Dodaj do ulubionych

męski "Chic" Herrery

26.04.04, 08:45
Czy ktoś już wąchał? To co w damskiej butelce czerwone, w męskiej czarne.Mam
nadzieję, że zapach jest lepszy niż wersja femme.Korek jest troszkę węższy.
Damski zapach został uznany w jednym z francuskich magazynów za najgorszą
produkcję Herrery. Dla mnie to taki nietrwały płyn do mycia naczyń "Ludwik".
Zielone cytrusy, a potem już nic... Mojej znajomej kiedyś bardzo się podobał,
potem diametralnie zmieniła zdanie i potwierdził "Ludwik" (!)
Obserwuj wątek
    • sorbet Re: męski "Chic" Herrery 26.04.04, 13:48
      Wachałem dzisiaj rano :-) (ale czas mialem, chodziłem robic zdjecia sklepom
      oklepanym deskami). Początek jest bardzo owocowo-cytrusowy. Poźniej pojawia się
      słodka, cukierkowa nuta, jakos bardzo mi znana i nielubiana (mi się wydaje
      tandetna), nie mogę jednak przypomnieć, skąd ją znam. Teraz jest drzewnie,
      chyba drzewo sandałowe, paczula. Banał.

Właściewie to nie wiem co może być "chic", jesli chodzi o męski świat. Są
      macho, buntownicy, misie, yuppies i antyglobaliści. "Szykowni faceci" chyba
      niezbyt fajnie brzmi.
      • sorbet Chic for men 26.04.04, 13:50
        A może to tytoń, juz nie wiem :-)

A propos złoścliwości :-) chic for men brzmi jak (chick) "laska" (sorry!) dla
        faceta.
        • luloo1 Re: Chic for men 26.04.04, 15:42
          O zgrozo, kompletnie nie pojmuję filozofii tego zapachu. Tandeta lemonkow-
          ludwikowa, potwornie nietrwała. Co w nim jest "chic"? Rozumiem prostotę
          Herrery, chwalę, pojmuję.Jeśli pop-art (bo piękna butelka nawiązuje do
          twórczości Warhola) można rozumieć jako dzieło codzienności,sztukę popularną i
          powszechną, "Chic" z pewnością taki jest:).Codzienność może też być "Chic", ale
          na pewno nie pachnąca dziełem firmowanym przez Herrerę.
          • sorbet Re: Chic for men 26.04.04, 16:57
            Papierek z Chic'iem pachnie teraz "brązowym karmelem" :-) z ostrzejszą nutą
            chyba tytonia. Będzie się podobać:-)

Zagadzam się Luloo, ten szyk jest bardzo tandetny :-) A nawiązanie do Pop-art
            Warhola za pomocą kolorowych butelek jest pozbawione autentyczności.
            • luloo1 Re: Chic for men 27.04.04, 07:31
              sorbet napisał:

> Papierek z Chic'iem pachnie teraz "brązowym karmelem" :-) z ostrzejszą nutą
              > chyba tytonia. Będzie się podobać:-)

Czekam z niecierpliwością:)

>
              > Zagadzam się Luloo, ten szyk jest bardzo tandetny :-) A nawiązanie do Pop-art
              > Warhola za pomocą kolorowych butelek jest pozbawione autentyczności.

Sama butelka bardzo mi się podoba, zachwycam się nią, bo zmienia się w
              zależności od kąta padania światła.Jest designerskim majstersztykiem, ale
              reszta od tej butelki odstaje... I pseudofilozofia zapachu, który jest po
              prostu pusty i nijaki (z przewagą na nie), sama nazwa i wmieszanie Andiego:)
              Można to jednak intepretować na wiele sposobów. Pokuszę się o jeden. Pop-art to
              sztuka codzienności, zatem codzień sięgamy po wodę toaletową.Ale czy to akurat
              Chic...?:)
    • luloo1 Re: męski "Chic" Herrery 30.04.04, 23:17
      Ponoć na razie wyłączność na sprzedaż Chica męskiego ma Sephora. Znajomy
      powiedział mi (jest człowiekiem z branży), że zapach genialnie rokuje
      (sprzedaż) i bardzo się podoba. On sam jest zachwycony! Aż jestem ciekawa tej
      premiery:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka