Dodaj do ulubionych

Gaultier 2

10.12.06, 16:02
Wyczytałam,że to unisex a ja właśnie zaproponowałam koleżance,która lubi ambrę i wanilię, by je sobie kupiła- i kupiła , w ciemno! Co ze mnie za doradca, nawet nie znam Gaultier 2. Czy dobrze zrobiłam? Czy męskie nuty nie są zbyt wyraziste? Czy jest szansa ,że spodoba się osobie pewnej siebie, lubującej w takich woniach jak Obsession, Neonatura czy Madness?
Obserwuj wątek
    • aggis20 Re: Gaultier 2 10.12.06, 16:07
      Na pewno sie spodoba!;-) Gaultier 2 jest moim zdaniem bardziej kobiecy niz
      męski. Zapach słodki, zdecydowany, bardzo mocny. Idealny na zimę:-)
      Dobrze doradziłas kolezance!:-)))
    • sorbet Re: Gaultier 2 10.12.06, 16:09
      Z tego co pamiętam to G2 jest zupełnie "niemęski", raczej apetycznie słodko-
      kwiatowo-drzewny, ale może sukces tego zapachu skłonił JPG do zrobienia właśnie
      nowej wody z tuberozą dla facetów?
      • mangos Re: Gaultier 2 10.12.06, 16:14
        apetycznie- słodko-kwiatowo-drzewny... brzmi zachęcająco:))
    • m23p31 Re: Gaultier 2 10.12.06, 16:20
      Dla mnie G2 jest w klimacie Joppa klasyka, zarowno damskiego i meskiego.
      Jak ja moglam uzywac ich w ciazy??? To chyba musiala byc rekompensata w postaci
      slodkosci w zapachach, bo w diecie krolowaly pikanterie;P
      • mangos Re: Gaultier 2 10.12.06, 16:24
        Hheh;)
        Ja z kolei przepadam za słodkościami, choć przed ciążą mogłoby ich nie być;) Kurcze, trochę się boję, bo koleżanka zapierała się,że słodkości to nie jej klimaty.
        Kurczę, teraz już wiem, dlaczego znielubiłam "słodkości" w zapachach ;)
        • m23p31 Re: Gaultier 2 10.12.06, 16:30
          czyli niby dziewczynka???:) (wg zabobonow slodkosci - dziewczynka, ostre -
          chlopak) U mnie sie sprawdzilo:)
          • mangos Re: Gaultier 2 10.12.06, 17:00
            Nie wiadomo jeszcze , może jutro się dowiem. Oczywiście podzielę się informacją.:)
    • phlp Re: Gaultier 2 10.12.06, 18:56
      Pewnie to, co teraz napisze sprawi, ze wszyscy czytelnicy tego forum ze smiechu
      spadna z krzesla... :) Dla mnie Gaultier 2 to najwiekszy niewypal z zapachow,
      ktore do tej pory kupilem... Kiedy bylem w perfumerii bardzo mi sie spodobal,
      wiec go kupilem. Niestety po paru dniach uzywania nie moglem juz zcierpiec tego
      zapachu, nie mowiac o tym, ze... mam alergie na ktorys ze skladnikow tych
      perfumow i kiedy tylko sobie go zaaplikuje, dostaje katar. W kazdym razie,
      teraz juz wiem jedno - chyba wole swieze zapachy :) BTW, czy ktos moglby sie
      wypowiedziec na temat trwalosci Bvlgari Aqua? Z gory dzieki!
      • mangos Re: Gaultier 2 10.12.06, 19:07
        "mam alergie na ktorys ze skladnikow tych perfumow"
        Alergię na...co?
        • milena.rl Re: Gaultier 2 10.12.06, 19:11
          niektóre osoby są uczulone na kumarynę, w większych ilościach powoduje bóle
          głowy
        • phlp Re: Gaultier 2 10.12.06, 19:27
          Szczerze mowiac, nie mam pojecia na co, ale wiem na 100%, ze cos z tych
          perfumow :P To jest regula, ze kiedy tylko sobie zaaplikuje te perfumy to od
          razu mam katar. Nie zdarzylo sie to raz, tam jest juz ponad miesiac... Spotkal
          sie juz ktos z czyms takim?
    • milena.rl Re: Gaultier 2 10.12.06, 19:08
      Zdecydowanie bardziej kobiece. Mi osobiście przypominają nieco zapach różowej
      gumy do żucia dla dzieci Orbit z wapniem :) pozbawiony owoców. Słodki, ale
      raczej w taki hmm.. "przewiewny" sposób, chyba dzięki kumarynie, która ponoć
      tam jest i ma nadawać kompozycji męskiego charakteru. Ja wyczuwam jej sporo -
      Gaultier2 pachnie jak suszona trawka z żubrówki :) doprawiona wanilią i miodową
      ambrą.
    • oloom Re: Gaultier 2 11.12.06, 11:34
      Dla mnie to killer wszechczasów. Na mnie pachniał słodko, waniliowo, "różowo"
      i... wiecznie. Zapach jest strasznie intensywny i migrenogenny. Ostatnio wydaje
      mi się dość popularny, czuję go często, częściej chyba na facetach niż
      kobietach. Wydaje mi się jednak zapachem raczej dla kobiet niż mężczyzn.
      Osobiście nie poleciłabym tego zapachu nikomu z mojego otoczenia, bo po prostu
      nie mogę go znieść. Ale jeśli koleżanka lubi tego typu mocne (MOCNE!!!)
      zapachy, to powinna być zadowolona.
      • mangos Re: Gaultier 2 11.12.06, 11:37
        Koleżanka lubi, choć w sumie zarzekała sie,że zbyt słodkich to nigdy nie będzie używać. Zdziwiła mnie,gdy jako jedna z nielicznych moich znajomych skomplementowała Obsession. Liczę na to,że się jej spodoba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka