el.roy 24.05.10, 20:14 Nowa propozycja marki dla mężczyzn: www.nstperfume.com/2010/05/24/chanel-bleu-de-chanel-new-fragrance/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forevermore79 Re: News Chanel: Bleu de Chanel 25.05.10, 11:27 Dziekuje za newsa- milo, ze mnie uprzedziles, bo ostatnio bylem bardziej zajety smazeniem sie w tropikalnym tym razem Londynie- park, kapielowki i schlodzony szampan :-). Zar lejacy sie z nieba, 30 stopni, istny fenomen, heh. Tak, o Bleu pisal juz wczesniej Octavian, teraz mamy potwierdzenie. Wkrotce takze wiecej info o flakonie i calej linii. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
forevermore79 Recenzja Octaviana 27.05.10, 09:32 Bardzo krytyczna- nie pozostawil na Bleu suchej nitki, ale po ostatniej Chance Eau Tendre jestem w stanie w to uwierzyc: 1000fragrances.blogspot.com/2010/05/bleu-de-chanel-new-masculine-fragrance.html Odpowiedz Link
forevermore79 Re: News Chanel: Bleu de Chanel 27.05.10, 09:41 A co do flakonu- wg mat. prasowych jest to szklany, blekitno-czarny blok ze srebrnymi literami- calosc ma nawiazywac do latarni na wzburzonym morzu. Odpowiedz Link
forevermore79 Flakon i zdjecia kampanii reklamowej 29.05.10, 00:14 www.misslipgloss.nl/chanel-bleu-de-chanel/ Odpowiedz Link
forevermore79 Re: News Chanel: Bleu de Chanel 23.07.10, 09:53 Bleu juz wkrotce w perfumeriach, wraz ze spora kampania reklamowa. Kolejne recenzje zarzucaja jednak nowosci wtornosc i podobienstwa do serii Allure Homme. sorceryofscent.blogspot.com/2010/07/new-fragrance-bleu-de-chanel.html www.basenotes.net/threads/252752-Bleu-de-Chanel-by-Chanel-New-fragrance Odpowiedz Link
forevermore79 Re: News Chanel: Bleu de Chanel 12.08.10, 19:27 Kiepsko. Lepsze skladniki, niz w zapachach typowo masowych, ale to jednak propozycja, ktora nawet nie sili sie na bycie oryginalna i wnoszaca cokolwiek ciekawego, procz ladnego flakonu i magicznej nazwy Chanel, prezentowego pewnika. Mix paru drzewnych nut znanych z serii Allure, jakies chemiczne cytrusy i morska bryza rodem z odswiezaczy. Kolejny zawod na Chanel po Eau Tendre. Sprzedawac duzo zapachow, czy sprzedac sie i swoja tradycje- Chanel wybralo, oby chwilowo, to pierwsze. Odpowiedz Link
forevermore79 Bleu de Chanel- wywiad w TS 18.08.10, 20:32 W TS 09/10 wywiad z J. Polge, nosem Chanel przy okazji lansowania Bleu de Chanel. Najnowsza kompozycja ma byc latwa do noszenia, dla ludzi mlodych ("bo nikt nie chce robic dla starych..."), uniwersalna i "uzalezniac jak coca-cola". Smutno sie to czyta, zwlaszcza, gdy w teksie wspomiane sa dawne wody Chanel- np. genialny Antaeus, czy Egoiste. I Bleu wlasnie jest taki mdly i niemrawy. Coca-cole lubie pic z wodka, od nowej Chanel bede sie jednak trzymac z daleka. Odpowiedz Link
forevermore79 Recenzja z NST 18.08.10, 20:34 Laskawsza, niz poprzednie: www.nstperfume.com/2010/08/18/bleu-de-chanel-fragrance-review/ Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Recenzja z NST 20.08.10, 12:48 Jeszcze jeden watek na basenotes: www.basenotes.net/threads/258010-Chanel-Bleu-de-Chanel-(the- mediocrity-continues) Podoba mi sie flakon, kampania, ale zapach niestety moglby pochodzic od kazdego producenta, nawet sredniopolkowego. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: News Chanel: Bleu de Chanel 21.08.10, 10:49 Trailer reklamy: www.youtube.com/watch?v=9nGStqSZkf0 Jeszcze jedna recenzja: www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2010/08/chanel_bleu_de_chanel_2010_lhe.html#more Odpowiedz Link
olaj.j Re: News Chanel: Bleu de Chanel 21.08.10, 10:56 Właśnie dostałam od Optimum Distribution przesyłkę z próbką Bleu de Chanel i.... i bardzo chciałabym napisać cos dobrego o tym zapachu. Ale niestety nie mogę.:( Faktycznie jest wtórny do bólu i dosyć chemiczny. Szkoda. Za to flakon (na focie) i film reklamowy M.S. mi sie podobają bardzo.:) Odpowiedz Link
renia.renia Re: News Chanel: Bleu de Chanel 22.08.10, 07:16 Testowałam wczoraj w Douglasie. Przykro powiedzieć ale ten zapach spokojnie mógłby wcale nie powstać. Wtórny, słaby i nawet pozbawiony trwałości. Już miałam dziś ponownie go testować bo miałam wrażenie, ze moze niedostatecznie się do testu przyłożyłam ale widzę, że nie podszedł także innym. W takim razie odpuszczam testy, jest tyle innych zapachów :o) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: News Chanel: Bleu de Chanel 22.08.10, 10:04 Wlasnie, jest tyle ciekawszych. Chanel w tym roku pretenduje poki co do mojego rankingowego "faworyta" w kategorii rozczarowania, zarowno, jesli chodzi o damskie i meskie propozycje. Az trudno uwierzyc, ze ten sam nos stworzyl piekne, butikowe Coromandel, czy Sycomore. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
olaj.j Re: News Chanel: Bleu de Chanel 22.08.10, 16:02 Jeszcze dziś (dla porządku i przy okazji) byla próba w Douglasie: no niestety, w dodatku Bleu to zapach nie tylko banalnie wtórny ale i niebywale wprost wątlutki: po 15-20 minutach ginie ze skóry jak kamfora.... Może to zresztą i lepiej;)))) Szkoda, że Chanel po dobrych 6 (chyba) latach wypuściła tak mało interesującą męską propozycję.:( Odpowiedz Link
ele_gancki Re: News Chanel: Bleu de Chanel 22.08.10, 18:01 I ja dziś poszedłem na całość czyli psiknąłem na nadgarstek. Zapach - jak wiadomo - nuda. Po co on komu? Za to flakon mi się podoba, szczególnie magnetyczny korek, przy zakładaniu korka na flakon magnes go przyciąga :-) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: News Chanel: Bleu de Chanel 22.08.10, 18:23 Tak, to efektowny patent pozyczony z butikowych butli Chanel Les Exclusifs. Ja rowniez, jak Ola, dalem Bleu kolejna szanse probujac sie dowachac tej reklamowanej ambrowo-kadzidlanej bazy, ale i tak po kwadransie zostalem jedynie z dalekimi echami chemiczno-oceanicznej woni. Sa dziesiatki zapachow, ktore pachna moze nie odkrywczo, ale o niebo lepiej, od Bossow, Armani Code itd. A Chanel utkwilo w miejscu tworzac kolejne wariacje Allure Homme (Sport, Cologne Sport, Blanche) i teraz wlasnie Bleu. Odpowiedz Link
olaj.j Re: News Chanel: Bleu de Chanel 22.08.10, 19:42 No to ja dodam jeszcze opis z (bardzo przyjemnie wyglądającej) ulotki reklamowej, którą otrzymałam wraz z próbką: "ZAPACH, KTÓRY PRZYWRACA PRAGNIENIE BYCIA SOBĄ, ZAPACH, KTÓRY SZANUJE MĘŻCZYZN, ICH TOŻSAMOŚĆ I WOLNOŚĆ. ELEGANCKI I PONADCZASOWY" Mam wrazenie, ze ten opis pasuje do kilku męskich perfum Chanel, ale akurat nie do Bleu.;) W każdym razie robota marketingowców i pr dobra. Wyrazy uznania również dla projektanta flakonu (tym razem już mialam go w rękach;), to znaczy flakon). No i, jak już wspomniałam, fajnie ogląda sie reklamówkę Scorsese z Ullielem. Może właśnie dlatego powstały perfumy... Więc forma świetna, treść już nie bardzo.;) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: News Chanel: Bleu de Chanel 23.08.10, 09:38 Probujac jakos usprawiedliwic Bleu- po kilku godzinach w miejscu aplikacji nieoczekiwanie wyczulem przy skorze struzke wetiweru i kadzidla, rodem z Sycomore, czy Encre Noire, ale to i tak dla mnie za malo, aby zapach sie obronil. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: News Chanel: Bleu de Chanel 22.08.10, 19:57 Jeszcze o Bleu w notce: graindemusc.blogspot.com/2010/08/belle-dopium-and-chanel-bleu-welcome-to.html Odpowiedz Link
forevermore79 J. Polge- krotki wywiad wideo o Bleu 23.08.10, 14:35 Dla basenotes: www.youtube.com/watch?v=dYos2AAonqE&feature=player_embedded#! Odpowiedz Link
forevermore79 Dossier prasowe 23.08.10, 21:28 www.sophisti.pl/artykuly/zapachy/bleu-de-chanel-najnowszy-zapach-dla-mezczyzn.html Odpowiedz Link
forevermore79 Bleu de Chanel- pelna reklama TV 25.08.10, 21:57 www.youtube.com/watch?v=oG-nnDlnWrA&feature=player_embedded Odpowiedz Link
olaj.j Re: Bleu de Chanel- pelna reklama TV 26.08.10, 08:03 Muszę przyznać, ze krótsza wersja zdecydowanie bardziej przypadła mi do gustu. Odpowiedz Link
pietrevv Chanel: Bleu de Chanel - wrażenia 07.10.10, 10:50 Jestem po kolejnych testach. Zapach godny zakupu. Robi wrażenie profesjonalizmu osoby noszącej. Choć na pierwszy rzut to co czujemy wydaje się być strasznym nieładem, to podoba mi się, jest świeży. Podoba się kobietom, bardziej niż Allure Sport. Za jakiś czas kupię. Odpowiedz Link
forevermore79 Z Bois de Jasmin 03.11.10, 14:40 boisdejasmin.typepad.com/_/2010/11/bleu-de-chanel-fragrance-review.html Odpowiedz Link
forevermore79 Bleu de Chanel w formacie XXL 09.07.13, 09:15 Ciekawostka dla fanow Bleu- woda toaletowa spray w mega pojemnosci 300ml, na rynku od konca sierpnia, wtedy tez do linii dolaczy deo sztyft. magazin.flaconi.de/bleu-de-chanel-der-chanel-herrenduft-in-uebergroesse/ Odpowiedz Link
forevermore79 Nowa wersja- Bleu de Chanel Eau de Parfum 16.06.14, 12:28 www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Bleu-de-Chanel-Eau-de-Parfum-25967.html Odpowiedz Link
forevermore79 Bleu de Chanel - limitowane mydlo 15.09.14, 22:02 groomingguru.co.uk/2014/08/22/a-few-more-ways-to-enjoy-bleu-de-chanel/ Odpowiedz Link
forevermore79 Bleu de Chanel- kampania 2015 i o meskich koncent. 05.02.15, 19:22 Nowa reklama- twarz zapachu wciaz ta sama: www.nstperfume.com/2015/02/05/you-are-forever-becoming-who-you-are/ I dla fanow marki- Chanel od niedawna ujednolicilo nazewnictwo swoich meskich zapachow. Allure Homme Edition Blanche EdT Concentree nazywa sie teraz EdP, podobnie skoncentrowane Pour Monsieur EdT zyskalo przydomek EdP, co widzimy np. tu: www.chanel.com/fr_FR/parfums-beaute/parfums/hommes/pour-monsieur/pour-monsieur-eau-de-parfum-vaporisateur-p127451.html?sku=0127451 A za to Platinum Egoiste i Egoiste sa po lekkim liftingu flakonow. W formulach podobniez nie grzebano :) Odpowiedz Link