jeszcze komuś ---------------- Nie chcę niczego sprawdzać (indeksów idt) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
malta87 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 16:34 >wybralam bo mieszkam blisko i moge dojezdzac no i nie dostalam sie na dzienne na uj i tutaj >moglam isc na uj na zaoczne bo tam mialam lepsze wyniki >myslalam tez ze uniwerek ma renome niestety nie ten intytut >nie wiem czy wiesz ale we wroclawiu jest nie wiele uczelni ktore to wykladaja i na ktorej nie sprawdzilam sa wykladowcy ode mnie tez >zostalam bo moge to dociagnac dwa lata jeszce mimo wszystko >ludzie z roku narzekaja tak samo jak i ja no chyba ze to ci co ich grzeje co studiuja wazne ze we wrocku >CO JEST DZIWNEGO W TYM ZE PISZE OPINIE O MYM INTYTUCIE NA FORUM DLA MATURZYSTOW??? Odpowiedz Link Zgłoś
goska_samoska Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 16:40 szczerze współczuje- naprawdę! A dowiadywałaś się przed wyborem zaocznego dziennikarsta czegoś na temat warunków studiowania jakie tam panują? Odpowiedz Link Zgłoś
malta87 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 16:42 OCZYWISCIE! >czytałam po forach >serfowalam po stronie katedry ktora jeszce byla >gdalam ze znajomymi dziennikarzami gdzie i jak studiowac? Odpowiedz Link Zgłoś
goska_samoska Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 16:46 ala tak na sałkiem poważnie-to życzę powodzenia z tą filologia! Odpowiedz Link Zgłoś
malta87 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 16:47 jak sie mowi ? kazdy mierzy wlasna miara??? Odpowiedz Link Zgłoś
proces6 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 16:56 matko! dziewczyno to po co szłaś w ogóle na to dziennikarstwo!? to ty nie wiesz że taki kierunki to sie powinno studiować dziennie!!!!! soro narzekasz jak sroka na okres!;) to z ciebie bedzie za dziennikarka po studiach zaocznych? phi chyba do gościa niedzielnego, albo do faktu (zdjecia robić)-bo na tym polega praca dziennikarza w fakcie-tam pewnie wiekszośc po zaocznych! Odpowiedz Link Zgłoś
goska_samoska Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 16:57 sorry!- do mnie ty mówisz? czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
proces6 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 16:59 Niieee! do kogoś o nicku "malta87" ! na kielku wątkach powywpisywała, że dziennikarstow we wrocławiu jest be, stosunki międz, be itd, itd każdy wybierze i tak to co chce-! Odpowiedz Link Zgłoś
malta87 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 16:59 atakowac kazdy umie dyskutowac - tylko wybrani :) Odpowiedz Link Zgłoś
proces6 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 17:03 po prostu, uważam że są pewne kierunki (potencjalne zawody) które powinno się studiować tylko i wyłącznie dziennie! i dziennikarsto nalezy właśnie do takich zawodów! Odpowiedz Link Zgłoś
malta87 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 17:05 a jestes dziennikarzem? studiujesz to? WIDZISZ CHYBA JEDNAK WIESZ CO ZJESZ bo tak naprawde wazne zeby cos robic w tym zawodzie a nie to gdzie sie studije na studiach wykladaja teorie nie wiem czy wiesz? apropo faktu za te zdjecia placa majatek hehe Odpowiedz Link Zgłoś
proces6 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 17:09 teoria, to swoją droga- ale czegoś się na tych studiach w końcu uczysz! > apropo faktu za te zdjecia placa majatek hehe a co chciałabys dla nich pracować ? ----------- majątek??- (to chyba rzecz wzgledna??) Odpowiedz Link Zgłoś
malta87 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 17:11 a ty bys chciał? glupie pytanie glupia odp ucza jasne na cw robia wyklad z testem na koniec malo kto projekty do zaliczenia Odpowiedz Link Zgłoś
proces6 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 17:15 > ucza jasne na cw robia wyklad z testem na koniec malo kto projekty do zaliczeni >program jest taki kijowy, bo to studia ZAOCZNE, ! Dzienni mają na 100% inaczej-bo ich się przygotowuje do zawodu> (a was po prosu nie traktuje poważnie-tj olewa) Odpowiedz Link Zgłoś
penelope11 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 17:10 heh,no okej...z tego co piszecie wychodzi na to,ze dziennikarstwo - nie. stosunki -nie. ale ta polonistyka? slyszalam,ze ponoc lepiej studiowac polonistyke,jesli chce sie byc dziennikarzem,bo lepszy warsztat sie ma i chetniej przyjmuja do pracy. to nie moje zdanie - tak slyszalam. co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
goska_samoska Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 17:13 ale po polonistyce to nie wiem, czy można być takim "prawdziwym" dziennikarzem. bo PiS, wprowadza przepis, że zawód dziennikarza mogą wykonywać tylko osoby z takim właśnie wykształacenie. więc nic z tego... Odpowiedz Link Zgłoś
penelope11 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 17:15 no to kicha:/ na ktorys z tych kierunkow sie wybiore na bank..bo ze zdawanym roz. pol,ang i wosem,to nie mam duzego wyboru..:/ Odpowiedz Link Zgłoś
malta87 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 17:14 >dziennikarstwo na uwr wyksztalcilo sie z filologii polskiej dlatego jest na wydziale filologicznym >mialam i mam wielu wykladowcow rodem z filpol i sa swietni w gadce >ale ostanio mialam retoryke z pania naczelna ladnego domu i ona wlasnie trafila tak z filologi bo zrobila specjalizacje i jest zadowolona TAK NAPRAWDE JESLI CZUJESZ ZE JESTES W CZYS DOBRA TO IDZ ZA GLOSEM SERCA! Odpowiedz Link Zgłoś
penelope11 Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 17:16 niom,wiadomo mimo wszystko bede probowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
goska_samoska Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 17:18 ale czy te stosunki, to taki całkiem zły pomysł???? no nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
goska_samoska Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 17:19 mam takie wątpliwości, bo siostra mojej koleżanki studiuje właśnie stosunki we wrocławiu i szczezre mówiąc jest zadowolona-praktyk (naprwdę fajnych) miała już sporo. w reklami, firmach międzynarodowych, itd ---------- to chyba zalezy od specjalizacji we wrocłaiu jest -dyplomacja -integracja europejska -handel międzynarodowy Odpowiedz Link Zgłoś
goska_samoska Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 17:23 ta dyplomacja to faktycznie kicha, ale z tą integracja -to np. wiem, że w moim mieście już by chetnie kogoś takiego szukali, to spraw srodków unijnych-więc chyba nie jest tak źle. a co do handlu to chyba wiadomo- na to zawsze jest potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
goska_samoska Re: uniwerystet WROClawski 01.06.07, 17:21 heheh, nie, nie ja się akurat na to nie wybieram.... ale rzeczywiście-powodzenia tym którezy -tak. Odpowiedz Link Zgłoś