Dodaj do ulubionych

Orient na lato

19.05.05, 19:31
Wybaczcie ,że trochę dubluję wątki, ale szukałam bezskutecznie czegoś nowego i delikatnego na lato i nie znalazłam. Może jeszcze Un Jardin en Mediterranee będzie tym, czego szukam, ale coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu,że "mój " zapach musi mieć nutkę kadzidlaną. Tylko co zakupić? BC zbyt ciężkie na upały, OI rezerwuję na jesień, Nu chyba się też nie sprawdzi, nowa Mania jest nijaka, dziś utwierdziłam się w tym przekonaniu, Addict Fraiche niewiele się różni na mojej skórze od zwykłego Addicta, Omnia to zapach koleżanki i " mam go nie kupować". Ojjj, co nadałoby się na lato,nie dobijało otoczenia a jednoczesnie miałoby coś z orientu?
Obserwuj wątek
    • nitulina Re: Orient na lato 19.05.05, 19:58
      Obsession sheer :)

Lżejsza wersja Shalimar :)
      • graza4 Re: Orient na lato 19.05.05, 20:19
        No jak to co? Oriental Summer Celine!
        • mangos Re: Orient na lato 19.05.05, 20:31
          Wąchałam kiedyś w pośpiechu w Sephorze, ale były którymś z kolei zapachem,który wylądował na moim nadgarstku i nie pamiętam.
          A Obsession Sheer na mnie jest nietrwały, oj nie;((
          Trudno, będę pachnieć Innocentem;)
          • dori7 Re: Orient na lato 19.05.05, 22:29
            No to w czym problem, myk do Sephory i przewachaj jeszcze raz Celine Oriental
            S. :)
            • mangos Re: Orient na lato 19.05.05, 22:35
              Droga Dori, mam do najbliższej Sephory 25 km;( Autobusem jadę około godziny a samochodu swego nie posiadam;(
              • dori7 :((((((((((((((((((((((((((( 20.05.05, 00:57
                Ja do najblizszej Sephory jade autobusem podmiejskim i
                metrem/autobusem/tramwajem, razem z dojsciem na przystanek tez trzeba godzine
                liczyc, a jedyna perfumeria w moim miasteczku z "wyzsza polka zapachowa" ma
                fatalna obsluge, nowosci w kosmicznych cenach i troche staroci w butelkach z
                wypsikanym 1-2cm, bo oczywiscie testerow niet... :(((((((
                • mangos Re: :((((((((((((((((((((((((((( 20.05.05, 06:00
                  Widać nie jestem osoamotniona w swej niedoli. Zmobilizowałaś mnie Dori do wypadu do Katowic. Jadę przy najbliższej okazji!
    • balbina_alexandra Re: Orient na lato 19.05.05, 22:58
      Osobiście kadzidło zalicza się do moich ulubionych nut zapachowych, tak samo
      jak paczula, drzewo sandałowe. Lubię dość ciężkie esencjonalne zapachy, mroczne
      szypry, nie darmo od lat moim nr 1 jest Shalimar, jestem uzależniona od Black
      Cashmere, Dolce Vity, Organzy Indecence, starej Manii. Ale po to jest lato, by
      móc od takich zapachów odpocząć, czekam niecierpliwe całą zimę by móc zacząć
      używać ukochane kwiatowe wody, albo coś lekkiego, orzeźwiajacego, cytrusowego.
      Do tego właśnie służy lato :) (nie będę się zaklinać że latem nie uzywam - bo
      to nieprawda, ale cięższe zapachy rezerwuję zawsze na wieczór).
      Moje ulubione na lato to Herba Fresca i Pamplelune, Esencia Duende, w tym roku
      na pewno będę non stop uzywać Caleche Eau Delicate. I nie mogę odżałować, że
      ktoś mi na allegro sprzątnął sprzed nosa 24 Faubourg Eau Delicate :(

A shalimar light mnie kusi już od bardzo bardzo dawna...

Oriental Summer sama mam, uwielbiam i polecam - zapachy owocowe nie pachną na
      mnie jakoś nadzwyczajnie, ten jest gęsty, apetyczny i bardzo trwały!
      • fa25 Re: Orient na lato 19.05.05, 23:38
        Witaj Balbinko.
        Czyli jak właściwe pachnie ten Oriental summer bo nie mogę się połapać ?
        Kwiatowo czy orientalnie ? Do czego porównałabyś toto ?
        • nitulina Re: Orient na lato 20.05.05, 00:15
          A tak w ogóle to marzy mi się coś nowego orientalnego na rynku...
        • balbina_alexandra Fa 22.05.05, 18:55
          Oriental Summer to według mnie zapach przede wszystkim owocowy choć jakies tam
          kwiatki w składzie posiada. Mandarynka, suszone owoce, migdał z przyprawami -
          apetyczny aż slinka cieknie, cudo! Jaśmin, irys i bardzo silnie wyczuwalna
          wanilia. Mam do Oriental Summer wielką słabość i dlatego kiedyś nabyłam setkę
          tej wody :) miałam okazję wąchać późniejszą limitowankę Sensual Summer, o to
          już nie to. Nie umiem za bardzo porównać Oriental Summer do niczego :( u nas w
          Sephorze i Douglasie ciągle dostępny hehe :)
          • fa25 Re: Fa 22.05.05, 20:09
            Mniam, mniam - brzmi pysznie. I jeszcze ta wanilia - wow ! Muszę koniecznie
            pognać do najbliższej Sephory lub Douglasa. Rzeczywiście- ślinka już mi
            cieknie..
            • fa25 Re: Fa 22.05.05, 20:29
            • fa25 Re: Oriental Summer 22.05.05, 20:30
              Sprawdzałam na Fragrancenet i Perfume Emporium - i nie znalazłam tego zapachu.
              Ciekawe dlaczego ?
              • balbina_alexandra Re: Oriental Summer 22.05.05, 22:16
                Fa naprawdę nie wiem czemu - może dlatego że to był zapach limitowany zdaje
                się, rok póżniej było już Sensual Summer - moze już się wyprzedał?
                Jakbyś bardzo chciała powachać, to mogę Ci kiedyś próbkę zrobić :)

Buźka!
                • fa25 Re: Oriental Summer 22.05.05, 22:27
                  Hej Balbinko,
                  Kochana jesteś - z góry wielkie dzięki ! Na razie spróbuję dopaść w Sephorze
                  albo innym "sieciowcu " a jak mi się nie uda to zacznę rozpaczliwie piszczeć do
                  Ciebie po ratunek.
                  Całusy
                  • vanilia72 Re: Oriental Summer 23.05.05, 08:52
                    może się przyda
                    www.lumiere.pl/index.php?action=productdetails&prod_id=6772
                    • fa25 Re: Oriental Summer 23.05.05, 20:14
                      Wielkie dzięki, Vanilia...A swoją drogą masz super, niezwykle apetyczny nick.
                      • vanilia72 Re: Oriental Summer 23.05.05, 21:04
                        Dzięki, dzięki :))
      • mangos Re: Orient na lato 20.05.05, 06:54
        Balbinko, wymiesz wszystko to, co i ja uwielbiam Mogłabym napisać tak jak TY,że "moim nr 1 jest Shalimar ( lub jemu podobne), jestem uzależniona od Black
        > Cashmere, Dolce Vity, Organzy Indecence, starej Manii" Z w/w zapachów nie znam jedynie starej Manii. Gdzie ją można upolować? No i mam nadzieję,że w niczym nie przypomina tej nowej...
        • balbina_alexandra Mangos 22.05.05, 18:59
          Stara Mania to było coś :) ma tu swoje żelazne grono wielbicieli wśród których
          niechybnie zajmuję poczesne miejsce! Mam nawet Manię w postaci ekstraktu
          perfum. U nas ciągle jeszcze można ją powąchać w perfumeriach niesieciowych,
          które na potęgę wyprzedają jej resztki (sama ciągle się zastanawiam czy warto
          się szarpnąć i kupic Manię Eau Tonique - czyli wodę do ciała, hmmm).
          No i pojawia się cyklicznie na allegro :)
          • mangos Re: Mangos 22.05.05, 19:11
            Balbinko, gdy Mania pojawi się na allegro daj znać do wątku o ciekawych aukcjach. Jestem 100% pewna,że ją polubię. Nowa niestety nie podoba mi się, ale tak chyba jest w przypadku każdego "ulepszonego" zapachu: są nieciekawe, bez duszy, ugrzecznione niepotrzebnie.
            • balbina_alexandra Re: Mangos 22.05.05, 19:28
              Mówisz i masz:

www.allegro.pl/show_item.php?item=52163495
              www.allegro.pl/show_item.php?item=52289504
              • mangos Re: Mangos 22.05.05, 19:39
                Wielkie dzięki:)
    • olesiam Re: Orient na lato 20.05.05, 12:41
      Moja droga, musisz w końcu przyjechac do Warszawy:), polecam gorąco Etro Shaal
      Nur, ale to grozi siedzeniem z nosem w nadgarstku:)
      Olesia
      • mangos Re: Orient na lato 20.05.05, 14:30
        Żeby tak Warszawa przyjechała do mnie;) Ale coraz bardziej mam ochotę na taki wyjazd.
    • olesiam link do Quality z ofertą Etro 20.05.05, 12:43

www.perfumeriaquality.pl/index.php?
      • vanilia72 Re: link do Quality z ofertą Etro 20.05.05, 12:47
        intryguje mnie opis Shaal Nur i Etra :))
        • sliwkaa Re: link do Quality z ofertą Etro 24.05.05, 16:52
          vanilia72 napisała:

> intryguje mnie opis Shaal Nur i Etra :))

tiaaa Etra jest boska!! zakochałam się w tym zapachu i potulnie czekam na
          przypływ gotówki ;-)
    • olesiam Re: Orient na lato 26.05.05, 15:51
      Wczoraj testowalam YSL Opium Fleur de Shanghai, wspaniala magnolia, jasmin,
      ambra.Doskonały na cieply wieczor z odrobina wiatru
      Pozdrawiam
      O.
    • urstina Re: Orient na lato 08.06.05, 15:11
      Jestem świeżutko po testowaniu Summer Kenzo. Jak sama nazwa wskazuje to zapach
      letni, a orientu ma tyle, że ho, ho! Alergicznie reaguję na orientalne nuty i
      wyczuwam je na kilometr, zapewniam, że wielbicielki orientu mogą się poczuć
      usatysfakcjonowane. Przy czym od razu mówię, że on się ujawnia po pewnym
      czasie, mnie się najpierw spodobała ta woda bo zapachniało mi kwiatowo, a te
      nieszczęsne (dla mnie) nuty kadzidełkowe wyszły po jakiejś godzinie. I trwały
      mimo kilkukrotnego mycia wodą z mydłem!
    • czarna_a Re: Orient na lato 08.06.05, 23:54
      A ja dzisiaj testowałam m.in. Oriental Summer i jestem pod dużym wrażeniem -
      bardzo przyjemny, owocowo-przyprawowy i trwały zapach.
    • addinka organza first light 09.06.05, 09:51
      super na lato, zupełnie nieinwazyjny zapach, a jednak z nutką orientalną;
      wypróbuj koniecznie !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka