Dodaj do ulubionych

Najdłużej "idąca" paczka

19.12.06, 21:27
Wybaczcie,że ja znów truję o tym samym,ale myślę,że w ramach wzajemnego uspokojenia moglibyście napisać ile dni najdłużej czekaliście na paczkę/liścik? No i czy w końcu doszło to co miało dojść? Może mnie to pocieszy, bo ja czekam na trzy przesyłki ponad tydzień i nic;(
Obserwuj wątek
    • llilly 11 dni 19.12.06, 21:34
      Witaj Mangosiu!!!11 dni szła do mnie paczka z tagomago, priorytetowa oczywiście
      więc nie martw się, pozdrawiam serdecznie:-*
      • mangos Re: 11 dni 19.12.06, 21:37
        Więc szanse jeszcze są. Jutro chyba zrobię napad na pocztę, wrrrrrrrrrr.........
    • chiara76 Re: Najdłużej "idąca" paczka 19.12.06, 21:37
      najdłużej czekałam na list polecony z Anglii...miesiąc. Nadawca złożył już nawet
      reklamację...
      ja też się wściekam, bo czekam na wiele przesyłek i nic, niestety;( na razie
      gdzieś się błąkają...
    • wiolinka100 Re: Najdłużej "idąca" paczka 19.12.06, 21:40
      Do mnie najdłużej szło 8 dni- paczka priorytet.
      • rawita7 Re: Najdłużej "idąca" paczka 19.12.06, 23:10
        2 tygodnie na priorytet z Warszawy :). I to dwa razy pod rząd. Nie martw się
        Małgosiu! Teraz, przed świętami, to może napraaawdę długo iść
    • milena.rl przebijam! 19.12.06, 23:52
      19 dni, z sorea. Już zdążyłam zapomnieć, ze coś zamawiałam.....
    • bllossom Najdłużej "idąca" paczka 20.12.06, 00:47
      Od 2 tygodni czekam na paczke z USA upragnionej BLACK ORCHIDE Toma Forda... Nie
      moge sie juz doczekac!!! A tak myslalam, ze Mikolaj zdazy z tym prezentem pod
      choinke. Moze to z braku sniegu???
    • elve Re: Najdłużej "idąca" paczka 20.12.06, 01:30
      moja paczka z cudeńkiem idzie ze stanów już dwa miesiące, chyba pora sie z nią
      pożegnać :(
      • al-lure Re: Najdłużej "idąca" paczka 20.12.06, 12:48
        Dziewczyny, doradzcie!Wymieniłam się z pewną osobą i tydzień temu wysłałam
        paczkę priorytetową. Ubezpieczyłam ją na 150zł.Ja dostałam przesyłkę a tamta
        osoba jeszcze nie :( Wiem, że musi minąć 2 tyg aby złożyć na poczcie
        reklamację, tylko czy mam składać ją ja, czy ta osoba do której paczka nie
        dotarła? Głupio się czuję w takiej sytuacji, nienawidzę takich niejasności, bo
        co sobie tamta osoba pomyśli:( Cholerna poczta!
        • olga1974 Re: Najdłużej "idąca" paczka 20.12.06, 13:14
          reklamację składa nadawca po 2 tygodniach. osoba, któa czeka na paczkę mogłaby
          jeszcze ewentualnie sprawdzić na poczcie, bo zdarza się że nie ma awizo, a
          paczka leży sobie na poczcie. ja obecnie też czekam na dwie paczki priorytetowe
          wysłane 8 dni temu...i nic ! cóż, jest okres przedświąteczny i nie pozostaje
          nic innego jak cierpliwie czekać :( osoba czekająca napewno to zrozumie i nie
          powinna mieć ci za złe, tego że poczta nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań w
          terminie.
          • rawita7 Re: Najdłużej "idąca" paczka 20.12.06, 13:29
            Koniecznie niech się zapyta na poczcie! "Zawieruszanie" się tam paczek, jest
            naprawdę bardzo częste.
    • hispana Re: Najdłużej "idąca" paczka 20.12.06, 15:08
      6 tygodni, szlo z truskawki, z hong kongu + procedura celna
      • bllossom Re: Najdłużej "idąca" paczka 20.12.06, 15:30
        hispana, czy truskawka faktycznie zwraca koszty naliczenia Cla, czy tez to
        zalezy od wartosci zamowienia?? Czyli - jak zamowisz ponad 100USD - to
        zwracaja, a jak mniej - to sama sobie radz?
        Dziekuje za odpowiedz.

Ah, i jeszcze pytanie, czy paczka z USA tez podpada UC w oko??
        • hispana Re: Najdłużej "idąca" paczka 27.12.06, 14:15
          z usa nie zamawialam
          a z truskawy trzeba wyslac kwitek z zestawieniem oplat ktore zaplacilas i w
          ciagu 2-3 tyg zwracaja ci na konto twojej karty kred.
          a o kwocie nie mam pojecia, nie pamietam dokladnie za ile zamawialam, ale
          napewno ponizej 100 USD
    • rene.p Re: Najdłużej "idąca" paczka 23.12.06, 13:59
      No, ja niestety nie doczekałam się Mikołaja z pachnącymi prezentami :( Liczyłam
      jeszcze dzisiaj, ale teraz już wiem, że perfumy dotrą dopiero po Świętach. Ale
      tak to jest jak zamawia się tydzień przed Świętami. Oczywiście przesyłka nadana
      listem poleconym wysłanym w poniedziałek dotarła do mnie już we wtorek, ale
      paczka to paczka i swoje odleżec gdzieś musi :(
      Całe szczęście, że to nie jedyne prezenty jakich się spodziewałam :)
      • mangos Re: Najdłużej "idąca" paczka 23.12.06, 14:03
        Nie martw się Rene, będziesz miała prezenty na Sylwestra. Do mnie też dwie nie doszły. A swoją droga-faktycznie- paczka musi gdzieś odleżeć;)
        • wiolinka100 Re: Najdłużej "idąca" paczka 23.12.06, 14:31
          Ja też czekam na paczkę, od roteza-mistrza szybkiej przesyłki, dziś mija 6
          dzień, czyli dostanę pewnie ją w środę :(
          • rene.p Re: Najdłużej "idąca" paczka 23.12.06, 15:13
            Ja też od roteza. W mailu była informacja, że do piątku powinna dojśc. Ale
            myślę, że paczka została wysłana i po prostu spędzi sobie święta gdzieś w
            zaciszu pocztowego zaplecza :(
            • wiolinka100 Re: Najdłużej "idąca" paczka 23.12.06, 18:42
              heh, a ja specjalnie wybrałam opcję za pobraniem, żeby doszło szybciej i przed
              świętami...no trudno :)
    • mangos Re: Najdłużej "idąca" paczka 29.12.06, 08:17
      Poczta bije rekordy. Razem z bratem czekamy na paczki, wysłane grubo przed świętami, chyba w poniedziałek - wychodzi na to,że kończy się drugi tydzień a tu ani widu ani słychu naszych poleconych priorytetów. To już lekka przesada. Myślałam,że przynajmniej na Sylwestra się doczekam ,ale się nie zanosi. Mój polecony szedł do forumki od 14go do wczoraj, też niezły wyczyn!
    • mangos Re: Najdłużej "idąca" paczka 29.12.06, 10:52
      Kolejna paranoja! Paczka wysłana wczoraj dotarła do mnie dzisiaj. Te sprzed świąt jeszcze nie.
      • rene.p Re: Najdłużej "idąca" paczka 29.12.06, 19:18
        Ależ jestem zła! Paczka z All About Eve idzie do mnie od 18 grudnia. Byłam
        przekonana, że dziś już będzie. A tak znowu 3 dni z głowy, bo nie wierzę żeby
        doszła w sobotę :(
      • wiolinka100 Re: Najdłużej "idąca" paczka 29.12.06, 19:29
        Ja dostałam w środę paczkę od roteza, którą nadał w poniedziałek 18 grudnia.
        Wszystko dotarło, więc koniec roku bedzie bez zaległości :)
        • rene.p Re: Najdłużej "idąca" paczka 29.12.06, 19:48
          Ja też dostałam w środę paczkę od roteza :)
          Ale dlaczego ta druga paczka od innego sprzedawcy nie doszła, chociaż nadana
          była w tym samym dniu? Działania Poczty Polskiej to jedna wielka niewiadoma.
          Kurczę, żebym jeszcze musiała się stresowac pocztą :(
          • olcia71 Re: Najdłużej "idąca" paczka 29.12.06, 20:12
            Nie wiem czy Cię pocieszę, ale ja czekam na paczkę wysłaną 14 grudnia z
            Raciborza (mieszkam w Rudzie Śl. 100 razy bym już tam zajechała rowerem). Nie z
            perfumami a z prezentem dla babci mojego męża (miał być na 1 stycznia) Szlag
            mnie trafi! Co gorsza nikt nic nie wie, człowiek dzwoni, to traktują cię jak
            intruza (jak w epoce głębokiego socjalizmu), nie ma monitoringu paczek, nikt nie
            może mi powiedzieć co się z nią teraz dzieje!!! Można co najwyżej napisać
            reklamację (prawie tyle co wpisać się do księgi skarg i zażaleń)
            • rene.p Re: Najdłużej "idąca" paczka 29.12.06, 20:29
              No, nie bardzo to pocieszające, raczej przygnębiające.
              Zastanawia mnie bardzo gdzie ta paczka utyka. Czy tam gdzie była nadana, czy na
              mojej poczcie, czy jest jeszcze jakieś miejsce przejściowe? Czy można żądac
              odszkodowania za opóźnienie? No proszę, jaka jestem sfrustrowana ;)
            • kim.kim Re: Najdłużej "idąca" paczka 29.12.06, 21:39
              Łączę się w żalu Olciu.
              Ja równiez czekałam na paczkę z Raciborza cos ok. 12-13 dni Już myślałam, że
              zginęła. Także mieszkam na Śląsku, więc wydawało mi się, że ta przesyłka dotrze
              wyjątkowo szybko, a gdzie tam... Ledwo w ostatni dzień przed świętami mi ją
              kurier dostarczył.

Teraz czekam na kolejna przesyłkę. Tym razem z Poznania i niestety ani widu,
              ani słychu. Perfumy zlicytowałam 16 grudnia, dziś jest 29, i listonosza nie
              widać...
              Sprzedający mówi, że przesyłkę nadał jeszcze przed świętami! Więc gdzie ona
              jest?! Ileż mam jeszcze czekać? :(((
              Dzwoniłam nawet na poczę w/w sprawie, to Pani na mnie nakrzyczał "czy ja wiem
              ile oni maja pracy? Że jest nawał świąteczny jeszcze nie rozdysponowany..."
              Boże, a co mnie to obchodzi? Mam dość PP i jej "usług".
    • aggis20 Re: Najdłużej "idąca" paczka 30.12.06, 16:18
      Do mnie wczoraj doszla paczka wyslana dokladnie tydzien przed swietami (chyba
      15 grudnia) czyli szla rowno dwa tygodnie...:/ oczywiscie wyslana jako
      priorytet. Ehh, dobrze, ze w ogole doszla...
      • luloo1 Re: Najdłużej "idąca" paczka 31.12.06, 13:33
        15 dni priorytet.
    • rene.p Re: Najdłużej "idąca" paczka 02.01.07, 23:50
      Czy pozostał jeszcze ktoś kto czeka na paczkę nadaną przed świętami?
      • mangos Ja:( 03.01.07, 06:47
        Czekam na dwie.:(
      • rene.p Re: Najdłużej "idąca" paczka 03.01.07, 08:41
        No to nie jesteś sama, Małgosiu :)
        • mangos Re: Najdłużej "idąca" paczka 03.01.07, 11:18
          Wiesz, Rene, powoli wątpię w to,że coś do mnie przyjdzie. Przed świętami ,dokładnie 15 zamawiałam Chanel 5 Elixir Sensuel a także Marika wysyłała mi Honeymoon- paczki nie doszły. W okresie między świętami a Nowym Rokiem nadana została kolejna paczka- z zieloną herbatką Bvlgari. Wczoraj wysłano Zen i Pola a dziś najprawdopodobniej Margaretha Ley. Chyba powinnam zrobić zakłady co pierwsze dojdzie-jesli w ogóle;(
          • al-lure Re: Najdłużej "idąca" paczka 03.01.07, 12:10
            Ja chyba przez PP stracę nerwy. Niedawno pisalam, że wysłana przeze mnie paczka
            priorytetowa szła 2 tyg, a teraz sytuacja odwrotna. Dziewczyna z którą się
            wymieniłam dostała na drugi dzień, a ja czekam i czekam...Jestem wściekła,
            rozgoryczona i zła. No, musiałam się wyżalić
            • mangos Ja Wam mówię... 03.01.07, 12:26
              mojego czekania nic nie pobije. Dzisiaj znowu NIC:(:[
              • rene.p Przyszła paczka :) 03.01.07, 13:39
                Właśnie zadzwonił mój małż, że przyszła paczka, na którą czekałam dwa i pół
                tygodnia :) Małgosiu, trzymam kciuki za Twoje przesyłki.
                • mangos Re: Przyszła paczka :) 03.01.07, 15:04
                  Ja zwątpiłam;(
    • mangos Moja też wreszcie!!!!!!!!!!!!! 03.01.07, 17:02
      Myslałam,że paczka została nadana wcześniej dlatego tak panikowałam. Tymczasem data nadania to 23.12.2006.Co za ulga.
      • olcia71 Re: Moja też wreszcie!!!!!!!!!!!!! 03.01.07, 17:24
        No to chyba się dokopali do jakiegoś zagłębia zaginionych przesyłek, bo do mnie
        też wczoraj dotarła, nadana 14.12. Tu wszystko jest możliwe a zwierzęta są
        szczęśliwe .. ;o)
    • bllossom Najdłużej "idąca" paczka 04.01.07, 02:24
      No... to ja jeszcze pozastalam. A raczej moja Black Orchide, ktora idzie z USA
      z 8 grudnia.
      Czy dojdzie???
      Juz Nie wiem.
      • edica Re: Najdłużej "idąca" paczka 04.01.07, 12:27
        Hej,

sprawdź w jakiej formie przesyłka została
        nadana - jest najtańsza "naziemna opcja"
        i ona może nawet 8 tygodni iść :-(.
        Najlepiej przesyłać jako Global Priority
        lub Airmail letter post - ale z kolei
        któraś z nich idzie bez potwierdzenia (nawet nie
        wiem czy obydwie takie nie są)

pozdrawiam i cierpliwości życzę
        Iwona
        • bllossom Re: Najdłużej "idąca" paczka 04.01.07, 13:15
          Dziekuje, za dodanie otuchy!

Obawiam sie, ze przesylka zostala nadana poczta zwykla. Chociaz Nie wiem...
          zaplacilam za sama dostawe 20USD. Mysle, ze takie USPS Global Priority Mail
          byloby ciut drozej.Poza tym z nadawaniem perfume droga lotniskowa sa ostatnio
          problemy, a raczej przekazywanie droga lotniskowa wszystkiego co zawiera
          spirytus.
          W kazdym badz razie, postanowilam czekac cierpliwie do 15 stycznia, a potem sie
          skontaktuje ze sprzedajacym.

Szkoda tylko, ze trace zapal do samego aromatu.
          Juz Black Orchide co raz mniej jest dla mnie upragniona.A Tom Ford mogl by i na
          Polska otworzyc dystrybiucyje!
          Dopuki dojdzie... nie wiem w ogole czy sie uciesze na jej widok!!!

Z reszta z opinij na sajtach rosyjskich(gdzie to spokojnie sie sprzedaje od
          listopada 2006) juz wiem, ze bardzo przypomina soba NU YSL... No i gdzie teraz
          upragniona nowosc??? Gdzie podniecenie?? Gdzie pozytywna energia??? Gdzie
          cudo???

Jedzie gdzies droga naziemna...
          • edica Re: Najdłużej "idąca" paczka 04.01.07, 15:10
            :-)

no tak niestety jest. Ja pewnie też bedę miesiąc
            czekać przsyłkę ze Stanów - jestem ciekawa jak
            to pójdzie (obym się tylko doczekała :-)).
            Jak płaciłaś 20 USD to powinny być te lepsze
            (czyt. szybsze) - bo ta zwykła poczta
            jest śmiesznie tania.

No nic cała zabawa w oczekiwaniu!

pozdrawiam
            iwona
            • bllossom Re: Najdłużej "idąca" paczka 04.01.07, 23:15
              No nic... tu troche zmienilabym tresc - cala zabawa w wyszukaniu i oplaceniu
              towaru!

A jak juz jest oplacone... zabawa traci przyjemnosc w welu %.
              Moze to hazard???
              • benita5 pozostajac w temacie 05.01.07, 15:31
                wiadomosci.onet.pl/1459894,11,item.html
                • olcia71 I tu jest pies pogrzebany ;o) 05.01.07, 17:07
            • olga1974 Trójmiejska Poczta ! mam pytanie do osób, które 20.03.07, 09:27
              wysyłały ostatnio coś z trójmiasta bądź oczekują przesyłek wysłanych z
              trójmiasta. Czy zauważyliście jakieś nieprawidłowości? Nic do mnie nie
              dochodzi. Tak samo przesyłki wysyłane ode mnie nie docierają na miejsce :(
              o co tu chodzi?
              • mangos Re: Trójmiejska Poczta ! mam pytanie do osób, któ 20.03.07, 09:30
                Jeżeli Dragonfruit jest z Trójmiasta , a coś mi się tak kojarzy, to faktycznie-
                czekam na jej przesyłkę juz ok. tygodnia. Ona mojej też nie dostała. Nie wiem, o
                co chodzi:/
                • olga1974 Re: Trójmiejska Poczta ! mam pytanie do osób, któ 20.03.07, 09:36
                  mi babka na poczcie wczoraj powiedziała że mają duże opóźnienia w głównej
                  sortowni i to wszystko. no i że priorytet nie jest usługą gwarantowaną !
                  poprostu cudownie.
                • dragon_fruit Re: Trójmiejska Poczta ! mam pytanie do osób, któ 20.03.07, 18:30
                  tak Małgosiu dobrze pamietasz-mam juz liste paczek, na ktore czekam i widze moja nadal gdzies lezy:/
              • elve Re: Trójmiejska Poczta ! mam pytanie do osób, któ 20.03.07, 10:12
                tak, u mnie też wszystko się ślimaczy.
    • zefirelka Re: Najdłużej "idąca" paczka 20.03.07, 09:32
      Mam dosyć poczty polskiej, najgorsze, że nie ma alternatywy dla tego
      monopolisty. Przesyłki priorytetowe potrafią przyjść po dwóch tygodniach, a
      rekordowa szła trzy tygodnie. Z Krakowa do Krakowa... 26 lutego wysłałam paczkę
      do Warszawy i jeszcze nie doszła. W dodatku - głupia - nie ubezpieczyłam jej.
      Złożyłam reklamację, ale poczta ma miesiąc na jej rozpatrzenie. Ręce opadają
      :-((((((((
      • hafsa Re: Najdłużej "idąca" paczka 20.03.07, 10:30
        Ja po "wpadce" na allegro, gdzie perfumy nie doszly w ogole i musialam zwrocic
        kase, zawsze wysylam listy polecone, gdy mi na nich mocno zalezy, mam wtedy
        pewnosc, ze poczta gwarantuje dostarczenie, a jak nie-reklamacja.
        Listy polecone z reguly dochodza.
    • amabile Re: Najdłużej "idąca" paczka 20.03.07, 12:34
      Ja już czekam 13-ty dzień na paczkę priorytetową z Gdańska.
      Mam potwierdzenie,że została nadana 7.03.,sprawdzałam u mnie na poczcie
      ale nie ma.Pierwszy raz zdarza mi się czekać tak długo.Pocieszam się,
      czytając was,iż jest opóżnienie w sortowni w Trójmieście,stąd ta zwłoka.
      Mimio wszystko nie tracę nadziei,że dojdzie.
      • benita5 Re: Najdłużej "idąca" paczka 20.03.07, 13:54
        amabile napisała:
        > Pocieszam się, czytając was,iż jest opóżnienie w sortowni w Trójmieście,stąd
        ta zwłoka.

Na wszelkie pytania o losy paczek odpowiedz jest jednakowa, ze obecna sortownia
        jest 6 krotnie przeciazona, zatrudniaja non-stop nowych ludzi, upiorne warunki
        pracy itd... Jak narzekalam, ze przed swietami byly obsuwy czasowe, tak teraz
        ciesze sie gdy uda mi dorwac priorytet po 10-12 dniach:/
    • voluptas ku pokrzepieniu serc kupujących na ebayu... 20.03.07, 13:49
      zauważyłam ostatnio, że przesyłki zagraniczne chodzą zdecydowanie sprawniej, niż
      krajowe.
      Ale wczoraj byłam wręcz w szoku: przesyłka wysłana do mnie z Holandii w piatek
      16.III doszła WCZORAJ, czyli szła tylko przez weekend. A cała ta przyjemność
      kosztowała mnie 8 euro, więc standardowo ;)
      • elve Re: ku pokrzepieniu serc kupujących na ebayu... 20.03.07, 14:55
        świeżutki nius jest taki że w sortowni czeka na rozwiezienie 14 tysięcy paczek.
        w tym kurna dwie moje.
        • wiolinka100 Re: ku pokrzepieniu serc kupujących na ebayu... 20.03.07, 15:46
          cholerka, do mnie też idzie jedna paczka i kilka listów :(
          • fridaa Re: ku pokrzepieniu serc kupujących na ebayu... 20.03.07, 15:59
            wlasnie mam ten sam problem, czekam na paczke z Gdyni i strasznie sie opoznia,
            co mnie dziwi, bo ostatnio poczta b sprawnie dzialala
    • plomyczek_ Re: Najdłużej "idąca" paczka 20.03.07, 16:30
      chyba nie powinnam sie wypowiadac w tym watku:(
      &5^*$%$%^&^@&*(**
      • a.malinka Re: Najdłużej "idąca" paczka 20.03.07, 16:35
        ja też czekam na paczkę od roteza- całe szczęście ,że wzięłam za pobraniem.
        już będzie tydzień jak czekam na perfumy-wrrrr.
        nie mogę usiedzieć na 4 literach- ciągle sprawdzam pocztę i kręce sie koło okna-
        wrrrrr- kiedy ona przyjdzie, nooooo....
        • renia.renia Dziewczyny z Trójmiasta - jak sytuacja? 24.03.07, 06:23
          Czy poczta się odetkała?
          Pewna Kochana Foremka z Gdańska czeka na moją paczkę i nie może się doczekać a
          ja zamartwiam się na amen.
          pozdrawiam
          r
          • dragon_fruit Re: Dziewczyny z Trójmiasta - jak sytuacja? 24.03.07, 07:38
            u mnie sie odetkała w czwartek (też Gdańsk)
    • wiolinka100 Re: Najdłużej "idąca" paczka 24.03.07, 07:57
      Do mnie dotarła wczoraj jedna paczka,szła tydzień.
      Paczkarz powiedział ze opóźnienia są 2-3 tygodniowe, że jeżdzi więcej
      samochodów aby nadrobić zaległości i że są nowi paczkarze.
      • renia.renia Re: Najdłużej "idąca" paczka 24.03.07, 09:36
        Dziękuję bardzo za odp. Mam nadzieję, że juella juz ma moją paczkę.
        -
        Forum o Perfumach
    • plomyczek_ Re: Najdłużej "idąca" paczka 24.03.07, 09:44
      Do mnie wszystko doszlo w piatek:):)
      • olga1974 Re: Najdłużej "idąca" paczka 26.03.07, 07:17
        u mnie tak samo. w piątek w skrzynce znalazłam aż 4 awiza !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka