giwia 16.05.05, 17:21 Obawiam się ,że nikt już nie zna zapachu świezych ,wiosennych kłączy tataraku Co to byłaby za " nuta"!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sorbet Re: a tatarak? 16.05.05, 17:28 Mam Calamus, chyba to tatarak? Pachnie bambusem, celerem i słodkim roślinnym "piżmem" (angelica root):-) Odpowiedz Link
modern_witch Re: a tatarak? 16.05.05, 18:08 hmmm... końcówka intrusion pachnie mi "czystym jeziorem", taki lekko gorzkawy zapach wody, ale właśnie takiej "ze wszystkim wokół" - trzciną, sitowiem... może i tatarak właśnie, taki czysty i leciutko gorzkawy zapach... Tyle, że długo trzeba na to w intrusion czekać;-) Odpowiedz Link
chatka_ Re: a tatarak? 16.05.05, 22:20 Aromantic Decleor z kolei na poczatku uderza tatarakiem, moze to efekt polaczenia aromatu wielu ziol: bazylii, estragonu, kardamanu, szalwi and what not! Bardzo szybko subtelnieje i jest nie tyle aromatyczny co romantyczny :)) Odpowiedz Link
zettrzy Re: a tatarak? 17.05.05, 04:36 tatarak wole prosto z blota, do tego zapach swiezej mokrej laki, golych drzew, rzesy na stawie... robie sie sentymentalna Odpowiedz Link
achemiczka Re: a tatarak? 17.05.05, 14:21 A wąchałyście moje Drogie sam tatarak i jego kłącza? Toż to ochydnie śmierdzi ;) Jest okropny, poważnie. Może jako składnik perfum, specjaliści potrafią wydobyć jego jakieś wspaniałe nuty zapachowe, niewyczuwalne noramlnie... Odpowiedz Link