Dodaj do ulubionych

Trolling =nienawiść

18.02.13, 08:36
W programie tvII pod tytułem *Pytanie na śniadanie* prowadząca redaktorka Marta Kielczyk wyraziła sie o trollingu w Internecie iż jest wyrazem nienawiści.
Nie zgadzam sie z tym twierdzeniem,ponieważ czasami dla żartu też trolluje.
A wy jak ten temat widzicie?
Obserwuj wątek
    • feel_good_inc Trolling to przede wszystkim wyraz desperacji 18.02.13, 08:48
      voxave napisała:
      > W programie tvII pod tytułem *Pytanie na śniadanie* prowadząca redaktorka Marta
      > Kielczyk wyraziła sie o trollingu w Internecie iż jest wyrazem nienawiści.
      > Nie zgadzam sie z tym twierdzeniem,ponieważ czasami dla żartu też trolluje.
      > A wy jak ten temat widzicie?

Robienie z siebie na siłę centrum uwagi.
      • Gość: abo Re: Trolling to przede wszystkim wyraz desperacji IP: 62.22.15.* 18.02.13, 09:23

Udowodnij swoją tezę , ze tak pojade tekstem durnia mg
        • feel_good_inc A co tu udowadniać? 18.02.13, 09:48
          Gość portalu: abo napisał(a):
          > Udowodnij swoją tezę , ze tak pojade tekstem durnia mg

Typowy trolling to oczywisty wyraz desperacji, próba zwrócenia na siebie uwagi za wszelką cenę. To taki internetowy ekwiwalent rzucania ekskrementami - wszyscy mają cię za debila, ale przynajmniej zwracają na ciebie uwagę.
          Są też trolle z poczuciem misji, takie jak emdżik, nehsa czy oszołom - co prawda wydaje im się, że występują ze szlachetnych pobudek, jednak ich całkowita nieznajomość tematów na jakie się wypowiadają i zapieczenie w skorupie własnych poglądów sprowadza ich do jednego poziomu z futerkowymi.

Oczywiście jest też inna kategoria trollingu, czyli to co robi 4chan proponując nazwę dla nowego Mountain Dew, ale kategorii "for the lulz" nie należy mieszać z poprzednimi.
          • Gość: aborcjonista Re: A co tu udowadniać? IP: 62.22.15.* 18.02.13, 12:05
            feel_good_inc napisał:
            Typowy trolling to oczywisty wyraz desperacji, próba zwrócenia na siebie uwagi
            > za wszelką cenę. To taki internetowy ekwiwalent rzucania ekskrementami - wszysc
            > y mają cię za debila, ale przynajmniej zwracają na ciebie uwagę.

Ale to nadal tylko twoje zdanie feel :D

• feel_good_inc Re: A co tu udowadniać? 18.02.13, 12:36
              Gość portalu: aborcjonista napisał(a):
              > feel_good_inc napisał:
              > Typowy trolling to oczywisty wyraz desperacji, próba zwrócenia na siebie uwagi
              > > za wszelką cenę. To taki internetowy ekwiwalent rzucania ekskrementami -
              > wszysc
              > > y mają cię za debila, ale przynajmniej zwracają na ciebie uwagę.
              >
              > Ale to nadal tylko twoje zdanie feel :D

Moje, najmojsze i przez to prawdziwe.
              Problem?
              • Gość: aborcjonista Re: A co tu udowadniać? IP: 62.22.15.* 18.02.13, 14:57
                feel_good_inc napisał: Moje, najmojsze i przez to prawdziwe.

Tak dla Ciebie prawdziwe nie koniecznie dla innego

• massaranduba Re: A co tu udowadniać? 18.02.13, 12:49
            feel_good_inc napisał:

> Oczywiście jest też inna kategoria trollingu, czyli to co robi 4chan proponując
            > nazwę dla nowego Mountain Dew, ale kategorii "for the lulz" nie należy mieszać
            > z poprzednimi.

Pamietam jak w zamierzchlych czasach, a byla to era "przed internetem", wiele dyskusji w szkole prowadzilismy metoda burzy mozgow. Gdyby teraz przeniesc tamte nieskrepowane wypowiedzi do Sieci, to wiekszosc uczestnikow bylaby chyba zdiagnozowana jako trolle :-D
        • voxave Re: Trolling to przede wszystkim wyraz desperacji 18.02.13, 09:48
          Ale czy to jest przejawem nienawiści do ludzi?
          Bardzo trudno jest mi nienawidzić ludzi za odmienne poglądy----mogę sie spierać,nie zgadzać oburzać ale zaraz nienawiść?.
          Trollowanie ma różne oblicza.
          • matylda1001 Re: Trolling to przede wszystkim wyraz desperacji 18.02.13, 11:12
            voxave napisała:

>> Trollowanie ma różne oblicza.<

Też uważam, że zależy czego dotyczy.

• massaranduba Re: Trolling to przede wszystkim wyraz desperacji 18.02.13, 12:30
            voxave napisała:

> Ale czy to jest przejawem nienawiści do ludzi?

Prawdziwy trollling to zwykle chuliganstwo, osmieszanie innych, obrazanie, rowniez klamstwo. I jako taki jest lamaniem nietykiety.

> Bardzo trudno jest mi nienawidzić ludzi za odmienne poglądy----mogę sie spierać
            > ,nie zgadzać oburzać ale zaraz nienawiść?.

A ja zauwazylam, ze rasowe trolle sa dobrze obeznani z erystyka Schopenhauera. Widac pilnie ja studiowali, bo teraz czesto stosuja ;-)

> Trollowanie ma różne oblicza.

A bo Ty Voxi o zartach mowisz, a nie trollingu :-D
    • bling.bling Re: Trolling =nienawiść 18.02.13, 12:33
      voxave napisała:

> W programie tvII pod tytułem *Pytanie na śniadanie* prowadząca redaktorka Marta
      > Kielczyk wyraziła sie o trollingu w Internecie iż jest wyrazem nienawiści.
      > Nie zgadzam sie z tym twierdzeniem,ponieważ czasami dla żartu też trolluje.
      > A wy jak ten temat widzicie?

to jakieś sfrustrowane głupie babsko, której ktoś podtyka sitko do pustego łba by gadało.
      Trolling jest dobry, ale tylko dobry trolling jest dobry. Mój jest na przykład zajebisty
    • Gość: Ciec Re: Trolling =nienawiść IP: *.lightspeed.sntcca.sbcglobal.net 18.02.13, 14:30
      Czy troll aborcjonista nie jest dobrym przykladem?
      • Gość: aborcjonista Re: Trolling =nienawiść IP: 62.22.15.* 18.02.13, 14:57
        Nie , moje wątki to głównie czyjeś cytaty z prasy , www. czy radia

Gdzie tu trolling ?
    • renata.ren Re: Trolling =nienawiść 18.02.13, 18:03
      Takie osoby jak redaktorka Kielczak nienawidza trolli, bo im zazdroszcza wolnosci, troll dzis przytroluje o tym, jutro o tamtym, slowem - troll jest wolny jak ptak i podobnie jak wolny ptak sra na leb kazdemu, kto sie nawinie.
    • mjot1 Re: Trolling =nienawiść? 18.02.13, 19:29
      Myślę że z nawiści też można trollować. w końcu każdy powód jest dobry…
      • nehsa Re: Trolling =nienawiść? 18.02.13, 20:57
        Tu, coś zabełkotał o nehsie jakiś fiut_good_inc.
        To, co ja piszę, jest nie twoją głowę, której posiadania, to ty jeszcze tu nie udowodniłeś.
        Ja, cały czas podejrzewam, że jesteś uruchamiany przez internautę-człowieka.
    • piwi77.0 Re: Trolling =nienawiść 19.02.13, 07:10
      Skutkiem jakiej nienawiści ma być ten trolling, tej dobrej, czy tej złej? Bo nienawiść na przykład do pedałów, lewaków, świń, co obrażają święte uczucia religijne, jest jak wiadomo, dobra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka