Dodaj do ulubionych

Cechy tych idealnych

21.09.06, 22:14
Wątek powracający jak bumerang, ale i gusta zapachowe się zmieniają, więc myślę, że możemy trochę o swoich preferencjach popisać. Moje ideały: delikatnie słodkie, wyczuwalne dla otoczenia ale nie wychodzące na pierwszy plan, intrygujące, dające poczucie bepieczeństwa, spokoju, komfortu psychicznego i takiej... wewnetrznej radości, optymizmu , szczęścia. Kojarzące się z czymś przyjemnym, powodujące, że można by wwąchiwać się godzinami tylko w nie i nic innego nie robić, delikatnie wibrujące na skórze... Często skłaniam się ku zapachom mlecznym, ambrowym, kadzidlane lubię bo pociągają mnie klimaty kościelne- uwielbiam zwiedzać stare , drewniane kościoły. Lubię tez drzewne, gdyż kocham przyrodę. Kwiaty też, owszem,ale te delikatne, wtapiające się w skóre, kojarzące się z latem...
Tak sprawa wygląda u mnie . A jak u Was?
Obserwuj wątek
    • perfumiarz ja to różnie 28.09.06, 14:37
      Z damskich, to lubię takie miękkie sweterki, bo mi się piżmowo kojarzą; w takim
      sweterku jakaś wdzięczna istota o aksamitnej skórce musi chodzić ;)) Ale też
      świeżaki lubię, właśnie taką różową histerię, np. Ruby Lips :)
      Męskie ostatnio takie drzewne - wiadomo jesień: ostatni Hermes, Tumulte, Celine
      Homme, Silver Black. A czasem pojechać po całości: Egoistą się schlapać,
      Xeryusem różowym, czy innym Minotaurem ;)) To jak narcyz we mnie zwycięża ;) p.
      • chatka_ Re: ja to różnie 28.09.06, 14:46
        Ja bym nie miala nic na przeciwko zeby czesciej takie opisy czytac... :))
        • chatka_ Re: ja to różnie 28.09.06, 15:41
          Wazne sa tylko te ktorych jeszcze nie znamy lala ;)))
    • lune Re: Cechy tych idealnych 28.09.06, 18:01
      no to ja swoja zwykla mantre :

- poczatek wytrawny - z lekka goryczka
      - srodek z delikatnych kwiatow w nieduzych ilosciach ; pozadany dodatek
      korzenny lub ambrowy (ktory czasem moze w ogole zastapic kwiatki)lub
      przyprawowy, moze byc akcent drzewny lub zielny
      - baza drzewno- pizmowo- ambrowa

slodyczy tyle ile niezbedne ... ;) taka slodycz 'domyslna' ktora towarzyszy
      przyprawom korzennym lub 'naturalna' slodycz nut kwiatowych, drzewnych ;

zapach rzeski - ktory z czasem staje sie cieply, kobiecy, otulny ... stapia sie
      ze skora ; zapach ktory nie atakuje otoczenia a dla mnie jest jak ... koszulka
      ktora lubie a nie jak kreacja w ktora sie czasem przebieram :)

i wazne ... ja wiem ze to bardzo osobisty odbior zapachu : nie moze byc
      przekombinowany ;) musi miec w sobie jakas naturalnosc, wynikac ze swiata -
      ziol, owocow, kwiatow, korzeni, drzew ... trudno mi to nazwac - ale niektore
      kompozycje perfumiarskie wydaja sie byc sztucznym wytworem laboratoryjnym, sa
      dla mojego nosa takie ... chemiczne, nieprawdziwe, przekreowane ; wiem wiem ...
      wszystkie sa chemia :)))) ale niektore wydaja sie monstrualnie chemiczne ;)))

lune
      • renia.renia Re: Cechy tych idealnych 28.09.06, 21:00
        lune napisała:

> no to ja swoja zwykla mantre :
        >
        > - poczatek wytrawny - z lekka goryczka
        > - srodek - pozadany dodatek korzenny lub ambrowy (ktory czasem moze w ogole
        zastapic kwiatki)lub
        > przyprawowy, moze byc akcent drzewny lub zielny
        > - baza drzewno- pizmowo- ambrowa

Chciałam się wpisac w tym wątku ale Lune podałam dokłądnie moje typy :o)
        Moje aktualne ideały to Ambre Narguile i L by Lolita L. Cynamon bardzo jest
        mile widziany (a raczej wąchany).
        • forevermore79 Re: Cechy tych idealnych 28.09.06, 21:01
          Reniu, jeszcze nie pisalem, ze milo Cie widziec znow po przerwie :-)
          • renia.renia Witaj Forever :o), ... 29.09.06, 18:17
            bardzo mi miło być tutaj, to specjalne miejsce, pozdrawiam serdecznie
            r
    • uka_m Re: Cechy tych idealnych 29.09.06, 18:14
      Uwielbiam nuty kawy,mirry,piżma,cedru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka