Dodaj do ulubionych

Problem z Dune

07.11.11, 13:23

Jestem właścicielką dwóch flakonów Dune, jeden- ten z prawej posiadam od dawna, nie pamiętam daty:( - ma pojemnośc 50 ml. Drugi, z lewej przyszedl wczoraj, chciałam uzupełnić zapas a akurat na allegro pojawiła się " okazja" cenowa. Flakony jednak różnią się od siebie... spodem.:/ Na jednym jest numer seryjny ( chyba) na drugim, tym z prawej nie ma.
Czy Dune też uległ reformulacji?
Zapachy są do siebie bardzo podobne, ale czy identyczne? Już sama nie wiem i im dłużej wacham tym bardziej się nad tym zastanawiam, czy przypadkiem jedna z flaszek nie jest podróbą?;/

Oto zdjęcie flakonów:
zapodaj.net/ede746c54965.jpg.html
Obserwuj wątek
    • kiara7 Re: Problem z Dune 07.11.11, 14:07
      Witaj Mangoś :)
      Ten flakonik z prawej kod powinien mieć wytłoczony nie na spodzie, tylko z tyłu. Może być on bardzo blady, słabo widoczny, ale powinien być. Jeżeli go nie ma, to klops.
      W każdym razie miałam butelczynę Diune, na pewno oryginalną, która na spodzie miała nadruk, nie naklejkę, identycznie jak na Twojej buteleczce, kod znajdował się z tyłu flakonika, raczej na dole. Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam!
      • mangos Re: Problem z Dune 07.11.11, 17:05
        Ta flaszka z prawej ma kod z tyłu: 6L04
        więc chyba jest oryginalna.
        Zastanawiam się tylko,czy ta co wczoraj przyszła , z naklejką, nie jest jakaś kombinowana?
        Dlaczego jedne maja naklejkę z kodem a drugie nie?
        • olaj.j Re: Problem z Dune 07.11.11, 17:40
          Mnie też się wydaje, że zupełnie nie masz powodu do zmartwień i że te perfumy z allegro to oryginał. Perfumy Diora z tego czasu (mniej więcej 2009) mają właśnie naklejki z numerem serii.
    • joanniucha Re: Problem z Dune 07.11.11, 17:17
      Małgosiu, nie masz podróby, ja miałam i taki flakon i taki, aktualnie mam wersję bez naklejki tylko z wypiaskowanym kodem z tyłu butelki na dole, ja nie wyczułam różnic między nimi. Nie wiem natomiast, które są nowsze :), nie sprawdzałam w decalculatorze, może od pewnego czasu zmienili ? Moja butelka ma kod 6F01 czyli 1996 r. albo 2006 r, nie wiem :), niby wyskakuje 2006 r ale może być i 1996 (chociaż wolałabym wersję z decalculatora). Także nie wiem w którym roku nastąpiła zmiana wyglądu dna ;)
      Pozdrawiam,
      Aśka
      • joanniucha Re: Problem z Dune 07.11.11, 17:19
        Poza tym np. HP i MP też niektóre miały kod na naklejce a niektóre wykropkowany na butelce z dołu :)
      • mangos Re: Problem z Dune 07.11.11, 21:15
        No to mnie uspokoiłaś:-)
        Wielkie dzięki:*
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka