renia30 Hot Couture edt 09.04.04, 16:25 Piękny słodko-gorzki zapach na wietrzny dzień. Wprawia mmnie w miły nastrój. Odpowiedz Link
madllen Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 13.04.04, 08:25 Champs Elysees, lubię bardzo w taki chłodny wiosenny dzień jak dzisiaj:) Odpowiedz Link
charade Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 14.04.04, 11:55 Testuję Samsarę, EDT i EDP. Odpowiedz Link
renia30 Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 14.04.04, 18:52 Angel Schlesser - chyba jednak na niego jest jeszcze za zimno... Odpowiedz Link
kryfka Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 15.04.04, 17:15 clinique happy heart akurat dzisiaj mam jeszcze D&G light blue i davidoffa cool water uzywam w zaleznosci od nastroju :) kiedys uwielbialam DKNY energy (te biale) przedwczoraj wachalam YSL in love again - jak nie znajde nic ciekawszego to przy najblizszej okazji je kupie(jako okazje rozumiem pobyt w miejscach bez cla i podatku...) ogolnie lubie swieze, owocowe lekko slodkie zapachy nie cierpie kwiatowych.... Odpowiedz Link
megusek8 Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 16.04.04, 12:58 Ja od kilku dni pachne wlasnie "in love again" YSL, a wczesniej uzywalam DKNY :-) Odpowiedz Link
elve Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 15.04.04, 18:40 un jardin en mediterranee hermesa - ale nic kompletnie nie czuję :) taki mam katar od 10 dni! Odpowiedz Link
coralin Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 15.04.04, 18:53 Elve do tego zapachu trzeba rozbuchanego, upalnego lata. Ja marzyłam o tym zapachu równo rok temu, powąchałam (i wypachniłam całe ręce:) w sierpniu i się zakochałam. Cały dzień chodziłam jak zakręcona. Teraz mam i wcale mnie nie kusi by go używać. Takich letnich zapachów szkoda na inne pory bo wtedy pachną inaczej. Serio. Odpowiedz Link
madllen Re: Elve, wrażenia:) 15.04.04, 19:21 Koniecznie poproszę o spisanie wrażeń odnośnie Un Jardin... :) Odpowiedz Link
coralin Re: Madllen, wrażenia:) 15.04.04, 19:35 Madllen, sama pisałaś kiedyś, że masz Un Jardin...Wrażenia poproszę. Hej czemu nie chcecie opisać? To "inny" zapach, nie każdemu musi podpasować. Mnie chłodna porą denerwuje:)) Odpowiedz Link
madllen Re: Madllen, wrażenia:) 16.04.04, 08:52 Ale ja przecież podzieliłam się refleksją swego czasu...chyba :) Wprawdzie nie zamieściłam oceny na Wizażu z uwagi na ówczesną zimową aurę- czekałam na te cieplejsze dni. I chyba takowe nastały, bo kiedy niuchnęłam je wczoraj wieczorem tak bardzo mną zakręciły, iż uznałam że nadeszła era Un Jardin... ;) Rzeczywiście są "takie cholernie inne" i przyznaję, gdy testowałam je pierwszy raz(już były moje, kupiłam w ciemno), doznałam lekkiego wstrząsu, niemniej jednak spodobało mi się bardzo to, co zakwitło na skórze chwilę później. Nie powiem, że była to miłość od pierwszego niuchnięcia- o nie:) Zapach jest nieprosty, z gatunku tych, które odkrywa się stopniowo i wymaga, jak to ładnie ujął Sorbet, trudu zrozumienia:) Na pewno nie polecałabym go jako prezent- niespodziankę;)) Posumowując, taki fantastyczno-cholernie inny, i chwała mu za to! :) Odpowiedz Link
forevermore79 CK One Summer 18.04.04, 12:48 Moze i troche za malo meski, moze i banalnie cytrusowy- ale stoi juz na mojej polce :-). Flakon mi sie spodobal, heh. Zapach sprawdzi sie przy 30 stopniach, plazy i opaleniznie, hehe Odpowiedz Link
coralin Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 20.04.04, 16:36 Enjoy. A teraz "testuję" z miniaturki Kenzo Jungle (efekt zamiany z forumowiczką), robie aromatyczny sos do makaronu i zakręciło mi się w głowie od nadmiaru zapachów. Odpowiedz Link
forevermore79 Truth Calvin Klein Men 22.04.04, 16:56 Przygotowuje sie do pracy domowej, jutro wiec pewnie Polo Blue- zapachy te mam z probek, wiec nie musze latac do perfumerii- zostalo mi jeszcze ok. 30 roznych pelnych meskich probek do uzycia i tyle samo damskich, ale te zuzywa oczywiscie sobie mama :-) Odpowiedz Link
elve Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 22.04.04, 20:42 cabotine de gres. nie leży mi. w ogóle zielone nuty na mnie nie grają - a ja tak lubię zieleń :( chętnie bym komuś odstąpiła - mam miniaturkę i raczej jej nie zużyję - ale ten flakonik jest po prostu przecudowny! może ktoś ma pusty i chce się wymienić? :) Odpowiedz Link
shimmer Re: Le Feu... ale 23.04.04, 07:33 Nie podoba mi się ta pierwsza nuta. Dla mnie zbyt hmmm cytrusowa. Odpowiedz Link
luloo1 Męskie Miracle w ferworze remontu 23.04.04, 09:46 chwyciłam nie swoje, bo widać było w pudle kartonowym tylko koreczki:) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Napisz coś o tym zapachu. 23.04.04, 14:07 Dla Ciebie wszystko :-). Pelna nazwa to Kanebo Perfumance Air- Herbal- niestety, nie ma o nim ani wzmianki w sieci- jest to bowiem zapach przywieziony z Japonii i tylko tam dostepny, w dodatku jako wersja sezonowa i marki Kanebo ( ktorej oferta jest zupelnie inna, niz dostepna u nas Kanebo International- podobnie ma sie rzecz z Shiseido Nippon) - strona: www.kanebo.co.jp Sam zapach- bardzo nietypowy, jakze azjatycki ( w Japonii uzywanie perfum to wciaz rzadkosc, z wyjatkiem ludzi z wielkich miast z torebkami od Prady :-). To kompozycja unisex, w ktorej mozna wyczuc nuty bambusa, miety, bazylii, zmrozonych kwiatow, chocby frezji- mi sie kojarzy z o wiele slabsza wersja damskiego Truth polaczonego z O Oui! Zapach jest malo trwaly, ale optymistyczny i niezmienny przez czas trwania. Za to flakon- ewidentnie zerzniety z damskiej L'Eau d'Issey- podobny stozek, tyle, ze grawerowany i zakonczony zielonym korkiem. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Napisz coś o tym zapachu. 23.04.04, 15:55 I tak pachnac jeszcze azjatyckim zapachem udaje sie na Kill Bill vol.2- wszak zemsta jest slodka :-) Odpowiedz Link
coralin Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 23.04.04, 17:26 Enjoy, ale go nie ponoszę teraz. Za rozleniwiający na tę porę. Trzeba mi czegoś z cierpką nutą(Paco Rabanne pour elle lub Premier jour byłby idealny). Zmienię chyba na Etoile du sud lub (jeśli zamiana z forumowiczką dojdzie do skutku) Cabotine. Odpowiedz Link
coralin Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 26.04.04, 17:42 Etoile du Sud Fragonarda. Cuuudny i wymarzony na teraz. Odpowiedz Link
zielona_borowka Cartier Concentrate - ja;Cartier Declaration - on 28.04.04, 10:03 cudowne połączenie ;-) Odpowiedz Link
madllen Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 30.04.04, 08:16 Safari Ralph Lauren :) Niedługo upłynie 6 miesięcy odkąd je mam a ciągle nie mogę zdecydować, czy zostaną czy je oddam; postanowiłam więc iść na całość i spędzić z nimi nieco dłużej niż dwie godziny przed snem/ nieco więcej niż kropelka na nadgarstku;) Póki co jest całkiem ok.(no ale to dopiero 8!!) Pozdrawiam gorąco z twierdzy Warszawa ;) Odpowiedz Link