Dodaj do ulubionych

Perfumerie godne polecenia

02.06.05, 22:12
Watek o Quality mnie zainspirowal do stworzenia listy interesujacych z
roznych wzgledow punktow zakupu pieknych zapachow:) Chodzi oczywiscie o
lokale naziemne, a nie wirtualne;)

Jako ze jestem z Poznania, powtorze to, co juz napisalam w blogu:

- Sephora w King Cross - ze wzgledu na bezproblemowe robienie probek na
zyczenie :) Mimo niecheci do wielkich centrow handlowych, pewnie bede tam
zagladac

- Douglas w Starym Browarze - przemily sprzedawca, ktory rzeczywiscie zna sie
na rzeczy i mozna z nim podyskutowac o zapachach damskich, meskich,
nowosciach i poubolewac nad niedostepnoscia starszych zapachow;)

Teraz Wasza kolej :)
Obserwuj wątek
    • kalia_t Re: Perfumerie godne polecenia 02.06.05, 22:42
      Jako, ze też jestem z Poznania:

- Sephora King Cross- to prawda miła i życzliwa obsługa i zrozumienie
      odmiennego gustu:)
      - Sephora Auchan Swadzim, pani sama zaproponowała zrobienie próbki, plus maja
      zapachy wycofywane np. Desnuda, Hiris, Lacoste for Woman.
      - Sephora M1 możliwość robienia próbek i miła obsługa,
      - Perfumeria Alicja Pasaż Rondo przy Selgrossie, miła obsługa i możliwość
      złożenia zamówienia z realizacja,
      - Marrionaud Kraszewskiego przy Rynku Jeżyckim, kompetentna obsługa i doradztwo.
      • eowyn Re: Perfumerie godne polecenia 02.06.05, 23:03
        Zapomnialam o perfumerii w Pasazu Rondo, kupowalam tam kilka razy, co prawda
        nie perfumy, ale obsluga fachowa i sympatyczna :)
        W Marrionaud na Jezycach dawno nie bylam, ale chyba musze to nadrobic, bo mam
        jakies mile wspomnienia z nia zwiazane, ale nie pamietam dokladnie o co chodzi:)
        W M1 jest Sephora?Ja chyba slepa jestem, bo nigdy jej tam nie widzialam. Kiedys
        jakos na srodku M1 byla bodajze perfumeria Incognito, to tam teraz zrobili
        Sephore?

Pozdrawiam:)
        • kalia_t Re: Perfumerie godne polecenia 02.06.05, 23:05
          W Mi Sephora jest od kwietnia(w miejscu dawnego Adlera), a Incognito nadal
          dobrze prosperuje:)
          • eowyn Re: Perfumerie godne polecenia 02.06.05, 23:14
            no tak, widze, ze dawno mnie tam nie bylo... Ale jest co nadrabiac. Sephora to
            o niebo lepsze miejsce od Adlera:)
            Dzieki za informacje:)
    • martiene_ethereyes Re: Perfumerie godne polecenia 04.06.05, 09:43
      ja TEŻ jestem z Poznania i jestem zaskoczona Waszymi opiniami :)
      Osobiście nie mam ulubionej sieciowej perfumerii, a jedynie konkretne osoby, które mogę z zaufaniem prosić o pomoc. Sephora na Ratajczaka stwarza szanse zdobycia próbek, chociaż z ich uzyskaniem są problemy, jeśli nie trafi się na "swoją" panią (już nawet pisałam na ten temat list do kierowniczki). Lubię Incognito przy Okrąglaku za kompetentną obsługę pani Oli (nie przekłada się to na 100% personelu). Reszta Incognito bardzo mnie rozczarowuje, panie są pretensjonalne, obrażone, ma się wrażenie, że swoim wejściem przerywa się im miły relaks przy plotkach (bo tak w istocie jest), a nie zapewnia pracę.
      W Sephorze w M1 nie otrzymałam żadnej pomocy, tak samo w King Crossie - do wczoraj, kiedy to udało mi się trafić na pomocną dziewczynę. Tak więc na szczęście zawsze można mieć nadzieję, że trafi się na bratnią duszę. Natomiast jeśli chodzi o fachowość i wiedzę, to nie spotkałam jeszcze sprzedawczyni, która nie tylko potrafiłaby mi doradzić wybór pielęgnacji, ale przynajmniej wiedziałaby połowę tego co ja o funkcjonowaniu i budowie skóry i naskórka i ich potrzebach, co za tym idzie: potrafiła naprawdę DOBRAĆ kosmetyki, a nie tylko proponować toniki na kwasie salicylowym do trądzikowej buzi, a zaznaczam, że jestem filologiem i swoją wiedzę opieram na informacjach z liceum...
      • bajlandia1 Re: Perfumerie godne polecenia 14.09.05, 17:49
        Wita się kolejna poznanianka :-)
        Osobiście bardzo lubie Sephorę w Plazie. Miła obsługa, przesympatyczna
        sprzedawczyni sama zaproponowała mi zrobienie kilku próbek, a rozmowa z nią była
        czystą przyjemnością.
        Korzystam prawie wyłacznie z Sephor bądź Douglasów (panie z Douglasa w Plazie
        mają minusik), bo są bardziej anonimowe i nie przytłaczają wyniosłymi i
        patrzącymi spod byka sprzedawczyniami jak w przypadku wspomnianej perfumerii
        Incognito.
        BTW, przedwczoraj byłam w drogerii na Kanałowej i muszę przyznać, że nadal
        jestem pod wrażeniem przemiłej obsługi :-))
    • earl_grey_tea Re: Perfumerie godne polecenia 27.07.05, 17:35
      ok, wiem gdzie szukac w Poznaniu. moze jednak znacie miejsca godne uwagi w Lublinie? Krakowie? Warszawie? do Poznania szybko nie zawitam... zle kilometry dziela nas... :))
      • lady_pearl Re: Perfumerie godne polecenia 27.07.05, 17:57
        Lubię Sephorę w Galerii Dominikańskiej, ale odradzam jej odwiedzanie
        w 'godzinach szczytu' jeśli ktoś nie lubi tłoku. Miła i pomocna obsługa,
        bezproblemowe robienie próbek. Mam tam swoją ulubioną konsultantkę, ale reszta
        obsługi też jest ok.
        Kilka razy byłam w Sephorze w centrum Auchan pod Poznaniem i też wychodziłam
        zadowolona.
    • anexxa Warszawa, CH Wileńska 13.09.05, 18:55
      Zapewne nie odkrywam Ameryki, ale w CH Wileńska na dole (poziom 0, zdaje się)
      jest perfumeria, gdzie mają wszystko. Albo prawie. Na pewno są wszystkie znane
      mi Hermesy, jest Cartier, jest dużo starszych Escad (w tym chyba Collection w
      takiej złocistej ażurowej zbroi), cała półka Gaultierów w różnych kieckach, pół
      półki Hanae Mori, cała półka Niny Ricci (Deci Dela, zielone Les Belles, Amour'd
      Amandier i to w niebieskim pudełku z różowymi literkami - ale te dwa bez
      testerów, nad czym ubolewam).

I pewnie masa innych rzeczy, które mi umknęły.

Nie wiem, jak to się kształtuje cenowo, bo nie znam cen, ale wszędzie były
      jakieś przeceny pouwieszane.
      • eowyn Re: Warszawa, CH Wileńska 13.09.05, 21:08
        anexxa napisała:

>cała półka Niny Ricci [...] i to w niebieskim pudełku z różowymi literkami

chodzi Ci o Belle de Minuit? W swoim czasie bylo wielkie polowanie na ten zapach
        (a moze nadal trwa), moze warto podciagnac watek dla fanek tych perfum:)
        • anexxa Re: Warszawa, CH Wileńska 13.09.05, 22:38
          Tak, mówię o Belle de Minuit. Zdaje się, że były dwie pojemności... Albo tego,
          albo Amour d'Amandier.
          • elve Re: Warszawa, CH Wileńska 14.09.05, 00:35
            no ładnie... a escada collection to po ile? i czy jakaś dobra dusza z Wawy
            zechciałaby mi ją kupić i przesłać? :)
            • salma88 Re: 14.09.05, 12:25
              Niezly watek, prosimy o wiecej wypowiedzi:) Ja polecam Sephore w Krakowie na
              Florianskiej, bardzo fajna i mila obsluga, zwlaszcza panowie - wiedza
              wszystko:) Reszta Sephor niestety ma niezbyt dobra obsluge. Duzo ciekawych
              rzeczy jest tez na Grodzkiej, ale tam jest drozej niz w sieciowych
              perfumeriach.
            • elve Re: Warszawa, CH Wileńska 14.09.05, 14:51
              ja pytam serio :)
              dobra duszo, odezwij się :)
              • ancia_m Re: Warszawa, CH Wileńska 14.09.05, 14:57
                Jestem.
                • ancia_m Re: Warszawa, CH Wileńska 14.09.05, 15:00
                  chyba, że chodziło Ci o konkretną osobę
                • elve Re: Warszawa, CH Wileńska 14.09.05, 16:53
                  anciu, dzięki że się odezwałaś :) jak się okazuje w Wawie jest więcej dobrych
                  dusz i w międzyczasie jedna się do mnie odezwała na maila :)
                  dzięki wszystkim dobrym duszom! :*
                  • ancia_m Re: Warszawa, CH Wileńska 14.09.05, 17:20
                    Nie ma sprawy :-)
                    • toula Re: Warszawa, CH Wileńska 14.09.05, 18:57
                      I ja sie dołaczam do prosby elve - czy ktos mi powie ile kosztuje Escada
                      Collection w W-wie??? Slicznie prosze:-))
                      • elve Re: Warszawa, CH Wileńska 14.09.05, 20:59
                        ja Ci moge powiedziec bo już wiem :]
                        390 lub 396 ziko (w zależności od sukienki) minus 20% :/
                        ale co tam, raz się żyje, nie? :>
    • anniehall78 Quality 15.09.05, 14:02
      wiem, że było, i to nie raz. ale nie odpuszczę, póki nie dołączę do pochwał!! a
      jako, że ja nie "warszawska" - korespondencja mailowa przesympatyczna i bardzo
      życzliwa. wkrótce pierwsze zamównienie!
    • anuskasz Re: Perfumerie godne polecenia 01.11.05, 14:38
      W Lublinie nie ma wspaniałych miejsc ! W GC kobiety niektóre nie znają się na
      rzeczy. Próbki czasem dają.
      Marionnaund - tam trzeba raczej kupować niż oglądać ! Próbki dają, ale niechętnie.
      Uroda - mały asortyment, obsługa miła. Zawszde pomogą, doradzą i dają dużo probek.
    • mietowe_loczki Re: Perfumerie godne polecenia 16.12.05, 19:38
      W Incognito koło Okrąglaka robiłam zakupy setki razy i nigdy nie spotkałam się
      z niemiłą obsługą. Nawet wtedy kiedy przychodziłam i oświadczałam, że i tak nic
      tym razem nie kupię. Za to zblazowane panienki sprzedające skutecznie
      zniechęcają do zakupów w seforach, starych browarach i innych king krosach.
      O Empiku nie wspomnę - tragiż do potęgi.
    • anuskasz Re: Perfumerie godne polecenia 26.12.05, 14:38
      w Lublinie Galeria Centrum bardzo sie poprawiła. Miała naprawdę mnóstwo gadżetów
      i promocji. Za zakupy Diora za ok. 200zł dawali miniaturke 7ml Miss Cherie Diora
      - szkoda, ze sie zagapilam :(
    • doro99 Re: Perfumerie godne polecenia 27.12.05, 18:25
      Hallo,czytam was juz bardzo dlugo ale dzisiaj pisze pierwszy raz bo znalazlam
      fajna perfumerie.Niestety jest ona w Wiedniu ale moze macie znajomych lub
      przyjaciol ktorzy tu mieszkaja i moga dla Was zrobic troche zakupow. Perfumeria
      ta znajduje sie na Thaliastrasse(schody ruchome na dol i chyba 5 sklep w
      lewo)"outlet parfuemerie".Dzisiaj wszystkie perfumy-5euro,kosmetyki
      pielegnacyjne-3euro.Kupilam:Rykiel-rose75ml edp,pomaranczowy sweterek 50ml,homme
      40ml.organza light,mauboussin,eau torride,calypso-lancome,cabotine rose,zen
      shiseido,celine+oriental summer,masaki matsushima-metal mat i kupe zeli i
      pianek.Nie wiem jak dlugo jeszcze ale sprobujcie jak macie mozliwosc
      • anuskasz Re: Perfumerie godne polecenia 05.05.06, 11:46
        ostatnio znowu zrobiłam maraton, CG lepiej, znacznie lepiej, oceniam na 5+,
        Marionnaund na 5- , a Urode na 3- (nowa, niesympatyczna obsługa).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka