kenzoania 21.02.07, 10:59 jaka jest różnica w zapachu, trwałości między testerem a oryginalną edt czy edp? Macie jakies spostrzeżenia;)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jop Re: tester a oryginał??? 21.02.07, 11:06 Na temat temat przewalono już jakieś pierdyliardy kilobajtów. Czy jest jeszcze coś, czego nie ma w archiwum, a co chciałabyś wiedzieć? Odpowiedz Link
kenzoania Re: tester a oryginał??? 21.02.07, 11:15 wiekszość pisze, że nie widzi róznicy pomiędzy ale po coś w końcu ktoś wymyślił tester i nie chodzi tu tylko o testowanie bo wtedy na naklejce na spodzie flakonika nie byłoby naklejki informującej że jest to tester a nie produkt oryginalny. Zastanawia mnie to po prostu. Odpowiedz Link
jop Re: tester a oryginał??? 21.02.07, 11:56 Butelka będąca testerem powinna się odróżniać od butelki niebędącej testerem. (Zapewne bez problemu wpadniesz sama na to, dlaczego.) Poza tym - zauważ - butelki testerowe robi się tak, żeby obniżyć koszty (brak pudełka albo pudełko nieozdobne, brak korka itp.) Odpowiedz Link
kenzoania Re: tester a oryginał??? 21.02.07, 12:02 no już mniej więcej rozumiem;) Dzięki. Odpowiedz Link
voluptas Re: tester a oryginał??? 21.02.07, 12:05 niestety, chodzi tu tylko o testowanie choć co i rusz przewalają się przez forum nowe, rewolucyjne teorie spisku, jak to podli producenci uwodzą niczego nieświadomych klientów testerami, żeby potem kupili bublowaty produkt. Nic podobnego. Zresztą Twoja supozycja, że producenci "po coś" drukują informację "tester" na spodniej nalepce nie sprawdza się globalnie - część producentów to robi - inny naklejają tylko nalepkę z napisem "tester" na butelce, bez problemu można się jej stamtąd pozbyć. Czym więc tester różni się od produktu? Czasem butelką (słynny przykład Angela), czasami brakiem korka i skromniejszym opakowaniem, a czasami tylko małą, dającą się usunąć, nalepką, o której wspomniałam. Jeśli chodzi o zawartość między testerem i produktem różnic NIE MA. Odpowiedz Link
kenzoania dzięki Voluptas... 21.02.07, 12:11 teraz to już nie mam wątpliwośći:D Pozdrawiam Odpowiedz Link