Dodaj do ulubionych

Rossman - jaki asortyment perfum?

16.03.05, 00:11
To mam nadzieję bedzie w koncu jakas sensowna perfumeria w naszym
prowincjonalnym miescie. Mam dosyc proszenia znudzonych pan sprzedawczyn w
jedynej w miare przyzwoicie zaoptrzonej perfumerii. Czy w rossmanie bede miala
szanse osobiscie i "samoobslugowo" powachac chociaz czesc cudeniek o jakich tu
piszecie? Czy to kolejna "drogeria natura" z zapachami ze sredniej polki?
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 16.03.05, 09:05
      Niestety- masz racje, ze w Rosmannie znajdziesz glownie srednia polke
      (Rosellini, Campbell itd.). Ta siec co prawda sprowadza czasem troche
      selektywnych kosmetykow (wybrane linie i produkty z Arden, Versace, Ricci, CK
      itd.), sa to jednak produkty promocyjne i nie posiadajace zwykle testerow.
      Tym niemniej pozdrawiam serdecznie i zycze wielu zapachowych odkryc- poki co
      przez internet, czy w wiekszych miastach.
      Daleko nam jeszcze do sytuacji, gdy jak w Niemczech, czy Francji, w kazdym
      malutkim miasteczku bedzie chocby jedna eksluzywna perfumeria.
      • strega Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 16.03.05, 10:54
        Jest dokladnie tak, jak opisuje forevermore.U mnie w rossmanie drozsze perfumy
        sa pozamykane w szafkach:D a pani z kluczykiem stoi obok.Najwiecej jest
        zapachow E.Arden,czasami trafi sie Versace,ale ogolnie nie ma nic
        ciekawego.Pozdrawiam
        • kalooo Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 16.03.05, 13:30
          Ot i co.Ponadto ja dodam od siebie,że jak kiedys chciałam powąchać zapach,to
          gościówy mi powiedziały,że muszę iść sobie do sephory i tam
          powąchać/sprawdzić...No załamka totalna...;/
          2 razy mi się tak zdarzyło-w 2 różnych Rossmannach.Tylko pogratulować obsługi i
          podejścia!
          • salma88 Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 16.03.05, 13:38
            No raczej nie ma na co liczyc... Same Coty, czasem cos sie trafi, rzeczywiscie
            bez testera. Ale ceny maja atrakcyjne.
            • biel33 Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 16.03.05, 13:49
              No to sie zalamalam:(((, a takie mialam nadzieje.
              Nie wiem po co wiec ten rossman, okazuje sie ze to zadna atrakcja, bo podobno
              ich produkty wlasne nie sa najlepszej jakosci.
              • kalia_t Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 13.04.05, 23:42
                Ostatnio pojawiły się "nowe" zapachy w Rossmanie: Sun Moon Stars Lagerfelda( ok
                60 zł) i Burrbery Weekend, oraz letnia edycja Zielonej herbaty E.Arden
                • eowyn Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 13.04.05, 23:46
                  w Rossmannie mignela mi ostatnio jakas plansza z promocja Opium YSL, za 99 zl
                  bodajze, nie wiem tylko czy meskie czy damskie, sprawdze jutro i napisze :)
                  • wandalas Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 14.04.05, 12:22
                    niestety opium meskie
                • dori7 Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 14.04.05, 00:02
                  kalia_t napisała:

> Ostatnio pojawiły się "nowe" zapachy w Rossmanie: Sun Moon Stars Lagerfelda(
                  ok
                  > 60 zł)

Lece jutro z samego rana to zbadac! Juz rozpuscilam wici po znajomych fankach
                  SMS :))
                  • marla30 Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 14.04.05, 21:19
                    Ha! to dlatego nie moge sprzedac swoich SMS! jasna cholera, od trzech miesięcy je trzymałam :). No nic, zaraz zjadę z ceną na straganiku, a do Rossmana i tak pójdę obwąchać Week end
                • icegirl Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 15.04.05, 08:27
                  Rossman w Krakowie na Karmelickiej ma Sun..., ale za 130 zł (30ml)
                  • kalia_t Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 15.04.05, 09:54
                    No właśnie też się dziwię, w centrum 129(Poznania), a na Winogradach 60.
                    Wcześniej też były różnice np. przy Envy od 129 do 215(sic!).
                    • kalia_t Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 16.04.05, 01:44
                      Nie dałam za wygraną, dziś na tapecie Głogowska (Poznań) przy Rynku Łazarskim-
                      przecena SMS z 129,99 na 59,99(czyli tak samo jak w Rossmann/Kaufland).
                      Słyszałam, że te promocje są wyznaczane odgórnie w zależności pd punktu, hmm.
                      • eowyn Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 16.04.05, 17:23
                        a ja bylam dzis w Rossmannie przy Rynku Wildeckim - SMS niestety nie ma...
                        Mieli natomiast Desire Dunhill za 49zl, a reszta - czyli m.in. Red Jeans, Hugo
                        Boss Woman, Arden Beauty, 5th Avenue, D&G Light Blue, Envy oscyluje miedzy 99zl
                        a 149zl... Testerow oczywiscie brak:P
                        Musze sie przejechac do tego R. przy rynku Lazarskim:)
                        • k.r.i.s.s Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 27.05.05, 00:50
                          wowww, desire za 49zł? :) Co dokladnie, i jakiej pojemności? :)
                          umieram z ciekawości :)

--
                          kriss.forum
                          reaktywacja

www.kazimierz.com
      • mrouh Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 14.04.05, 22:03
        Dziś zobaczyłam, że w moim mieście zamknięto jedną jedyną perfumerię, gdzie były
        zapachy z wyższej półki (ceny były kosmiczne). Miasto nie jest duże, ale byłe
        wojewódzkie. I teraz już muszę pielgrzymki urządzać do WIELKICH miast... Została
        drogeria Natura i jakaś drogeryjka z zapachami Sabatini, Coty, Dion, Campbell. A
        i tam nie widuję ludzi wcale... Allegro górą:-)
    • konasana Re: Rossman - SMS 16.04.05, 14:47
      Kupilam właśnie w rossmanie na Marszałkowskiej (w-wa) SMS, za 60 zl zresztą.
      Piękny zapach, ale mam jedną wątpliwość: czy te rossmanowskie zapachy są na
      100% oryginalne? Nie pamiętam dokładnie, jaki był flakonik SMS, jak je wąchałam
      (było to parę miesięcy temu), ale obejrzałam sobie teraz zdjęcia z aukcji na
      allegro, i moja buteleczka nie ma np. złotej "kryzy" wokół korka. Nie jest też
      z matowego szkła. Może ekspertki od SMS mogłyby się wypowiedzieć?
      Pozdrawiam,
      K.
      • dori7 Re: Rossman - SMS 16.04.05, 15:05
        "Kolnierz" wokol korka ma setka i ona jest tez z przejrzystego granatowego
        szkla. Natomiast mam w domu dwie butelki po trzydziestce SMS i zadna z nich nie
        ma tego kolnierza, jest tylko zlota szyjka i korek. Obydwa flakony po 30ml sa
        tez z matowego granatowego szkla.

Nie sadze, zeby Rossman mial podroby. A cena tez nie dziwi, jesli sie popatrzy
        np. na aukcje na e-bayu, gdzie np. testery po 100ml SMS chodza za kilkanascie
        dolarow, a normalne "sklepowe" setki za dwadziescia...
        • icegirl Re: Rossman - SMS - w Krakowie 28.04.05, 11:26
          Czy ktoś wie, gdzie można w Krakowie kupic SMS za 60zł?
    • konasana Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 16.04.05, 15:11
      Dzięki za odpowiedź. Tym bardziej się cieszę z zakupu!!

K.
      • dori7 Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 16.04.05, 15:14
        Ja mam jeszcze pol wielkiej butli SMS, ale moja siostra juz pognala i kupila,
        wiec niniejszym donosze, ze w Trojmiescie tez da sie ustrzelic SMS po 60zeta :))
    • sorbet W rossmanie EDP Ardenbeauty. Autor: kraxa 22.04.05, 16:24
      W rossmanie EDP Ardenbeauty za 79 zlotych!!!
      Autor: kraxa
      Data: 22.04.2005 15:37

50 ml. Niezle, chociaz ja osobiscie bym tego zapchu nie wybrala
    • sorbet Promocja w Rossmanie 27.04.05, 22:58
      Promocja w Rossmanie.
      avon_22 27.04.2005 18:45 + odpowiedz

Słyszałam o promocji w Rossmanie , ponoć mają markowe zapachy 50 % taniej.Czy
      ktoś z Was orientuje się jakie dokładnie i w jakich cenach? Z góry dziekuje
      za odpowiedź.

• Wyszukiwarka, to nie boli!
      dori7 27.04.2005 19:20 + odpowiedz

SMS za 60 zeta, Farenheit za 99, tanie Ardenki i Versace z serii Jeans. To
      widzialam ostatnio. Jest taaaki wieeelki watek o promocjach w Rossmanie,
      wystarczy poszukac.

• Re: Promocja w Rossmanie.
      mangos 27.04.2005 19:30 + odpowiedz

W K-cach widziałam również Light Blue za 129 zł
    • pour-homme We Wroclawiu pojawil sie Fahrenheit 30ml za 105PLN 28.04.05, 11:25
      ...
      • dori7 W Waie tez jest tani F. 28.04.05, 11:42
        W Rossmanie na Swietokrzyskiej na pewno.
        • sorbet Tak:-) widziałem dziś Cerrutti (Image?) za 99zł 28.04.05, 12:14

• strega SMS 29.04.05, 00:35
      Witam
      Skusilam sie dzis na SMS i choc myslalam, ze nie lubie takich zapachow, jestem
      nim zachwycona :) Bardzo kwiatowy, bardzo bogaty zapach, jutro chyba kupie
      jeszcze na zapas. Mam tylko jedno pytanie, na zdjeciu w truskawie buteleczka
      pod korkiem ma jeszcze taka zlota obwodke, a moja nie. Czy jest ona tylko w
      wiekszych pojemnosciach? Jak jest u Was?
      • dori7 Re: SMS 29.04.05, 00:54
        O rany, jestem forumowym etatowym wyjasniaczem zawilosci flakonu SMS :P

W trzydziestkach nie ma kolnierzyka, a w setce jest taki gwiazdzisty dookola
        korka. Z piecdziesiatkami nie mam doswiadczen, ino dwie trzydziestki, setka i
        jedna miniatura.

Sam zapach jest piekny, ino ma jedna wielka wade: strrrrasznie gorzko smakuje i
        druga polowa na bank bedzie protestowac i prychac z oburzeniem wycalowawszy
        wprzody wypachniona szyjke :(((
        • strega Re: SMS 29.04.05, 01:00
          Dziekuje bardzo za rozwianie watpliwosci :)
          A co do smaku, to musialam sie przekonac, polizalam reke i pobieglam sie czegos
          napic :/ Trzeba bedzie uwazac, dziekuje za informacje :D
    • lili202 Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 30.04.05, 10:04
      nie wiecie w jakiej cenie w rossmanie sa perfumy naomii campbell mystery (i czy
      sa 75 ml?) wiem ze pewnie napiszecie ze najlepiej sie przejsc i zobaczyc ale
      niestety jestem na razie chora a zaraz jak wyzdrowieje to musze cos wybrac na
      prezent
    • dixi Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 18.05.05, 15:14
      a sunflowers za 49,99 widzial ktos? wczoraj w witrynie kiosku mignela mi
      reklama tegoz na okladce jakiejs babskiej gazety, oczywiscie pobieglam do
      najblizszego rossmana, ryzykujac spoznienie na bardzo wazna konsultacje
      lekarska, ale wyszedl... :(
      a do lekarza zdazylam :)
      • luloo1 Re: Rossman - jaki asortyment perfum? 18.05.05, 16:27
        Ostatnio rozmawiałyśmy o tym z addinką. Niestety jest to jedynie papierowa
        oferta, w całej Polsce niedostępna. Taki chwyt. Mało to uczciwe, ale czego się
        spodziewać po Rossmannie.Dyskont kosmetyczny, bo ten chwyt to na poziomie
        Biedronki i Alberta. W Biedronce szynka z biedronki, a w Rossmanie Sunflowers
        za 49 zł i to na dodatek 50 ml:)))
    • giwia Rossmann w Krakowie 27.05.05, 01:52
      ciasnota nieludzka, duszno, obsługa taka sobie, kolejki do kasy kilometr z
      kawałkiem, perfumy upchane na koncu, nic nie widac, a jak już ktos sie do nich
      dopcha ,juz nie ma siły nawet popatrzeć ! Omijam szerokim łukiem!
      • kraxa rossmann w Manhattanie w Gdansku 31.05.05, 11:00
        Tez mam chrapke na SMS, a ponadto na Burberry weekend. Jest jeszcze versace red
        Jeans za 79. Trochw zaqpachów meskich do wyboru w cenie 99. Ja juz zakupilam
        chrome Azzaro 50 ml za 69,9!!!
      • icegirl Re: Rossmann w Krakowie 30.07.05, 10:45
        Bo piszesz o tym z Karmelickiej. Jest jeszcze przy Kalwaryjskiej i jakiś czas
        temu widziałam nowootwarty przy Dietla.
    • escape5 Champs Elysees!!! 30.07.05, 09:43
      Wczoraj widziałam na własne oczy.Kosztuje 149 zł,ale jakaś duża
      pojemność(napewno nie 30)nie widziałam dokładnie,ale myślę że to conajmniej 50.
      Oprócz tego Red Jeans znowu w promocji-79,90.Widziałam też Diesel Plus Plus
      Feminine-ok 70 zł no i to co zawsze czyli SMS,Burberry Weekend,L&B i Arden
      wszelkiej maści.Niestety nie było już Cerruti Image,nie wiem czy chwiowo czy już
      niestety zniknął na wieki:-(.
      • kalia_t Re: Champs Elysees!!! 30.07.05, 10:19
        Zgadza sią Pola Elizejskie weszły do oferty Rossmanna, ale ich ceny są różne w
        zależności od sklepu i tak w Poznaniu w różnych miejscach ceny od 129.99 do
        149. Wiele promocji już nieaktualnych a i ceny różne w zalezności od punktu,
        Image w wielu miejscach juz nie ma, ani tym bardziej Boss Woman.
        • escape5 Który Boss Woman? 30.07.05, 11:04
          Ten biały czy ten w okrągłej flaszeczce?Bo tego chętnie bym sobie kupiła gdyby
          był gdzies niedaleko(np Warszawa,Lublin).
          • kalia_t Re: Który Boss Woman? 30.07.05, 13:08
            Boss Woman to biały.
            A czerwony to Hugo(tych nie ma w Rossmannach).
        • dori7 Pola Elizejskie 50 ml sa teraz za 99 :)) 05.08.05, 22:14
          Widzialam dzis w dwoch warszawskich Rossmanach (na Swietokrzyskiej i na Tamce).
          • kalooo Re: Pola Elizejskie 50 ml sa teraz za 99 :)) 05.08.05, 22:37
            W sadybie i centrum też są- o jedną flaszkę mają już mniej..;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka