Dodaj do ulubionych

Czym wypachnicie sie na Wigilie? :))

22.12.04, 00:24
Waham sie miedzy JPG Classique a Tygryskiem,, sa najbardziej nastrojowe :))
Obserwuj wątek
    • damona Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 00:28
      jak poczta sie spisze na medal i dostarczy mi szybko paczke
      to na pewno bedzie to czarne coco:)
      A jak nie to bede sie zastanawiac. Poki co mam nadzieje, ze zdazy.
    • graza4 Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 08:33
      Escada Collection - upolowałam ostatnio na Stadionie probkę i na świeta mam jak
      znalazł. Jest smakowita i przytulna, i elegancka, poza tym nie kojarzy mi się
      jeszcze z żadnymi innymi sytuacjami, jak reszta moich perfum.
      • icegirl Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 08:41
        Rzeczywiście - Escada jest super, ale ja stawiam na Angela. Raz, że kojarzy mi
        się ze świętami, a dwa, że zrobił się lekko zielony (?) i myślę, że czas go zużyć...
    • klg777 Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 08:47
      Cacharel Amor Amor lub Kenzo Parfum d'ete jak dojdzie. A jak nie no to Incanto
      Ferragamo lub Hugo Boss Intense.
      Hmm JPG Classique też gdzieś mi się próbka plącze.. ale na mnie one ostatnio
      jakieś takie jak mydełko były i mimo że zapach uwielbiam, to chyba ryzykować
      nie będę ;)
    • kajakajak Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 14:30
      Po namyśle- Allure.Po pierwsze- to moje nowe zauroczenie, więc ciągnie mnie do
      tego zapachu niemiłosiernie, a po drugie- Allure jest takie eleganckie i
      subtelne, wydaje mi się, że idealne na tę okazję. :-)
    • nezzi Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 14:42
      Elizabeth Arden Sunflowers... :)
    • bombella Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 16:36
      Opium YSL. Tylko nie mam jeszcze na swieta zadnej bluzki ani nic pasujacego do
      okazji.
      • kalia_t Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 18:55
        Zależy jaka pogoda i nastrój bedą panowały w Wigilię, czy będzie biała czy
        mroźna, ale bezśnieżna, hm...decyzję podejmę 24 grudnia :)))
        • benita5 Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 20:18
          Arpege Lanvina -fenomenalny zapach na ekstra okazje.Ci z którymi będę spędzać
          Wigilię akceptują moje ekscentryczne pomysły,więc raczej nie spodziewam się
          dąsów komuś nie pasi. I taaak pięknie się rozwija, że cały dzień tkwię z nosem
          w rękawie:))
    • balbina_alexandra Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 20:47
      A któż to wie teraz :))) zależy od nastroju, pogody oraz całej masy innych
      drobniejszych rzeczy :))) Na razie nie wiem, myśle że zadecyduję dopiero 24,
      ale coś mi instynkt podpowiada że raczej z pewnością będzie to jakieś mroczne
      kadzidło preferowane przeze mnie ostatnimi czasy, Mania albo Black Cashmere...
    • olesiam Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 22:17
      Panthere Cartier-bardzo piękny na wieczór i cudownie komponuje sie z
      kaszmirowymi rzeczami.Wesołych i pachnących Świąt!
    • elve Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 22:40
      jeszcze nie wiem, w co będę ubrana. jesli w długą, błękitną suknię, to belle de
      minuit. a jeśli w coś innego to się zobaczy. ale na pewno będzie to ciepły
      zapach.
    • pour-homme Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 23.12.04, 08:52
      Klasyczne czarne Emporio Armani lub Emporio Night, wydaje mi sie najbardziej
      stosowne do takiej kameralnej wigilijnej kolacji. Nie chce ryzykowac A*Menem
      czy Addictem, tych zapachow w ogole nie wolno mi w domu stosowac bo rodzina
      krzyczy: co tak smierdzi!! hihi
      Moj tata powiedzial, ze A*Men pachnie jak nowojorskie slamsy heh :)

Co jak co - najpiekniejszym zapachem w tym dniu bdzie barszcz czerwony, ryba i
      piernik! :)
      • pour-homme Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 23.12.04, 08:55
        Wracajac do A*Mena - nie czuje tego gdy stosuje go czesto ale jesli siegam po
        niego po dluzszej przerwie to wyczuwam zapach moczu :| Byc moze o to wlasnie
        chodzilo mojemu Tacie - zapach podobny do amoniaku :)
        • marla30 Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 23.12.04, 11:47
          Zaplanowałam, że będę pachniała Black Cashmere albo Nu, ale Balbina mnie zainspirowała w liście i to będzie Shalimar :)
          • sorbet Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 23.12.04, 12:16
            Shalimar to świetny wybór. Ja chyba CdG 2:-)
            • luloo1 ciutką "Winter Delice" (sample) 23.12.04, 12:56
              • renia30 w planie mam Hot Couture edt ale... 23.12.04, 15:54
                ze względu na galopujące przeziębienie może okazać się, że niczym... skoro i
                tak nic nie będę czuła ;o)
                • chatka_ Re: w planie mam Hot Couture edt ale... 24.12.04, 21:00
                  renia30 napisała:

> ze względu na galopujące przeziębienie może okazać się, że niczym... skoro i
                  > tak nic nie będę czuła ;o)

Ale inni beda czuli, wiec warto sie postarac :)

Ja czyms smacznym, np. Angel Innocent :)
                  • ziereal :) 24.12.04, 21:47
                    pachne Tigerem:). super zapach.
    • balbina_alexandra Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 24.12.04, 21:57
      W moim przypadku Mania zwyciężyła, świetnie się komponuje z moim nastrojem
      dziś :) i czarnym ascetycznym strojem :)
      • sorbet Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 25.12.04, 00:33
        Miałem "lekko" aplikowane Comme des Garçons 2, tak aby czuć tylko z bliska:-) I
        chyba pierwszy raz dostałem komplement, hihi.
        • charade Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 25.12.04, 00:56
          Była to Escada Collection
      • bombella Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 25.12.04, 11:18
        Powiedzcie, gdzie mieszkacie jezeli to nie tajemnica. Zapewne w Warszawie bo
        macie dostep do wielu wspanialych zapachow. Ja w swoim srodowisku jestem
        osamotniona z moimi upodobaniami perfumowymi, nikt mnie nie rozumie (chlip
        chlip:((, nie mowiac juz o tym ze z testowaniem mam nieustajace klopoty, musze
        jezdzic az do Wroclawia, gdzie tez nie wszystko jest. W ogole nie moge sie
        podzielic swoja pasja z nikim, zeby nie byc uznanym za wariata. Malo tego moj
        nos skazany jest na wdychanie paskudnych pospolitych zapachow i do tego jeszcze
        podroby, plus ochydne dymy z kominow w zaczadzonej dolince w gorach, gdzie nie
        ma przewiewu.
        Ogolnie perfumy uznawane sa za zbyteczny luksus, cos niewaznego. W jednej
        biednej strasznie perfumerii nowosci sprzez 10 lat, bardzo mala roznorodnosc
        zapachow, brak dostepu do polek i w ogole pustka, zero klientow, panie tam
        zatrudnione chyba nie wyrabiaja finansowo, bo miny maja smutne i rzucaja sie na
        przybylego z rzadka klienta do drzwi chcac od progu pomagac (brrrr).
        Przeprowadzilam sie tam od niedawna i cierpie, cierpie. Wczesniej mieszkalam za
        granica 9 lat i popaskudzona jestem strasznie pod wzgledem zapachowym.
        • charade do Bombelli 25.12.04, 11:25
          Ja mieszkam w Krakowie i nie sądzę, żeby asortyment perfum w Warszawie jakoś
          znacząco odbiegał od tego, co tutaj mamy... a niewiele mamy. Wszystkie rzadkie,
          wycofane, czy niszowe zapachy poznałam dzięki uprzejmości różnych internautów,
          którzy mi czasem to i owo podesłali.
        • pour-homme Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 25.12.04, 11:47
          Czesc Bombella :)
          Ja jestem z Wroclawia :D

Wybor zapachow jest w Polsce calkiem duzy ale wielu elementow calych kolekcji
          zapachowych jeszcze brakuje - limitowanych edycji, kosmetykow do ciala z linii
          perfum itp. (np. linia Muglera jest jeszcze slabo dostepna w PL)

Jak bedziesz we Wroclawiu to odezwij sie :)

Grzes
        • sorbet Do Bombelli:-) 25.12.04, 19:00
          W Wawie jest kilku "śmiałków" :-) sprowadzających niszowe zapachy. A w
          sieciowych jest mniej więcej to samo co wszędzie:-)

Jedyne wyjście to perfumerie internetowe:-)
        • mrs_e do Bombelli 26.12.04, 00:39
          Bombella nie smutaj :) Ja jestem w baaaardzo podobnej sytuacji - jakies 5 lat
          temu przeprowadziłam się na wieś, gdzie, jak się domyślasz, nie ma ani jednej
          perfumerii - nawet z badziewiem. I reakcja ludzi - pozostawiam bez komentarza,
          ale wg niektórych jestem świrnięta dając tyle kasy na perfumy :D No a najlepsze
          jest to, że na wąchanie jeżdżę tam gdzie Ty, znaczy do Wrocławia ;) Może
          mieszkamy niedaleko siebie? Hihi
          • bombella Re: do Bombelli 27.12.04, 11:39
            Dzieki serdeczne wszystkim za pocieszenie. Milo mi, ze napisaliscie tak
            sympatycznie. Chetnie spotkalabym sie we Wroclawiu z innymi forumowiczami.
            Mieszkam w Szklarskiej Porebie, na koncu Polski, tam wszystkie ptaki zawracaja,
            bo pare kilometrow dalej juz Czechy i slynny Harrachow, gdzie fruwa Malysz o
            tej porze roku.
            Pozdrawiam :))
            Bombella
    • pour-homme i po Wigilii :) 25.12.04, 11:11
      Planowalem Emporio - wygral Addict ;)
      Uklony w strone Klaudii01 :)

Zmieniliscie swoje plany zapachowe przed uroczysta kolacja? :)
      • kalia_t Re: i po Wigilii :) 25.12.04, 13:16
        Planowałam Addicta, a wygrał Mauboussin Histoire...i świetnie wpasował się w
        wigilijne zapachy, mniam :)))
      • klg777 Re: i po Wigilii :) 25.12.04, 17:06
        Wygral Cacharel Amor Amor i to w sumie zupełnie niespodziewanie, bo po
        pierwszych testach w perfumerii wyszedl jako perfumy ktore ''ewentualnie sie
        podobaja i nie draznia'' a gdy tylko je dostalam na dzien przed wigilia okazaly
        sie zapachem, z ktorym sie zaprzyjaznie na dluzej :)
      • sorbet Re: i po Wigilii :) 25.12.04, 18:56

>
        > Zmieniliscie swoje plany zapachowe przed uroczysta kolacja? :)

Zastanawiałem się nad zapachem bardziej "choinkowym":-D, czyli Sequoia. Ale to
        zapach b.mocny więc postanowiłem zostać przy zaplanowanym #2:-)
    • chiara76 Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 25.12.04, 13:20
      zastanawiałam się nad "Trouble" a wygrał Jaipur Saphir, ale oba od Boucherona,
      więc wszystko zostało w rodzinie:)
      • dori7 Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 25.12.04, 13:28
        Wygral Tygrys!
        Oj, cos mi sie szybko skonczy ta moja miniaturka, trzeba bedzie ruszyc na
        tygrysowe lowy :))
        • saguaro Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 25.12.04, 17:27
          Pachne moim wigilijnym prezentem:"Cinema"YSL.Cudne !.
    • elve Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 27.12.04, 01:14
      zupełnie nieoczekiwanie wybrałam Envy. wszystkie ciepłe zapachy wydawały mi się
      zbyt inwazyjne na przytulanie się przy składaniu życzeń, poza tym w pokoju było
      bardzo ciepło i nie chciałam się "przegrzać". pasowało świetnie :)
    • forevermore79 Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 27.12.04, 10:04
      U mnie stanelo na Fendi Life Essence- subtelny, drzewny- idealnie wtopil sie w
      okazje.
      • madllen Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 27.12.04, 12:37
        Etoile du Sud czyli idealnie w ciepły wigilijny wieczór:)
    • olesiam Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 27.12.04, 23:22
      Miało być Panthere Cartiera, stanelo na Baby Doll(by nie zagęszczać i tak
      niestety ciężkiej atmosferki:()

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka