Dodaj do ulubionych

UM w Łodzi

10.06.08, 16:21
Witam
Czy wiecie moze jakie byly ostatnio progi na tej uczelni na kierunkach
Dietetyka,Zdrowie Publiczne i Ratownictwo Medyczne??
Jak wyglada praca po tych kierunkach,szczegolnie chodzi mi o dietetyke
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: UM w Łodzi IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 16:26
      www.rekrutacja.umed.lodz.pl/?d=doc&f=rekru_stat tak trudno wejść na
      stronę ???
      • Gość: loza Re: UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 17:36
        a jak oni przeliczaja te punkty skoro biora chemie i biologie roz. a
        punktow bylo 258?
        • Gość: xxx Re: UM w Łodzi IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 17:50
          wystarczy wejść na stronę i w tym dziale
          wybraćwww.rekrutacja.umed.lodz.pl/?d=doc&f=rekru_kierunki odpowiedni
          kierunek i tam wszytko pisze ;d
          • Gość: loza Re: UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 18:06
            no wlasnie tak sie sklada ze nie ma sposobu przeliczania punktow na
            tej stronie:p na logike 1%=1pkt, czyli max 200, wiec skad minimalna
            liczba 258?
            • jackson555 Re: UM w Łodzi 10.06.08, 22:47
              dlatego pytam,bo sprawdzalem i nie wiem na jakiej zasadzie to dziala.czy w ogole
              mialbym na cos takiego szanse.Najlatwiej odeslac kogos na strone
              • Gość: maturzysta Re: UM w Łodzi IP: *.astral.lodz.pl 10.06.08, 23:30
                Próg był 158, a 258 to po prostu błąd pani sekretarki przy przepisywaniu. Miał
                być poprawiony, ale widać nikomu się jeszcze nie zachciało ;)
                • Gość: sylwia Re: UM w Łodzi IP: *.xdsl.centertel.pl 11.06.08, 10:17
                  czy ktos z was wysylal moze w pzeciagu tego tygodnia dokumenty do Łodzi i juz mu doszly?? glupia poczta...:/
                  • Gość: up Re: UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 12:31
                    ja wyslalam w piatek i dzisiaj doszlo:) ale nie poczta bo sie balam
                    strajkow, priorytetem z firmy kurierskiej
                    • Gość: xx Re: UM w Łodzi IP: *.gprs.plus.pl 11.06.08, 16:32
                      na szczęście do łodzi posłałem wcześniej ale za to do Gdańska niedawno a te
                      strajki poczty to masakra, pisałem do działu rekrutacji i mi powiedziała pani że
                      jest jeszcze trochę czasu i się będziemy martwić jak nie dojdą za tydzień.
    • Gość: mia Re: UM w Łodzi IP: *.eranet.pl 12.06.08, 23:47
      Czy ktoś wie, czy ksero dowodu osobistego ma być potwierdzone notarialnie?
      • Gość: xxx Re: UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 14:38
        bez przesady
        • Gość: mag Re: UM w Łodzi IP: *.ds.amg.gda.pl 13.06.08, 14:58
          co bez przesady? w Bialym sobie wlasnie noarialnie zycza.Na szczescie w Łodzi nie:)
          • Gość: xxx Re: UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 20:44
            zacznijmy że w białym dokumenty składasz dopiero po dostaniu sie na studia. A co
            do dowodu tu cytuje ,,poświadczona przez uczelnię lub inna instytucję kserokopię
            dowodu osobistego" o notariuszu w woli ścisłości nie ma ani słowa.
            • Gość: mia Re: UM w Łodzi IP: *.eranet.pl 13.06.08, 21:20
              We Wrocławiu też chcą potwierdzone notarialnie lub przez uczelnie, tylko to
              dopiero jak się zakwalifikuje.
              Wiem, że byłaby to przesada, ale uczelnie mają różne pomysły, a w szczególności
              jak się wysyła pocztą to trzeba być ostrożnym, bo mogą wtedy nie przyjąć.
              Dziękuje za pomoc, i pozdrawiam :)
              • hratli Re: UM w Łodzi 13.06.08, 22:04
                to nie sa wymysly uczelni a tych od gory rzadzacyh co przygotowuja
                rozporzadzenia dotyczace dokumentacji na studia.

wedlug prawa kazda kopia musi byc potwierdzona, nie koniecznie przez
                notariusza.
                • Gość: mia Re: UM w Łodzi IP: *.eranet.pl 14.06.08, 00:04
                  Jakby było z góry to chyba wszystkie uczelnie kazałyby składać ten sam zestaw
                  dokumentów, a tak nie jest :)
                • Gość: mia Re: UM w Łodzi IP: *.eranet.pl 14.06.08, 00:23
                  Z tego co wiem, to senat danej uczelni ustala warunki, tryb rekrutacji, oraz
                  formę studiów w danym roku akademickim :)ale dzięki za odp pozdrawiam
                  • hratli Re: UM w Łodzi 14.06.08, 08:38
                    tak senat ustala uczelnia ma autonomie, ale wszystko musi byc w
                    granicach prawa obowiazujacego.

Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu 1)
                    z dnia 18 lipca 2005 r.
                    w sprawie dokumentacji przebiegu studiów
                    Na podstawie art. 149 ust. 3 ustawy z dnia 12 września 1990 r. o
                    szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 65, poz. 385 z późn.zm.2)) zarządza
                    się, co następuje:

Uczelnia zakłada teczkę akt osobowych studenta, w której przechowuje
                    się:

(...)

c)poświadczoną przez uczelnię fotokopię dowodu osobistego lub innego
                    dokumentu potwierdzającego tożsamość kandydata na studia"

kazda uczelnia moze poswiadczyc fotokopie. ale jak duzo ludzi wysyla
                    dokumenty to musi juz byc poswiadczenie zrobione. skad uczelnia ma
                    miec dowod od osoby wysylajacej.
                    • Gość: hm Re: UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 13:43
                      ja zalaczylam kopie dowodu osobistego bez zadnego potwierdzenia bo
                      nie bylo o tym mowy, dokumenty doszly a na moim koncie jest
                      weryfikacja
                      • Gość: xxx Re: UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 16:54
                        jaka weryfikacja?? w łodzi?? mi tylko pisze ze dokumenty dotarły (jak sprawdzam
                        poczta) a jak się zaloguję to mogę tylko wydrukować formularz i tyle.
                      • hratli Re: UM w Łodzi 14.06.08, 18:28
                        to uczelnia postawi pieczatke troche nielegalnie w razie jakiejs
                        kontroli i ma z glowy :)

i przyjdzie jakas komisja akredytacyjna z tym rozporzadzeniem i
                        wlepi im nagane :)

ale skoro nie pisza, a musza takowa posiadac, to nie twoj problem
                        tylko ich :) ty zrobilas jak kazali i ok.
                        • Gość: hm Re: UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.08, 11:50
                          weryfikajce mam w katowicach, ale jakby bylo cos nie tak to chyba
                          nie pisali by ze dokumenty do nich doszly??
      • Gość: Elisabeth Re: UM w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 15:08
        Na UM do Poznania nie musiała być, więc podejrzewam, że tu też nie.
        • Gość: slawek Re: UM w Łodzi IP: *.chello.pl 15.06.08, 21:13
          czesc zachecam wszystkicjk do studiowania stomatologii. jest to naprawde
          przyszlosciowy kierunek. i zeby zyc i pracowac godnie po studiach nie trzeba
          robic na 4 etatach i w ciagu tygodnia byc na 3 dyzurach jak lekarze. poza tym
          nie ma praktyk wakacyjnych. a i same studia sa o wiele latwiejsze i
          przyjemniejsze. nie ma tez glupich podzialow na dzieci ,ekarzy i dzieci nie-lekarzy
          • Gość: Elisabeth Re: UM w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 21:45
            Gość portalu: slawek napisał(a):
            > nie ma tez glupich podzialow na dzieci ,ekarzy i dzieci nie-lek
            > arzy

I uważasz, że to tylko od kierunku zależy?
            • Gość: polibudziak Re: UM w Łodzi IP: *.chello.pl 15.06.08, 22:48
              z grubsza tak bo to ma meydcyne ida najbardziej wyniosli i zadufani w sobie ludzie
              • Gość: Elisabeth Re: UM w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 13:00
                Gość portalu: polibudziak napisał(a):

> z grubsza tak bo to ma meydcyne ida najbardziej wyniosli i zadufani w sobie lud
                > zie

Z tym się nie zgodzę!
                A niby czemu na stomatologię idą osoby mniej wyniosłe i zadufane?
                A jak ktoś nie jest zdecydowany i myśli o obu kierunkach to jest w nim więcej
                wyniosłości czy tych lepszych cech?
                Nie kierujcie się stereotypami!
                • Gość: xyz Re: UM w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 09:41
                  Te panie w lodzi to powinni zwolnic, wyslalem do nich papiery
                  16.06.08 piorytetem poleconym na poczcie i do tej pory jak klikam w
                  zakladce "poczta" to mi pisze ze nie doszlo, dzwonie od rana do
                  sekretariatu zeby sie coś dowiedziec ale jest zajete, raz mialem
                  wywolawczy ale nikt nie odebral, bardzo denerwująca sytuacja, mam
                  nadzieje ze te papiery jednak dojdą do jutra...
                  • Gość: up Re: UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 11:33
                    wiesz co, oni to uaktualniaja od razu nawet godzine podaja o ktorej
                    papiery doszly, jak tam dzwonilam to musialam dlugo czekac na
                    wywolujacym i w koncu odbieraly, nie wiem jak z tym strajkiem na
                    poczcie moze to dlatego idzie i idzie, chociaz polecony zawsze
                    dluzej bo wszystko musi byc zaksiegowane itd. jak sie dodzwonisz to
                    pewnie Ci powiedza zebys sie nie denerwowal (lol)bo maja pelno
                    przesylek nieotwartych, ale jak znajdzie sie wiecej takich osob to
                    moze wydluza te terminy....
                    • Gość: mia Re: UM w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 13:43
                      Ja wysłałam tydzień temu i jeszcze nie doszło. Dodzwonić się nie da. Koleżance
                      powiedzieli, że ma sobie sprawdzać na internecie, bo ona nie ma możliwości
                      sprawdzenia czy doszło (ściema), no i jak nie dojdzie, to mamy problem, bo to
                      nasza sprawa ;]
                      • Gość: duo Re: UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 15:31
                        aha.. poczta nie miala kiedy strajkowac...ale to bylo do
                        przewidzenia i dla swietaego spokoju-trzebabylo doplacic i kurierem
                        wyslac
                        • Gość: piotr Re: UM w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 16:04
                          albo jechać osobiście i po bolu
                          • Gość: mia Re: UM w Łodzi IP: *.eranet.pl 19.06.08, 16:42
                            Gdyby było blisko to z miłą chęcią wybrałabym się do łodzi.Może dojdzie jutro :)
                            • Gość: xyz Re: UM w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 16:02
                              moje papiery dzis doszly wlasnie sprawdzalem!!! mam nadzieje ze wam
                              tez wszystko dojdzie pozdrowienia!
                              • Gość: mia Re: UM w Łodzi IP: *.eranet.pl 20.06.08, 17:11
                                Moje nie doszły :/ ale może gdzieś leżą :) bo podobno mają niezły bałagan,
                                pozdrawiam :)
                                • Gość: ddddd Re: UM w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 10:39
                                  mia ----> nie trać wiary!!! Zapewne sie znajdą, wiem że jeszze
                                  jakieś tam przesyłki dochodzą i są bedą brane pod uwagę:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka