Dodaj do ulubionych

AE w Poznaniu

29.06.07, 19:17
Kto idzie i ile miał pkt. Ja miałem ang. roz. 47% i gegra roz. 74%. Jak
myślicie jest jakaś nadzieja??
Obserwuj wątek
    • Gość: ekonomista Re: AE w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 19:59
      Nadzieja zawsze jest ;) Moje wyniki:
      ang rozszerz 70 %
      matma rozszerz 84 %
      Chce sie dostać na wydział informatyki i gospodarki elektronicznej.
    • Gość: ekonomista Re: AE w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:14
      Chętni na AE Poznań, wpisujcie swoje wyniki i preferowany wydział, to zobaczymy
      jak wygląda sytuacja.
    • Gość: asiont Re: AE w Poznaniu IP: *.komputersat.pl 29.06.07, 21:25
      szczerze watpie, w tamtym roku trzeba bylo miec troche lepsze wyniki
      • queenet Re: AE w Poznaniu 29.06.07, 21:35
        w zeszłym roku ang rozszerz 70 % matma rozszerz 84 % by wystarczyło.
        • africatwin2 Re: AE w Poznaniu 29.06.07, 21:45
          Niemiecki 70% i geografia 82%, oba na rozszerzonym, a skladam na wydzial
          zarzadzania, chod nie wiem czy czasem nie wybrac AE we Wroclawiu.
          • Gość: agusia Re: AE w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 23:31
            angielski rozszerzony 70% i geografia rozszerzona 58% i raczej sie nie uda ale mialam chociaz nadzieje
          • Gość: hehee Re: AE w Poznaniu IP: *.multimo.gtsenergis.pl 30.06.07, 22:39
            angol R 96, gegra R 90 :D ale mam inne plany więc nie bierzcie mnie pod uwagę ;p
      • gnacio1 Re: AE w Poznaniu 01.07.07, 16:57
        moje wyniki to:
        matma roz 82
        ang roz 57
        goegr roz 62
    • Gość: Kasia Re: AE w Poznaniu IP: *.globalconnect.pl 30.06.07, 16:38
      zarzadzanie albo ekonomia 85% geografia roz i 86% angielski roz i nie wiem czy
      wystarczy :P
      • Gość: amrita Re: AE w Poznaniu IP: 212.191.172.* 30.06.07, 21:26
        A JA ang 95 i mat 80 i wiem ze wystarczy. problem w tym ze wole wawe :>
        • Gość: Panek i Pudzian Re: AE w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:54
          O kurXX! Hehehh
          Ja nie będę się chwalił.. ale moje wyniki są do dupy a też tam chciałem
          próbować ale widze że nie mam szans na maksa :)

Polski podstawowy 73
          Angislki rozszerzony 51
          Gera rozszerzona 42

Nie dostane sie na żadne dzienne studia :)
          Zajebiście.

Pozdr,
          Wojtek
          • Gość: aaa Re: AE w Poznaniu IP: 195.205.202.* 01.07.07, 00:06
            Nie trać nadziei.Złóż dokumenty, a jak się nie uda to od razu składaj podanie o
            przyjęcie na zwolnione miejsce. Sytuacja się zmienia jak po wynikach rezygnują
            osoby, które dostały się na inne uczelnie. Spróbuj bo warto.Wiem coś o tym
            • Gość: Panek i PUdzian Re: AE w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 00:28
              Właściwie to nie wiem czy chciałaś/eś mnie pocieszyć czy Kasie- twórczynie
              postu. W każdym razie dziękI :)

Ja i tak wiare trace jak czytam narzekania i zwątpienia ludzi że nigdzie się
              nie dostaną.. a pisząc swoje wyniki wspominają o 70-80 procentach z poziomu
              rozszerzonego...... Dajcie se luz macie świetne wyniki. Z całym szacunkeim ale
              ja jako szary człowieczek który równie szaro zdał maturke to wyrażam swoją
              skromną nadzieję że takich świetnych umyslów było w tym roku OBY JAK
              NAJMNIEJ!!!!!!!!!! Kto ZA? Kto przeciw? :)

• Gość: 2xP Re: AE w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 00:29
                poprawka -Kasia nie jest twórczynią postu tylko ten mistrz na literke A
        • Gość: agatja Re: AE w Poznaniu IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.07, 16:30
          angol roz 98%
          gegra roz 77%
          jasne ze starczy bo mam 176 punktow na 200 kto sie dostanie jak nie ja?:P
      • queenet Re: AE w Poznaniu 01.07.07, 01:29
        wystarczy :P
        Ale jeśli ktoś nie zdawał rozszerzonej matematyki (lub nawet podstawowej), a
        chce przejść na pierwszym roku matme z Matłoką albo Statystykę z Paradyszem
        (niegdyś na II) albo Badania Operacyjne (na III) w zależności od specjalizacji-
        to już nie wiem czy dobrze robi wybierając AE :P
        • queenet Re: AE w Poznaniu 01.07.07, 01:29
          to co napisałam powyżej dotyczy wypowiedzi "zarzadzanie albo ekonomia 85%
          geografia roz i 86% angielski roz i nie wiem czy wystarczy :P"
          • Gość: Kasia Re: AE w Poznaniu IP: *.globalconnect.pl 01.07.07, 01:54
            zdaje sobie sprawe że matmę trochę olałam a w sumie nie zdawałam jej tylko
            dlatego że nie musiałam :P 3 lata w klasie z rozszerzoną matmą to chyba coś mi
            w głowie zostało (oby! ;P)
          • Gość: Kasia Re: AE w Poznaniu IP: *.globalconnect.pl 01.07.07, 01:55
            a statystyka fajna była ;D
        • Gość: 2xP Re: AE w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 02:33
          queenet nie podkręcaj jazdy :)))
          • queenet Re: AE w Poznaniu 01.07.07, 09:28
            trochę podkręcę :-)))))))))))
            • Gość: nika ;) Re: AE w Poznaniu IP: *.satfilm.net.pl 01.07.07, 10:27
              a 69 niemiecki rozszerzony i 68 mata rozszerzona?moze jako ostatnią przyjmą?:P
              nadzieja matką głupich ale każdą matke trzeba kochać..... ehhhh
              • Gość: akmaster Re: AE w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 11:34
                Jednakże mało osób zdawało maturę rozszerzoną z języków. Może jest jakaś szansa.
                Co prawda pogodziłem się z porażką, ale dostanie się byłoby wielkim zaskoczeniem.
                Jeśli możecie piszcie dalej jakie macie wyniki i na jaki wydział składacie.
                Zobaczymy przynajmniej czy warto wydać te 85zł. hehe
                • Gość: ania Re: AE w Poznaniu IP: *.gorzow.mm.pl 01.07.07, 12:13
                  ja mialam z angola rozszerzonego 78% i z matmy rozszerzonej 88% i wybieram sie
                  na WE. gdyby prog w tym roku byl taki sam jak w zeszlym, to niemialabym
                  problemu, jednak mam niemale obawy co do tego i do tego 10. lipca chyba nie
                  dozyje ;)
    • matuzalem88 Re: AE w Poznaniu 01.07.07, 16:27
      Też zastanawiałem się nad AE, ale po wynikach straciłem nadzieje. 41 z
      rozszerzonego angola sprowadziło mnie na ziemie. Dobrze, że chociaż historia mi
      poszła (78% roz.).

Mimo to cały czas zatanawiam się czy jednak nie spróbować.
      • Gość: ;) Re: AE w Poznaniu IP: *.cpe.marton.net.pl 01.07.07, 16:36
        sprobowac zawsze warto, ja w zeszlym rok z angola mialam 70 a z gegry 86 i
        dostalam sie bez problemu. Wydaje mi sie, ze prog w tym roku moze spasc pare
        punktow, wiekszosc ludkow mimo wszystko zostala przy zdawaniu tylko poziomu
        podstawowego. w zeszlym roku i na ekonomie i na zarzadzanie prog wyniosl 150, w
        tym moze spadnie do 145-140:)
    • Gość: denijs Re: AE w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:43
      A wg jakiego wzoru liczone są na AE punkty rekrutacyjne??? Gdzieś to widziałem,
      ale teraz nie moge znaleźć, a chętnie bym porównał sobie z zeszłorocznym
      progiem.
      • Gość: aaa Re: AE w Poznaniu IP: *.cable.wsm.wielun.pl 01.07.07, 21:09
        przelicznik 0,4xpoziom podstawowy i 0,6x poziom rozszerzony
        • suzumi Re: AE w Poznaniu 01.07.07, 21:16
          a ktoś już sie może rejestrował? bo zastanawiałam się czy w miejscu gdzie
          trzeba podać wyniki wpisywać ile miałam z poziomu podstawowego (to co na
          świadectwie jest) jeśli tylko rozszerzony zdawałam..
          • Gość: aaa Re: AE w Poznaniu IP: *.cable.wsm.wielun.pl 01.07.07, 21:19
            Ja się rejestrowałam i wpisałam, bo to też jest brane pod uwagę przy obliczaniu
            punktów rekrutacyjnych ;)
            • suzumi Re: AE w Poznaniu 01.07.07, 21:30
              no to też dopiszę ;) lepiej mieć wpisane nawet jesli się okaże, że nie
              potrzebne było ^^
        • Gość: denijs Re: AE w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:35
          Wielkie dzięki!!! Policzyłem właśnie i wyszło mi 165pkt
          • africatwin2 Re: AE w Poznaniu 01.07.07, 21:44
            tylko ze tam jest napisane, ze: "Uwaga: w przypadku niezdawania egzaminu na
            którymś z poziomów należy wpisać 'X'" no wiec wydaje mi sie, ze osoba ktora
            zdawala rozszerzony wpisuje X w okienku z podstawowym..
            • suzumi Re: AE w Poznaniu 01.07.07, 21:46
              no właśnie tak miałam i teraz już nie wiem :P
              • Gość: aaa Re: AE w Poznaniu IP: *.cable.wsm.wielun.pl 01.07.07, 21:51
                Ale tam jest napisane żeby wpisać jakie wyniki się uzyskało na maturze według
                świadectwa i wpisanie pewnej punktacji na poziomie podstawowym nie jest przecież
                kłamstwem, bo przepisujemy to, co jest na naszym świadectwie dojrzałości, więc
                według mnie nie zaszkodzi wpisać
                • Gość: kkk Re: AE w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:39
                  a jaki rok temu był próg na stosunki międzynarodowe? trza tam mieć rozsz język
                  obcy i np rozsz histe?
                  • Gość: aaa Re: AE w Poznaniu IP: *.cable.wsm.wielun.pl 02.07.07, 16:07
                    Z tego co czytałam to w zeszłym roku na Wydział Ekonomii i Wydział Zarządzania
                    próg punktowy wyniósł 150, a na Wydział Towaroznawstwa chyba 110 punktów
    • skuba88 Re: AE w Poznaniu 02.07.07, 16:31
      Ja mam: 58% z mat rozsz., 90% z ang rozsz. i nadzieję. Acha, no i składam na
      czystą ekonomię.
    • Gość: Pati Re: AE w Poznaniu IP: 80.53.176.* 02.07.07, 20:29
      ja mialam 92%z ang roz i 90% z his mysle ze sie uda:)
    • Gość: Kasia Re: AE w Poznaniu IP: 80.53.176.* 02.07.07, 20:30
      85% z ang roz i 90% z geografia mam nadzieje ze wystraczy...
      • Gość: kasia25021 Re: AE w Poznaniu IP: *.zaodrze.punkt.pl 02.07.07, 21:15
        a geografia roz. ? jesli tak to napewno masz szanse...
        • akmaster Re: AE w Poznaniu 03.07.07, 15:58
          A wiecie może coś o ekonometrii na AE. Słyszałem że bardzo trudne studia i że
          wydział jest dopiero pierwszy rok. Wiecie coś więcej??
    • pulsifer Re: AE w Poznaniu 03.07.07, 16:03
      a właśnie,
      ktoś z Was się orientuje, czy w jakikolwiek sposób można sprawdzić, czy wpłynęła opłata rekrutacyjna?
      bo jakby gdzieś zaginęła w akcji, to chyba szlag by mnie trafił ><
      • suzumi Re: AE w Poznaniu 04.07.07, 17:34
        no właśnie też tego szukałam i chyba po prostu nie można spawdzić :P
        • pulsifer Re: AE w Poznaniu 04.07.07, 21:07
          buku święty... to o tym, że przykładowa opłata nie dotarła, nieszczęśnicy
          dowiedzą się dopiero w dniu ogłoszenia wyników? ;P
          w ogóle AE ma poważną krechę za brak gotowych druczków do opłat. jednak jestem
          wygodną bestią i wolałbym mieć wszystko podane jak na tacy, wydrukować, pójść
          zapłacić i potem wrazie czego zwalić winę na uczelnię a nie na swój błąd przy
          wypełnianiu ;P
          • suzumi Re: AE w Poznaniu 04.07.07, 21:28
            no dowiemy się 10 lipca czy w ogóle brali nas pod uwagę podczas rekrutacji xD
            ja przez neta wszystko załatwiłam, więc naprawdę nie mam pojęcia co musiałoby
            się stać żeby ta kasa nie doszła :P
            • Gość: aaa Re: AE w Poznaniu IP: *.cable.wsm.wielun.pl 04.07.07, 23:11
              Nawet tak nie żartujcie!!! ;)
              • Gość: magda Re: AE w Poznaniu IP: *.san.airbites.pl 05.07.07, 10:38
                A co z wydziałem Gospodarka międzynarodowa ? składa tam ktoś papiery? jaki był w
                tamtym roku prób pkt ? mi wychodzi 151,8. Napiszcie co sądzicie ?
                • Gość: aaa Re: AE w Poznaniu IP: *.cable.wsm.wielun.pl 05.07.07, 11:38
                  W zeszłym roku nie było chyba takiego wydziału, ale z Twoim wynikiem na pewno
                  byś się rok temu dostała. Ja czytałam tutaj:
                  miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,4288737.html ,
                  że na Wydział Gospodarki Międzynarodowej jest 5 osób na jedno miejsce jak na
                  razie. Ja składam na Wydział Ekonomii, a tam jest czterech chętnych na jedno
                  miejsce ;)
                  • Gość: maturzystka;)) Re: AE w Poznaniu IP: *.serv-net.pl 05.07.07, 14:05
                    A kto składa na towaroznawstwo??;)
                    • Gość: martyska Re: AE w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 17:26
                      ja złożyłam na trzy wydziały: ekonomię (rach i fin), zarządzanie i
                      towaroznastwo:))
    • Gość: Kasia o której wyniki??? ;) IP: *.globalconnect.pl 10.07.07, 14:03
      jw ktoś się orientuje?? bo na stronie AE NIC nie ma na ten temat :>
      • queenet dzisiaj... 10.07.07, 14:27
        Wywieszone w gmachu głównym AE: po 15
        W internecie: około 17, lub dopiero jutro.

Progi baardzo wstępnie
        WZ 130
        WE 140
        WGM 152

• suzumi Re: dzisiaj... 10.07.07, 14:56
          oo dzięki bardzo :) czyli pewnie dopiero jutro się dowiem :> jakieś niskie te
          progi bardzo wstępne ;)
    • queenet Re: AE w Poznaniu 10.07.07, 15:03
      są już wyniki na stronie internetowej.

Faktycznie... niskie te progi :)))

Na WZ na pewno 130.
    • Gość: martyska Re: AE w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:21
      dostałam sie na wszystkie wydziały na które składałam (zarz, ekonomia, tow) no
      i teraz jest problem co wybrac, na pewno odpada ekonomia, wzielam ja na wszelki
      wypadek (choc co ciekawe z tych trzech tam był najwyższy próg:)) no i:
      towaroznastwo czy zarządzanie?? na towaroznastwie zainteresował mnie menedżer
      produktu, na zarządzaniu zaś handel i mark/kom w biznesie/ logistyka. Co
      radzicie??
      • suzumi Re: AE w Poznaniu 10.07.07, 15:53
        moim zdaniem zarządzanie ;) jak tak to się spotkamy w październiku ^^

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka