Dodaj do ulubionych

Ciel firmy Amouage

14.07.05, 00:38
Chciałabym prosić o pomoc. Zwracam się z pytaniem do ekspertów w dziedzinie
perfumiarstwa. Czy jest zapach choć w części podobny do Ciel? Zakochałam się
w nim po odwiedzeniu perfumerii Quality jednak cena powaliła mnie na
kolana.Myślę, że nie popełnię tewgo szalenstwa jakim niewątpliwie byłby zakup
tej wody wiec proszę o wskazanie tańszego rozwiązania. pozdrawiam Iza
Obserwuj wątek
    • olesiam Re: Ciel firmy Amouage 14.07.05, 20:35
      To bedzie pewnie tylko echo, ale spróbuj poszukac w wyszukiwarce wpisujac
      poszczegolne składniki, mnie ciagle wychodzi S.T.Dupont for women, choc
      zapachu nie kojarze:)
      tu lista skladnikow

www.lusciouscargo.com/showcase/AMO.html
      a tu wyszukiwarka

www.bizrate.com/buy/products__SEARCH_GO--Find%20it%21,cat_id--88,keyword--
      jasmin%2Crose%2Cpeach%20blosoom,search_box--1,sfsk--0.html

• olesiam sorry, jeszcze raz, zawsze mam kłopot z tym:( 14.07.05, 20:39
        www.lusciouscargo.com/showcase/AMO.html
        www.bizrate.com/buy/browse__cat_id--88.html
        • izabela.tauzowska Re: sorry, jeszcze raz, zawsze mam kłopot z tym:( 14.07.05, 23:18
          Bardzo dziękuję za pomoc. Sama już szukałam na własna ręke ale trudno coś
          takiego znależć. Zapach śliczny, pięknie się rozwija na skórze, nie męczy.
          Szkoda,że taki niedostępny cenowo. No nic będę szukać dalej. Dziękuję.Iza
          • sorbet Re: sorry, jeszcze raz, zawsze mam kłopot z tym:( 15.07.05, 00:28
            No, fajnie soczyście-kwiatowy zapach - nie wiem czemu ale mnie prawie wszystkie
            kwiatowe pachną "owocowo", hihi. Wydaje mi się że Gucci II jest jakoś, no, w
            tym stylu, o wiele mniej wyrazisty, niestety.
            • izabela.tauzowska Re: sorry, jeszcze raz, zawsze mam kłopot z tym:( 15.07.05, 00:36
              Myślę, że on nie jest ani trochę owocowy tylko taki wspaniale swieży, własnie
              kwiatowy i dlatego jest taki niepowtarzalny- jak napisali zapach dzikich
              kwiatów i słonca -naprawdę piękny. Pozdrawiam Iza
        • izabela.tauzowska Re: sorry, jeszcze raz, zawsze mam kłopot z tym:( 15.07.05, 01:03
          Jeszcze raz dziekuję-to zmienia trochę postac rzeczy. Te ceny sa normalne w
          przeciwieństwie do tych podanych przez perfumerię (nazwy z wrodzonej
          grzeczności nie podam). Odetchnęłam z ulgą,że stać mnie na spełnienie marzeń
    • olesiam Re: Ciel firmy Amouage 15.07.05, 14:34
      Pobiegłam dzisiaj do Quality majac nadzieje na zbadanie terenu, psiknelam Ciel,
      a potem sugerujac sie nazwa A Goutal Gardenia Passion, ale to inna bajka,
      pomijajac fakt, ze minęlo 30 min, a po AG ani sladu:(
      Nie mieli S.T. Dupont, wiec polowania ciąg dalszy:)uwielbiam to
      o.
      • izabela.tauzowska Re: Ciel firmy Amouage 15.07.05, 17:04
        Dziś wąchałam zapach dla kobiet S.t Dupont w mojej ulubionej perfumerii w
        Piasecznie. Zapach wybitnie kwiatowy, niestety dużo mocniejszy i bardziej
        wyrazisty niż Ciel. Obawiam się, że twórca tego zapachu osiągnął zamierzony
        efekt w 100 procentach. Jest on taki delikatny a zarazem trwały, naprawdę
        urzekający (przynajmniej mnie). Ja tez to lubię i stąd powstają takie
        dylematy.Iza
        • olesiam Re: Ciel firmy Amouage 16.07.05, 21:59
          Moze pojdziemy tropem koloru:)A znasz Chaumet Chaumet L`eau?Jest w perefumerii
          na pl.Trzech Krzyzy?
          Pozdrawiam
          O.
          • izabela.tauzowska Re: Ciel firmy Amouage 16.07.05, 22:31
            Jeszcze nie. Postaram się przy najbliższej okazji powąchać.Wiem tylko, że ma
            piękny flakon. Narazie mam próbke ciel i w chwilach nostalgii sobie wącham.
            Jest jesczcze jeden fajny zapach, też świeży może trochę inaczej:Bamboo firmy
            Weill (jakoś tak się pisze) dostępny w sieci perfumerii francuskich.pozdrawiam
            Iza
            • olesiam Re: Ciel firmy Amouage 16.07.05, 23:00
              Bambou jest piekny, taki miękki i niejednoznacznie bambusowy, złamany jakąś
              egzotyką,taki bardzo azjatycki. o mały włos nie kupiłam ok 3 tyg temu, jest w
              przejsciu podziemnym przy Centralnym vis a vis McDonald'sa.
              o.
              • izabela.tauzowska Re: Ciel firmy Amouage 17.07.05, 23:44
                Parę lat temu ta firma robiła naprawdę duże wyprzedaże w Geant na Ursynowie i
                Bambou można było kupic za grosze co też robiłam. Jest śliczne i naprawdę
                trwałe a zarazem oryginalne i mało znane. Jeszcze jedną moją miłością jest woda
                Laligue "Le Baiser". To naprawdę wspaniałe doznanie- wieczór w ogrodzie
                pachnącym różami. Pozdrawiam. Iza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka