mangos
16.09.06, 09:29
Planuję zakup zapachu: łagodnego, mało ekspansywanego i niekoniecznie z pazurem. Chodzi mi o to ,by delikatnie otulał, był wyczuwalny dla otoczenia ale nie męczył a także by mógł ukoić do snu po ciężkim i stresującym dniu. Ponieważ moja sucha skóra nie pozwala zapachom trwac na niej długo ( choć w sumie najgorzej też nie jest) zależałoby mi na trwałości. Sporządziłam już listę potencjalnych kandydatów:
1. Johji Yamamoto pour Femme edp- mam próbkę, zapach czuję do rana ( psiknęłam nadgarstek wieczorem), dobrze mi się z nimi zasypiało , choć czasem mam wrażenie,że jednak nie czuję...
2. Lacoste pour Femme- tu kupiłabym na pewno 90 ml , bo miałam kiedyś wi wyjatkowo nietrwałe mi się wydawały,
3. Sensations- ładne,miłe ale czy trwałe???
i dalej, choć najbardziej skłaniam się ku trzem pierwszym
4. Noa- jw.
5. Truth CK- kiedyś wydawały mi się łagodne, ale po zuzyciu próbki zmieniłam zdanie. Chyba cholernie trwałe...?
6. Lanvin Eclat D'Arpege- kobiece ,dość delikatne ...
7. Essencia de Duende- chyba jednak nie, chociaż ...?
8. Pure Jil Sander
Kuszą mnie jeszcze Rykiel pomarańczowy sweterek, Romance RL, Hypnotic Poison ( choć boję się nadmiaru wanili. Lubię słodkie zapachy ale co za duzo to niezdrowo).
Na koniec dodam ,że wszystkie te kryteria według mego nosa spełnia Be 21, ale tych mi szkoda na codzienne zlewanie się.