mangos 23.01.07, 12:38 Czy jest taki zapach bądź zapachy,które nigdy nie wąchane intrygują samym składem nut i bajecznymi opisami innych,których obraz macie sprecyzowany, choć nigdy nie było Wam dane ich poznać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mangos Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 12:38 Przepraszam,nie wiem co się stało, że posłałam dwa razy ta samą treść. Proszę o wykasowanie jednego posta. Komp nawala:( Odpowiedz Link
dragon_fruit Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 12:42 a co tam! powtorzę się:) EAU D AMOUAGE :) Odpowiedz Link
hispana Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 12:48 kiedy przegladam sobie watek "dzis pachne" i pojawia sie cos, czym pachniecie i czego nie znam, to natychmiast wpadam w obsesje poznania tego zapachu... to chyba typowe... powinni mi zabronic czytac forum bo otoczenie zaczyna we mnie widziec dziwaczke Odpowiedz Link
uka_m Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 12:50 Samsara i Shalimar.Bardzo melodyjne nazwy..Kojarzą się z bajkami,egzotycznymi krajami i przygodą.Jeszcze żyję w słodkiej nieświadomośći(a obawiam się że zbyt dużo oczekuję po tych zapachach) Odpowiedz Link
orzeszek_solony Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 12:58 A jakże! Ostatnio na przykład to: www.ayalamoriel.com/perfumes.cfm?view=PRODUCT&cata_id=1&product_id=55 www.ayalamoriel.com/perfumes.cfm?view=PRODUCT&cata_id=1&product_id=32 www.ayalamoriel.com/perfumes.cfm?view=PRODUCT&cata_id=1&product_id=24 www.ayalamoriel.com/perfumes.cfm?view=PRODUCT&cata_id=1&product_id=68 www.ayalamoriel.com/perfumes.cfm?view=PRODUCT&cata_id=1&product_id=79 ale to już jest masochizm ;)))) Odpowiedz Link
uka_m Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 13:15 Jeszcze Lou Lou Blue.Nieoczekiwanie miesiąc temu dostałam Lou Lou.I jestem ciekawa wesji Blue.Czym się różnią,czy są podobne itp. Odpowiedz Link
eau_de Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 13:28 Mauboussin i Mahora :) Z opisów brzmią...ach, wymarzone dla mnie :D Ale nie miałam okazji powąchać, bo wiadomo, w Polszy nie uświadczysz. Ale kuszą mnie do tego stopnia, że zastanawiam się, czy nie kupić w ciemno :/ Odpowiedz Link
polanka71 Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 20:21 Chcesz kropelkę Mauboussin? Odpowiedz Link
mika281 Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 13:30 Ogródek Śródziemnomorski, Safari RL, Ambre Sultan, Duende i Esencia du Duende, Deci Dela, Python Trussardi, FdB, Mitsuoko, Jicky, Diva, te mi przyszły do głowy Odpowiedz Link
merolik Re: do Eau_de 23.01.07, 13:38 Nie kupuj lepiej Mahory w ciemno... Mnie też bardzo kusiła, ale bardzo się cieszę, że zdobyłam próbkę - nie moja bajka :( A próbkę mogę Ci przesłać :) Odpowiedz Link
eau_de Re: do Eau_de 23.01.07, 13:52 Dziękuję za ostrzeżenie i miłą propozycję :) Okazało się, że mam szansę powąchać flakonik po Mahorze, koleżance z pracy mgliście kojarzy się, że jej mama kiedyś miała. Nie jest tylko pewna, czy to Mahora była czy Mitsouko :) Jutro się dowiem, a jeżeli to nie była Mahora albo po flaszce stwierdzę, że chcę testu naskórnego, zgłoszę się do Ciebie niechybnie :D Dziękuję jeszcze raz :) Odpowiedz Link
merolik Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 13:41 A teraz na temat ;) Najbardziej intrygują mnie (niektóre ostatnio, niektóre od dawna): Jicky i Nahema Guerlaina, The One DG, Musc Koublai Khan, nowość SL... i wiele innych, których nazwy i opisy spotykam na forum :) Odpowiedz Link
voluptas Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 13:38 Oj, jest takich trochę, ale to bardzo dobrze, mam świadomość, że jeszcze sporo przede mną w moim perfumiarskim życiu :D - Prada Intense - nowe dziecko SL Rousse - Mandarine Mandarin SL - Bois et Fruits SL - Poivre Samarkande, bo cały czas nie udaje mi się dotrzeć do Q. - parę dziwacznych ;) ambr: www.allegro.pl/item159838574_cieply_golf_benetton_38_m_jak_nowy_.html www.luckyscent.com/shop/detail.asp?itemid=28903&attr= www.luckyscent.com/shop/detail.asp?itemid=28903&attr= intrygują mnie też nieznane Hermessence, zwłaszcza Paprika Brasil. sporo tego, a będzie jeszcze więcej ;) Odpowiedz Link
voluptas poprawiam link ;) 23.01.07, 13:41 bo zamiast ambry wrzuciłam sweterek benettona, który aktualnie namierzam ;))) www.luckyscent.com/shop/detail.asp?itemid=24403§ion= Odpowiedz Link
hispana Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 13:41 Voluptas, mam ambre d'or - skrobnij jesli chcesz kropelke Odpowiedz Link
jop Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 14:23 Wszystkie Hermessence. CdG z serii Leaves, których nie znam (np. Tea i Lily). Nowy SL. Masaki Matsushima (nie znam żadnego). Nicolai Fig Tea i Sacrebleu. Bergamote TDC. Odpowiedz Link
astronomiczna.ania Nez a Nez 23.01.07, 14:56 Nazwy kompozycji zapachowych, kształt flakoników, klimat reklamowych fotosów - wszystko szalenie intrygujące :) www.nezanez.net/catalog/index.php?cPath=21 Odpowiedz Link
klucha1 Violetta di Parma 23.01.07, 15:26 Od dawna myślę o tym zapachu - po Waszych opisach wydaje mi się, że jest dla mnie stworzony. Szkoda że tak niedostępny:( Odpowiedz Link
gracef1 Re: Violetta di Parma 24.01.07, 07:26 Perfumy Borsari mozna kupic na www.parmashop.it/parmashop/ns.asp Takze, widzialam sporo na e-bay. Odpowiedz Link
paulinaa Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 18:28 na razie przychodza mi do glowy pomaranczowy sweterek i ogródek środziemnomorski Odpowiedz Link
kalia_t Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 23.01.07, 23:39 Hehe no to dam czadu:D Nie znam, a marzę o poznaniu:-))) Z "bardziej ambitnych" marzy mnie się Rumba od Balenciagi z wybitnych Violetta di Parma, a z utęsknieniem myślę o Fantasy, Midnight Fantasy i In control Curious:D:D:D Kto mnie "przebije"?:D Odpowiedz Link
elve Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 24.01.07, 02:30 soir de lune i jakiś zyliard zapachów których nie ma w 3miescie a są gdzie indziej. volup, mam mandaryne, kiedy przyjezdzasz? :D Odpowiedz Link
voluptas Re: Nigdy nie wąchane a intrygujące 24.01.07, 10:55 Elve, przyjeżdżam to przyjeżdżam 2 lutego, ale mandarynę powinnam nawet wcześniej dostać od dobrej duszy, o ile poczta się nie zbiesi :) Odpowiedz Link