11.07.07, 15:02
kto i na co??:) ile macie pkt.??
Obserwuj wątek
    • Gość: liz747 Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 15:05
      wlasnie mialam zakladac temat o UŁ i czekaniu na wyniki :)
      ja na germanistyke i fil. klasyczną, punktow nie powiem bo stara mature zdawalam.
      strasznie pozno te wyniki, nie mogli tego zrobic wczesniej :/
      • Gość: niomkaa Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 15:27
        niom... też tak sądze... dopiero we wtorek;(
    • Gość: olciaaa88 Re: UŁ!!!! IP: *.toya.net.pl 11.07.07, 15:26
      ekonomia i międzynarodowe stosunki gospodarcze - 402 pkt . Słaaabo coś to
      widze :| a Wy gdzie i jak taam ? :D
      • Gość: gienio Re: UŁ!!!! IP: *.astral.lodz.pl 11.07.07, 20:23
        Gość portalu: olciaaa88 napisał(a):

> ekonomia i międzynarodowe stosunki gospodarcze - 402 pkt . Słaaabo coś to
        > widze :| a Wy gdzie i jak taam ? :D

Spoko przyjma cie :D Gorzej z pozniejszym studiowaniem jesli nie zdawalas matmy :P
    • Gość: mammamia Re: UŁ!!!! IP: 212.2.101.* 11.07.07, 15:35
      ochrona srodowiska... 420 pkt
      • Gość: a Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 18:31
        ja składam na fil hiszp i germ, jednak tam jest strasznie skomplikowany system
        liczenia pkt wiec nie wiem ile bede miala. skladam tez na gospodarke
        przestrzenna i na zarzadzanie gdzie mam po 531 pkt.
    • Gość: Biedrooonka Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 19:23
      Dziennikarstwo,
      Socjologia,
      Pedagogika (spec. coś ze zdrowiem ;P)
    • agniecha881 17 lipca chwila prawdy :) 11.07.07, 20:47
      ja zlozylam na chemie i biotechnologie.
      A myslicie ze beda przyjmowac wiecej osob niz przewidywali??Bo tak zawsze bylo
      • Gość: g Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.astral.lodz.pl 11.07.07, 21:51
        a tym roku nie bedzie inaczej. i to na bank.
        • Gość: aga Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.toya.net.pl 11.07.07, 22:32
          to dobrze bo zauwazylam ze na medycznych nie przyjmuja wiecej...najwyzej
          przyjma ze 3-4 osoby wiecej jak te ostatnie osoby mają taką samą liczbe punktów
          • Gość: liz747 Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 22:59
            czyli mniej wiecej o ile zwiekszaja limit miejsc? jest jakas prawidlowosc?
            • Gość: bobek Kto na psycholohie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 08:47
              a kto na psycholohie i ile macie pkt ?
              • Gość: woldan ekonomia IP: *.toya.net.pl 12.07.07, 15:28
                i moje 435 pkt ..
            • Gość: g Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.astral.lodz.pl 12.07.07, 16:27
              To o ile zwiekszaja zalezy od kierunku np na ekonometrii w zeszlym roku Krysia
              przyjela wszystkich (nie wiem po co :D i tak wywalili 1/3). Generalnie na
              Ekonomie pewnie beda przyjmowac powyzej 400 pkt z racji durnych zasad rekrutacji.
              • Gość: milus Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 16:58
                a na Gospodarke Przestrzenną??idzie ktoś ?? jak z pkt. u was??;) pzdr.
                • Gość: Tomi Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.piotrkow.net.pl 12.07.07, 17:44
                  Ludzie a wy liczycie sobie punkty z tym przelicznikiem dla nowej matury z ocen
                  ze świadectwa czy bez tego. Bo ja nie wiem czy to liczyc czy nie :P
                • Gość: karolinaSuska Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.toya.net.pl 12.07.07, 22:40
                  Ja na gospodaarke ! 432 pkt ... a Ty Milus ile sobie naliczyles :> pozdrawiam :)
                  • Gość: a Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:47
                    ja tez skladam na gospodarke,mam 531pkt.Skladam tez na zarzadzanie w jez ang i
                    tam mam tyle samo pkt. No i jeszcze zlozylam na filologie ale tam to dziwnie
                    licza te pkt wiec nie wiem ile mam:)
                    • Gość: maryjan Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.07.07, 23:02
                      prawo 483 pkty
                      • Gość: :) Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.toya.net.pl 13.07.07, 00:21
                        Jskoś nikt nie pisze że idzie na TiR, a ponad 13 osob na m-ce :p ja mam tam 401
                        pkt i na stosunki miedzynarodowe 251,5
                        • Gość: .... Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 08:27
                          idzie ktos napsychologie ????? ile pkt ?
                          • Gość: aga Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 12:23
                            no co tak mało osob wpisuje sie na UŁ?
                            • Gość: bobek Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 12:24
                              mam wrazenie ze wszysyc sie wybieraja na krakow wroclaw itp a do lodzi nikt :D
                              badz co badz trudno jest sie na ULdostac ;/
                              • Gość: aga Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 13:15
                                no i dobrze niech sie wybieraja..bedzie wiecej miejsca dla nas:)
                                • Gość: bobek Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 13:19
                                  yeaaha: D tylko to troche dziwne nie sadzisz: D?
                                  • Gość: aga Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 13:25
                                    moze to dlatego ze jestesmy blisko warszawy i wiekszosc probuje tam..ale mnie
                                    to nie martwi lodzki uniwerek jest dobry i ciesze sie ze bedzie tam najwiecej
                                    osob z naszego rejonu:)
                                    • Gość: bobek Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 13:27
                                      nie wiem, wszytsko mi jedno byuleby sie tam dostac :D
                    • Gość: bubudek Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:19
                      a i KArolinaSuska a na jaki wydział się wybuieracie?? w tym roku zdawałyście
                      maturke??
                  • Gość: o jeje Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:15
                    a ile miałaś % z czego?? i jak oni tam liczą?? ile można mieć max pkt. ??
                  • Gość: czips Re: 17 lipca chwila prawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:17
                    właśnie.. ile tam liczą ??
    • Gość: Gloria ja! ja! na polonistykę :) IP: *.netburg.pl 13.07.07, 17:00
      ja na polonistykę.
      nie wiem jak to jest z punktami, czy się mnoży razy dwa rozszerzony polski, czy do tego dodaje przeliczoną podstawę.
      w każdym razie mam z roz. polskiego 94% a z przeliczonej podstawy 95%
      :)

jest tu ktoś na polonistykę?
      • Gość: qna_lodz Czy ma szanse ?? IP: *.lodz.mm.pl 13.07.07, 17:09
        jestem ciekawa mojego znajomego który jest wręcz pewny, że dostanie sie na UŁ (
        moim zdaniem jego szanse są niezbyt duże) czy z takim wynikiem ma szanse na ?? :

* socjologia specjalność - praca socjalna - 278 punktów na 600 możliwych
        * zarządzanie międzynarodowe -278 punktów na 600 możliwych.

jestem ciekawa waszego zdania :)
        • Gość: Gloria Re: Czy ma szanse ?? IP: *.netburg.pl 13.07.07, 17:41
          wątpię, ale nie jestem zorientowana w przeliczniku tam.
          i wymogach.

każdemu trzeba życzyć szcześcia :)
          • Gość: lodz Re: Czy ma szanse ?? IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.07, 19:32
            Hmm wydawałoby się że marne ale fakt faktem że na akurat PRACE socjalna nie ma
            wielu chetnych, bardziej ogolnie na socjologie. A zarzadzanie na UŁ jest
            kiepskie wiec kto wie kto wie...
            • Gość: Gloria Re: Czy ma szanse ?? IP: *.netburg.pl 13.07.07, 21:59
              słuchaj. z tą socjologią to jest jeszcze śmieszniej.
              ja dostałam się już na socjologię w Uniwersytecie Medycznym, gdzie na 40 miejsc było... 23 chętnych. ( to nie jest żart, dowód tu: www.rekrutacja.umed.lodz.pl/?d=doc/ranking&f=rekru_socj - jakby co, ja jestem na drugiej pozycji :P ).
              uczelnia w ogóle nie reklamowała kierunku.
              ja sądziłam, że będzie 20 osób na miejsce...

ciekawe, że nikt nigdzie o tym nie napisał :P
              • Gość: mammamia Re: Czy ma szanse ?? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.07.07, 23:17
                sporo osob nie z naszego rocznika;p
              • Gość: gosc Re: Czy ma szanse ?? IP: *.icm.edu.pl 14.07.07, 10:26
                tak tak, bylo 40 chetnych (nie wierzysz? patrz po statystykach) 14 osob odpadło
                w rozmowie kwalifikacyjnej, wiec prościej jest na UŁ bo nie ma rozmowy
                kwalifikacyjnej i znam osobe ktora nie dostala sie mimo wyników ok 80% z
                przedmiotów punktowanych bo rozmowa kwalifikacyjna dobrze nie poszła.
                na szczescie 25 osob to minimum do odpalenia kierunku, wiec jestem spokojny ze
                nie wyrzuca kierunku ze wzg na mala ilosc osob.
                Analogiczna sytuacja miała miejsce z filozofia w zeszlym roku, ale minimalna
                ilosc miejsc zostala "uzbierana"
                pozdrawiam
                • Gość: Gloria Re: Czy ma szanse ?? IP: *.netburg.pl 14.07.07, 11:01
                  nie wiem, jak można było odpaść na tej rozmowie :P
                  dostała się na listę panienka z mojej szkoły (4 miejsce na liście), która na pytanie o ugrupowania w obecnej koalicji rozdziawiła paszczękę.

p.s. decydujesz się na te socjologię :)?
                  • Gość: gosc Re: Czy ma szanse ?? IP: *.icm.edu.pl 15.07.07, 09:58
                    nie, bo zagłębiłem się w szczegóły programu nauczania i takich tam dodatków
                    przez co nie wybiore UMedu, wole UŁ
      • Gość: Marcin Re: ja! ja! na polonistykę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 00:41
        Nie chodzilas czasem do XXIV LO im Marii Skłodowskiej-Curie??Bo widzialem,ze
        jedna laska własnie tyle miala %. Moze to TY??
        • Gość: Gloria Re: ja! ja! na polonistykę :) IP: *.netburg.pl 14.07.07, 07:16
          nie, ja chodziłam do XLII Lo na Stawowej.
    • Gość: Biedronka Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 20:14
      W dokumentach napisane jest, że składa się albo orginał ukończenia szkoły
      średniej, albo odpis wydawany przez szkołę... może ktoś orientuje się, czy ew.
      można także i ksero poświadczone notarialnie ?
      • Gość: Gloria Re: UŁ!!!! IP: *.netburg.pl 13.07.07, 21:56
        też się nad tym zastanawiałam.
      • Gość: help Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 08:12
        hmm.. źle zrozumiałaś o odpis albo oryginał chodziło o świadectwo maturaln, a
        świadectwo ukończenia szkoły musi być tylko ORYGINAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!! nie
        porzyjmują ospisów notaralnych
        • Gość: belzebub88 Re: UŁ!!!! IP: 212.244.90.* 14.07.07, 16:54
          przyjmuja odpis, ale jeżeli chodzi o odpis na oryginalnym druku... rocznik 88
          takiego nie dostał, chyba go dostawali starzy maturzyści (mówię o świad.
          ukończenia szkoły), inne odpisy nie wchodzą w grę, pytałam mailem...
    • Gość: martuchna Re: UŁ!!!! IP: *.toya.net.pl 13.07.07, 22:41
      kto na ekonomie i ile macie pkt :>:>:>:> ?
      • Gość: :] Re: UŁ!!!! IP: *.toya.net.pl 13.07.07, 23:12
        czy to prawda że w zeszlym roku zwiekszyli limit przyjec?:>
        • Gość: Gloria Re: UŁ!!!! IP: *.netburg.pl 14.07.07, 11:01
          zależy na co, ale wiem, że zrobili tak z prawem.
          • Gość: lodz Re: UŁ!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.07, 13:17
            z MSG też
            • Gość: krystek Re: UŁ!!!! IP: *.toya.net.pl 14.07.07, 16:05
              Ja na ekonomie ! mam 397 pkt... a Ty martuchna ile ? pozdrawiam
    • Gość: Ania Re: UŁ!!!! IP: *.retsat1.com.pl 14.07.07, 22:38
      No dobra- ale jak ja chciałam złożyć teraz na drugi kierunek i poszłam po swoje
      świadectwo do dziekanatu, bo chciałam zrobić odpis, to skserowali mi,
      poświadczyli zgodność i dali taką kartkę, że oryginał jest na innym wydziale.
      Więc skoro można zanieść coś takiego, to odpis notarialny chyba też. Zresztą
      ludzie studiują dwa kierunki i dwóch oryginałów nie mają.
      • Gość: szporaczek Re: UŁ!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.07, 10:03
        a kto na chemię??? i ile punktów macie?
        • Gość: AGA Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 11:17
          CZY TO PRAWDA ZE JUZ W PONIEDZIALEK 16.07 MOZNA ZOBACZYC LISTY PRZYJETYCH
          WYWIESZONE NA WYDZIALACH PO GODZINIE 16? DOSZLY MNIE TAKIE SLUCHY I CHCIALAM
          SIE UPEWNIEC:)
        • Gość: aga Re: UŁ!!!! IP: *.toya.net.pl 15.07.07, 11:41
          Ja chce na chemie..ja mam 415 punktow tak sobie wyliczylam nie wiem czy
          dobrze....mam 67 % z chemii rozszerzonej... a ty??
          • Gość: ja Re: UŁ!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 08:34
            to masz dużo na pewno aga sie dostaniesz ja mam tylko 40% z roszrz chemii i 80
            z biologii i martwie sie bo w tamtym roku na chemię wszędzie było łatwo sie
            dostac a w tym podobno tak ciekawie nie jest;(
          • Gość: JA Re: UŁ!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 08:53
            no też sobie aga przeliczyłam i wychodzi mi 416,8 ale dodawałaś jeszcze punkty
            za oceny na świadectwie bo za to są dodatkowe
            • Gość: aga Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 09:11
              nie,ocen nie dodawalam:)ja nie wiem jak oni te oceny licza.Szczerze mowiac
              woloalabym zeby wcale ich nei liczyli bo z matmy mam 3:/
              • Gość: Agnieszkaa Re: UŁ!!!! IP: *.toya.net.pl 16.07.07, 10:32
                Ja jestem ta osoba ktora ma 415 punktów, ten wpis co jest na gorze to nie
                pisalam ja tylko jakas inna Aga :)

Ja sobie liczylam razem z ocenami. I tez z matmy 3 niestety....
                Ja mysle ze ne chemie to bardzo duzo osob składa jako takie koło ratunkowe wiec
                sporo zrezyguje.
                Boje sie jutra bo dzis ogłosili wyniki na pozostalych kierunkach UM i sa
                strasznie wysokie progi
                • Gość: ja Re: UŁ!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 11:42
                  właśnie wiem i tez sie boje ale ta chemia tylko mi zostaje bo chce iść do łodzi
                  wiec licze ze sie uda mało osób składało bo tylko 273 na 140 miejsc no ale w
                  tym roku progi bardzo skoczyły mam nadzieje ze zobaczymy sie w październiku na
                  chemii w lodzi aga:)
                  • Gość: agnieszkaa Re: UŁ!!!! IP: *.toya.net.pl 16.07.07, 15:47
                    no ja tez mam taka nadzieje.....ja jeszcze zlozylam na biotechnologie ale tam
                    cos marnie widze swoje szanse
    • Gość: Ania Re: UŁ!!!! IP: *.retsat1.com.pl 15.07.07, 12:02
      Listy przyjętych mają być podobno we wtorek. Skąd te informacje o poniedziałku??
      • Gość: liz747 Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 14:30
        a jest ktos na UŁ ze stara matura?

kurcze wyniki w poniedzialek po 16 mowicie? nie zaszkodzi pojechac i sprawdzic :D
        • Gość: AGA Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 16:52
          moja kolezanka czytala podobno w gazecie i mi powiedziala, ale ja nie jestem
          tego pewna wiec postanowilam tu zapytac,ale z tego co slysze to nikt z was o
          tym nie slyszal...
          • Gość: ula Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 19:33
            nikt nic nie wie na ten temat?
    • Gość: Ania Re: UŁ!!!! IP: *.retsat1.com.pl 16.07.07, 13:09
      Czy ktoś jeszcze słyszał tę informację, że dzisiaj gdzieś wywieszą wyniki? Bo
      nie wiem w końcu czy to tylko plota, czy rzeczywiście maja być.
      • Gość: bobek Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 13:11
        nie slyszlalam wiec raczej plota.. a ty aniu skad to wiesZ?
      • Gość: aga Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 13:12
        moja kolezanka dzwonila do rekrutacji i pani powiedziala jej ze ona to nie wie
        i ze nei wiadomo...yyy...
        • Gość: aga Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 13:14
          ale nie zaprzeczyla
    • Gość: ula Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 13:15
      moze jeszcze ktos sprobowalby zadzwonic?jak ja dzwonilam nikt nie odbieral,...
      • Gość: bobek Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 13:17
        spokojnie jutro listy beda na pewno :) a co maja powiedziec inni jak maja dopiero23 :D ? jak jest napisane na stronie ze 17 to beda 17 :) UL zawsze mialo opozniony zaploon;/
        • Gość: aga Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 13:20
          owszem jest napisane ze w internecie beda 17. ale w harmonogramie rekrutacji
          jest tez napisane ze 16.07 jest jakies posiedzenie a po myslniku jest napisane
          listy przyjetych..wiec to jest troche dwuznaczne...ale skoro nikt nie slyszal o
          dzisiaj to ja juz nie wiem...
          • Gość: bobek Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 13:24
            kochani nie denerwujcie sie :) skad macie takie informacje ze listy maja byc dzisiaj ?
            • Gość: bobek Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 13:25
              17 beda winternecie!na 100%!a byl ktos dzisiaj na UL osobiscie ?
              • Gość: AGA Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 14:17
                UWAGA! PROG NA PRAWO TO 606 PKT. MOJE KOLEZANKI DZWONILY NA WYDZIAL I DOSTALY
                TAKIE INFORMACJE!
                • Gość: mikka Re: UŁ!!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.07.07, 14:26
                  oj, myślałam, że będzie gorzej, ale okazuje się, ze moje 666 punktów jednak
                  wystarczyło;))))
    • Gość: liz747 Re: UŁ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 14:23
      ja jade dzis na UŁ na wydzial Filologiczny, nie zaszkodzi sprawdzic czy sa listy :)

orientuje sie ktos moze, czy te listy sa wywieszane np przed Wydzialem
      Filologicznym, czy przed poszczegolnymi wydzialami, np wydzial filologii
      germanskiej, angielskiej, klasycznej etc?
      • Gość: aga 610 pkt na prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 14:24
        przepraszam pomylilam sie prog to 610,a jedna moja kolezanka miala 606
        • Gość: żaneta Re: 610 pkt na prawo IP: *.toya.net.pl 16.07.07, 14:59
          a dowiadywał sie ktoś coś ile na ekonomie trzeba :>:>:>
    • Gość: Ania Re: UŁ!!!! IP: *.retsat1.com.pl 16.07.07, 14:58
      O tym, że dzisiaj mogą być wyniki przeczytałam kilka postów wyżej w tym wątku.
      A nie wiecie jaki próg na socjologię i kulturę literacką? Bo tel. nikt nie
      odbiera, żeby się czegoś dowiedzieć. Jestem ciekawa czy 382 (socjo) i 529
      (kult.) wystarczy...
    • Gość: sith Re: UŁ!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 16:21
      a jaka jest maksymalna liczba punktów na prawie?? Poziom rozszerzony licz sie
      razy dwa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka