yuana Re: ulubione słodkości........................ 11.12.04, 17:09 za wczesnie nacisnęłam upssssssssssssss jakie są wasze ulubione słodkości perfumeryjne, które pachną na skórze ładnie, szlachetnie , nie ulepkowato, jednowymiarowo cukrem i wanilią ? moje ulubione cukiereczki to : hot couture edp hypnotic poison - po paru godzinach traci jednak ten gorzkawy smaczek i robi się bardziej cukrowy niestety organza indecence - super dolce vita - naprawdę ładnie i bogato się rozwija i na mnie nie jest płaska jak hypnotic ulubione męskie cukiereczki to: m7 chociaż to bardziej korzenny niż słodki zapach, podobnie jak w przypadku organzy idecence pi givenchy cristobal balenciaga roma Odpowiedz Link
forevermore79 Re: ulubione słodkości........................ 12.12.04, 13:22 Dla mnie: Amen- za slodkosc wanilii i czekolady, Angel- podobniez Casran Choparda- za korzenne cieplo Black Cashmere- nietypowa, bo kadzidlana slodkosc- dla mnie pachnie miodem No i niesamowite Pink Suger Aquoliny ( z probk od taje i sorbeta)- otulajaca slodycz rozowej waty cukrowej- ciekawy zapach, choc w Polsce sa tylko chyba zele i balsay Aquoliny- perfum brak. Odpowiedz Link
addinka Re: ulubione słodkości........................ 12.12.04, 15:34 dolce vita - juz od dość dawna i dobrze nam ze sobą extravagance - słodycz przełamana świeżością - mój ukochany i uniwersalny zapach, obecnie jestem po nim rozpoznawana hypnotic - od czasu do czasu hot couture edp - testowany obecnie, bardzo milutki i niezobowiązujący, az się dziwię, że wcześniej na niego nie wpadłam organza idecence - od dawna podziwiany, ale trochę z daleka, może jeszcze uda mi się go kupić, obawiam się tylko, żeby mnie nie przytłoczył jak addict organza - dość dziwna, raz mi się podoba, raz nie, jest bardzo intensywna, aż gęsta, oleista, tak cięzki to zapach dla mnie, nieco nawet duszny, coś mnie do niej ciągnie, ale czy się do niej przekonam, nie wiem addict - bardzo mi się spodobał, ale dla mnie okazał się zbyt ciężki i przytłaczający, przerastał mnie, zapach większy ode mnie, ale doceniam jego urodę z męskich: m7 na moim tacie pi givenchy na mężu obsession - na wujku Odpowiedz Link
benita5 Re: ulubione słodkości........................ 12.12.04, 19:49 Wish Choparda, Hanae Mori-motylek, Classique JPG,Desire Dunhil, Hypnotic Diora oczywiscie Angel, D.Vita ...sentymentalnie Sensi:)) Ojacie, kobieta zmienną jest:)) i mam fazę na nieco pikantniejsze słodkosci:)) Odpowiedz Link
anula36 Re: ulubione słodkości........................ 13.12.04, 01:49 Sensations Jill Sander Odpowiedz Link
benita5 Re: ulubione słodkości........................ 13.12.04, 09:54 anula36 napisała: > Sensations Jill Sander Amnezja, no jakze moglam zapomniec o Sensations?!? Tamte wczesniejsze propozycje, to ze szczegolnym akcentem na slowko slodkosci. A Jill nie jest mdlaca tylko( dla mnie) mleczno-bezpieczna:)) Odpowiedz Link
lune moje ulubione slodkosci 13.12.04, 11:46 Angel innocent - lekkosc piorka, slodka ulotnosc,dynamiczna, energetyczna i radosna :) otula cieplym szalikiem w zywych barwach ; NU - duszny opar slodyczy, slodycz zasnuta dymem, niepokojaca, nocna ; slodycz drapiezna ;) MB Presence - sianko, wysuszona trawa z pachnacej kwiatami laki (koniczynka tam jest z pewnoscia :)) ... ledwie wyczuwalna slodycz - jak lagodny cieply podmuch :) Gucci Rush 2 - slodycz drzewna, ciepla, z dodatkiem owocow ; otula milo nie atakujac otoczenia ;))slodycz pastelowa pozdrawiam serdecznie lune ...... do niedawna przeciwniczka slodyczy zapachowych ;))) Odpowiedz Link
sorbet Re: moje ulubione slodkosci 13.12.04, 11:58 Rahat Loukhoum Serge Lutens i Etro Heliotrope - super słodkości i smakowitości. Angel, tak, tak:-) Musc Ravageur Malle, lecz slodycz piżmowa tu jest bardzo "trudna". Guerlain L'Instant PH dosc fajne, "eleganckie" słodkie piżmo CdG Calamus - słodycz z "pędu" bambusa:-) CdG Sequoia, żywa kora i słodka żywica "prosto z drzewa" W przyszłym roku będą nowe słodkości CdG. Jestem niezmiernie ciekawy:-) Odpowiedz Link
kalia_t Re: ulubione słodkości........................ 14.12.04, 20:03 Od dziś znów mogę się cieszyć słodkością Pythona Trussardi'ego...mniam :))) Czekoladowo- waniliowa słodycz przełamana bergamotką, mandarynką, śliwką i jaśminem... :))) Odpowiedz Link