Dodaj do ulubionych

Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wszedzie!

05.06.05, 01:20
Od wczoraj jestem o tym 100% przekonana, no sami zobaczcie - mafia Sorbeta
podbila caly kraj :))

Poniedzialek: Siedze spokojnie w domku i nagle komorka mi piszczy jak
wsciekla. Tu z drugiego konca Polski Balbinka dzwoni, esemesuje i na
wszystkie sposoby alarmuje: "dora, do kompa, jest Jardin na allegro!". No
wiec ja myk, myk - i Jardin juz moj, a Balbinka musiala chyba poczuc ten
ocean blogoslawienstw i cieplych pradow, ktory na nia splywal przez caly
wieczor, bo gdyby nie jej blyskawiczny refleks i pamiec i mnie, to ktos inny
cieszylby sie moimi wymarzonymi, wytesknionymi i tak dlugo wyczekanymi
perfumami!! No ale w koncu kto moglby je wytropic i dac cynk, jak nie
zyczliwa forumowa dusza??

Wtorek: walac entuzjastycznie w klawisze oznajmiam z duma Benitce wynik
wczorajszych lowow, podsylam linka, ciesze sie i pusze, a ona mi chachacha i
hihihi: czy wiem, od kogo je kupilam? Od naszej forumowej Grazy!! Spadam z
krzesla z wrazenia, no ale zaraz zbieram sie z tej podlogi pomrukujac, ze jak
ktos na tym allegro ma cos takiego, jak Jardin en M., to w sumie logiczne, ze
musi byc swoj czlowiek, bo skad normalna babka mialaby zeszloroczna
uniseksowa limitowanka Hermesa, o ktorej w Polsce pies z kulawa noga nie
slyszal? :))

Piatek: z wywieszonym ozorem wpadam na umowione miejsce i... gdybym nie
pamietala Grazy z pierwszego warszawskiego forumowego zlotu, to pewnie
zlokalizowalabym ja po niezwyklej urody obloczku, ktory ja otaczal. Kto inny
moglby pachniec czyms, czego za Chiny nie moge skoajrzyc i co wydaje sie tak
piekne, cieple i niezwykle jednoczesnie :)) Przytomnie jakos wykrzytusilam z
siebie przywitanie i przeprosiny za male spoznienie, zanim z blagalnym
wytrzeszczem oczu zaczelam sie dopytywac: co to jest?? Na szczescie Graza
podeszla ze zrozumieniem i wyrozumialoscia do takich objawow chorobliwej
zadzy wiedzy i wkrotce siedzialysmy na plotach w jakiejs kawiarence, szokujac
przechodniow probkami od Taje - raczej nikt z zezujacych podejrzliwie na
medycznie wygladajace fioleczki wypelnione zoltawa ciecza nie wpadl chyba na
to, ze to S. Lutens i J. Ormond, hihi. A jeszcze ja co chwila wsadzalam nos w
szarobury kartonik, w ktory pieczolowicie zapakowany byl Jardin i wyciagalam
go stamtad z tak bloga mina, jakbym wlasnie solidnie sie czyms sztachnela :P

Ale to nie koniec jeszcze forumowych przygod! Nagadawszy sie, postanowilysmy
pojsc obwachac razem letnie nowosci w Sephorze. Po drodze wpadla nam w oko
jakas mala perfumeryjka z reklama nowego zapachu Lalique w oknie. Lalique
przyciagnal nas jak magnes, weszlysmy... I zgadnijcie, kto z aparatem
fotograficznym w reku ustawial pieczolowicie kompozycje ze starych flakonikow
Guerlaina, by potem w naboznym skupieniu je sfotografowac, no kto??
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Sorbet we wlasnej osobie, przygotowujacy artykul do prasy o ciekawych
warszawskich perfumeriach!!!

I ja w tym momencie wlasnie nabralam swietego przekonania, ze nasze forum to
jak mafia! Jest wszedzie, kontroluje i monopolizuje wszystkie ciekawsze
zapachy na rynku, okupuje najlepsze perfumerie, roztacza fascynujace obloczki
w swiecie kiczu i tandety, a do tego ma najlepsza w kraju siatke
wywiadowcza :)))))))))))

P.S.1. Kiedy w koncu dotarlysmy do Sephory, mialo miejsce najprzyjemniejsze
testowanie w moim zyciu. Towazrsytwo przemile :))) to raz, a dwa - nikt nam
sie nie naprzykrzal! Mam wrazenie, ze panie z obslugi wrecz przed nami
***uciekaly***, porazone slowotokiem o nowosciach, nutach, kompozycjach,
markach, cenach, promocjach, flakonach itp. fascynujacymi, a niemajacymi
tajemnic dla otrzaskanej forumowiczki sprawami!

P.S.2. Podczas zbiorowego wachania Jicky w perfumeryjce z nowym Lalikiem na
wystawie (ktora okazala sie slynna perfumeria na Swietokrzyskiej, o ktorej
juz kilka razy byla mowa na forum) ustalono, co nastepuje: nadszedl czas na
trzeci stoleczny zlot!! Kto chetny? :))
Obserwuj wątek
    • renia30 Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 05.06.05, 06:28
      Ale jazda :o)))
      Chcem na zlot!
      buziaki
      r
    • mangos Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 05.06.05, 07:00
      Dori,gratuluję fantastycznego zakupu! Jardin to świetny zapach na nadchodzące lato,które ma podobno być upalne.
    • modern_witch Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 05.06.05, 09:38
      hehe
      forum uczy, bawi, wychowuje, łagodzi obyczaje;-)
      forum rządzi, forum radzi, forum nigdy cię nie zdradzi;-P

Ja się na spotkanie piszę zawsze. Jak zrobicie w czasie mojego urlopu to
      normalnie chyba w cos wsiądę i przyjadę;-P
    • lucy215 Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 05.06.05, 10:00
      a ja zachlipię z Krakowa :(
      chlip, chlip
      udanego zlotu :)
      • mangos Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 05.06.05, 11:24
        A ja z miłą chęcią pojechałabym na jakiś mini-zlocik do Krakowa;), bo mam bliżej.
        • fa25 Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 05.06.05, 12:38
          Dorciu, a która to była Sephora ? I o której tam buszowałyście ? Bo mogło być
          jescze śmieszniej niż piszesz !
          • dori7 Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 06.06.05, 17:29
            Ta przy Marszalkowskiej, pi razy oko 14, dosc dlugo tam bylysmy :))

Pewnie widac nas bylo z daleka, bo obie sporo przekraczamy srednia wzrostu, nie
            mowiac juz o tym, ze pewnie bylo nas dwie trajkoczace gaduly *slychac* :))
            • fa25 Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 06.06.05, 19:18
              W tej byłym Juniorze ? Między 14 a 15 ? No to tak jak myślałam - mafia Sorbeta
              była tam w większym składzie. Ja wprawdzie przemieściłam się z szybkością
              światła szukając Oriental Summer Celine..Niestety nie było więc jak wpadłam tak
              wypadłam..

• dori7 Do Fa25! :)) 06.06.05, 23:45
                Bylo, bylo - stalo na samym dole, bodajze 50ml w jakiejs zlodziejskiej cenie.
                Jejku, ale jaja jak berety!!

Masz wiadomosc na priv! :))
        • icegirl Krakow 05.06.05, 18:34
          Krakow ma tu całkiem liczna reprezentacje. Tez bym sie chetnie spotkala :)
    • balbina_alexandra Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 05.06.05, 18:19
      Hej Dorciu, no że też ja zawsze muszę nie w porę zadzwonić, hehe :P
      ale dobrze że system szybkiego powiadamiania zadział i że ogródek jest Twój!
      Sama bym go dla Ciebie zlicytowała, ale sie bałam bo nie wiedziałam czy sobie
      życzysz :))))

W Trójmieście oznaki naszej mafii nie są jeszcze aż tak silne, choć nasze macki
      sięgają daleko - osobiście zostałam zdemaskowana w realu przez pewną bardzo
      miłą konsultantkę z Sephory, u której zresztą zakupy robię już od ponad roku
      chyba. Dziewczyna zidentyfikowała mnie na podstawie zdjecia z wizażu, ktore
      kiedyś tam umieściłam :))) Nie ukrywam, że podle wykorzystuję fakt iż jestem
      lokalnym wizażowym celebrity i przy każdych zakupach konspiracyjnie proszę o
      małe puste fioleczki do perfum, coby potem móc przepsikać miłym forumowiczom
      jakieś wielkie unikaty :D Zresztą, chyba oboje z Forevermore jesteśmy już
      nieźle kojarzeni i rozpoznawani - jesli patroluję perfumerie to robię to li i
      wyłącznie z rodzoną siostrą (nawiasem mówiąc, ona też już jest rozpoznawalna,
      ostatnio zapytano się jej czy jest siostrą Smoczycy - nic dziwnego, wygląda jak
      mój mały klon) albo własnie z Forevermore, który z wlaściwym sobie urokiem
      hamuje nieco moje kompulsywne kupowanie - tak już mam, niestety, wchodzę do
      perfumerii, widzę, i już od razu chcę... a potem to leży i leży i wypada z
      kufra (kompulsywnie kupuję wyłącznie kosmetyki do makijażu, perfumy są zawsze
      bardziej przemyslaną decyzją z mojej strony).

Myślę że fajnie macie w stolicy, jest was tak dużo - nas Trójmieszczan jest
      zdecydowanie wiele mniej, ale za to jesteśmy bardzo zaprzyjaźnieni :)))
      • martiene_ethereyes Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 05.06.05, 18:42
        nie porzucajcie wątku o zlocie, bo ja, mimo że jestem tu nowa, będę liczyć na Waszą przychylność i też przyjadę. Do Warszawy, Krakowa, Gdańska, you name it ;)
        • fa25 Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 05.06.05, 20:49
          • fa25 Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 05.06.05, 20:57
            Sorry- szybciej wysyłam niż piszę. A mnie się marzy zlot-gigant, żeby wszyscy
            (WSZYSCY ! ), którzy tylko będą mogli i chcieli wziąć udział.
            " Nasi " z Trójmiasta, Łódzi, Poznania, Krakowa, Wrocławia, Rzeszowa, W-wy - no
            i wiele innych wspaniałych forumowiczów z innych miast- żeby móc się choć na
            chwilkę spotkać. Wiem ,że to trudne w realizacji ale może rzuśmy hasło do
            spotkania dla wszystkich - nie tylko dla Warszawy. Tylko terminy trzebaby
            ustalać z dużym wyprzedzeniem bo wszyscy są zalatani....
      • benita5 Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 05.06.05, 22:41
        balbina_alexandra napisała:

>
        > Myślę że fajnie macie w stolicy, jest was tak dużo - nas Trójmieszczan jest
        > zdecydowanie wiele mniej, ale za to jesteśmy bardzo zaprzyjaźnieni :)))

madrze gada :D woodki jej dac :D :D

• balbina_alexandra Benitko, Ty bestyjko :))) 05.06.05, 22:45
          Właśnie z rozrzewnieniem wspominałam nasze spotkanie piątkowe :) kurczę, wcale
          nie zdążyłyśmy się nagadać! No i mogłabyś kiedyś bez tego samochodu przyjechać
          cobyś mogła wódeczki się napić, bo nienawidzę organicznie bycia jedyną pijącą,
          muszę mieć kogoś do towarzystwa (za to wczoraj nadrobiłam... :D)
          • benita5 Re: Benitko, Ty bestyjko :))) 05.06.05, 22:52
            Wlasnie do Ciebie pisalam peana rodrigezowego, jak to na Tobie pieknie
            pachnie:))
            hehe bez samochodu,haha kiedy ja blacharka jestem;P U know:P... ale bylo
            fajnie...zwlaszcza wiesz to sexi-zdarzenie z powrotu haha,nie gadam wiecej bo
            smerfety i inne pasztety nie uwierza:o)
            • dori7 Re: Benitko, Ty bestyjko :))) 06.06.05, 17:43
              Ja nie smerfeta czy inna paszteta, czemu ja o niczym nie wiem?? Co Wyscie baby
              zmalowaly?? :))
              • benita5 Re: Benitko, Ty bestyjko :))) 07.06.05, 12:12
                Dori, przyjedziesz pomandarynkujemy to i relacja bedzie:)) Urok panie, urok
                tak dziala:)) tfu tfu ktos chcial rzucic urok, bazyliszek jakowys ale
                solidarnosc jajnikow urodowo-wizazowa ochronila B_A skutecznie:)
                • dori7 Re: Benitko, Ty bestyjko :))) 08.06.05, 13:08
                  Ha! Nie darmo mandarynkowy to moj ukochany kolor, co prawda zazwyczaj biegam
                  ubrana na czerwono, ale to dla kamuflazu li i jedynie. Ale oprocz Manadrynki
                  bezwzglednie zaklepuje wieczorny spacer na molo!!!
      • benita5 Ptaki przypadkow obsiadly jej ramiona nie pamietam 05.06.05, 22:49
        z czego to bylo, ale fajnie, ze magiczne zdarzenia maja miejsce:))
        A tak wogle to bardzo sie ciesze, ze sie udalo i wielokotnie doswiadczam sama
        zyczliwosci o ktorej piszemy nie tylko w Olesiowym watku:)))
        • benita5 Re: Ptaki przypadkow-Kundera"Nieznosna lekkoksc"n/ 05.06.05, 22:54
    • graza4 Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 06.06.05, 17:02
      Piszę krótko, bo ze środka puszczy augustowskiej testuje dobrodziejstwa blue
      connect, bardzo one niestety ulotne są, pewnie zaraz mnie rozłączy... Na
      spotkaniu z Dori było świetnie, ze 3 godz. minęły zanim zauważyłam! Już nie moę
      doczekać się zlotu! Miałam zamiar zażyć perfumeryjnego postu na działce, ale
      nic z tego: sezon konwaliowy w pełni, więc wciąż się nim narkotyzuję...
      Diorissimo sie chowa!
      • kalooo Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 06.06.05, 20:37
        AAAAAA-Graza!Witam w klubie blueconnectowców,heh..;D
        Wierz mi,ze teraz to on i tak dobrze dziala...;)
        • achemiczka Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 07.06.05, 09:06
          I ja bym chciała dołączyćdo zlotu, chociaż jestem tu nowa, zaledwie jakieś 1,5
          miesiaca, już Was bardzo polubiłam i zaglądam na forum bardzo często. Wasze
          posty są niesamowite, tyle w nich wiedzy, fascynacji i uwielbienia dla swiata
          zpachu.Jstem niestety laikiem w tej materii ale zlot forum to pomysł superowy i
          też chętnie bym się w stolicy pojawiła. :) Przyjmiecie mnie?:) Pozdrawiam
          ciepło z Mazur
          • benita5 Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 07.06.05, 12:09
            Teraz juz trzymam sie tematu. Zlot?? super!! w tricity? jeszcze fajniej...a na
            powaznie, to do w-wki w lipcu mozna sie kopsnac, choc nie ma jak morska bryza:))
            • dori7 Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 08.06.05, 13:04
              To ja sie juz zapowiadam, ze na 100% bede na poczatku lipca - 8-10 mam wielki
              zlot rodzinny, ale przezornie przyjade ciut wczesniej :)))
          • sensuous Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 08.06.05, 12:15
            siemka. nie wiem, czy juz o tym pisaliscie na forum, ostatnio mam ciezki okres,
            ale w galerii centrum sa 3 nowe angel. moim zdaniem wszystkie gorsze od
            pierwowzoru. jesli chodzi o zlot, to bardzo prosze, niech mi ktos wysle sms z
            internetu, jak bedzie wiadomo kiedy i gdzie. pozdrawiam serdecznie, mam nadzieje
            ze niedlugo uda mi sie znow tu zajrzec. Diana (603526586)
            • chatka_ Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 08.06.05, 12:20
              Dzis o 14:30 pod kinem nomen omen "Forum" odbedzie sie zlot Forumek z Podlasia,
              bo dwie osoby to juz zlot prawda? :))
              • merolik Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 08.06.05, 13:51
                Tak!!! :))) Zbliża się ta godzina i bardzo się cieszę :)))
                • fa25 Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 08.06.05, 16:23
                  Ja nie mogę pomiędzy 3 a 13 lipca.
    • mangos Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 08.06.05, 19:06
      A kto pisałby się na Kraków? W końcu to takie urocze miejsce! Może udałoby się coś wykombinować?
      • renia30 Re: Tak dziala forumowa mafia,czyli jestesmy wsze 08.06.05, 20:13
        Ja się bardzo chętnie piszę na Warszawę, do Krakowa mam jednak zbyt daleko.
        pozdr
        r
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka