Dodaj do ulubionych

Su Moon Stars

13.02.05, 11:32
Proszę Was, czy możecie choć w zbliżeniu porównać ten zapach do któregoś
dostępnego u nas na rynku? Nie mam możliwości powąchać, ale zamówić i owszem -
tylko troche obawiam się robić to zupełnie w ciemno, chociaż opsiywane nuty
zapachowe brzmią zachęcająco...
Czy może to zapach zupełnie niepowtarzalny?
Obserwuj wątek
    • dori7 Re: Su Moon Stars 13.02.05, 11:44
      wy-szu-ki-war-ka!!!

Juz nieraz rozmawialismy o SMS, ktore maja na forum kilka milosniczek :)

P.S. najtansze SMS kupisz na e-bay, niecale 20$ za 100ml.
      • onci Re: Su Moon Stars 13.02.05, 12:18
        Ha, przerzucałam wyszukiwarkę i stąd moje niezdecydowanie. znalazłam bowiem
        odniesienia do:
        - Kenzo Flower: dla mnie zapach stanowczo na nie, przyprawia mnie mnie o mdłości
        - Deep Red: uczucia mieszane,po pierwszych pieknie wibrujących nutach
        pozostaje, na mojej skórze przynajmniej, takie ciężkie,bezpłciowe nic
        wywołujące ból gowy po dłuższym czasie
        -J'adore: najbliższy zdecydowanie z tej trójcy,kiedyś jeden z mich faworytów,
        teraz trochę mi się przejadł, chociaż niewykluczone, że kiedyś do niego wrócę.

Skojarzenia są więc dla mnie krańcowo różne, a szczególnie intryguje mnie ta
        metaliczna nuta - w jakim jeszcze zapachu można ją znaleźć? Jedyne skojarzenia
        z metalem (choc bardzo, bardzo dyskretne)łączą mi się jedynie z Cerruti Image -
        ale czy to to?
        Wybaczcie, że przynudzam, ale obsesyjnie męczą mnie te perfumy, czuję, że nie
        uspokoję się, dopóki nie powącham, więc pewnie kupię tak czy tak...
        • dori7 Re: Su Moon Stars 13.02.05, 12:57
          Jak kocham SMS, tak nie lubie ani Kenzo Flower, ani Cerruti Image - pierwsze sa
          nijakie (no dobra, znam 1 osobe, na ktorej pachna super, ale to wyjatek), a
          drugie bezplciowe i drazniace. Na pewno jest to zapach inny niz Image, chocby
          dlatego, ze bardzo kobiecy (przepraszam wszystkie milosniczki tego zapachu,
          wiem, ze sa na forum).

Mysle, ze skojarzenia sa tak rozne, bo i zapach zupelnie wyjatkowy :))

Jesli chcialabys kupic mala ilosc na wyprobowanie, to na allegro ak1usa
          sprzedaje buteleczki 15ml www.allegro.pl/show_item.php?item=42113447
          mozna kupic za dwadziescia zeta z malym hakiem (albo i za 20, jak nie bedzie
          innych chetnych) plus dycha za przesylke, w razie rozczarowania niewielka
          szkoda dla portfela. To na pewno oryginal, sama kupilam pod koniec stycznia dla
          kuzynki, juz doszlo - wszystko OK.

A tak w ogole, to skad jestes? Bo jakby co, to mam pol wielkiego flakonu,
          moglabys powachac - z wyslaniem probki jest ten klopot, ze jak zwykle nie mam
          pustej fioleczki, ale jesli takowa znajdziesz, to bez problemu moge sie
          podzielic :)
    • magdalena.o Re: Su Moon Stars 13.02.05, 13:05
      ZAPACH FAKTYCZNIE LEKKO METALICZNY TEGO NIE DA SIE SKLASYFIKOWAC U KAZDEGO
      PACHNIE INACZEJ U MNIE REAKCJA BYLA TAKA ZE PO KILKU PSIKNIECIACH Z ZACHWYTU
      PRZERODZILO SIE W BOL GLOWY MAM NA ZBYCIU OK 40 ML MOGE ODSPRZEDAC
      • dori7 Re: Su Moon Stars 13.02.05, 13:19
        Nie krzycz prosze, kiedy piszesz = wylacz capslocka, to przeszkadza w czytaniu
        i drazni oczy. Nie ma w tym watku az tylu postow, zeby grozilo komus
        przeoczenie Twojego :P
        • magdalena.o Re: Su Moon Stars 13.02.05, 13:50
          sorry komp mi siada wada techniczna
          • dori7 off topic - wredne kompy, wrrr!! 13.02.05, 13:54
            magdalena.o napisała:

> sorry komp mi siada wada techniczna

Moj wczoraj ledwo zipial, nie chcial sie uruchomic, ciagle przelaczal sie na
            tryb awaryjny albo w kolko restartowal, msylalam, ze cos powaznie sie zepsulo
            albo jakis wredny wirus wszytsko zjadl, na szczescie zaalarmowany brat wykryl
            przyczyne chorbska sprzetu - okazalo sie, ze po prostu _przedluzacz_ zdechl i
            ma przebicia, a ja sie tyle strachu i zlosci najadlam!!
        • sorbet Sun Moon Stars 13.02.05, 13:59
          Ten zapach wąchałem w starym sklepie Van de coś tam na rondzie ONZ:-) Pamiętam
          chłodny, metaliczny, słodki, biało-piżmowy zapach. Chyba należy do kwiatowej
          rodziny, z nutką kosmiczno-metaliczną:-) To ciekawe, że pamiętam nawet całą
          sytuację, wejście do sklepu i rozmowę z sprzedawczynię, hihi. Dostałem nawet od
          niej jakieś broszury na temat SMS.

Nie powiediałbym że bardzo podobny do Kenzo Flower, SMS jest znacznie
          chłodniejszy i mniej pudrowy, imo.
          • dori7 Re: Sun Moon Stars 13.02.05, 15:00
            A co w tych broszurach? Jesli cos ciekawego, to podziel sie z gawiedzia,
            plisss, plisss :))
            • sorbet Re: Sun Moon Stars 13.02.05, 15:54

Broszury były z 10 lat temu:-)), Dori. Już ich nie mam.
          • forevermore79 Re: Sun Moon Stars 13.02.05, 15:26
            Ja wachalem dzieki balbince tydzien temu - i jest dokladnie taki, jak
            pamietalem go (swego czasu nosila go mama)- elgancki, chlodny bukiet kwiatow,
            lekko slodki i pudrowy. W Niemczech wciaz sie sprzedaje i ciagle niezle.
    • onci Re: Su Moon Stars 13.02.05, 16:05
      Wielkie dzięki wszystkim! Mam na nie coraz wiekszy apetyt -
      ten "chłodny,elegancki bukiet kwiatów" z metalicznym połyskiem...hmmm, decyzja
      na tak! Muszę się decydować niestety szybko, bo po prostu ktoś może przywieźć
      mi je z USA - coś w rodzaju "wybierz sobie prezent":) No to sobie wybieram.

Dori, mieszkam w Krakowie, więc chyba nie spotkamy się na zapachową degustatcję?
      • dori7 Re: Su Moon Stars 13.02.05, 16:26
        No niestety, do Krakowa sie nie wybieram w najblizszym czasie, a szkoda, bo to
        przepiekne miasto, uwielbiam je :)) Do kiedy musisz podjac te decyzje?
        • salma88 Re: Su Moon Stars 13.02.05, 21:59
          Moje odczucia sa takie: kiedy bylam dziewczynka zakochalam sie w tych
          perfumach... a raczej w flakoniku. Postanowilam je miec. Kiedy sobie
          przypomnialam o ich istnieniu, juz zniknely z polskich perfumerii, a jakze.
          Wiec poprosilam kolege o sprowadzenie zza granicy. Kupilam od razu 100 ml i...
          troszke sie rozczarowalam. Na poczatku zpach jest rzeczywiscie slodko-kwiatowo-
          pudrowy. Potem robi sie metaliczny, troszke "cuchnie":) A na sam koniec robi
          sie mdly. Oddalam je babci, ktorej sie podobaja.
    • oka5 Re: Sun Moon Stars 13.02.05, 22:46
      Mam jeszcze trochę tych perfum. Moim, zaznaczam moim zdaniem, jest to zapach
      kwiatowo-orientalny, bardzo różany, ciepły. Podobny do "Paris".
      • dori7 Re: Sun Moon Stars 13.02.05, 22:53
        Jejku, w zyciu bym nie porownala ich do Paris :))
        Czy to nie jest piekne, ze jeden zapach, a tyle skojarzen, u kazdego cos
        innego? Jednak zazwyczaj jestesmy na forum bardziej zgodni w ocenach i
        porownaniach, a tutaj - pelna rozbieznosc i dowolnosc, chyba najlepszy dowod na
        niepowtarzalnosc i niezwyklosc tych perfum :))
        • oka5 Re: Sun Moon Stars 13.02.05, 23:42
          Chyba rzeczywiście te perfumy wymykają się próbom ich klasyfikacji. Są jakieś
          nieokiełznane ;-). Tak jak Ty ze zdumieniem przeczytałaś moją wypowiedź, tak ja
          ze zdumieniem czytałam opinie innych forumowiczek w tym wątku. Zwłaszcza te o
          chłodzie i metaliczności... Ale oczywiście każdy ma swoje własne wrażenia :-).
          • dori7 Re: Sun Moon Stars 13.02.05, 23:58
            To po prostu zapach, ktorego nie da sie zaszufladkowac :))
    • taje Re: Su Moon Stars 18.02.05, 00:43
      Według mnie Sun Moon Stars pachną niemal identycznie jak Eternity, może są
      trochę cięższe.
      • ziereal Re: Su Moon Stars 18.02.05, 00:59
        e, nie zgadzam sie.
        Eternity jest okropne, nie rozwija sie, wciaz trwa- tak samo, mydlanie i
        ohydnie.
        A SMS ladnie sie rozwija, metaliczna nuta owszem jest, ale w tle, pudrowosc w
        normie (nienachalna). Faktycznie ma cos z Jadore, ale wole zdecydowanie SMS niz
        Diora:) (nie ma tej kwasnej nuty).
        • madllen Re: Su Moon Stars 18.02.05, 13:16
          Zakup w ciemno jednak odradzałabym. Przy całym uroku Sun Moon Stars potrafią
          solidnie zamęczyć- są słodko-mdlące i imho ciężkostrawne w długotrwałej fazie
          początkowej. Nie pokuszę się o porównanie bo to niezwykle charakterystyczny,
          jedyny w swoim rodzaju zapach; zauroczy lub odepchnie, na dwoje babka wróżyła;)
          • marla30 Re: Su Moon Stars 18.02.05, 18:04
            A ja się zgodzę z Taje, na mnie też są trochę podobne do Eternity, jednak znacznie bardziej metaliczne: Eternity plus zapach takiego ciężkiego klucza do drzwi. Potem kwiaty znikają i czuć głównie metal. Mogą zmęczyć. Inna sprawa, że nigdy nie testowałam go na sobie w ciepłe dni.
            • coralin Re: Su Moon Stars 18.02.05, 18:22
              Zgadzam sie ! To zapach w stylu Eternity, niby kwiatki, ale nie ma kwiatka tak
              pahnącego. Sztuczny.Bardzo amerykański.
            • ziereal Re: Su Moon Stars 18.02.05, 18:47
              ja je wachalam na mojej kolezance, Eternity ona lubi, owszem, ale nie moge
              zniesc gdy sie tym psika, a SMS bardzo ladnie na niej sie rozwija:), zupelnie
              niepłasko, za to cieplo i delikatnie pudrowo.
              • balbina_alexandra Re: Su Moon Stars 18.02.05, 20:00
                Zgadzam się z Ziereal - Sun Moon Stars i Eternity to dla mnie różne zapachy. Są
                może w zbliżonym stylu ale na ciele pachną zdecydowanie różnie. Sama b. długo
                używałam namietnie Eternity i nadal mam ogromny sentyment do tego zapachu. SMS
                to zauroczenie b. aktualne - urzekły mnie. Kwiatowo - pudrowe, niesamowicie
                silnie - na mojej skórze bardziej wyczuwalne niż delikatne Eternity. Mam
                nieduże opakowanie SMS, mam ochotę nabyć w większej ilości. Bardzo szybko
                przestaję na sobie wyczuwać kwiatowe zapachy, ale SMS zdecydowanie sie tu
                wyróżnia, swą mocą i intensywnością - czuję go przez cały dzień.
                W ślepo bym ich jednak nie kupiła. To nie J'Adore, może się nie spodobać. Ale
                przykuwa uwagę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka