Dodaj do ulubionych

Zeby mnie bola...

31.10.06, 12:44
Od niektorych zapachow i jak czytam nie tylko mnie. Jest to czysto fizyczny
bol a nie metafora. Miewam tez kominy w glowie, wiekszosc zapachow odbieram w
nosie, ale sa tez takie, ktore otwieraja jakis kanal w glowie i wdzieraja do
samego czubka glowy, tez odczuwam to jak najbardziej fizycznie i dosc
bolesnie. Alergie rzadko miewam. Czy tez Was perfumy czasem bola?
Obserwuj wątek
    • kalia_t Re: Zeby mnie bola... 31.10.06, 12:47
      Czasami drapią w gardle, innym z kolei zdarza się wykręcać nos i całą twarz:(((
    • zettrzy Re: Zeby mnie bola... 31.10.06, 16:11
      bolu czy alergii nie miewam, ale co poniektore zapachy powoduja ze marszcze nos
    • lune Re: Zeby mnie bola... 31.10.06, 21:20
      chatka_ napisała:

> Czy tez Was perfumy czasem bola?

Nie pozwalam na to ; zaden z moich nielicznych zapachow nie jest az tak
      kontrowersyjny dla mojego nosa ; poniewaz mam do wyboru tylko 3 zapachy i kilka
      probek ... nie mam problemu :)

w perfumerii cofam sie gdy z blotterka zawieje 'paskudztwo' i nie tykam ...
      ostatnio tak mialam z Gaultier 2 - zachecona opisem na forum poszlam do
      perfumerii zapoznac sie osobiscie - i porazka :( gdybym postanowila jednak
      przetestowac - rozchorowalabym sie niechybnie ;

posumowujac : zwykle w perfumerii zapachy mnie odrzucaja, brzydza ; wydaje mi
      sie nieprawdopodobne by ktos mogl uznac je za interesujace ;) naprawde - tylko
      nieliczne sa dla mnie na tyle ciekawe bym chciala je przetestowac ; jestem
      szczesciara ... nie popadne w uzaleznienie ;)))

lune

• terem Re: Zeby mnie bola... 31.10.06, 21:46
      Nie zęby, ale głowa i to dosłownie. Są zapachy, które powoduja u mnie prawie
      migrenę.Szczególnie zapachy avonu (zwłaszcza"mała czarna sukienka", czy jak tam
      się toto cholerstwo tłumaczy)- katastrofa! A i pozostałe wynalazki tej firmy
      nie są dla mnie łaskawsze.W mojej pracy (zawód medyczny, nie da się ukryć)
      spotykam się z osobami "przyszykowanymi na tę wyjątkową sytuację", czyli
      wyperfumowanymi często ponad miarę.I mimo, iż doceniam ich wysiłki, to
      wolalabym, aby poprzestali na zwykłym mydle i lekkim sprayu do ciała.Lub tylko
      mydło.Perfumy niech sobie zostawią na sytuacje tego wymagające i ...warte tych
      wysiłków...
    • mmartiene Boże nareszcie!!!!!!! 01.11.06, 19:23
      MNIE TEZ BOLA ZEBY!!! BOLA MNIE FIZYCZNIE, DOSLOWNIE I NIEPODWAZALNIE!!!
      • mmartiene za szybki enter :) 01.11.06, 19:25
        bola mnie tez jak tylko pomysle o niektorych zapachach. Najbardziej cierpie przy
        allure sensuelle i WSZYSTKICH figowych. Chyba zaraz rzuce sie na PubMed i
        poszukam czy jest jakies pismiennictwo na ten temat. Chatko, nawet nie wiesz jak
        mnie twoj post (nie bol ;)) ucieszyl - do tej pory uwazano mnie w domu za swira :)
        • chatka_ Re: za szybki enter :) 01.11.06, 19:34
          :)))))))))))))))))))
          A wiesz, ze ja tak chcialam napisac jak wspomnialas o zebach na innym watku,
          tylko pomyslam, ze niegrzecznie wyjdzie ;))) Tez sie ciesze, ze Cie zeby
          bola!!! :))) Ale mnie tylko dolne i raczej przednie :)))
          • mmartiene Re: za szybki enter :) 02.11.06, 14:22
            mnie bola zeby i w dolnej i w gornej szczece, a te tylne wrecz pulsuja - wlasnie to mam po serpentine cavalli MASAKRA
    • uka_m Re: Zeby mnie bola... 01.11.06, 20:30
      Mnie nie bolą,alergii brak.Czasem tylko wzdrygam się i otrzepuję(jak na myśl o zjedzeniu całej soczystej cytryny)Szczególnie jak pomyslę o tuberozie,heliotropie i ostatnio doszły nuty melonowo-wodne.
    • oloom Re: Zeby mnie bola... 02.11.06, 13:18
      Ja mam migreny od zapachów, w których jest za dużo jaśminu. Zdarzyła mi się też
      dziwna sytuacja z In Black del Pozo - jak tylko go poczułam, to miałam usta
      pełne śliny! I tak już zostało - In Black = ślinotok :) Dlatego też pozbyłam
      się czym prędzej. Koszmarne uczucie
    • olga1974 Helmut Lang 03.11.06, 11:24
      ból głowy + mdłości, jak dotąd moje najbardziej traumatyczne przeżycie z
      próbkami

sądząc po ilości zwolenniczek tego zapachu, sądzę że tylko na mnie działa tak
      zabójczo.
    • strega Re: Zeby mnie bola... 04.11.06, 11:49
      Ja cierpialam okrutnie popsikana Alienem w perfumerii. Mdlosci, bol glowy i
      uczucie dusznosci. A moja mama jest fanka tego wynalazku :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka