olcia71 16.04.07, 18:58 Podobno są dwa rodzaje Wild Musk: stare dobre Wild Musk i Exclamation Wild Musk Coty. Nie wiecie czy to ten sam zapach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renia.renia Re: "Muski" Coty ;o) 17.04.07, 18:50 No to są 4 wersje. 1. Stary Wild Musk w szklanej butelce w kształcie spłaszczonego walca z korkiem o przekroju elipsy. Od wielu lat tej wersji nie widziałam. Perfumy w olejku to był właśnie zapach tej wersji. 2. W USA pokutuje wersja z brązowym chyba ( a moze czarnym) korkiem, czasem szkło butelki jest karbowane, butelka o okrągłym przekroju lib walcowata, jest w tym wydaniu wersja edt i olejek ale to nie jest te sam zapach co pierwowzoru, pachnie fatalnie, w stylu znienawidzonego przeze mnie Opium, tragiczne i mdłe. Amerykamki również ubolewają nad zniknięciem pierwowzoru, nowa wersja nie ma powodzenia i okupuje półki z wyprzedażami. 3. W PL były/są? dostępne WM w butelkach we kształcie czarnego jajka - a zapach w nucie głowy przez małą chwilę zbliża się do pierwowzoru, to takie marne popłuczyny wymieszane z dawką szypru, marna namiastka. 4. A Exclamation WM nie wąchałam, gdzie to można powąchać? pozdr renia w ciagłym poszukiwaniu utraconego dawnego WM :o( Odpowiedz Link
wiolinka100 Re: "Muski" Coty ;o) 18.04.07, 13:56 Reniu, Na truskawce jest Twój stary WM :)) us.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=63228&goChar=C Odpowiedz Link
olcia71 Re: "Muski" Coty ;o) 18.04.07, 18:05 A no właśnie jest ich kilka i na Allegro były perfumy Exclamation Wild Musk i frapuje mnie czy pachnie tak samo jak Wild Muski jest to jedynie kolejna wariacja, choć perfumy w kulce i czarne "jajko" to nie tylko wariacja, zapach jednak ciut , tyci tyci inny. Odpowiedz Link
renia.renia Re: "Muski" Coty ;o) 18.04.07, 20:26 Według mnie kulka i jajko różnią się znacznie zapachem, choć przyznam, że kulki dawno nie wąchałam :o)mogę juz nie pamiętać. Odpowiedz Link
renia.renia wiolinko :o) 18.04.07, 20:24 Niestety to nie jest ten stary, to jest wersja w karbowanej butelce wciąż dostępna w USA, pachnie mało fajnie :o(( A starego to bardzo dawno nie widziałam, eh... ale dziękuję za czujność :o* Odpowiedz Link