Dodaj do ulubionych

Cerruti Image - Pomocy!! Kaloo??

28.07.05, 22:40
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=27067214&a=27067214 - co o
tym sądzisz? Radzę się eksperta! Mój poprzednik ma napisy również wewnątrz
pudełka, na zewnątrz napisy są wypukłe i od spodu wybite numery, a te, no,
słowem pudełko wygląda jakby wydrukowane. Nie wiem, może Amerykanie nie
przywiązują do tego wagi?? :o) Zapach OK, flacha OK
Obserwuj wątek
    • kalooo Re: Cerruti Image - Pomocy!! Kaloo?? 29.07.05, 00:24
      witaj-nie przyczaiłam tamtego watku;)
      Jakiz tam ze mnie expert,no bez przesadyzmu...;)
      Ale do rzeczy-wyciągnęłam wszelkie możliwe flaszki i nawet na 2 mam pudełka i
      niniejszym mogę stwierdzić,że na butelce literki są wypułkłe-niezależnie od
      kraju produkcji( jedne mam Made in France -[Rossmann],reszta jest Made in USA-
      zamawiane przez Internet). Mam pudełko zarówno od jednej jak i od drugiej
      wersji i tak jak teraz patrzę to te literki na pudełku są ani wypukłe
      bardzo,ale tez nie do końca płaskie... Takie jakby wytłuszczone,ale nie wystają
      z tektury ordynarnie.;) Delikatnie czuć je pod palcem,ale to raczej nie jest
      zdecydowana wypukłość.
      Podobnie jest też z pudełkiem od balsamu z tego co widzę-również tak samo,tyle
      że on jest from UK;) - kupiłam w Marionnaud.
      Co do świecących liter-hmm...Wydaje mi się,że niekoniecznie one muszą
      błyszczeć,to raczej tylko taki szarosrebrny efekt,ale "farbowy"- raczej bez
      dodatkowych atrakcji błyszczących-ot,zwykła szaro-srebrna farba;)
      A w jakiej perfumerii kupowałaś?
      • olcia71 Re: Cerruti Image - Pomocy!! Kaloo?? 29.07.05, 15:34
        W pedecie (nawiasem mowiac ciekawa oferta, widzialas?). Tzn tak: pudełko
        wygląda jakby wydrukowane, literki są właściwie matowo srebrne (na poprzednim
        srebrne błyszczące i jakby nadrukowane), płaskie, w środku nie ma nadruku ( w
        poprzedniku są słowa "motto" Cerruti - inspiration, Zukunft i td.. i pudełko ma
        w środku kolor również ceglasto czerwony - napisy białe), nie ma
        charakterystycznych "zawiasów" z boku :o), a otwiera się jak każde inne
        pudełko, no i nie ma wybitych nr od spodu (jedynie były na folii i butelce).
        Jak otworzyłam paczkę i zobaczyłam pudełko, serce miałam w gardle, bo
        pomyślałam, że to podróba! Jednak ani flakon ani zapach (dzięki Bogu!!) nie
        budzą moich wątpliwości. Mam jeszcze resztkę kupowanego w perfumerii ulicznej i
        chodziłam z dwoma stale porównując. Identiko. Pomyślałam, że mają pewnie
        testery, które pakują we własnoręcznie zrobione pudełka, czy to możliwe??
        Pierwszy raz kupowałam w perfumerii netowej i byłam pełna obaw (wcześniej mąż
        kupował mi Attraction ale przez Allegro - no i wiadomo, wygląda jakby go jakiś
        pijany Chińczyk robił, a jak pachnie...w sumie nieżle, ale daleko od oryginału,
        więc mam złe doświadczenia). Otrzymałam zapewnienie czarno na białym, że
        sprzedają tylko pełnowartościowe i oryginalne perfumy. Ale po otrzymaniu paczki
        napisałam maila, że zapach OK, ale pudełko się różni - zero odpowiedzi...
        Dobrze, że kupowałam je dla siebie. Nie podarowałabym ich nikomu, bo ktoś
        mógłby pomyśleć, że jakiś tani kit mu wciskam!
        Jestem zadowolona, bo w końcu chodzi tu o zapach, ale pozostaje jakieś
        wrażenie "lekkiego nabicia w butelkę"... :o)
        • olcia71 Re: Cerruti Image - Pomocy!! Kaloo?? 29.07.05, 15:44
          Tak jeszcze porównuję - literki na poprzedniku są jakby "wygrawerowane", żeby
          to dobrze opisać.... Jak je postawię obok siebie, to te z netu wygląda jakby
          skan oryginału, takie płaskie i kolory lekko "przydymione". Nie jest to jakieś
          ordynarne, ale... widoczne jak się ma oba egzemplarze. Może tam napiszę jeszcze
          raz, dostanę coś gratis?? :o)))
        • kalooo Re: Cerruti Image - Pomocy!! Kaloo?? 29.07.05, 15:49
          Hmm... A masz wersję edt czy edp? Pewnie edt,ja jeszcze sprawdzę które ja mam -
          któraś na pewno jest edp,tak mi się wydaje-może to od tego zależy?

Pedet raczej nie ma podrób z tego co mi wiadomo(ja tam co prawda nie
          zamawiałam,ale słyszałam same dobre opinie)-to chyba najbardziej znana
          najsolidniejsza perfumeria internetowa,choć nigdy nic do końca pewnego w
          sumie...;(
          Z drugiej zaś strony Image jest raczej "nietrendowym" zapachem i nie wiem czy
          są podróby..

Poczekaj może jeszcze aż Ci odpowiedzą na maila,kiedy wysyłałaś?
          • olcia71 Re: Cerruti Image - Pomocy!! Kaloo?? 29.07.05, 16:13
            Jak pytałam czy sprzedają oryginały, to odpowiedzieli od razu. Potem jeszcze
            pytałam o Joop!All about Eve i też po paru minutach odpowiedź. Na to nie
            odpowiedzieli już od 2 dni, także wątpię,że ją otrzymam, powinnam chyba
            ponowić. Tak jak mówię nie jest to moim zdaniem podróba, dlatego, że sam flakon
            jest w porzo, tak samo jak zapach zresztą. Wszystkie Twoje pudełka mają napisy
            również w środku? (białe litery na ceglastym tle). Naprawdę nie wiem co mam
            myśleć. To jest EDT (nie widziałam w ogóle EDP)
            • kalooo Re: Cerruti Image - Pomocy!! Kaloo?? 29.07.05, 16:18
              Napisy wewnątrz sprawdzę dziś w domu-teraz ich nie mam ze sobą i napisze.
              Wydaje mi się,że mam wersję edp-jeszcze sprawdzę też.Dam znać.
              • olcia71 Re: Cerruti Image - Pomocy!! Kaloo?? 29.07.05, 16:22
                Dzieki, bedę czekać, a póki co ponawiam maila do pedetu.
                • olcia71 Re: Cerruti Image - Pomocy!! Kaloo?? 31.07.05, 08:53
                  Póki co jadę na urlop (urlop z Cerruti). Na ponowny mail nie doczekałam się
                  odpowiedzi (pewnie pomyśleli - co za upierdliwa klientka!). To do zobaczenia za
                  2 tygodnie!
    • lune do Kaloo - wszystko przez Ciebie ;) 01.08.05, 12:14
      z tesknoty do 'czegos odswiezajacego' w lepkim upale - zachecona opisami
      zapachu /oczywiscie Cerruti Image/ i Twoim entuzjazmem - zakupilam Cerruti
      Image na allegro ; tak wymeczyl mnie upal ze nie poszlam do perfumerii by
      najpierw przetestowac i teraz czekam w strachu na to co poczta przyniesie ....
      ze sto razy czytalam sklad i opisy - teoretycznie powinno byc OK ale ta moja
      skora tyle razy splatala mi figla 'slodzac' zapachy
      nieslodkie, 'usyntetyczniajac' kwiatowo-owocowe wonie lub 'wyciagajac' z szypru
      na plan pierwszy tak paskudna nute - ze zabijala caly zapach ... :(

nerwowe oczekiwanie jednym slowem ...

prosze o slowko otuchy :)

lune
      • elve Re: do Kaloo - wszystko przez Ciebie ;) 01.08.05, 13:30
        lune, będzie ok :)
        ja właśnie zaraz jade na pocztę, gdzie czekaja na mnie 3 flaszeczki, w tym image
        - pamiętam, że jest mega oryginalne i odkrywcze, nie pachnie na mnie
        oszołamiająco, ale co tam - nie musi, wystarczy, że robi to dobrze :)
        • lune Re: do Kaloo - wszystko przez Ciebie ;) 01.08.05, 14:04
          elve napisała:

> lune, będzie ok :)
          > ja właśnie zaraz jade na pocztę, gdzie czekaja na mnie 3 flaszeczki, w tym
          imag
          > e
          > - pamiętam, że jest mega oryginalne i odkrywcze, nie pachnie na mnie
          > oszołamiająco, ale co tam - nie musi, wystarczy, że robi to dobrze :)

Dziekuje za wsparcie :)
          zastanawiam sie dlaczego nigdy nie siegnelam po Cerruti Image ... nie pamietam
          bym kiedykolwiek toto wachala ...
          a przez forumowe recenzje mozna sie zakochac w zapachu na odleglosc, oj
          mozna :)))

lune
        • balbina_alexandra Re: do Kaloo - wszystko przez Ciebie ;) 01.08.05, 14:46
          To prawda, to przez Ciebie! Tyle się o Image pisało że i ja siłą sie ostatnio
          hamowałam, żeby nie nabyć... mam niestety coś takiego, jak słyszę haslo -
          WYCOFUJĄ/EDYCJA LIMITOWANA, siłą się hamuję zeby nie nabyć od razu... a tu
          jeszcze taka forumowa propagadna :))) (w dobrym tego słowa znaczeniu :))).
          Pamietam Image - przez chwilę byl to ulubiony zapach jednej z moich
          przyjaciółek - jak przez mgłę mi się kojarzy, ale na mnie chyba nie pachniał
          obezwładniająco... Liczę na rychłe spotkanie z Elve, to i powącham i
          potestuję :)))
          Kusił mnie Image, ale póki co się powstrzymałam, bo wydałam małą fortunę poza
          tym jakoś znów mi sie kolekcja niebezpiecznie powiększa - tu allegr, tu
          straganik, tu jakaś mała wymiana, tu skarb upolowany dla mnie przez najmilszą
          Coralin... strasznie duży przyrost w naprawdę krótkim czasie, co mnie martwi.
          Ale z drugiej strony, od największych maniaków z Basenotes, ze dwieście flaszek
          mnie jeszcze dzieli hehe :)
          • benita5 Re: do Kaloo - wszystko przez Ciebie ;) 01.08.05, 20:10
            balbina_alexandra napisała:

> To prawda, to przez Ciebie!

Hehe zgadzam sie!!

Tyle się o Image pisało że i ja siłą sie ostatnio
            > hamowałam, żeby nie nabyć... mam niestety coś takiego, jak słyszę haslo -
            > WYCOFUJĄ/EDYCJA LIMITOWANA, siłą się hamuję zeby nie nabyć od razu... a tu
            > jeszcze taka forumowa propagadna :))) (w dobrym tego słowa znaczeniu :))).

prawie jak syndrom psa PAwlowa, zainteresowanie az mnie gotuje:))

> Pamietam Image - przez chwilę byl to ulubiony zapach jednej z moich
            > przyjaciółek - jak przez mgłę mi się kojarzy, ale na mnie chyba nie pachniał
            > obezwładniająco...

ano wlasnie, tez jakos wsrod moich kolezanek mawialo sie "Cerata":P i nie do
            twarzy mi w nim bylo:))) probki mam jakby co:)

>>Liczę na rychłe spotkanie z Elve, to i powącham i
            > potestuję :)))

JA TEZ, JA TEZ, JA TEZ!!!

> Kusił mnie Image, ale póki co się powstrzymałam, bo wydałam małą fortunę poza
            > tym jakoś znów mi sie kolekcja niebezpiecznie powiększa - tu allegr, tu
            > straganik, tu jakaś mała wymiana, tu skarb upolowany dla mnie przez najmilszą
            > Coralin...

> strasznie duży przyrost w naprawdę krótkim czasie,

NO MUSIMY SIE SPOTKAC!!! :D ;D ;D

> Ale z drugiej strony, od największych maniaków z Basenotes, ze dwieście
            >flaszek mnie jeszcze dzieli hehe :)

Jesli dobrze pamietam, z f.... dajemy rade ;)))
            • elve Re: do Kaloo - wszystko przez Ciebie ;) 01.08.05, 20:15
              > NO MUSIMY SIE SPOTKAC!!! :D ;D ;D

przejdźmy od słów do czynów! :D
            • balbina_alexandra Benita :)))) 01.08.05, 20:54
              I ja za Tobą się stęskniłam :))) Bez Ciebie nigdzie nie wychodzimy!
              • benita5 Re: Benita :)))) 01.08.05, 21:34
                Hehe musimy koniecznie teraz,i nawet wiem ze znowu na cos dramatycznie
                zachoruje...ech tradycja swiecka ;)) Juz biore z telefon i dzwonkam;))
      • kalooo Re: do Kaloo - wszystko przez Ciebie ;) 01.08.05, 14:12
        zo rajuśku!;) A jak się nie spodoba...?;o Kurka wodna,mam nadzieję,że będzie
        OK,bo nie zniosłabym płaczy nad Image...;((( I wszystko przeze mnie...;)
        Będzie dobrze-mam nadzieję...;] Zapach jest na tyle ciekawy,że imho warto go po
        prostu miećw kolekcji,bo w zwykłych perfumerich już nie uświadczysz,a szkoda-bo
        tak jak juz pewnie wspominałam-trudno go do jakiegokolwiek porównać,jest po
        prostu jedyny w swoim rodzaju!;) yeah!;D
        • mangos Re: do Kaloo - wszystko przez Ciebie ;) 01.08.05, 14:17
          Oł yeah!;) Dołaczyłam do grona wielbicielek Image. Jestem w 100% zdecydowana na zakup. Image nadaje się na każdą okazję. No,może zimą wolałabym Tygryska lub Słonika...ale na pozostałe pory roku rewelacja. Kupię wkrótce!
          • lune strach coraz mniejszy, ciekawosc rosnie :) 01.08.05, 14:30
            mangos napisała:

> Oł yeah!;) Dołaczyłam do grona wielbicielek Image. Jestem w 100% zdecydowana
            na
            > zakup. Image nadaje się na każdą okazję. No,może zimą wolałabym Tygryska
            lub
            > Słonika...ale na pozostałe pory roku rewelacja. Kupię wkrótce!

Juz nie moge sie doczekac :)
            Gdy tylko dostane - zaraz zamieszcze pierwsze wrazenia :)

lune
        • lune :)))))) 01.08.05, 14:28
          kalooo napisała:

> zo rajuśku!;) A jak się nie spodoba...?;o Kurka wodna,mam nadzieję,że będzie
          > OK,bo nie zniosłabym płaczy nad Image...;((( I wszystko przeze mnie...;)
          > Będzie dobrze-mam nadzieję...;] Zapach jest na tyle ciekawy,że imho warto go
          po
          >
          > prostu miećw kolekcji,bo w zwykłych perfumerich już nie uświadczysz,a szkoda-
          bo
          >
          > tak jak juz pewnie wspominałam-trudno go do jakiegokolwiek porównać,jest po
          > prostu jedyny w swoim rodzaju!;) yeah!;D

Barrrrdzo jestem ciekawa :) taka mieszanka ciekawosci i lekkiej /coraz
          mniejszej/ obawy ...
          doznalam ulgi - bo skoro go nie ma w perfumeriach - to i nie moglam go
          przetestowac - wiec kupilam w ciemno nie z lenistwa wcale ;)))

Wiesz Kaloo - zawsze moze sie zdarzyc jakis 'odmieniec' ktoremu Cerruti Image
          nie bedzie sie ladnie na skorze ukladal /pechowo - to ja wlasnie moge byc tym
          odmiencem ;)/ Przyrzekam - ze nie bede podnosic duzego lamentu jesli tak sie
          okaze, pojde z paczka na straganik i tyle :)

pozdrawiam Cie serdecznie, lune

ps. a na marginesie - to ze mnie zadna kolekcjonerka :(( smetne resztki
          Nu /niewskazane na upaly absolutnie/, koncowka EdM /do ktorego wiekszej
          pojemnosci wola moje serce a kieszen, niestety, daje szlaban/, jakies probeczki
          smakowite ... i nic poza tym :( dlatego chcialabym bardzo zeby CI okazal sie
          trafieniem w dziesiatke :)
    • elve no i mam image 01.08.05, 19:33
      i czuję się trochę zawiedziona. nie tak go pamiętałam. jakiś podejrzanie
      koloński mi się wydaje. ale mogę pamiętać źle...
      mój egzemplarz też jest z USA, ma wszystkie objawy jak ten Olci.
      cholera, muszę porównać z rossmanowskimi chociażby, bo się wścieknę :/
    • kalooo Re: Cerruti Image - Pomocy!! Kaloo?? 02.08.05, 07:14
      Sprawdziłam wszystkie dostepne pudełka moje i wszystkie bez wyjątku maja napisy
      wewnątrz pudełka-białe na ceglastym tle.
      Z tymi na zewnątrz jest tak jak juz pisałam.
      Sprawdziłam tez wersje-tą o której dotychczas myślałam,że to edp to jednak
      edt,ale made in UK;) Co więcej-ona właśnie jest najbardziej trwała,w sumie
      niczym się nie różni od pozostałych flaszeczek a jednak jest trwalsza od
      pozostałych-nie mam pojęcia czym to jest uwarunkowane...
      • olcia71 Re: Cerruti Image - Pomocy!! Kaloo?? 15.08.05, 23:48
        Witam kalooo, wróciłam właśnie z urlopu i przeglądam zaległości. Oto odpowiedź
        z pedetu (cytat)"Witam

Proszę spojrzeć na naklejkę od spodu flakonu. W dolnej części naklejki jest
        napis "Made in U.S.A.".
        Każda fabryka a tym bardziej w innym państwie inaczej pakuje produkty.

Pozdrawiam"
        Brzmi jak- odczep się.
        Zawiodłam się. Jeszcze będę trochę upierdliwa - masz egzemplarz produkowany w
        Stanach?
    • lune mam Image :) 03.08.05, 13:42
      pierwsze wrazenie - troszke dziwne ; spodziewalam sie ze wstep bedzie wytrawny,
      nawet gorzkawy /liscie i grapefruit/ a to co czuje - to orzezwiajace ale i
      slodkawe owoce ; placze mi sie nutka DYNIOWA :( ja wiem ze to absurd - no ale
      tak czuje ... i jest dziwnie niezmienny, moze jestem zbyt niecierpliwa ???
      chcialabym poczuc to skorzano-drzewne ocieplenie ...

musze dac sobie troszke czasu - ale jesli nadal bedzie pachnial na mnie jak sok
      z egzotycznych owocow z kartonika - to sie w nim nie zakocham :(((

mialam nie lamentowac /przyrzeklam Kaloo/ - no to juz nie bede :)

lune
      • lune Re: mam Image :) 03.08.05, 14:39
        jest coraz lepiej :)
        nie czuje zadnej dyni /co za ulga !/
        zapach sie wysubtelnil i ocieplil ...

moze go jednak polubie ?

lune
      • kalooo Re: mam Image :) 03.08.05, 23:18
        Cieszę się,że już doszło-tak myślałam,że to bedzie zaskoczenie,w sumie dlatego
        uważam,że warto jednak ten zapach poznać-oczywiście nie każdy m,usi go lubic,bo
        top jednak niemożliwe,co nie zmienia faktu,że kompozycja jest ciekawa.
        Ja jako kompletna wariatka na punkcie Daim Blond bardzo doceniam tą końcową
        nutę skóry.Dyni absolutnie nie czułam nigdy ni razu;)
        Przyznam szczerze,że opcje z innym zapachem teraz niż niegdys znałam równiez
        teraz przeżywam-prawdę mówiąc poznaje wiele zapachów od nowa i na nowo,a z
        niektórymi się dziwię jak mogłam kiedyś to lubić..;) Nie wiem,może to z wiekem
        się zmienia..;]
        Lune-daj znac jak z czasem się Image adaptuje;)
        • lune adaptuje sie :) 04.08.05, 09:06
          kalooo napisała:

> Cieszę się,że już doszło-tak myślałam,że to bedzie zaskoczenie,w sumie
          dlatego
          > uważam,że warto jednak ten zapach poznać-oczywiście nie każdy m,usi go
          lubic,bo
          >
          > top jednak niemożliwe,co nie zmienia faktu,że kompozycja jest ciekawa.
          > Ja jako kompletna wariatka na punkcie Daim Blond bardzo doceniam tą końcową
          > nutę skóry.Dyni absolutnie nie czułam nigdy ni razu;)
          > Przyznam szczerze,że opcje z innym zapachem teraz niż niegdys znałam równiez
          > teraz przeżywam-prawdę mówiąc poznaje wiele zapachów od nowa i na nowo,a z
          > niektórymi się dziwię jak mogłam kiedyś to lubić..;) Nie wiem,może to z
          wiekem
          > się zmienia..;]
          > Lune-daj znac jak z czasem się Image adaptuje;)

Nie wiem co wczoraj mi sie z ta dynia porobilo !!! ;) Po wieczornym smakowaniu
          zapachu - oraz porannym, nie mam 'dyniowych' skojarzen :)
          Zapach jest na mojej skorze orzezwiajacy, bardzo delikatny i slodkawy - ale
          taka slodycza ... hmmmmm - poludniowych owocow /niesprecyzowanych/ ; skoro juz
          zaczynam lubic Image - oznacza ze ta slodycz jest dla mnie 'w sam raz' bo nie
          przepadam za slodkimi zapachami :) Z czasem zapach jeszcze lagodnieje, traci
          orzezwiajaca nutke, mieknie - i wtedy jest sliczny :)

Niestety - jak to z moja skora bywa czesto - jest dosc ulotny, musze sie ze tak
          powiem - 'dopsikiwac' ;) ale czynie to ze wzrastajaca przyjemnoscia :)

Zapach letni, moze wczesnojesienny ... choc wcale nie czuje w nim jesiennych
          lisci :) najbardziej dziwi mnie jego 'pomaranczowosc' - zadnych pomaranczy nie
          zawiera, ma za to grapefruita /ktorego nie czuje/ - a moja skora
          uparcie 'wywoluje' slodkie pomarancze :)))))))

Kaloo :)
          to wszystko przez Ciebie :) - i ciesze sie ze zachecilas mnie do Image ; pewnie
          nigdy nie poznalabym tego zapachu ; masz racje - dobrze go miec na polce :)

pozdrawiam, lune

ps. dobrze rozumiem opetanie Daim Blond :) mialam szanse powachac i
          przetestowac ; jego zamszowosc i przymglenie - moze uwiesc :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka