forevermore79 Re: Jaki zapach planujecie kupić... 08.06.04, 18:35 Ja kupie na pewno niedlugo po raz n-ty Amena, bo mi sie konczy :-) Mam nadzieje, ze jeszcze sprowadza taki fajny zestawik- z dezodorantem i kremem do twarzy 20ml ( perfumowany! :-)- ale nie do dostania u nas jako produkt). A we wrzesniu B*Men, choc to kupa czasu. Latem, moze juz w nast. miesiacu na pewno jakies CdG- Sorbet rozsiewa ten swoj wplyw dookola :-) i moze Cuiron Langa- to wszystko nie u nas niestety- no i ciekawi mi czerwony Joop Homme Summer Fever- limitowka, ktora ukazala sie w Niemczech ( takze i na naszym allegro)- oryginal to slodki, drazniacy, doslowny zapach, ale czasem mnie ciekawi :-). Odpowiedz Link
luloo1 A ja zupełnie nie mam planów 08.06.04, 18:37 Bo ostatnio nic tak bardzo mnie nie urzekło. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Jaki zapach planujecie kupić... 08.06.04, 18:41 No bo nic ciekawego z nowosci nie ma :-). Wiem, ze lubisz 212- latem lub wczesna jesienia wyjdzie 212 Sexy- nowy, staly zapach Herrery. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link
forevermore79 Odnosnie 212 Sexy 08.06.04, 18:54 O tym zapachu dowiedzialem sie od dystrybutora, bo na innych stronkach nie ma ani slowa. Ale za na stonie www.escentual.co.uk juz robia przedsprzedaz 212 sexy, czyli jakby zapisy, heh :-). O to, co o nim pisza: "An urban, sophisticated, sensual and exclusive feminine fragrance within the 212 universe. 212 sexy is a "fresh, oriental, musk tasty" fragrance. Intoxicating and tantalizing. TOP NOTE: Citrus spicy. Tangerine, Bergamot & Red Pepper. MIDDLE NOTES: Floral tasty. Floral petals, Gardenia, Cotton Candy. BASE NOTE: Fresh, oriental, woody musk. Sandalwood, 212 Musk, Vanilla. Launches 16th August 2004." W sekcji "what's new" sa daty pozostalych premier nowosci w Anglii. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Odnosnie 212 Sexy 09.06.04, 07:15 forevermore79 napisał: > O tym zapachu dowiedzialem sie od dystrybutora, bo na innych stronkach nie ma > ani slowa. > Ale za na stonie www.escentual.co.uk juz robia przedsprzedaz 212 sexy, czyli > jakby zapisy, heh :-). O to, co o nim pisza: > "An urban, sophisticated, sensual and exclusive feminine fragrance within the > 212 universe. 212 sexy is a "fresh, oriental, musk tasty" fragrance. > Intoxicating and tantalizing. TOP NOTE: Citrus spicy. Tangerine, Bergamot & Red > > Pepper. MIDDLE NOTES: Floral tasty. Floral petals, Gardenia, Cotton Candy. BASE > > NOTE: Fresh, oriental, woody musk. Sandalwood, 212 Musk, Vanilla. Launches 16th > > August 2004." > W sekcji "what's new" sa daty pozostalych premier nowosci w Anglii. O, jaka masz dobrą pamięć (faktycznie dyskutowalismy kiedyś o wersji 212 white):) Jestem zaskoczona, że BASE jest oriental-woody.Jakoś trudno mi sobie wyobrazić ten mix, ale nie ukrywam, że jestem bardzo ciekawa. Mimo wszystko wciąz z rozrzewnieniem wspominam 212 On ICE, w dużej mierze za design i chłód. W tym zapachu urzeka mnie przede wszystkim piżmo, które w wersji dla facetów jednak męczy. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Odnosnie 212 Sexy 09.06.04, 09:40 Pierwszy On Ice faktycznie przyniosl fale swiezosci i nowosci w linii 212 ( wczesniej byly chyba jeszcze jedne letnie- "shaker" Summer Cocktail. W wielu perfumeriach jest jeszcze On Ice 2002, wiec zawsze mozesz wrocic do niego :-). W "mojej" stoi ten duet, a takze i H20, chyba doczekaja sie sporej obnizki- malym sie ciesza powodzeniem, a doszly w koncu jeszcze nowe On Ice i White. Odpowiedz Link
elve Re: Jaki zapach planujecie kupić... 08.06.04, 19:37 nic, szlaban. choć taki jeden ciągnie... Odpowiedz Link
renia30 Re: Jaki zapach planujecie kupić... 08.06.04, 19:51 Ajajaj bardzo wiele pokus dookoła więc chyba ulegnę... Właśnie ku memu zdziwieniu przyjrzałam się mojemu Addictowi i widzę, że mało zostało, z 100 ok. 20 ml. Więc może Addict Fraiche? Boższ.. nic nie powinnam kupować, nigdy moich zapasów nie zużyję ale jestem teraz słomianą wdową więc chyba należy mi się jakieś pocieszenie? pozdrawiam r Odpowiedz Link
stokrotka1977 Re: Jaki zapach planujecie kupić... 08.06.04, 20:06 Mam ochote na cos starego - z jakies 10 lat temu podobalo mi sie All About Eve Joop, no i mialam kilka butelek Splendor Elizabeth Arden - wiec chyba te 2 zapachy, no i kusi mnie jeszcze stare, dobre Pleasures - czyli bardzo kwiatowo- klasycznie. Ostatnio (zeszly tydzien) nabylam Halloween J. del Pozo i Eau d'Eden Cacharel - oba mialam juz kiedys i baardzo lubilam... Odpowiedz Link
sorbet Re: Jaki zapach planujecie kupić... 09.06.04, 00:18 Mam straszliwe dylematy:-) czy kupić coś lekkiego (Soda, Dry clean czy Skai) czy "brudniejszego" czyli Tar lub Garage. Boję się że lekkie mi sie znudzą a cięższe zmęczą. A kupić muszę conajmniej 1 :-) Moja przyjaciólka przyjeżdża z Berlina i być może zdąży wpaść do CdG Guerrilla. Mogę mieć na już:-) Chyba chcę coś lekkiego jak Odeur53. Ale planuję w pewnej przyszłości kupić 2 Odeury więc nie chcę podobnej Syntetyki. Skai pachnie blisko do Odeur53, jak nowa płyta winylowa. Tar brzmi prawie jak CdG Tea, asfalt, smoła, smród miasta:- ) (napisał któś na BN, że to upalne ulice ze smugiem czyjichś perfum, hehe). Pozostaje Soda jest podobno najłatwiejsza - taki limonkowo-imbirowy zapach np. do klubu. Dry Clean jest bardzo mocny - Tommy + przyjemne chemikalie (brzmi więc kusząco:-) Garage pozostaje poza konkurencją, skóra, guma, olej + kwiaty. Chyba jednak nie będę kupować w ciemno. Jedyne pocieszenie to znajoma dość często teraz jeździ :-) Foreviu:-) Helmut Lang zrywał z P&G i czytałem na BN, że na razie perfumki nie są produkowane!!! Musisz więc się pospieszyć z Cuironem. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Jaki zapach planujecie kupić... 09.06.04, 07:19 sorbet napisał: > Mam straszliwe dylematy:-) czy kupić coś lekkiego (Soda, Dry clean czy Skai) > czy "brudniejszego" czyli Tar lub Garage. Boję się że lekkie mi sie znudzą a > cięższe zmęczą. A kupić muszę conajmniej 1 :-) Moja przyjaciólka przyjeżdża z > Berlina i być może zdąży wpaść do CdG Guerrilla. Mogę mieć na już:-) > > > Chyba chcę coś lekkiego jak Odeur53. Ale planuję w pewnej przyszłości kupić 2 > Odeury więc nie chcę podobnej Syntetyki. Skai pachnie blisko do Odeur53, jak > nowa płyta winylowa. Tar brzmi prawie jak CdG Tea, asfalt, smoła, smród miasta: Sorbet, twoje industrialno-olfaktoryczne opisy wprawiają mnie niezmiennie w dobry nastrój:)Wybierz coś świeżego:))) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Jaki zapach planujecie kupić... 09.06.04, 09:36 Dzieki, sorbet- wiem o Langu- ale doniesiono mi, ze za nasza zachodnia granica Cuirona jest jeszcze full :-). Ciekawi mnie takze Anarchiste Carona- rowniez ma byc wycofany, a nie znam tego zapachu jeszcze. Syntetyka na mur jednak kupie- wygra ten, ktory przypadnie do gustu memu nosowi, no i moze dwojke niech ktos mi z rodzinki nabedzie na lotnisku :-)). Odpowiedz Link
sorbet Re: Jaki zapach planujecie kupić... 09.06.04, 15:49 A jaką butelkę wybierzesz :-) ? Tę "zwykłą" czy "pocket size", a może "flower power". Jestem także niezmiernie ciekawy który Syntetyk Ci się podoba:-) Odpowiedz Link
elve kuszą mnie nieodmiennie... 09.06.04, 10:34 oba addicty samsara (jakaś mała pojemność) envy gucciego - zauroczyło mnie totalnie, a już miałam ten zapach skreślony no i podobnie jak inna foremka - czuję się niezręcznie bez słonia kenzo na półce. ale poczekam z tym do końca ciąży - widze, że w trzecim trymestrze nastąpiło coś przeciwnego do pierwszego trymestru, kiedy to ogromna większość wszelkich woni odrzucałą mnie na kilometr - baardzo dużo zapachów podoba mi się, zwłaszcza z tych słodkich, smakowitych i rozkosznych. zobaczymy co będzie, gdy się organizm "unormuje". Odpowiedz Link
ashanti5 Re: kuszą mnie nieodmiennie... 09.06.04, 14:25 elve napisała: > oba addicty > samsara (jakaś mała pojemność) > envy gucciego - zauroczyło mnie totalnie, a już miałam ten zapach skreślony > no i podobnie jak inna foremka - czuję się niezręcznie bez słonia kenzo na > półce. Widzę elve, że mamy podobne gusta zapachowe. Kenzo słoń - niezbędnik. Podba mi sie również Addict,a Gucci Envy miałam dwukrotnie (ostatni raz tamtego lata). Dobrze wspominam Gucci,ale po przejsci z Kenzo miałam wrażenie, że tych perfum w ogóle na mnie nie czuć. Odpowiedz Link
ashanti5 Re: Jaki zapach planujecie kupić... 09.06.04, 09:18 Kończą mi się Kenzo Jungle Elephant. Wiem, że jest lato i że są ciężkie, ale muszę je mieć zawsze w zanadrzu, bo dziwnie się czuję, jak ich nie mam na półce. Zresztą, nawet w upalne dni są ok, pod warunkiem że stosuje się jedno psiknięcie na cały dzień. Chciałabym też mieć Dloce Vita albo męskie Fendi Life Essence (tak, tak...DLA MNIE) Niestety niepredko coś sobie kupię :((((( a zapasów żadnych nie mam :((((((((( Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Jaki zapach planujecie kupić... 09.06.04, 11:32 Postanowiłam i obiecałam sobie solennie, że już nic nie kupię w ciągu najbliższych miesięcy, finanse mi za bardzo nie pozwolą, szykują mi się poważniejsze wydatki teraz. Ale strasznie bym chciała Kenzo Le Monde Est Beau - miałam kiedyś i bardzo lubiłam, już ostatnio podchodziłam do półeczki :) podoba mi się także i ładne lezy na skórze Amarige Amour. Myślę że jeśli jednak się złamie i coś kupię to będzie to raczej coś z cięższych i słodszych zapachów - Burberry Brit, Angel Innocent, Chopard Wish. Mam sto procent pewności że jesienią kupie sobie klasyczną Dolce Vita :) Odpowiedz Link
szczekuszka Re: Jaki zapach planujecie kupić... 09.06.04, 11:47 balbina_alexandra napisała: > Postanowiłam i obiecałam sobie solennie, że już nic nie kupię w ciągu > najbliższych miesięcy, finanse mi za bardzo nie pozwolą, szykują mi się > poważniejsze wydatki teraz. Skad ja to znam;))?! Planuje Gucci Gucci II, mam ogromna ochote na sweterek Soni Rykiel, Hot Couture Givenchy ET i to chyba wszystko... Odpowiedz Link
charade Re: Jaki zapach planujecie kupić... 09.06.04, 15:44 A ja nie planuję, tylko właściwie to zaraz idę kupić Deci Delę za 100 zł. Odpowiedz Link
i2h2 Re: Charade... 10.06.04, 22:32 A gdzie ta Ricci za 100 zł.?? Mam ostatnio nawrót na nią i na Kenzo- widzę, że nie ja jedna;-)Też mnie ciągnie słonik i Le monde est beau (tak dywagowałam niedawno i ktoś mi podkupił na allegro, a teraz u pewniaków się nie pojawia) Odpowiedz Link
charade Re: Charade... 10.06.04, 22:39 U mojego dostawcy perfum kupiłam. Siedział sobie na półce samotny tester bez korka z trochę odrapaną butelką... Ale możesz ją kupić tutaj: www.aleperfumy.pl/cgi/easyshop.cgi?vid=cmaptgbvahsdcafdjrbyoiihjibrgnig&com=IT/2&kategoria=80&strona=1.00 oczywiście trochę drożej Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Jaki zapach planujecie kupić... 11.06.04, 15:19 Szaradko zazdroszczę Ci tej Deci Deli! Ostatnio ktoś tu przypomniał na forum ten zapach. Nigdy go nie miałam, ale kiedyś mi się strasznie podobał... zastanawiałam się nad kupnem ale byłam wtedy raczej niezbyt zamożnym uczącym się dziewczęciem :))) no i wtedy tkwiłam na etapie czarnej Coco :))) Pamiętam Deci Delę jak przez mgłę, z chęcią zakupiłabym znów. Kto wie, może przy następnym przypływnie gotówki zakupiłabym? Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link