misscollins 29.09.04, 13:38 No właśnie, natchniona wątkiem na temat Provocative Woman pomyślałam, że Kingdom to jest zapach, który na takie miano zasługuje. Co o nim myślicie? Ktoś nosi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sorbet Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 29.09.04, 14:42 Mnie jakoś nie przekonuje:-) ale tylko wąchałem na papierku. Trochę "chaotyczny", nuty ze sobą nie współgrają. Pamiętam nutkę "potu" i pastelowo-przezroczysty "klimat" na początku zapachu. Wiem że ma dużo wielbicielek/li:-) Odpowiedz Link
misscollins Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 29.09.04, 14:55 Pachnie potem, ale to nie jest niemiłe. Można nosić w stanie ducha: "Brave enough to stink". Taki stan ducha mam rzadko ;-)). To jest raczej jeden z tych zapachów, które chciałabym mieć do wąchania w domu, a nie do noszenia. Dość męski w wydźwięku (co nie jest wadą). Zaskakujący. Jeżeli testuję na dłoni to później nie mogę się oderwać. Odpowiedz Link
sorbet Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 29.09.04, 15:09 Ja też lubię te "zwierzęce" nutki, one jak najbardziej wymagają właśnie testowania na skórze. W Kingdom ta nutka jest "świeża", bardzo zaskakująco:-) Z Basenotes wiem, że Kingdom nosi mnóstwo facetów, hehe. Spróbowałaś może letnią wersję? Bo nie miałem okazji powąchać. Odpowiedz Link
misscollins Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 29.09.04, 22:00 Wersji letniej nie wąchałam, ale czytałam na jej temat recenzje na innych forach. Jak to z wersjami letnimi - nic ciekawego, złagodzona, oportunistyczna wersja oryginału. Powąchałabym tylko dla przyjemności poznawczej. Odpowiedz Link
charade Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 29.09.04, 15:12 Ja tez nie bardzo rozumiem tego zapachu. Nie jest on piękny, oj nie. Tez mi podjeżdża potem, jakąś hinduską restauracją. Dość męski w odbiorze, myślę, że powinni go raczej zaadresować do facetów. Odpowiedz Link
charade Re: Prywata! Charade odbierz maila!!! 29.09.04, 15:54 Hej, odpowiedziałam już :) Odpowiedz Link
fa25 Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 29.09.04, 15:52 To ciekawe jak różny może być odbiór tych perfum. Myślę, że to ten typ zapachu, który pachnie bardzo różnie w zależności od skóry. Na mnie pachnie bardzo podobnie do mojego ukochanego Dune tylko mniej słodko/ bardziej wytrawnie, świeżo. Zdecydowanie sexy. Nie ma najmniejszej inklinacji do podobieństwa z potem. Za to podobieństwo z Dune - niebywałe. Jest cudowny ! i bardzo trwały.. Niestety - dramatycznie drogi ...To jego jedyny minus Odpowiedz Link
fa25 Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 04.10.04, 13:42 Przeszukałam wszystkie znane mi polskie perfumerie internetowe i w żadnej nie ma Kingdom. Szukam EDP ale nie ma w żadnej postaci. Może wiecie o jakiejś , która ma je w ofercie ? Odpowiedz Link
luloo1 Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 29.09.04, 15:55 Dobra stanę w opozycji. Mnie się podoba, zwłaszcza kadzidlana nuta i surowość.Jest też pastel, który bardzo lubię (ma coś z Gucci PH).Tylko to zapach dla mnie na 15 ml, potem już by mi przeszedł smaczek. Odpowiedz Link
fa25 Re: Kingdom --EDT ??? 29.09.04, 16:24 Myślałam, ze Kingdom funkcjonuje tylko jako EDP lub perfumy. A na Allegro oferują jako EDT.. ?... Ktoś widział oryginalne Kingdom -EDT ? Odpowiedz Link
luloo1 Re: Kingdom --EDT ??? 29.09.04, 16:34 fa25 napisała: > Myślałam, ze Kingdom funkcjonuje tylko jako EDP lub perfumy. A na Allegro > oferują jako EDT.. ?... > Ktoś widział oryginalne Kingdom -EDT ? wychodzi tylko jako edp i parfum Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Kingdom --EDT ??? 29.09.04, 22:42 EdT dolacza do oferty Kingdom w tym sezonie- inny flakon, lekko zmienione nuty. Watpie jednak, aby wlasnie te byly na allegro- ciut za wczesnie. EdT juz do obejrzenia w dossier aufeminin.com- podawalem kiedys link. Odpowiedz Link
taje Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 29.09.04, 17:43 Jest to jeden z niewielu zapachów, które wzbudzają we mnie gwałtowną reakcję - niestety z czasem coraz bardziej negatywną. Pierwsze testowanie - nie podobał mi sie ale byłam zaintrygowana samą koncepcją, spróbowałam drugi i trzeci raz - katastrofa. Niestety. Na pewno jest niebanalny, zgoda, ale mieszanka kuminu (jaki właściwie jest polski odpowiednik - kmin?) i róż, którą wyczuwam w Kingdom odrzuca mnie na odległość. Moim zdaniem kumin jest o wiele lepiej zmieszany w Dinner by Bobo, które mimo, że nosić również nie potrafię - doceniam. Dinner jest dla mnie drapieżnie mięsno-tropikalny, podprawiony anyżem i kandyzowanymi owocami, bardzo zmysłowy, tymczasem Kingdom przywodzi mi na myśl zwiedłą starszą damę spryskaną różanymi perfumami siedzącą w ciemnym i niewietrzonym pokoju. Odpowiedz Link
fa25 Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 30.09.04, 13:09 A jednak na allegro jest EDT -nowość -wersja limitowana.. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 30.09.04, 14:15 Tak, ale to nie stale, czerwone EdT, ktore ma byc dolaczone do oferty wkrotce, a Kingdom Limited Edition EdT ( biale opakowanie, 1 pojemnosc, flakon zdobiony kwiatami). To zupelnie inny zapach- na lato 2004- rozni sie skladem, a nie sama koncentracja zapachu. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link
sorbet Kingdom --EDT (zdjęcie) 03.02.05, 15:29 www.liberty.co.uk/i/beauty/Kigndom_eau.gif Tekst z www.liberty.co.uk:-) Kingdom by Alexander McQueen is a declaration of love. It is the mystery of a love letter - the secret of an intimate and personal revelation. Poetic and ardent, this message flows from the depths of the heart. A heart that is the emblem of this precious fragrance. The new Kingdom Eau de Toilette is dazzling and spontaneous, generous and luminous, an expression of love at first sight. A fresh, and fluid extension of the Eau de Parfum. The freshness of the opening comes as a surprise. Calabrian Bergamot blends joyously with Orange-Flower Water and Sicilian Lemon, and at the feminine heart; sensual Indian Jasmine is refreshed and spiced with Pink Peppercorns, and completed with delicate May Lily of the Valley. At the base, notes of sweet Bourbon Vanilla, rich Indonesian Myrrh and velvety Sandalwood mingle and interact to form a radiant, bewitching and unforgettable scent. Kingdom Eau de Toilette, Love joyfully declared… Odpowiedz Link
elve Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 03.02.05, 19:22 ja go niedawno odkryłam. przed ciążą testowałam go - zdecydowanie bez zachwytów. teraz to co innego :) nie czuję w nim nuty potu (w pampelunie też nie). jest orientalny, a jednocześnie świeży, androgyniczny i seksowny zarazem - paradoksalny. na mnie pachnie pięknie, mocno ale nie ostentacyjnie, raczej dystyngowanie, bardzo niejednoznacznie, cholernie oryginalnie. najbliższy "zapachowi władzy" spośród wszystkich jakie znam. Odpowiedz Link
salma88 Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 03.02.05, 19:29 O, widze, ze ktos wygrzebal stary watek:) Mnie sie POTOWRNIE ten zapach nie podoba! Dla mnie to jakis koszmarek. Bardziej przypomina meski smrodek niz kobiece perfumy. Dla mnie to jakas woda, ogorki i ryby. Bleee. Jest to zapach bardzo trwaly niestety i mialam problem, zeby go usunac z siebie po jednym testowaniu. Odpowiedz Link
rybkad Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 04.02.05, 21:04 Tez mam problem aby go usunac , a psiknelam bardzo niewiele , ten zapach odrzuca mnie po prostu , fujjjj , ide wziac drugi raz prysznic ..... Odpowiedz Link
chatka_ Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 04.02.05, 21:09 Wpadalam po uszy, choc nie jestem fanka Addicta...czy ten zapach Wam rowniez przypomina Diora? Na papierku mniej, Addict szybko sie konczy, Kingdom jest nie do odkrycia za jednym haustem :) Odpowiedz Link
elve Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 05.02.05, 15:30 mi diora nie przypomina w niczym. i dobrze :) Odpowiedz Link
chatka_ Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 05.02.05, 16:48 Pani w sklepie twierdzila, ze do Nu, nie wydaje mi sie...Do czego wiec, Venise IR, nie wiem czy nadal go maja w ofercie? Ale z pewnoscia ten zapach juz byl... Odpowiedz Link
benita5 Re: Kingdom - ciekawa jestem co myślicie 05.02.05, 17:24 cholipka nie znam... jeszcze nie znam:)) Odpowiedz Link
chatka_ Re: Kingdom - do Elve 05.02.05, 17:31 Elve, moge wejsc pod stol i odszczekac :))) Oczywiscie, ze nie Addict a Dune...za ktorym nota bene nie przepadam :)) Odpowiedz Link
elve Re: Kingdom - do Elve 05.02.05, 19:09 ee tam, odszczekiwac ;) mi sie wydawalo dziwne, ze kingdom do addicta moze byc podobny, ale malo to dziwow zapachowych widzialam? :) do dune to juz bardziej, faktycznie. Odpowiedz Link
fa25 Re: Kingdom - do Elve 07.02.05, 11:00 Już to parę razy pisałam , że dla mnie i na mnie Kingdom to takie bardziej wytrawne Dune. Uwielbiam go ; jest super ! Odpowiedz Link
lune Kingdom - pierwsze wrazenia :) 11.02.05, 10:16 na papierku bardzo dlugo kwasny, na mojej skorze szybko sie ocieplil, 'wyszlo z niego' pizmo, takie zwierzece ;) ... to bylo mile, intrygowal mnie, siedzialam z nosem we wlasnym lokciu ;)) na tym etapie wydal mi sie idealny : cieply ale i niepokojacy ale pozniej - juz tradycyjnie /jak wiekszosc zapachow na mnie/ - zeslodzil sie okrutnie i plasko :(( i to byl koniec romansu z Kingdom - chyba juz nie sprobuje ... lune Odpowiedz Link