Dodaj do ulubionych

Nie przesadzajcie

29.06.07, 16:06
Czytam te wasze posty i trochę się dziwię.Macie świetne wyniki w większości,a
popadacie w jakąmś rozterkę,że się nie dostaniecie na studia itp.Ja jestem tu
przeciętniakiem,bo moje wyniki wahają się od 54%-73%(2 rozszerzenia,2 podstaw)
ale i tak nie robię z tego tragedii, bo są tez tacy co w ogóle nie zdali lub
ledwo zaliczyli na 30%.Co tacy mają zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: cfaniak Re: Nie przesadzajcie IP: *.chello.pl 29.06.07, 16:26
      popieram, wszyscy sie zachowuja jakby sie swiat zawalil a faktycznie niektorzy
      maja mature od wujka romka albo wcale wiec trzeba sie cieszyc a nie plakac. poza
      tym mi sie wydaje ze ludzie na tym forum nie sa szczerzy, udaja ze majac
      powiedzmy 80% sa zalamani (bo nie wierze ze sa wszyscy alfa i omega.)Achca sie
      popisac wiec pisza ze "o jezu mam 90% z rozszerz, jestem zalamana, gdzie ja sie
      dostane, mama mi da kare i wogole" :P
      • liz.likes.747 Re: Nie przesadzajcie 29.06.07, 16:28
        ja np mam stara mature i pamietam ze kazdy sie cieszyl z tego ze zdal, mimo ze
        na niektore kierunki tez byl knkurs swiadectw. ja mialam 2 z polskiego i w tym
        roku sie staram o dostanie sie na germanistyke z etyka i filozofia, gdzie jest
        malo kandydatow, okolo 1.5. nie bedzie tragedia jak sie nie uda, ale probuej i
        nie trgizuje, a ludzie maja w tym roku 70-80% i wielki kataklizm.
    • Gość: Magda Re: Nie przesadzajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:34
      między 50 a 73 to wcale nie takie złe wyniki!jasne, że mogło być lepiej ale bez
      przesady...mieliśmy trudno w tym roku z maturą, średnio wiedzieliśmy czego się
      spodziewać.
      • slavian_ignis Re: Nie przesadzajcie 05.07.07, 07:38
        Ja rozumiem,że ludzie są ambitni itp, aczkolwiek da się odczuć przez to na tym
        forum atmosferę tragizowania i szpanerstwa.Wszyscy niby macie tyle %,więc ciesz-
        cie się,że macie już za sobą burzliwy okres matur i wierzcie mi,na pewno gdzieś
        was przyjmą.Takie osoby zwyczajnie psują atmosferę tego forum.
        • Gość: v Re: Nie przesadzajcie IP: *.interspes.pl 05.07.07, 13:38
          ej, kolego, a co mają powiedzieć ludzie, którzy wszystko napisali na 78-90, ale
          położyli jeden przedmiot na 50 ;P? i to jeszcze historię, którą chcą na
          większości fajnych humanistycznych kierunków :P?
          ja może nadrobię resztą, ale jeśli już, to będę zaraz ponad progiem, kij z tym,
          nie muszę być pierwsza na liście, litości. jeśli progi wzrosną nawet minimalnie,
          żegnajcie wymarzone studia. przez jeden, jedyny przedmiot. to, że gdzieś się
          dostanę, akurat wiem. nie mam pojęcia natomiast, czy uda mi się tam, gdzie chcę iść.
          na tym właśnie polega dramat 1/4 ludzi na tym forum. bo reszta, zgodzę się,
          panikuje bez potrzeby.
          jeżeli oczywiście naprawdę na gw siedzą sami geniusze, 4-proc. elita elit, hehe
          ;-) bo jakby tak odjąć te dopisane u niektórych 20%.. to faktycznie mają czym
          się martwić.
          • cfaniak_88 Panikarze i Tyle... 05.07.07, 13:55
            Szczerze Mowiac Jak Czytam Posty Typu "Zalamana... 99,9%... Liczylam Na
            Maxa..." To Mam Mieszane Uczucia... Zastanawiam Sie Jaki Jest Powód pisania
            Takich Bzdur...

Moze To Wynika Z Kompleksów? Moze Taka Naprawde Ludzie Ci Uzyskali po 20% I
            Chca Podbudowac Swoja Samoocene? A Moze Presja Rodziców Tak Destruktywnie
            Wplywa Na Psyhikę?? a Może To Zwykla Ludzka Nienawiść, Wredota, Zawiśc? Może
            Chcą Podlamać Innych ? Sama Nie Wiem....

Mimo To Uwazam Ze Nie MA Co Plakac Nad Rozlanym Mlekiem, Matura Napisana...
            Mielismy Na Przygotowanie 3 lata (teoretycznie bo ja Sie Przygotowywalam, wstyd
            Sie Przyznac, od Roku). Zostaje Tylko Czekać Na Wyniki a Nie Gdybać

Btw... Nie Powiem Ze Mnie Te Posty Nie Wpieniaja :) Bo Od razu Sobie Mysle O
            Moich MArnych 44% z Matmy Rozszerz I Mam Dopiero Powody Do Narzekania.. No Ale
            Po Co ? ? ?
            • Gość: ekhm Re: Panikarze i Tyle... IP: *.marsoft.net 05.07.07, 14:16
              a ja mam dwa razy po 80% i raz 66% (wszystko rozszerzone) i jestem MEGA
              happy :)))) i nawet jesli to prawda ze tyle osob ma 90% lub wiecej i jesli
              faktycznie bedzie taaaaka wielka konkurencja na studiach to przeciez nie my
              pierwsi zdajemy mature i jakos w poprzednich latach ludzie z wynikami srednio
              60-70% spokojnie podostawali sie na studia a nagle w 2007 r poziom jest taki
              wysoki i tacy jestesmy wszystcy super ze ci z wynikami 60% nie maja szans na
              studia. A jasne jest ze maja wiec zycze wszystkim trzezwego myslenia:)
              ja jesli sie nie dostane na jakies kierunek ktory faktycznie bedzie strasnzie
              oblegany to i tak na to leje bo wiem ze moje wyniki sa swietne i JA jestem z
              nich zadowolona :)) wiec ludzie nie sugerujecie sie wynikami inych bo
              najwzniejsze czy WY SAMI jestescie z siebie zadowoleni :)

AMEN
    • Gość: fred Re: Nie przesadzajcie IP: *.110.89.martel.pl 05.07.07, 14:08
      > bo są tez tacy co w ogóle nie zdali lub
      > ledwo zaliczyli na 30%.Co tacy mają zrobić?
      Do robotyyy, do robotyyyy... Jeśli ktoś nie był w stanie zdobyć 30%, nie
      zasługuje na studia.
      • cfaniak_88 Re: Nie przesadzajcie 05.07.07, 14:28

> Do robotyyy, do robotyyyy... Jeśli ktoś nie był w stanie zdobyć 30%, nie
        > zasługuje na studia.

Nie Uwazasz Ze Komus Mogla Sie Noga Powinac... Nie Oceniaj Ludzi Po
        Pozorach ... Nie Mowie Ze Kazdy Taki Jest Ale Zdarzaja Sie Ludzie ktorym
        Naprawde Temat Nie Dopasuje ...
        Mialam kumpele Ktora Nie Czytala Zadnych Lektur I Fartownie Jej Dziady
        Przypasowaly Bo Czytala Opracowanie Przed Matura... Inne Osoby Czytaly
        Wiekszosc Lektur A Akurat Granicy Nie Tknely I Mialy Lipe...

Nie Wszystko Jest Takie Jak Sie Wydaje Na Pierwszy Rzut Oka...
        • alienor_rose Re: Nie przesadzajcie 05.07.07, 17:51
          Bo tak jest.Ja miałam 60% z angielskiego,choć zawsze przykładałam się do tego
          jęzora i na brak wiedzy nie narzekam.Podwinęła mi się noga,ale to nie znaczy,że
          nie umię języka.Chciałam bym dostac się na US na slawistykę i też nie mam pewno
          ści czy się dostanę i nie ukrywam,że denerwują mnie ludzie,którzy popadają w ro-
          zterkę.Trzeba spróbować i to nie tylko na prawie czy innych renomach...
    • Gość: marko666 Re: Nie przesadzajcie IP: *.chello.pl 05.07.07, 18:10
      nie chodzi przeciez o to by sie GDZIES dostac ale o to by dostac sie na
      WYMARZONE studia...
      • Gość: Rensenberink Re: Nie przesadzajcie IP: 213.199.253.* 05.07.07, 18:15
        Dajcie sobie spokoj.Kiedys jak ktos poszedl na uniwerek to był w elicie ,dzis
        te uczelnie szarzeja tak jak zszarzały LO.Mowisz wymarzone studia,ale nalezy
        brac siły nad zamiary...Ps.A co do tych co tu pisza sa to z reguły osoby,ktore
        zamiast swietowac z znajomymi zdana mature,nie maja sie gdzie dowartosciowac
        wiec pisza tutaj.
        HOT PTAK HOT
        • Gość: adam Re: Nie przesadzajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 18:21
          je tez mam wyniki jak na warunki tego forum beznadziejne ale jestem bardzo
          zadowolony mam wyniki 65% z roz bioli i 60% z roz chemii 68 z podst polaka i
          72% z podst anglika i skladam na swoje wymarzone studia i licze ze sie uda,a
          jak nie to za rok poprawie i juz nie ma co plakac wazne ze udalo sie zdac i
          ma sie to juz za soba
    • pizmaczeq Re: Nie przesadzajcie 05.07.07, 18:27
      pomijając głowny wątek chciałam sie zapytac komu sie chce i po co pisać każde
      słowo z dużej litery ?;/
    • Gość: maturzystka 2006 Re: Nie przesadzajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 18:30
      Wiesz, ludzie mają różne ambicje i nie wszystkich zadowoli sam fakt zdania;]
      Ale prawdą też jest, że wypowiedzi co niektórych są co najmniej irytujące.
      Najlepiej nie brać na serio wypowiedzi z forum i robić swoje;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka