05.09.12, 02:04
cześć i czołem

Alchimie - czy istnieją jakieś podobne perfumy?

poza tym - jakby ktoś miał je na sprzedaż to poszukuję:) o co chodzi z tymi odlewkami: czy to jest coś w rodzaju zamienników perfum?
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Alchimie 05.09.12, 09:07
      Hej! Alchimie niestety coraz ciezsze do zdobycia i wycofane, z podobnych jak dla mnie polecam YSL Cinema.

A odlewki to absolutnie nie zamienniki- to po prostu zapachy odpsikiwane z oryginalnych flakonow do pustych atomizerow/buteleczek, taka ekonomiczna opcja poznania/posiadania danej kompozycji.
      • bye.bye.kitty Re: Alchimie 05.09.12, 14:22
        to w takim razie skąd pochodzą odlewki wycofanych zapachów?
        bo widzę, że kilka osób ma na sprzedaż odlewki Alchimie ale boję się, że to będzie podróba.

Wiem, że są wycofane, chętnie bym jakis protest zorganizowała w tej spawie, mogę sie przypiąć do drzewa przed siedzibą Rochas;P byleby przywrócili
        • margot452 Re: Alchimie 05.09.12, 14:50
          Alchimie są, jak najbardziej dostępne - nawet na naszym poczciwym Alledrogo (w tym wypadku "drogo" jest jak najbardziej adekwatne)

Odlewki pochodzą stąd, ze jeśli ktoś posiada większy zapas danego zapachu - choćby i wycofanego, czasami jest skłonny się podzielić. A nie trzeba mieć zaraz flachy 100ml określonych perfum, 10ml daje równą przyjemność używania :)
          • maja-02 Re: Alchimie 06.09.12, 10:36
            ceny na allegro zaporowe :(
            ja swego czasu upolowalam na straganiku 30ml i 50 ml i teraz mam malutki zapasik ale i tak oszczedzam bardzo bo jakos zadne inne mi ich nie zastępują (tzn nie znalazlam "odpowiednikow" ;) )... nie wiem dlaczego fimry wycofuja takie "konkretne" zapachy i potem wypuszczaja jakies popluczyny niewiadomo czego (to o ostatnich "kompozycjach" Rochas m.in....) no ale to temat rzeka, nie raz juz poruszany ;)
        • aggis20 Re: Alchimie 05.09.12, 17:18
          haha przypinanie się do drzewa nie wiem czy coś da :p ale może Alchimie jeszcze wróci, od jakiegoś czasu panuje moda na wskrzeszanie zapachów ;) ja też chętnie bym kupiła.. i jeszcze kilka innych wycofanych :D czekam m.in. na Tygrysa i EC
          • renia.renia Re: Alchimie 06.09.12, 06:16
            Aggis20 - czekamy na te same zapachy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka