dori7 22.12.04, 00:24 Waham sie miedzy JPG Classique a Tygryskiem,, sa najbardziej nastrojowe :)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damona Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 00:28 jak poczta sie spisze na medal i dostarczy mi szybko paczke to na pewno bedzie to czarne coco:) A jak nie to bede sie zastanawiac. Poki co mam nadzieje, ze zdazy. Odpowiedz Link
graza4 Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 08:33 Escada Collection - upolowałam ostatnio na Stadionie probkę i na świeta mam jak znalazł. Jest smakowita i przytulna, i elegancka, poza tym nie kojarzy mi się jeszcze z żadnymi innymi sytuacjami, jak reszta moich perfum. Odpowiedz Link
icegirl Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 08:41 Rzeczywiście - Escada jest super, ale ja stawiam na Angela. Raz, że kojarzy mi się ze świętami, a dwa, że zrobił się lekko zielony (?) i myślę, że czas go zużyć... Odpowiedz Link
klg777 Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 08:47 Cacharel Amor Amor lub Kenzo Parfum d'ete jak dojdzie. A jak nie no to Incanto Ferragamo lub Hugo Boss Intense. Hmm JPG Classique też gdzieś mi się próbka plącze.. ale na mnie one ostatnio jakieś takie jak mydełko były i mimo że zapach uwielbiam, to chyba ryzykować nie będę ;) Odpowiedz Link
kajakajak Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 14:30 Po namyśle- Allure.Po pierwsze- to moje nowe zauroczenie, więc ciągnie mnie do tego zapachu niemiłosiernie, a po drugie- Allure jest takie eleganckie i subtelne, wydaje mi się, że idealne na tę okazję. :-) Odpowiedz Link
nezzi Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 14:42 Elizabeth Arden Sunflowers... :) Odpowiedz Link
bombella Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 16:36 Opium YSL. Tylko nie mam jeszcze na swieta zadnej bluzki ani nic pasujacego do okazji. Odpowiedz Link
kalia_t Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 18:55 Zależy jaka pogoda i nastrój bedą panowały w Wigilię, czy będzie biała czy mroźna, ale bezśnieżna, hm...decyzję podejmę 24 grudnia :))) Odpowiedz Link
benita5 Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 20:18 Arpege Lanvina -fenomenalny zapach na ekstra okazje.Ci z którymi będę spędzać Wigilię akceptują moje ekscentryczne pomysły,więc raczej nie spodziewam się dąsów komuś nie pasi. I taaak pięknie się rozwija, że cały dzień tkwię z nosem w rękawie:)) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 20:47 A któż to wie teraz :))) zależy od nastroju, pogody oraz całej masy innych drobniejszych rzeczy :))) Na razie nie wiem, myśle że zadecyduję dopiero 24, ale coś mi instynkt podpowiada że raczej z pewnością będzie to jakieś mroczne kadzidło preferowane przeze mnie ostatnimi czasy, Mania albo Black Cashmere... Odpowiedz Link
olesiam Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 22:17 Panthere Cartier-bardzo piękny na wieczór i cudownie komponuje sie z kaszmirowymi rzeczami.Wesołych i pachnących Świąt! Odpowiedz Link
elve Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 22.12.04, 22:40 jeszcze nie wiem, w co będę ubrana. jesli w długą, błękitną suknię, to belle de minuit. a jeśli w coś innego to się zobaczy. ale na pewno będzie to ciepły zapach. Odpowiedz Link
pour-homme Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 23.12.04, 08:52 Klasyczne czarne Emporio Armani lub Emporio Night, wydaje mi sie najbardziej stosowne do takiej kameralnej wigilijnej kolacji. Nie chce ryzykowac A*Menem czy Addictem, tych zapachow w ogole nie wolno mi w domu stosowac bo rodzina krzyczy: co tak smierdzi!! hihi Moj tata powiedzial, ze A*Men pachnie jak nowojorskie slamsy heh :) Co jak co - najpiekniejszym zapachem w tym dniu bdzie barszcz czerwony, ryba i piernik! :) Odpowiedz Link
pour-homme Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 23.12.04, 08:55 Wracajac do A*Mena - nie czuje tego gdy stosuje go czesto ale jesli siegam po niego po dluzszej przerwie to wyczuwam zapach moczu :| Byc moze o to wlasnie chodzilo mojemu Tacie - zapach podobny do amoniaku :) Odpowiedz Link
marla30 Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 23.12.04, 11:47 Zaplanowałam, że będę pachniała Black Cashmere albo Nu, ale Balbina mnie zainspirowała w liście i to będzie Shalimar :) Odpowiedz Link
sorbet Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 23.12.04, 12:16 Shalimar to świetny wybór. Ja chyba CdG 2:-) Odpowiedz Link
renia30 w planie mam Hot Couture edt ale... 23.12.04, 15:54 ze względu na galopujące przeziębienie może okazać się, że niczym... skoro i tak nic nie będę czuła ;o) Odpowiedz Link
chatka_ Re: w planie mam Hot Couture edt ale... 24.12.04, 21:00 renia30 napisała: > ze względu na galopujące przeziębienie może okazać się, że niczym... skoro i > tak nic nie będę czuła ;o) Ale inni beda czuli, wiec warto sie postarac :) Ja czyms smacznym, np. Angel Innocent :) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 24.12.04, 21:57 W moim przypadku Mania zwyciężyła, świetnie się komponuje z moim nastrojem dziś :) i czarnym ascetycznym strojem :) Odpowiedz Link
sorbet Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 25.12.04, 00:33 Miałem "lekko" aplikowane Comme des Garçons 2, tak aby czuć tylko z bliska:-) I chyba pierwszy raz dostałem komplement, hihi. Odpowiedz Link
charade Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 25.12.04, 00:56 Była to Escada Collection Odpowiedz Link
bombella Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 25.12.04, 11:18 Powiedzcie, gdzie mieszkacie jezeli to nie tajemnica. Zapewne w Warszawie bo macie dostep do wielu wspanialych zapachow. Ja w swoim srodowisku jestem osamotniona z moimi upodobaniami perfumowymi, nikt mnie nie rozumie (chlip chlip:((, nie mowiac juz o tym ze z testowaniem mam nieustajace klopoty, musze jezdzic az do Wroclawia, gdzie tez nie wszystko jest. W ogole nie moge sie podzielic swoja pasja z nikim, zeby nie byc uznanym za wariata. Malo tego moj nos skazany jest na wdychanie paskudnych pospolitych zapachow i do tego jeszcze podroby, plus ochydne dymy z kominow w zaczadzonej dolince w gorach, gdzie nie ma przewiewu. Ogolnie perfumy uznawane sa za zbyteczny luksus, cos niewaznego. W jednej biednej strasznie perfumerii nowosci sprzez 10 lat, bardzo mala roznorodnosc zapachow, brak dostepu do polek i w ogole pustka, zero klientow, panie tam zatrudnione chyba nie wyrabiaja finansowo, bo miny maja smutne i rzucaja sie na przybylego z rzadka klienta do drzwi chcac od progu pomagac (brrrr). Przeprowadzilam sie tam od niedawna i cierpie, cierpie. Wczesniej mieszkalam za granica 9 lat i popaskudzona jestem strasznie pod wzgledem zapachowym. Odpowiedz Link
charade do Bombelli 25.12.04, 11:25 Ja mieszkam w Krakowie i nie sądzę, żeby asortyment perfum w Warszawie jakoś znacząco odbiegał od tego, co tutaj mamy... a niewiele mamy. Wszystkie rzadkie, wycofane, czy niszowe zapachy poznałam dzięki uprzejmości różnych internautów, którzy mi czasem to i owo podesłali. Odpowiedz Link
pour-homme Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 25.12.04, 11:47 Czesc Bombella :) Ja jestem z Wroclawia :D Wybor zapachow jest w Polsce calkiem duzy ale wielu elementow calych kolekcji zapachowych jeszcze brakuje - limitowanych edycji, kosmetykow do ciala z linii perfum itp. (np. linia Muglera jest jeszcze slabo dostepna w PL) Jak bedziesz we Wroclawiu to odezwij sie :) Grzes Odpowiedz Link
sorbet Do Bombelli:-) 25.12.04, 19:00 W Wawie jest kilku "śmiałków" :-) sprowadzających niszowe zapachy. A w sieciowych jest mniej więcej to samo co wszędzie:-) Jedyne wyjście to perfumerie internetowe:-) Odpowiedz Link
mrs_e do Bombelli 26.12.04, 00:39 Bombella nie smutaj :) Ja jestem w baaaardzo podobnej sytuacji - jakies 5 lat temu przeprowadziłam się na wieś, gdzie, jak się domyślasz, nie ma ani jednej perfumerii - nawet z badziewiem. I reakcja ludzi - pozostawiam bez komentarza, ale wg niektórych jestem świrnięta dając tyle kasy na perfumy :D No a najlepsze jest to, że na wąchanie jeżdżę tam gdzie Ty, znaczy do Wrocławia ;) Może mieszkamy niedaleko siebie? Hihi Odpowiedz Link
bombella Re: do Bombelli 27.12.04, 11:39 Dzieki serdeczne wszystkim za pocieszenie. Milo mi, ze napisaliscie tak sympatycznie. Chetnie spotkalabym sie we Wroclawiu z innymi forumowiczami. Mieszkam w Szklarskiej Porebie, na koncu Polski, tam wszystkie ptaki zawracaja, bo pare kilometrow dalej juz Czechy i slynny Harrachow, gdzie fruwa Malysz o tej porze roku. Pozdrawiam :)) Bombella Odpowiedz Link
pour-homme i po Wigilii :) 25.12.04, 11:11 Planowalem Emporio - wygral Addict ;) Uklony w strone Klaudii01 :) Zmieniliscie swoje plany zapachowe przed uroczysta kolacja? :) Odpowiedz Link
kalia_t Re: i po Wigilii :) 25.12.04, 13:16 Planowałam Addicta, a wygrał Mauboussin Histoire...i świetnie wpasował się w wigilijne zapachy, mniam :))) Odpowiedz Link
klg777 Re: i po Wigilii :) 25.12.04, 17:06 Wygral Cacharel Amor Amor i to w sumie zupełnie niespodziewanie, bo po pierwszych testach w perfumerii wyszedl jako perfumy ktore ''ewentualnie sie podobaja i nie draznia'' a gdy tylko je dostalam na dzien przed wigilia okazaly sie zapachem, z ktorym sie zaprzyjaznie na dluzej :) Odpowiedz Link
sorbet Re: i po Wigilii :) 25.12.04, 18:56 > > Zmieniliscie swoje plany zapachowe przed uroczysta kolacja? :) Zastanawiałem się nad zapachem bardziej "choinkowym":-D, czyli Sequoia. Ale to zapach b.mocny więc postanowiłem zostać przy zaplanowanym #2:-) Odpowiedz Link
chiara76 Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 25.12.04, 13:20 zastanawiałam się nad "Trouble" a wygrał Jaipur Saphir, ale oba od Boucherona, więc wszystko zostało w rodzinie:) Odpowiedz Link
dori7 Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 25.12.04, 13:28 Wygral Tygrys! Oj, cos mi sie szybko skonczy ta moja miniaturka, trzeba bedzie ruszyc na tygrysowe lowy :)) Odpowiedz Link
saguaro Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 25.12.04, 17:27 Pachne moim wigilijnym prezentem:"Cinema"YSL.Cudne !. Odpowiedz Link
elve Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 27.12.04, 01:14 zupełnie nieoczekiwanie wybrałam Envy. wszystkie ciepłe zapachy wydawały mi się zbyt inwazyjne na przytulanie się przy składaniu życzeń, poza tym w pokoju było bardzo ciepło i nie chciałam się "przegrzać". pasowało świetnie :) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 27.12.04, 10:04 U mnie stanelo na Fendi Life Essence- subtelny, drzewny- idealnie wtopil sie w okazje. Odpowiedz Link
madllen Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 27.12.04, 12:37 Etoile du Sud czyli idealnie w ciepły wigilijny wieczór:) Odpowiedz Link
olesiam Re: Czym wypachnicie sie na Wigilie? :)) 27.12.04, 23:22 Miało być Panthere Cartiera, stanelo na Baby Doll(by nie zagęszczać i tak niestety ciężkiej atmosferki:() Odpowiedz Link