Dodaj do ulubionych

Forever and ever :)

15.07.05, 11:51
Zainspirowala mnie Modern_witch - czy jest taki zapach z ktorym nigdy nie
chcialybyscie sie rozstac i bylybyscie gotowe zgromadzic w tak imponujacych
ilosciach jak Agni, gdyby grozilo mu wycofanie z rynku?
Obserwuj wątek
    • escape5 Q Oui Lancome i Cerruti Image 15.07.05, 11:55
      Wiem co mówię-Cerruti jest powoli wycofywane i ja właśnie gromadzę-mam na razie
      trzy pełne flaszki po 50 ml.
      • kalooo Cerruti Image 15.07.05, 12:58
        ;) -escape -witam w klubie Image'owców!;D
        Cerruti jest JUŻ wycofane-w Polsce bywa w małych perfumeriach jeszcze i
        internetowych perfumeriach,rossmannach lub allegro,ale ogólnie w sieciowych nie
        już ma wersji damskiej-jedynie męska i z tego co wiem,też jest pomału
        wycofywana.
        Natomiast dla mnie Image jest absolutnie fantastycznym zapachem-mam już całą
        kolekcje i nawet cudem udało mi się znaleźć balsam jeszcze;) Jest niesamowity-w
        sumie to tak krystaliczny i jednocześnie interesujący,że nie ma sobie
        równego.Dobry zarówno na zimne dni,gdzie uwydatnia się jedo zimna,cierpka
        nuta,jak i na lato,gdzie chłód bijący z niego baaardzo przyjemnie chłodzi...;D
        Dla mnie to absolutny faworyt pod każdym względem-również buteleczka jest
        piekna.;)
        • escape5 Re:Balsam powiadasz!!! 15.07.05, 13:58
          Znalazałas balsam???No to prawdziwy Image`owiec z Ciebie!!!Tak,zapach jest
          fantastyczny,masz rację że jest dobry na każda porę roku.To właśnie jeden z
          zapachów który nosze cały rok i zawsze pasuje.Cholera,swoją drogą to mnie złość
          bierze że zapachy z klasą-jeden po drugim sa wycofywane a na ich miejcse
          pojawiają sie jakieś trendy cuda do niczego tak naprawdę się nie nadające.
          • kalooo Re:Balsam powiadasz!!! 15.07.05, 14:03
            Dokładnie!;) Fakt-balsam ma słabszą nutę świeżości,ale to raczej z powodu
            tego,że jest balsamem;) Jednak przyzwoity jest,muszę przyznać.;)

Też sądzę,że jest coś niepokojącego w wycofywaniu wyjatkowych zapachów-i fakt
            pojawiania sie w zamian czegoś <udoskonalonego>,lub tworzenie różnych ulepków
            Miss Diorowo-Escadowych...;[
            • escape5 Re:Balsam powiadasz!!! 15.07.05, 14:07
              A bo Miss Diory,Ecsady i wersje letnie wszelkiej maści są trejdy,crazy-jednym
              słowem jazzy:D
      • luloo1 Re: Q Oui Lancome i Cerruti Image 15.07.05, 14:11
        które? Image?
        • escape5 Tak,Image. 15.07.05, 14:21
          Myslałam że zaczynaja być wycofywane,ale Kalooo mówi że już są.
    • icegirl Re: Forever and ever :) 15.07.05, 12:15
      Pewnie moje kochane aniołki (Angel, innocent, i inne odmiany, męskie również).
      Póki co, to śledzę Allegro pod względem Escada Collection. Mamie się spodobały,
      a ja mam jeszcze 60 ml ze 100.
      • renia.renia Re: Forever and ever :) 15.07.05, 12:24
        Też śledzę allegro pod kątem Escady Collection - więc pewnie będziemy
        licytowac wtej samej aukcji.
        Zawsze muszę mieć HC edt.
        • madlaine_xx w sprawie Escada Collection 15.07.05, 12:48
          ten zapach jest dostepny u jednego ze sprzedawców na Allegro, na zamówienie w
          kwocie 540 zł za 50 ml - OBŁĘD :(((
          • renia.renia Re: w sprawie Escada Collection 15.07.05, 12:54
            Ostatnio w pefumerii w Łodzi był flakonik za ok 400 zł/50 ml.
            Nie ma mowy żeby płacić taką kasę, trza będzie w e-perfumerii zagranicznej
            kupić.
            • kalia_t Reniu masz mail na Gazecie:) 15.07.05, 13:09

• madlaine_xx Re: w sprawie Escada Collection 15.07.05, 13:19
              Reniu ja oglądałam ostatnio w amerykańskiej perfumerii były po 85$ i z chęcią
              bym zakupiła za taką cenę, ale nie wysyłaja podobno do Polski, a w stanach nie
              mam teraz nikogo, kto by odebrał i przysłał do mnie :(((
              Mogłabyś sprawdzić czy w Łodzi jeszcze jest i jaka dokładna cena ?
              • renia.renia do madlaine_xx :o) 15.07.05, 18:12
                Jasne, sprawdzę jutro albo w poniedziałek, na pewno.
                pozdr
              • dori7 Re: w sprawie Escada Collection 15.07.05, 21:05
                Mam wrazenie, ze Collection mozna bez problemu dostac na lotniskach i to w
                bardziej ludzkiej cenie, z tym ze nie flakoniki limitowane, a takie zwykle
                escadowe serducha.
    • vanilia72 Re: Forever and ever :) 15.07.05, 12:30
      U mnie to byłyby 3:
      Tresor
      Desnuda
      Charles Jourdan The Parfum
      • merolik Re: Forever and ever :) 15.07.05, 12:46
        Na pewno Addict Fraiche i czerwona D&G
    • addinka Extravagance zdecydowanie !! 15.07.05, 13:22
      a poza tym już nic, no może zastanowiabym się jeszcze nad dolce vita i eternity,
      ale to są już chyba klasyki i nie zostaną wycofane, bo i za dobrze się sprzedają
    • balbina_alexandra Re: Forever and ever :) 15.07.05, 14:07
      Staram się nie kupować na zapach bo ja mam naprawdę dużo flakonów i boję się
      zepsucia to jeden z moich koszmarów sennych, budzę się i odkrywam iż moje
      perfumy zmieniły zapach...
      Na zapas kupiłam Tygryska Kenzo, ale podzieliłam się jedną flaszką z
      zaprzyjaźnioną forumką, w sumie mam jeszcze 3/4 EDP i pyszny balsam, co mi
      pewnie na długo starczy :)
      Mam też starą Manię - wodę perfumowaną i ekstrakt, mam wielką flaszkę Organzy
      Indecence i krem do ciała. Ale wszystko w ilości po jednej sztuce, wiec nijak
      sie z Agni równać nie mogę :) moje zapasy mi starczą na długo, dość wolno
      zużywam, moze dlatego że mam naprawdę sporo zapachów :) Mam sporo wycofywanych
      zapachów, m.n Collection, trochę jeszcze Winter Delice, sporo Celine Oriental
      Summer.

Żałuję że nie zrobiłam zapasów kiedyś. To jeden z moich największych błędów bo
      zapach jest już nie do zdobycia. Żałuję że nie kupiłam na zapas klasycznego Le
      Feu Miyake i 2000 et une rose Lancome.
      • luloo1 Re: Forever and ever :) 15.07.05, 14:34
        Le Feu klasyk jest przyjemny, mam końcówkę (dostałam ostatnio dużą bransoletę z
        balsamem), wolę jednak bardziej light za mleczność.
    • olesiam Re: Forever and ever :) 15.07.05, 14:27
      Hiris Hermes
      Mitsouko Guerlain
    • lili202 do fanek image 15.07.05, 17:15
      w rossmanie widzialam cerruti image 50 ml za 99 zl
      • escape5 A Ty myślisz ze skąd ja niby mam te trzy flachy?:) 15.07.05, 18:45
        Zwęszyłam już z miesiąc temu i poleciałam z wywieszonym ozorem i dzieckiem na
        ręku,w ulewę.Kupiłam butlę a potem dwie następne.Przymierzam się do jeszcze
        jednej,ale narazie Hugo Boss w okrągłej buteleczce ma pierwszeństwo.
        • madzia2kk Forever and ever 15.07.05, 19:11
          kilka lat temu tak w pierwszej klasie liceum byłoby to na pewno: dolce vita ,
          oui lancome i sunflowers , po kilku latach uzywania mi sie znudzily i wierna
          pozostalam tylko hypnotic poison..i chyba bez nich nie moglabym zyc :) pzdr.
    • basiaplewik pytanie o Image!! 15.07.05, 19:19
      czy ten zapach jest wycofywany tylko z polskich perfumerii czy wogóle producent
      wycofuje się ze sprzedaży?
      • kalooo Re: pytanie o Image!! 16.07.05, 20:28
        tylko z polskich - w usa np.bez problemu można dostać całą linię...;(
    • mangos Re: Forever and ever :) 15.07.05, 21:36
      Uwielbiam Organzę I. Odkryłam ją zbyt późno,ale cieszę się,że w ogóle. To dzieki forum of course. Ubolewam nad tym,że tak trudno ją zdobyc, czasem pojawia się na allegro...Nie wiem jednak,czy moja miłość jest aż tak silna by powstrzymac chęć poznawania innych zapachów, dlatego decyzję o ponownym kupnie odwlekam na "potem". Wiem, że moge tego kiedyś żałować... Póki co mam połowę z 50 ml.
      Drugim zapachem,który mogłabym miec ciągle w swej kolekcji jest Jaipur Saphir. Lubię też Desnudę.
      • kalia_t Re: Forever and ever :) 16.07.05, 14:23
        Kiedyś myślałam, że takim "na zawsze" jest Duende EDP, po pewnym czasie okazało
        się, żę z powodzeniem mogę go zastąpić Esencią(ukochaną), do tego grona
        zaliczyłabym również Noa, ale ją również mogę zastąpić... Lacoste:)))
        Nilang jest wielką miłością od wielu lat, ale tylko jako zapach jesienno-
        zimowyi na lato (dzisiejszy dzień to udowodnił)świetnie się nadają: Chic, jak i
        też Skin.:)))
        Zapachy które używam od niedawna: Apparition, Eclat D'Arpege i Pure Poison są
        piękne, ale nie wiem czy będą li tylko zauroczeniem czy też olśnieniem na
        dłużej...:)
        • rawita Re: Forever and ever :) 16.07.05, 20:19
          na pewno gaultier classic, zrosłam sie z nim lata temu, ale sama nie wiem czy to
          jeszcze miłość, czy już tylko przyzwyczajenie :-)
    • graza4 Re: Forever and ever :) 18.07.05, 10:17
      Taka fascynacja jak Modern_witch + Król Słońce na razie mi nie grozi, właściwie
      to chyba nigdy... Z zapachów, które mam na swojej półce tylko Narciso Rodriguez
      mógłby pretendować, ale i tak nie mogę sobie wyobrazić siebie "chomikującej"
      takie ilości perfum :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka